Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Zomig

30
meningen

Zomig

zolmitriptan

geef je mening
Bij  MigraineX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Clusterhoofdpijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Migraine en de impact van DNA

Migraine is een veel voorkomende neurologische aandoening met een complexe achtergond. Opmerkelijk is dat er verschillende reacties zijn op de medicijnen die worden gebruikt tegen migraine. De ineffectieve respons en de mate van bijwerkingen zijn veel voorkomende problemen bij patiënten.

Verschillende studies tonen aan dat deze aandoening een belangrijke en complexe genetische component heeft die betrekking heeft op de behandeling met medicijnen, met name op CYP450 (die 90% van de medicijnen metaboliseert). Farmacogenetica kunnen helpen.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

12
5

Zomig

18-08-2012 | Vrouw | 45
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Zomig nu al 10 jaren en het bevalt mij heel erg goed. Het middel werkt erg snel, soms al na 5 minuten, bij de smelttabletten. De keren dat het wat minder hielp, nam ik er een paracetmol bij en dat werkte de Zomig alsnog. Ik ben ontzettend blij met dit middel. Vroeger was ik soms 3 dagen ziek, nu niet meer. De bijwerkingen die ik ondervind zijn te verwaarlozen: i[lees meer...]k krijg het warmer, moet vaker plassen en wordt wat sloom.
5

Zomig

15-08-2012 | Vrouw | 33
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg elke maand rond mijn menstratieperiode last van vreselijke hoofdpijn. Ik kon er vaak dagen niet meer fatsoenlijk door functioneren. Na verschillende malen bij de huisarts te zijn geweest kreeg ik dan uiteindelijk zomig mee naar huis. Toen ik de hoofdpijn weer op voelde komen heb ik een tablet genomen. Ik voelde na een paar minuten al dat het beter ging. Na een [lees meer...]half uur was het over! Ik kon wel huilen van blijdschap.
4

Zomig

16-06-2012 | Vrouw | 50
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 50 jaar en heb al vanaf mijn 6e jaar migraine. Vroeger moest ik zware middelen gebruiken als cafergotzetpillen en nozinan. Ik ben erg blij met Zomig-Zip, omdat het bij mij in 9 van de 10 gevallen goed helpt. Wel komt de aanval soms een dag later in volle heftigheid weer terug. Als de zomig na 1 à 2 uur niet helpt neem ik een 2e zomigtablet in. Bijwerkingen heb ik [lees meer...]wel: moeheid, een sloom en slap gevoel waarbij ik bijvoorbeeld dingen uit mijn handen laat vallen. In het verleden, toen ik Zomig Zip pas net gebruikte had ik ook last van hartklopingen en tintelingen e.d. Maar blijkbaar wen je aan het medicijn, want dat heb ik nu nooit meer. Maar alles beter dan die vreselijke hoofdpijn. Een heel enkele keer is de aanval zo erg dat Zomig niet helpt. Maar al met al vind ik het fantastisch dat ik nu vaak iets aan mijn aanvallen kan doen!
5

Zomig

26-05-2012 | Vrouw | 33
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb migraine vanaf mijn 13e en de eerste paar jaar kon ik niks als ik een aanval had. Van medicijnen had men toen nog nooit gehoord. Je was dus gewoon een dag school/werk etc kwijt. Toen ik een jaar of 17 was kreeg ik Imigran van de dokter maar daar werd ik doodziek van. Het middel dat ik daarna kreeg was Zomig en mijn leven veranderde ECHT door dat middel. Ik hoefde [lees meer...]geen uitjes meer af te zeggen, me niet meer ziek te melden enzovoort. In mijn studententijd nam ik het zelfs tijdens stappen gewoon in met bier en feestte daarna weer vrolijk verder (zal niet gezond zijn, maar ach; daar was je student voor :-)) Ik zeg weleens gekscherend dat ze de bedenker van zomig een standbeeld zouden moeten geven. Voor mij is het echt een wondermiddel! En ja, ook ik heb last van bijwerkingen zoals overgevoeligheid voor warm en koud, loom, een dichtgeknepen keel, maar iedere migrainepatiënt zal met mij beamen dat ALLES beter is dan ziek zijn van de hoofdpijn... Als je twijfels hebt: niet nodig! Je aanval binnen een uur voelen verdwijnen is zóveel waard...
4

Zomig

11-04-2012 | Vrouw | 31
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Zomig nu al jaren, bevalt me veel beter dan Imigran. Meestal kan ik het met een half tabletje af. Helaas neemt de frequentie momenteel toe en dan vind ik de bijwerkingen te zwaar om zo vaak te slikken. Heb daarom nu metropolol erbij gekregen, hopelijk worden de aanvallen dan minder.
5

Zomig

29-03-2012 | Vrouw | 23
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik zomig nu ook een aantal jaren en ik vind het echt een geweldige uitvinding. zodra ik chaggarijnig misselijk en een trekkerig gevoel in mn linker spier van de nek voel opkomen weet ik al hoelaat het is en neem ik een tabletje. half uurtje wachten en tadaaa helemaal weg. na een aantal uur raakt ie uit gewerkt en neem ik er nog 1. ik voel me dan echt kip lekker en [lees meer...]heb energie voor 10. de enige bijwerking waar ik last van heb en dat heeft mn zus ook, is dat als ik het tabletje in heb genomen en daarna wat eet of drink, mijn keel spieren samen trekken. alsof ik iets ontzetttend zoets of zuurs eet. maar na een paar happen of slokken is dat ook weer verdwenen. ik zou niet zonder zomig kunnen.
4

Zomig

24-03-2012 | Vrouw | 66
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
In het begin, was de migraine,als ik een uurtje ging liggen weg. De volgende paar dagen daarna, kreeg ik erge spierpijn en voelde mij lamlendig! Dit heb ik een paar jaar zo gedaan, Tot ik op aanraden van een andere gebruikster de helft van het tabletje nam.!.Toen ging ook de migraine weg, maar ook de ergste krampen. Smelt tabletten, hielpen mij helemaal niet. Alleen no[lees meer...]oit nemen als je al vaatvernauwing hebt, Gevaarlijk.!
5

Zomig

16-03-2012 | Vrouw | 45
zolmitriptan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb heel veel medicijnen geprobeerd profylaxes als depakine, propanolol, inderal, sandomigran.. heb gespoten met imigran ,cafergot gebruikt, Maxalt .. Maar nu heb ik als profylaxe atacand en bij aanvallen neem ik in het begin van de aanval Zomig 2,5 mg tablet, want ik heb de indruk dat dit beter werkt bij mij dan de smelttabletten. en het ging me erg tegenstaan, de [lees meer...]smaak van de smelttabletten. Meestal helpt dit goed als ik het maar vroeg genoeg inneem. Ongeveer 1 keer per 2 maanden breek ik er doorheen, dan neem ik nog een tablet maar meestal helpen die niet. de aanval wordt echter nooit meer zo heftig als voorheen. Ik neem zeker 10 tabletten per maand heb gemiddeld 1 keer per 3 dagen een aanval of beginnende aanval.. Mijn leven is echt verbeterd met het gebruik van de Zomig.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2323) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1356) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1209) - Cholesterol
Paroxetine (1193) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1154) - Verslavingsziekten
Sertraline (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (941) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (909) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (816) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (761) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (639) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (633) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (627) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Furabid (625) - Antibiotica - urineweginfectie
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (614) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (590) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (584) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (578) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (529) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (479) - ADHD - psychostimulantia
Escitalopram (472) - Depressie - antidepressiva SSRI
Roaccutane (466) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (454) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amlodipine (422) - Bloeddruk - calciumantagonisten

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.