Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ajovy

6
meningen

Ajovy

fremanezumab

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Sumatriptan (193 meningen)
Maxalt (163 meningen)
Imigran (162 meningen)
Rizatriptan (54 meningen)
Zomig (46 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

1
4

Ajovy

04-11-2023 | Vrouw | 45
fremanezumab (225mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na 10 jaar elke maand zo'n 6 dagen migraine en door verschillende artsen van het kastje naar de muur te zijn gestuurd (want er was volgens hen niets aan te doen) terecht gekomen bij The Migraine clinic. Daar een traject begonnen door verschillende medicatie te proberen om uiteindelijk bij de Ajovi uit te komen. Voor mij een wondermiddel, sinds ik het gebruik (juli '23) gee[lees meer...]n dag migraine meer gehad, dus hopen dat het zo blijft. Maar ook zeker een wonderdokter want doordat hij me serieus nam ben ik nu zo ver.
5

Ajovy

08-09-2023 | Vrouw | 48
fremanezumab (225mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al jaren last van chronische migraine, 3 a 4 aanvallen per week. door jarenlang met veel pijnstillers rond te lopen kon ik mijn dagelijkse ding nog een beetje doen. toen was het te veel, ik kon niet meer werken, lichamelijk en mentaal volledig uitgeput. Je wordt niet serieus genomen, want het is 'maar' hoofdpijn. De 1e dag na de 1e injectie merkte ik al verschil. Heb nog w[lees meer...]el migraine, maar het is veel milder. Acute medicatie werkt binnen een half uur, ben van gem 13 aanvallen p mnd naar 4 gegaan. Heb nu zelfs wel eens 2,5 geen hp. Zwaar ziek ben ik er niet meer van. Na 4 mnd heb ik zelfs weer hele goede dagen met energie. en ik ga nog steeds vooruit!!
5

Ajovy

08-07-2023 | Vrouw | 32
fremanezumab (225mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Ajovy nu 2 maanden na een langdurig traject waarbij ik alle soorten migraine medicatie moest proberen en 2 keer botox. Mijn migraine begon op mijn 19e en was nog enigszins vol te houden met 1 aanval per week dankzij de sumatriptan. Een jaar geleden werden dat 2 aanvallen per week en was het niet meer vol te houden. Ik moest 2 keer 3 maanden botox proberen waardo[lees meer...]or ik helaas elke dag migraine kreeg. Toen mocht ik eindelijk de Ajovy proberen en sindsdien heb ik geen enkele aanval meer gehad. Ik voel ongeveer de helft van de tijd een onderdrukte aanval, maar het geeft meer irritatie dan echt pijn. Ik slik sindsdien ook geen sumatriptan meer. Het is een wondermiddel waarvan ik geen hoop meer had dat het bestond. Mijn triggers zijn er nog wel, maar die onderdrukte aanvallen zijn echt prima te doen. Ik hoop alleen dat dit ook blijft werken op de langetermijn. Kortom, het is een lang traject om deze medicatie te krijgen, maar het is levensveranderend.
5

Ajovy

13-02-2023 | Vrouw | 55
fremanezumab (225mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg rond mijn veertigste last van migraine, zeker 4 x in de mnd. Waardoor ik niet meer normaal kon werken en in de bijstand kwam. Ik heb in 12 jaar daarna alles gedaan om er maar vanaf te komen en zonder te overdrijven bij 20 verschillende therapeuten geweest zowel regulier als alternatief. Omdat ik zelf ook zocht op internet kwam ik info tegen van dit nieuwe medicijn[lees meer...] en liet ik het mijn neuroloog zien van de hoofdpijnpoli waar ik al jaren kwam. En kreeg ik het voorgeschreven en ik klaarde helemaal op, alsof ik weer mijn oude leven terug had. Zelden voel ik dat de migraine weer op komt maar dat neem ik Relpax (tripaan) in en trekt het weer weg , dus ik ben heel positief over Ayovi. Wel vind ik het jammer dat ik het elke mnd moet injecteren. Het zou heel fijn zijn als ik dit ook niet meer hoef te doen. Hoop ook dat er geen bijwerkingen op langer termijn opkomen.
5

Ajovy

12-10-2022 | Vrouw | 50
fremanezumab (225mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik, vrouw 50 jaar, met veel migraine, kon een half jaar geleden Ajovi gaan gebruiken. Wat een verademing. Van rond de 17 dagen per maand migraine naar 1 aanval van 3 dagen en 1 aanval van 2 dagen. Met Ajovi, voel ik de aanval nog niet echt aankomen, ik ken mijn lichaam als t ware nog niet. Voorheen wist ik het precies: kreeg ik trek in zoetigheid, was ik energiek (piek) en[lees meer...] begon ik te gapen, dan wist ik hoe laat t was en bouwde de hoofdpijn zich op. Nu voel ik iets in mijn hoofd alleen dat is elke keer anders en dan is het binnen 30 min daar. Het is nog zoeken naar herkenning van..... Maar buiten dat is het tot nu toe elke maand dat ik uitkijk naar het moment om weer Ajovi te kunnen spuiten. Mijn leven ziet er anders uit. Ik ben energieker, blijer, minder moe doordat ik niet elke keer hoef te herstellen van weer een aanval. Daarnaast ervaar ik geen enkele bijwerking en dat is ook erg prettig gezien alle andere ' migraine' medicatie die ik allemaal geslikt heb in een poging de migraine te doen verminderen.
5

Ajovy

08-10-2022 | Vrouw | 62
fremanezumab (225mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 62 jaar en heb migraine sinds mijn 23 jaar. Ik ben vrij snel opgevolgd in een universitaire centrum omdat het zo erg was. Sindsdien neem ik ook preventieve medicatie, topamax 2x 50 mg. Ik heb mengvormen van migraine wat de behandeling moeilijk maakt. Maar na een rugoperatie met zenuwschade enkele jaren geleden was het terug heel erg. Toen kon ik in een noodprogramm[lees meer...]a instappen met Ajovi. En dat was toch mijn redding. Het enige dat ik nog wel heb de aanvallen van Menière, maar door het nemen van nog betahystine is dit ook hard verbeterd. Het heeft mij wel bijna doof gemaakt. Het grote nadeel bij Ajovi is dat er een periode van 3 maanden is dat Ajovy niet vergoedt wordt door de mutualiteit. Omdat het bij mij als ik stop heel snel terug komt en ook altijd langer duurt vooraleer het terug 100% werkt betaal ik die periode zelf, maar het is heel duur. Ik hoop dat de prijs snel zakt.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (639) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.