Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

31
meningen

PantoPac

pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Maagontsteking (21 meningen)
Maagzweer (12 meningen)
Helicobacter pylori (11 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

PantoPac (amoxicilline/claritromicine/pantoprazol)

Bojan Nikolik (07-06-2015)

12
4

PantoPac

01-04-2016 | Vrouw | 56
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik de helicobacter pylori in mijn maag. Een vol gevoel met name na het eten. Niet weten of ik honger heb of misselijk ben. Al jaren heb ik dagelijks last van diarree. Het is een heftige kuur met vervelende bijwerkingen. De kuur is nu afgelopen en hopelijk ben ik ook gauw van de bijwerkingen af. Maar ik merk nog geen verandering, heb nog steeds een vol gevoel.
2

PantoPac

23-10-2015 | Man | 79
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000mg)
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na bloed en maagonderzoek (Gastroscopie) bleek dat ik een maagontsteking en de Helicobacter was geconstateerd. Veertien dagen het medicijn Pantopac voorgeschreven gekregen. Ik vind het een zeer heftig medicijn. Ik had behoorlijke bijwerkingen en nog. Diarree, brandende tong, blaasjes op mijn lip en in mijn mond. Hartkloppingen, vooral de eerste week en 's avonds na inname.[lees meer...] In mijn keel lijkt een dikke prop te zitten. Kloven in mondhoeken. En de bittere smaak! Na tien dagen dacht ik om te stoppen. Ik voelde mij de dag ervoor zo beroerd. Toch ben ik nog aan het doorzetten. De laatste dagen eet ik yoghurt met soms beschuit, dat ik eerst zacht laat worden. 'n Schepje yoghurt wil ook even helpen tegen de vieze smaak en pijnlijke tong. Vandaag, heb ik voor het eerst geen last van diarree. Nog drie dagen het medicijn slikken en dan hoop dat ik van de klachten af ben. Veertien dagen is wel lang hoor. De pijnlijke tong schijnt nog een tijd aan te houden. Ook te hopen dat de bacterie is verdwenen, dat moet nog blijken na onderzoek bloed en ontlasting. Wanneer de bacterie er nog zit, kan ik weer opnieuw beginnen.
2

PantoPac

14-05-2015 | Vrouw | 58
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nu 5 dagen met die pantopac kuur bezig, in het begin diarree en later tot en met nu vreselijke smaak in mijn mond, zo erg dat ik moet kokhalsen. Nu weet ik niet of ik door moet gaan met deze kuur, vreselijk wat een kuur. Overdag gaat het wel, maar 's avonds is het het ergst.
1

PantoPac

28-01-2015 | Man | 34
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Veel te duur.
4

PantoPac

22-01-2015 | Vrouw | 47
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn gekregen voor een maagbacterie.7 dagen lang s morgens 3 en s avonds 3 pillen.ik ben blij dat ik er klaar mee ben wat een verschrikkelijk kuur bah !! kreeg de volgende bijwerkingen, diarree verbrande tong kapotte mondhoeken evenwichtsstoornis droge mond slecht slapen vieze bittere smaak in de mond ,niets proeft meer het zelfde ging ook dingen and[lees meer...]ers ruiken nu 2 dagen later nog last van. Nu maar hopen dat de kuur wel heb geholpen want ik moet er niet aan denken dat ik de kuur nog een keer zou moeten doen.
4

PantoPac

10-11-2014 | Vrouw | 46
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg dit medicijn van de huisarts nadat bleek dat in mijn bloed een maagbacterie was gevonden. Ben nu met de 3e dag bezig. Tot nu toe heb ik vooral last van een onrustige binnenkant, ik hoor van alles rommelen (en anderen ook) en daarnaast heb ik een vreselijke bittere smaak in mijn mond. Verder heb ik vanacht ook heel onrustig geslapen. Het positieve is dat ik tot nu [lees meer...]toe geen maagklachten meer heb, en ik hoop dat dat na het beeindigen van de kuur ook zo blijft.
4

