Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Frovatriptan

9
meningen

Frovatriptan

frovatriptan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Migraine (9 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

1
5

Frovatriptan

26-12-2023 | Vrouw | 57
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jarenlang migraine gehad (hormonaal) tot ik op de hoofdpijnpoli Frofatriptan kreeg voorgeschreven. Ik was vaak 3-5 dagen in de maand ziek maar ging wel door met werk, gezin etc. (Eigenlijk niet te doen maar je kunt ook niet al die dagen op bed gaan liggen of je iedere maand ziek melden). Maar wat een supermedicijn is dit voor mij!! Nog vaak dagenlang migraine maar ik[lees meer...] kan dit dan onderdrukken door 1 x per dag Frofatriptan in te nemen.
5

Frovatriptan

01-02-2023 | Vrouw | 48
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zodra de eerste tekenen van een migraine aanval zich aandienen neem ik een Frovatriptan tabletje in (plus iets tegen de heftige misselijkheid) en ga naar bed. In een donkere kamer, met oordoppen in en een emmertje naast het bed. Na ongeveer een half uur begint het te werken. De aanval stopt. Geur, licht en geluid zijn weer normaal te verdragen en de hoofdpijn is weg. Dan [lees meer...]kan ik slapen en een uur (of langer) daarna voel ik me weer enigszins oké.
5

Frovatriptan

20-11-2021 | Vrouw | 33
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al 16 jaar heb ik migraine. Vooral de hormonale migraine is niet te doen. Op advies van de huisarts de anticonceptie pil door geslikt (want, in de stopweek altijd ellende). De aanvallen werden daardoor ook heftiger (3 dagen in een donkere kamer moeten liggen en gezin volledig aan andere over moeten laten). Nu onder behandeling bij een neuroloog. Vandaag voor het eerst fro[lees meer...]vatriptan genomen. Na een uur trok mijn migraine weg. Bizar! Hulptroepen en vangnet was al ingezet maar heel de dag niks meer gevoeld. Ik was wel wat suf, maar vooral ontzettend verbaasd dat die heftige migraine niet meer is terug gekomen. Had ik van het bestaan van dit medicijn 16 jaar geleden geweten, dan had mij dat een hoop ellende kunnen besparen.
5

Frovatriptan

13-08-2021 | Vrouw | 35
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb menstruatie gerelateerde migraine aanvallen. Nu begin ik de dag voordat ik de menstruatie verwacht met deze tabletten en slik ze daarna nog 4 dagen 2x per dag. Hierdoor ben ik in die periodes van 3 dagen bedlegerig zijn naar normaal functioneren gegaan. Voor mij ook geen bijwerkingen, alleen de 2de dag na stoppen wel een hoofdpijn bij het wakker worden Maar die [lees meer...]trekt na een paar uur weg en is veel milder als de migraine pijn.
4

Frovatriptan

28-01-2021 | Vrouw | 53
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
cyclus gerelateerd migraine duur van 6-8 dagen per maand
5

Frovatriptan

07-12-2020 | Vrouw | 34
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit voorgeschreven gekregen o.dat ik gedurende de menstruatie periode verschrikkelijke migraine aanvallen had die 3 dagen duurde. Met deze tabletten gestart 2 dagen voor deze dag en het werkte echt geweldig. Geen hoofdpijn gehad deze dagen! Helaas wel de 2de dag na het stoppen met innemen wakker geworden met stevige hoofdpijn maar deze reageerde wel op pijnstillers[lees meer...] terwijl mijn migraine dat normaal niet doet. Ik heb het nog niet heel lang maar ben erg tevreden. Ik kan nu die dagen gewoon functioneren in plaats van 3 dagen in bed door te brengen met de gordijnen potdicht.
4

Frovatriptan

03-11-2019 | Vrouw | 43
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds ik een mirena spiraal heb ik meer bijwerkingen van de frovatriptan. De eerste 4 uur heb ik ineens hele zware hartkloppingen, dit had ik voor de mirena nooit. Ook ben ik met mirena meer wazig en een soort dronken als ik frovatriptan gebruik.
2

Frovatriptan

02-05-2019 | Vrouw | 43
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gedurende een aantal jaren geslikt voor migraine. Lange tijd wel baat bij gehad. Echter, uiteindelijk moest ik het zoveel slikken per maand, dat ik als bijwerking weer forse hoofdpijnen kreeg, met als ultieme bijwerking oogmigraine en een week hoofdpijn. Toen overgestapt naar metoprolol, dat vooralsnog voor hoofdpijn beter werkt, maar weer andere bijwerkingen kent (duizeli[lees meer...]g, moe, koud)
5

Frovatriptan

08-03-2017 | Vrouw | 57
frovatriptan (2,5mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voor gebruik triptanen 1 tot 3 dagen op bed met ernstige hoofdpijn, lichtgevoeligheid, braken. Nu bij eerste verschijnselen inname frovatriptan, daarna wisselend van 1/2 uur tot 2 uur, afname verschijnselen, weer helemaal fit! Wondermiddel. Gelukkig geen last van bijwerkingen, al vraag ik me wel af hoe schadelijk het op den duur is, om met tussenpozen van enkele weken som[lees meer...]s 2 keer per week dit middel te slikken. Houdt voor mij in, soms 3, soms 6 tabletten per maand. P.S.: Voor gebruik Frovatriptan gebruikte ik een smelttabelt, hielp de eerste maanden wel, maar steeds minder, zodat ik 3 dagen achter elkaar een tablet gebruikte.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.