medicijnen

geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Zenuwpijn (6 meningen)
Polyneuropathie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Instanyl

10-04-2025 | Vrouw | 53
fentanyl intranasaal (200ug/do)
Longkanker
Ik had enorm veel oijn die niet te inderdrukken was met andere geneesmiddelen zip iz er ze hebben gepribeerd. Uiteindelijk zijn we gestart met instanyl. In esrste instantie moest ik een pufje gebruiken maar dat helode absoluut niet tegen de pijn. Toen zijn we overgegaan maar 2 pufjes. Dus elk neysgat 1 pufje. Dat was het wonder middel. Natuurlijk samen met de fentanyl ole[lees meer...]isters waarvan ik 2 x 100mg om de 3 dagen plak. Lang verhaal kort te houden door de enorme oijn was mijn rechterarm zowat verlamd. Die werd steeds smaller en ik kon niks meer met mijn hand doen of gebruiken. Je zag het heel duidelijk hoe slank mijn arm was gewirden. Na gebruik van instany en pleisters had ik geen pijn meer. Mijn levenskwaliteit was zeer gord. Ik kon weer lachen en thuis weer grappen maken en het belangrijkste is ik kon weer moeder zijn voor mijn kinderen. Na 5 jaar is mijn tumor verslinkt (pancoasttumor) ik kon geen operatie krijgen. Heb zeer zware chemo gehas en 60 dagen lang bestraling waarbij ik gewoon brandwonden heb opgelopen. Bij huisartsewn praktijk ging niet meer alles soepel. Artsen gingen weg en er kwamen voor paardagen telkens nieuwe artsen invallen. Een van hun was bet opgevallen dat ik teveel gebruik en omnhet vergaal kort te houden heeft ze zijn best gedaan en mij als een verslavende voorgwschreven zodat ik geen i stanyl meer kreeg. Moetst naar pijn poli. Daar heb ik mijn verhaal vertelt. Je mag het wel verminderen maar stoppen gaat mijn kwakiteit van leven zeer achter uit. Ik merkte dat dat hun niet diirdringt. Ze hebben een ding in zijn hoofd je bent verslaafd. Dokter van pijnpoli zou het langzaam afbouwen!!! Ik kan dit niet langzaam noemen. Ze heeft alles eigenlijk gehalveerd. Hoe moet ik. U verder. Ik had mijn best gedaan om een dag niet te gebruiken. Dir pijn wat ik op dat moment had kan ik niet omschrijven. Ik sta er helemaal alleen voor. En weet geen raad meer. Mijn vertrouwen in artsen zijn er helemaal niet meer. Voor hun ben ik een nr. Als ze een dure produkt kunnen besparen is het een plus punt voor hun. Ze gaan naar huis gezellig met zijn gezin de avond door. En ik moet me verstoppen in de huis dat mijn kinderen mijn niet zien lijden van Pijn. Wat een oneerlijke wereld. Is er echt geen een arts die aan onze kant staat. Iemand die nooit alcohol gebruikt, nooit drugs of dergelijke heeft gebruikt wordt zimaar bestempeld als verslaavde. Iknheb geen enkel bijwerkingen van instanyl. En dit middel helpt binne 15 mijn tegen mijn pijn. Waarom waarim ziu ik iets anders moeten gebruiken en dan weer al die ellende van bijwerkingen meemaken en dan nog hopen dat het gaat helpen

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2359) - Anticonceptie - overig
Champix (1166) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (978) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (878) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Mirtazapine (701) - Depressie - antidepressiva overig
Roaccutane (476) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (471) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (466) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (438) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (430) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)