PantoPac

07-10-2014 | Vrouw | 20
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na alle horror verhalen die ik op internet had gelezen over PANTOPAC was ik echt super bang om met de antibioticakuur te beginnen. Ik had allemaal dingen gelezen over mensen die flauw vielen, hartkloppingen kregen etc. Op zaterdag ben ik begonnen met de pillen, de eerste dag heb ik lichamelijk nergens last van gehad. Wel kreeg ik 's avonds na de 2e keer 3 pillen te heb[lees meer...]ben ingenomen een hele vieze bittere smaak in mijn mond. Er hielp ook niks tegen deze vieze smaak. De volgende dag werd ik na de 3 ochtend pillen een beetje misselijk, had de vieze smaak weer in me mond en een beetje last van mijn maag. Verder ben ik de dag goed doorgekomen. 'S avonds voor het avond eten nam ik de pillen weer in en naast die vieze smaak heb ik nergens last van gehad. Vanaf vandaag kreeg ik wel wat last van een onrustige buik, een soort kloppende maag en ook mijn darmen werden onrustig. Ik kreeg last van diarree, moeheid, de vieze smaak en een soort slap gevoel. Verder voelde ik me wel goed. Ik heb de kuur probleemloos kunnen afmaken. Probeer tijdens de kuur geen frisdrank te drinken, hier van krijg je last van je maag. De laatste dag had ik wel last van mijn buik en ik had hoofdpijn, toen heb ik maar een aspirine ingenomen en ik had nergens meer last van. De volgende dag kreeg ik wel een vervelend gevoel rond mijn mond, in mijn mond. Volgens de bijsluiter kan dit ook kloppen en is het een bijwerking van de antibiotica. Op mijn tong zitten allemaal witte bultjes en het voelt of mijn tong verbrand is. Ik slik nu vitamine pillen om dit weg te krijgen. Mijn mondhoeken liggen helemaal open. De moeheid is gelukkig helemaal weg en mijn maag doet ook geen pijn meer.
4

PantoPac

02-09-2014 | Vrouw | 49
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vandaag laatste dag van het gebruik van Pantopac. Merk wel dat ik vandaag een beetje last heb van wazig zien.Weet niet of het door het medicijn komt of dat het een tekort aan slaap is. Had 2 weken geleden een afspraak gemaakt met HA omdat last had van een slechte lucht uit mijn keel en na het tandenpoetsen rook ik het nog steeds. Bij de HA bloed geprikt en het bleek Hel[lees meer...]iocobacter pylori te zijn. Wat zou kunnen lijden tot een maagzweer.Ik schrok hier wel van.Heb de medicijnen opgehaald en schrok van de bijwerkingen.Toch maar besloten om ze te gebruiken een maagzweer is niet niks.Heb wel een dag gewacht..Ik vond het wel raar dat in de bijsluiter je de pillen moet drinken met een half glas water.Je krijgt ze dan niet weg. Ik heb per pil een heel glas water gedronken. Waar ik las van kreeg was wel een nare bittere smaak en buikpijn. Net of je moet overgeven. Heb de apotheker gebeld en hij stelde voor om de 3 tabletten wel in volgorde in te nemen maar dan met een tussenpoos van 5 a 10 minuten. Dat heeft wel geholpen voelde iets beter.Gelukkig geen last van diarree. Nu maar hopen dat de bacterie weg is. Iedereen bedankt voor het delen van je ervaring het helpt enorm.
1

PantoPac

22-08-2014 | Vrouw | 62
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, ook bij mij is geconstateerd d.m.v. bloedonderzoek dat de helico bacterie in m'n maag zit . Dus is me een pantopac combinatie kuur voor geschreven van 7 dagen. Een paar uur na de eerste inname kreeg ik last van hartkloppingen en misselijkheid, maar was draaglijk bij de tweede inname was het al minder. De volgende morgen kon ik niets meer innemen, mijn hele [lees meer...]lichaam verkrampte, zweet aanvallen mijn maag bleef zich maar verkrampen maar had niets meer te spugen ook kreeg ik last van spastische aanvallen. Ik ben door een hel gegaan. Moest meteen stoppen met de medicatie, Nu afwachten wat er gaat gebeuren.
3

PantoPac

25-07-2014 | Man | 30
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hoi. Na overgeven en diaree en een maand lang minder eetlust en een naar lucht in de mond en ontlasting naar de huisart geweest, uit bloedonderzoek bleek de Helicobacter pylori te zitten. De bekende kuurtje Pantopac van 7dagen gekregen. Het inslikken van de witte en gele tablet ging moeilijk zelfs na het breken ervan. Bijwerking die ik had zijn zwaar diaree, darmen[lees meer...] die tekeer gaan,maagkrampen,wazig zien,duizeligheid en vermoeidheid/suf/zwakte.
3

