Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

4
meningen

Deseril

methysergide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Migraine (8 meningen)
Artrose (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

1
5

Deseril

10-05-2015 | Vrouw | 46
methysergide (1mg)
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Helpt relatief snel (na 36 uur) en is, in tegenstelling tot Verapamil, 100% effectief. Je mag het alleen niet langer dan 6 maanden achtereen slikken. Ik ben dan ook erg verbaasd dat dit middel uit de handel is genomen!
5

Deseril

22-06-2013 | Vrouw | 67
methysergide
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik kreeg ernstig pijnlijke aanvallen, waardoor ik het dikwijls uitschreeuwde van de pijn. Ik gebruikte imigran, maar als ik net te laat was bij het begin van een aanval, zette de aanval gewoon door. Ook mocht ik maar twee keer per dag Imigran gebruiken terwijl ik meerdere aanvallen per dag/nacht had. Om de twee a drie jaar krijg ik last van aanvallen. Nu ben ik weer in de[lees meer...] prijzen gevallen. Omdat verapamil mij ernstig hinderde in mijn dagelijkse bezigheden, ik was erg apathisch van dat middel, ben ik naar de dokter gegaan om zuurstof aan te vragen. Hij stuurde me door naar de neuroloog. De neuroloog schreef zuurstof voor en DESERIL. Sedert de eerste inname van dit pilletje heb ik geen ernstige aanvallen meer gehad, alleen soms een beetje pijn, maar dat ging weer weg met de zuurstof. De enige bijwerking die ik heb is dat ik erg neerslachtig ben, maar in de loop van de dag knapt dat op. 's Avonds voel ik me op zijn best. Ook slaap ik nu weer, omdat ik geen aanvallen in de nacht meer krijg. Als dit middel zo fijn blijft werken, kom ik deze twee maanden wel door....
4

Deseril

07-03-2013 | Man | 59
methysergide
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heb 20 jaar terug gedurende 6 jaar dagelijks 2 aanvallen gehad. Door onbekende oorzaak ineens gestopt met alleen een licht gevoelige plek achterlatend. Verder nooit meer klachten gehad. 4 maanden terug zijn we begonnen met experimenteren van medicatie om de bloeddruk omlaag te krijgen. De meeste medicatie werkten niet tot ik Hydrochloor kreeg voorgeschreven. Ongeveer een [lees meer...]uur na inname van de eerste tablet kreeg ik een aanval. Gevolgd door een heel weekend van een aaneenschakeling van aanvallen. S'maandags ben ik gestopt met de medicatie. Gevolg, aanvallen verdwenen voor een paar dagen waarna ze weer terug kwamen. Had nu ondertussen zuurstof. Werkte goed. Aanvallen waren max. een half uur en de heftigheid was gehalveerd. Echter de frequentie van de aanvallen werd meer. Na een week heb ik Desiril gekregen. De enige bijwerkingen die ik heb zijn licht jeukende benen.
2

Deseril

18-08-2012 | Vrouw | 30
methysergide
Clusterhoofdpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb clusterhoofdpijn. Ik heb nu al bijna een jaar iedere dag aanvallen. Mijn eerste aanvallen waren toen ik 19 was en toen had ik ze drie weken lang iedere avond een kwartiertje/twintig minuten. Daarna is het TIEN jaar lang weg gebleven. Nu is het erger dan toen in meerderen opzichten. Een aanval kan wel 6 tot 8 uur duren, en zelden wel eens langer. Op de aangeda[lees meer...]ne plekken heb ik een blijvende pijn die ik niet onder de aanvallen reken, maar die zijn er 24/7. Dus ik ben nooit pijnvrij. Ik heb daar voor Verapamil gekregen en dat verbeterde mijn situatie voor 10 tot 20 procent. Om dat een verhoging daarvan bij mij helemaal niks deed bleef ik daarmee op 80 mg. En uiteindelijk schreef de neuroloog Deseril daar voor bij. Ik maakte me geen zorgen; de meeste mensen hier vermelden weinig of geen ernstige bijwerkingen. En ik kreeg maar 1 mg, dus dat zat wel goed dacht ik. Ik moest de pil s' avonds innemen. Anderhalf uur later wilde ik gaan slapen. Dat lukte ineens helemaal niet. Ik kreeg een heftige lichamelijk onrust. Ik kon niet meer stilliggen of zitten. Wiebelen, bewegen; wat ik ook deed. Ik kreeg ernstige sombere gedachten en gevoelens en daarbij had ik ook een heftige angst. Ik ging enorm zweten, en dat stond los van mijn angst of de hitte van de nacht. Ik had een ventilator op me gezet maar ik had het koud. Toch zweette ik hevig door. Daar kwam er halverwege de nacht een hevige verkramping in mijn bovenbenen. Ik kon niet meer staan en al zeker niet lopen. Al deze klachten: -Slapeloosheid -Angst -Somberheid -zweten -Rusteloosheid -Verkramping Deze klachten bleven vrij sterk aanhouden. Ongeveer 10 tot 12 uur na inname van het pilletje verzachtte deze symptomen wat, maar pas na 24 uur verder was het zo goed als voorbij. Ik nam uiteraard geen nieuwe pil de volgende avond. Ik heb wel nu nog last van napijnen van waar de verkrampingen zaten. De ergste waren mijn bovenbenen (een beetje aan de binnen kant, richting de liezen) op die plekken is de huid heter en voelt het aan als een hevige spierpijn. Maar dat gaat wel weer over. Ik heb dit als een zeer nare ervaring ervaren. Maar wellicht ben ik 1 van de uitzonderingen die zo heftig reageert op dit middel. Wel wil ik iedereen aanraden altijd de bijsluiter te lezen. Want mij was niet verteld dat dit middel niet langer dan 6 maanden geslikt mocht worden, omdat er dan kans is op zeer ernstige bijwerkingen. Maar dat staat dus wel in de bijsluiter. Na die zes maanden moet er minimaal 1 afkickmaand zijn. Daarna moet je weer helemaal opnieuw beginnen.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2273) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1218) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1187) - Cholesterol
Champix (1145) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1135) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (981) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (876) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (875) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (772) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (722) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (601) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (600) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (594) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (592) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (574) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (549) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (547) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (541) - Verslavingsziekten
Lexapro (501) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (437) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Euthyrox (416) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (400) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.