Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Dogmatil

9
meningen

Dogmatil

sulpiride

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psychose (6 meningen)
Duizeligheid (2 meningen)
Ziekte van Menière (2 meningen)
Schizofrenie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Dogmatil

29-11-2020 | Vrouw | 55
sulpiride (25mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
daar mijn vraag ik neem ze nu een maand sulpiride maar kan dat je aders zeer doen mijn polsen zo zeer doen nu stilletjes afbouwen ik heb maar 25mg genomen. gestopt
1

Dogmatil

29-07-2019 | Man | 35
sulpiride (400mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege aanhoudende depressie sulpiride voorgeschreven gekregen. Mijn partner kreeg het op een gegeven moment ook voorgeschreven, omdat het ook zou kunnen helpen bij mensen met autisme. Zonder het door te hebben, verdween onze libido helemaal - wat er weer voor zorgde dat we ons uiteindelijk ellendiger voelden dan daarvoor. In de tijd dat we het gebruikten merkten wij beid[lees meer...]en geen positief effect. Dus zijn we tegelijkertijd weer gestopt. Ik ben daarna overgestapt op vortioxetine/brintellix. Daar heb ik goede ervaringen mee, en dat medicijn heeft geen invloed op mijn libido.
3

Dogmatil

16-07-2013 | Vrouw | 21
sulpiride
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het medicijn voor onrust en depressie. Ben sinds het eerste gebruik 15 kg aangekomen, heb geen menstruatie meer terwijl deze eerst zeer regelmatig was. Proberen te stoppen met dit medicijn maar de 'afkick-verschijnselen' waren voor mij te heftig. Ik was doodziek. Wat het effect betreft ben ik er nog niet helemaal uit wat het doet. Bedenk je goed voor je met dit [lees meer...]medicijn begint.
4

Dogmatil

06-05-2013 | Vrouw | 54
sulpiride
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn werkt bij mij beter dan anti-depressiva, ik ben nog steeds mezelf en zit niet op een "grijze afgevlakte autostrade" zoals anti-depressiva met mij doen. Ik ben meestal goedgezind, heb energie en heb nog steeds contact met mijn emoties om in therapie aan de slag te kunnen gaan. Ik ga dit medecijn maar zeer tijdelijk nemen om, zoals mijn huisarts zegt "een duwtje[lees meer...] in de rug te krijgen" en het nadien terug zelf aan te kunnen. 1 groot minpunt: ik verdik (4 kilo op 1 week tijd).
2

Dogmatil

25-01-2013 | Vrouw | 25
sulpiride
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik zelf ben niet zo tevreden met dit medicijn, Hoewel ik het lastig vind om te peilen wat t doet kreeg ik wel lichamelijke reacties als borstvoeding, dikker worden en opgezwollen gevoel. ik ben toch gestopt ermee, omdat ik niet denk dat er iets verandert. maar de komende weken zal ik het resultaat gaan zien. Het is handig om een dagboek bij te houden om verschillen op te m[lees meer...]erken.
1

Dogmatil

03-06-2012 | Vrouw | 31
sulpiride
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
beste, 4j. heb ik verschillende pillen genomen, efexor, sipralexa, litium, en bij oxazepam werd ik zelfs nog agrasiever en wilde ik niet meer leven, tewijl het eigenlijk vrij goed gaat met me. psygiater ziet geen enkel teken meer van depressie en voel me zonder pillen zoveel beter geestelijk, niet meer afgevlakt, niet meer zo moe, meer energie, en initiatief. maar mij[lees meer...]n lichaam wilt niet mee, maag en darm problemen, druk op mijn borstkas, benauwd; en snel geiriteerd. de psyg. raad me 50mg sulpiride aan, maar ik neem het nu 3d start met 25mg en 1u na het pilleke voel ik me zeer moe en dempig, wat me geen goed gevoel geeft... en ik blijf even snel geiriteerd bij drukte dochter. moet ik dit een kans geven, even door bijten? want ik heb echt geen zin om terug moe, dempig en afgevlakt teworden. ervaringen aub mvg
2

Dogmatil

06-04-2012 | Vrouw | 24
sulpiride
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Dogmatil

17-03-2012 | Vrouw | 22
sulpiride
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een week onder behandeling en ik heb de indruk dat het beter gaat. Minder triest, niet een oncontroleerbare woede uitbarsting waarbij ik dingen brak en in staat was mensen in mijn omgeving te slaan. Ik heb enkele dagen gehad waarbij ik terugviel in depressieve humeurs, maar veel minder ernstig dan normaal, geen neiging tot zelfmoord zoals met antidepressiva. Op het[lees meer...] gebied van bijwerkingen: beetje misselijk, maar dat was ik al gewend met de antidepressiva en met de neuroleptica (seroquel) en niets dat mijn functioneren verhindert. Kortom, ik heb het idee dat het beter gaat. zelfs als het nog niet optimaal werkt. (Mogelijk effect op mijn humeur door de lente) (en mogelijk placebo effect, een week lijkt me nogal kort voor een medicijn om te werken)
5

Dogmatil

02-03-2012 | Man | 55
sulpiride
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
paniekangsten en hyperventilatie v.a mijn25 jaartot mijn 40e in 1994 psychose gehad, daarna deze medicijnen, hierna nergens geen last meer van gelukkig. ik zal ze verder heel mijn leven slikken en heb geen bijwerkingen. ik ben weer een gelukkig mens.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.