PantoPac

22-02-2014 | Man | 32
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, ook bij mij is geconstateerd d.m.v. bloedonderzoek dat de helico bacterie in m'n maag zit. Ik gebruik sinds 4 dagen de pantopoc pillen. Erg herkenbaar wat ik hier lees wat betreft de bijwerkingen; misselijk, vieze smaak in mond, pijn in onderbuik. Er vervelend allemaal maar ook wel positieve resultaat. Voorheen nare lucht uit mijn mond, dat is er helemaal [lees meer...]niet meer. Mijn ontlasting ruikt net baby poep. hahahah wel grappig, maar erg vreemd! Iemand misschien zelfde ervaring? Hoe zit het trouwens met de goede bacterieen, worden die ook gedood door dit medicijn? Ik drink elke dag een yakult weet niet of dat wel zin heeft of wel verstandig is??
4

PantoPac

29-11-2013 | Vrouw | 26
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
gebruik voor bacterie in de maag. ik heb zowiezo veel moeite om tabletten te slikken, de witte tablet is zo groot dat ik m in 2e breek...dan nog krijg ik hem moeilijk weg. de gele ook in 2e met moeite. de gele tablet heeft een verschrikkelijke bittere smaak, ik kan een tablet niet in een keer doorslikken waardoor de gele tablet me regelmatig bijna doet kokhalsen....
2

PantoPac

21-11-2013 | Vrouw | 32
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline (1000/500/40mg)
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik zit al sinds mijn zwangerschap (8WK geleden) met maagklachten (veroorzaakt door de helicobacter-bacterie). Vandaag is de 4e dag dat ik de tabletten van PantoPac inneem en ik merk nu al verschil. Dag 1: wazig zien,misselijk,duizelig en stekende hoofdpijn net zoals een migraine aanval. Ik kon me niet goed functioneren. Dag 2: verstopping,hoofdpijn en erg "in de war" en [lees meer...]ook angstgevoelens Dag 3: beter gegaan, boven in de buik wat pijnlijk, onrustige darm, af en toe duizelig en slaaploosheid. Dag 4: weer misselijk en hopelijk gedurende van de dag wat beter worden Geen enkel medicijn is fijn om te slikken maar ik probeer altijd aan de gevolgen van de ziektes te denken, dus gewoon POSITIEF BLIJVEN EN VEEL WATER DRINKEN EN UITRAARD GEZOND ETEN(-:Beterschap alemaal!!
4

PantoPac

26-09-2013 | Vrouw | 44
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vandaag dag 1 van de 7 daagse kuur van pantopac. Na alle verbalen hier gelezen te hebben was ik vrij huiverig. Tot nu toe nergens geen last van gehad. Hopelijk blijft het zo.
3

PantoPac

05-07-2013 | Vrouw | 22
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
hoe pak ik men antibiotica in tegen helicobacter?? door men eerste arts moest ik zuurremmer voor het eten pakken en de antibiotica na het eten.. of zou ik niet beter alle 3 tegelijker tijd innemen?? kan iemand mij helpen danku
4

PantoPac

30-06-2013 | Vrouw | 24
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Maagklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ook ik zit met maagklachten (veroorzaakt door de helicobacter-bacterie). Vandaag is de 4e dag dat ik de tabletten van PantoPac inneem en ik merk nu al verschil. Ik ben geen tabletten-mens en vind het 2e en 3e tablet dan ook erg groot (ook na halvering), maar helaas is daar geen andere optie voor. Ik heb last van de bijwerking "wazig zien", dit is gelukkig van korte duur. I[lees meer...]k moet zeggen; het is even doorbijten, maar ik zal blij zijn wanneer de kuur erop zit...
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2273) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1219) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1187) - Cholesterol
Champix (1145) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1136) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (981) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (876) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (875) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (772) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (722) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (601) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (601) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (595) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (592) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (575) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (550) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (548) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (541) - Verslavingsziekten
Lexapro (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (437) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Euthyrox (416) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (400) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.