Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Maxalt

77
meningen

Maxalt

rizatriptan

geef je mening
Bij  MigraineX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoofdpijn (6 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Sumatriptan (199 meningen)
Imigran (165 meningen)
Rizatriptan (55 meningen)
Zomig (46 meningen)
Sandomigran (45 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

12
3

Maxalt

29-06-2015 | Vrouw | 22
rizatriptan (10mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik dit middel sinds enige jaren, in het begin hielp het goed. Sinds 1,5 jaar ongeveer helpt het minder goed. Soms slaat 1 tablet niet aan, en blijft de migraine. Zelfs na een tweede te hebben genomen gebeurd er soms nog niks. De bijwerkingen zijn vervelend: zeer moe, slappe spieren en duizeligheid. Een paar dagen geleden heb ik tablet genomen, deze deed niks. De bij[lees meer...]werkingen waren echter vele malen erger dan normaal, recht lopen zat er niet meer in. Helaas heeft de migraine 3 volle dagen aangehouden en hielp geen 1 pijnstiller. Hoewel dit middel voor mij dus niet altijd effectief is, ben ik blij dat ik het kan gebruiken wanneer nodig. Want als dit helpt ben ik verlost van die vreselijke migraine!
4

Maxalt

06-06-2015 | Vrouw | 60
rizatriptan (10mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vanaf 45 jaar zware migraine met overgeven. In het begin had ik 2 tot 4 aanvallen in de maand. Later na verloop van tijd (5 jaar) werd het steeds meer tot 3 aanvallen per week. Dus ik heb veel maxalt gebruikt,soms wel 2 tabletten per aanval .Het hielp bijna altijd na 2 uur. Als het dan niet hielp nam ik er nog 1. Als het dan nog niet over was moest ik het maar uitzieken. [lees meer...]Ik ben nu 60 en sinds een half jaar van de migraine af met behandelingen van een magnetiseur. gelukkig!
5

Maxalt

17-04-2015 | Vrouw | 62
rizatriptan (10mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heel goed geneesmiddel voor mij, gaat snel weer over, helpt direct.
2

Maxalt

05-01-2015 | Vrouw | 47
rizatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij het gebruik van Maxalt moest ik altijd opnieuw een pil nemen omdat de hoofdpijn na een uur of 6 terug was. Na onderzoek neuroloog heeft hij me Relpax voorgeschreven. Ik was altijd wel wat suf na het gebruik.
3

Maxalt

17-11-2014 | Vrouw | 38
rizatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo, ik had altijd migraïne in de pubertijd. Tijd vanaf geweest. Nu vaak migraïne aanvallen maar kan de oorzaak nog niet achterhalen (hormoonwisselingen??) Nu Rizatriptan smelttablet ipv maxalt. In mijn geval: mijn zicht verslechterd door sterretjes, flikkeren etc. Dan neem ik snel een smelttablet. Na ongeveer een half uur verdwijnen deze klachten. 9 van de 10 Keer blijf[lees meer...]t de hoofdpijn ook uit maar ben ik flink beroerd, erg moe, lusteloos, misselijk. Gewoon niet tof en de ene keer is het erger dan de andere keer. Mijn motto is; doorgaan want als ik ga zitten word ik alleen maar beroerder. Het is dus draaglijk zou je zeggen. Maar de laatste paar keer was dit doorgaan niet haalbaar zo beroerd als ik was en moest ik er aan toe geven. Omdat ik geen hoofdpijn heb vraag ik mij steeds af, moet ik de volgende dag ook een smelttablet nemen of gewoon paracetamol? Hoe komt het dat ik mij zo voel? Door de migraïne aanval of door de bijwerkingen van de smelttablet? Wat zijn jullie ervaringen? Wat adviseren jullie mij? wél een smelttablet op dag 2 of juist niet? Ben erg benieuwd, ook of jullie weten hoe jullie aan de migraineaanvallen komen of hoe het eventueel te voorkomen is. Bedankt alvast.
4

Maxalt

27-10-2014 | Vrouw | 44
rizatriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds mijn pubertijd al last van migraine-aanvallen voor en tijdens de menstruatie. Ik heb het idee dat de Rizatriptan welke tegenwoordig wordt uitgegeven door mijn apotheek ipv de originele Maxalt, minder vaak 'pakt' en ook een kortere werkingsduur heeft. Ik heb aanvallen die 3 tot 4 dagen achter elkaar duren en ik gebruik dan de maximaal te gebruiken hoeveelheid van 2 [lees meer...]tabletten per 24 uur. Wie heeft deze ervaring ook?
5

Maxalt

22-05-2014 | Vrouw | 34
rizatriptan (10mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Reeds sinds mijn achtste hoofdpijn patiënt en helaas pas 2 jaar geleden een diagnose ( op mijn 32ste) dat terwijl ik mijn artsen al sinds mijn 16de vertel dat het waarschijnlijk migraine is. Het zit in de familie dus ik herken het wel. Niemand nam je serieus. Tot 2 jaar geleden. Ik kreeg een aanval die ruim 10 dagen duurde en was klaar mijn hoofd kapot te slaan tegen de mu[lees meer...]ur. Ik was uitgeput. Toen uiteindelijk bij een goede neuroloog terecht gekomen en die bevestigd mijn vermoeden en die gaf me maxalt. Voor dagelijks gebruik propranolol en tijdens eens aanval maxalt. Eindelijk hoofdpijn vrije dagen. Die had ik zeker sinds mijn 20ste niet meer gehad. En nu, met maxalt is mijn aanval vaak ook vrij snel weg. Blijf wel soms achter met een migraine kater, maar die heb ik 100 keer liever als een aanval. Kreeg wel eerst de smelttabletten, maar de smaak van aspartaam doet me overgeven in een aanval, en dus heb ik tabletten gekregen, dat het prima! Eenmaal gaf de apotheek me goedkope pillen en die doen hun werk helaas niet bij mij, dus nu krijg ik voortaan een recept met medische noodzaak, dat ik ook echt de maxalt krijg!
4

Maxalt

16-02-2014 | Vrouw | 44
rizatriptan (10mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al een paar jaar maxalt snelttabletten. Echt een wondermiddel waar ik ontzettend blij mee ben. Ik heb wel iedere maand een aanval van een dag of 3/4 en slik dan in die periode wel 8 tabletten. Mijn huisarts heeft mij doorgestuurd naar de hoofdpijnpoli omdat hij mijn maxalt gebruik te hoog vindt. Daar heb ik medicijnen gekregen tegen epilepsie, die dus ook teg[lees meer...]en migraine zouden helpen. Mijn migraine werd hierdoor wel minder heftig, maar ik kwam kilo's aan en gebruikte nog steeds af en toe maxalt. Wat ik me eigenlijk afvraag is waarom ik niet gewoon maxalt kan blijven slikken, ik ben er blij mee, het helpt heel goed. Ik heb er wel eens een maand tussen zitten dat ik 12 tabletten maxalt slik. Dan heb ik in die maand 6 dagen migraine gehad. Is dat dan echt veel te veel wat ik ervan gebruik?
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2337) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (960) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (917) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (829) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (781) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (656) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (604) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (513) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.