Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Strumazol

48
meningen

Strumazol

thiamazol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
Agranulocytose bot pijn concentratieproblemen constipatie depressief droge ogen energieverlies gewichtstoename haaruitval Jeuk over het hele lichaam keelpijn krachtverlies in armen en handen krachtverlies in de benen levertoxiciteit lusteloos moeite met het vinden van woorden nerveus gevoel ongerustheid spierkrampen veel meer honger vermoeidheid verstoorde slaap zware menstruatie

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Snel werkende schildklier (33 meningen)
Trage schildklier (6 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
3

Strumazol

16-06-2024 | Vrouw | 35
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid bot pijn droge ogen nerveus gevoel veel meer honger keelpijn

Ik heb een jaar strumazol icm thyrax gebruikt ivm de ziekte van graves welke in mijn zwangerschap ontstond maar niet daarna vanzelf verdween. Ik heb veel vervelende maar geen ernstige bedrijgende bijwerkingen gehad. Ik was wel zeeeer moe wrs ook door de ziekte. Daarnaast veel bot pijn in mijn ribben gehad. Dit is inmiddels weg. Internist verwees dit naar de strimazol maar [lees meer...]ik denk wel dat dit daar door kwam. Inmiddels na een jaar mocht is stoppen met alle medicatie en blijven mijn waardes al bijna een jaar stabiel. Dus effectief is het zeker geweest! Wellicht fijn om te lezen voor de gene die hier mee moet starten en net als ik schrikken van de bijwerkingen.
4

Strumazol

07-06-2024 | Vrouw | 41
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid Jeuk over het hele lichaam

Begin mei 2024 hyperthyreoïdie geconstateerd. Uiteindelijk antistoffen gevonden dus de ziekte van graves. Gestart met strumzaol waarden vrije T4 was 41 nu na een maand 15.5 binnenkort ga ik starten met thyrax. Begin periode ook nog propronolol geslikt. Heb in de begin fase veel jeuk gehad. Ineens was het weg, toen weer 3/4 dagen veel jeuk en momenteel is het weer weg. [lees meer...]Jeuk op gekke plekken zoals mijn vingers, soms ontstonden er bultjes soms ook niet. Over het algemeen tot nu toe best te doen. In het begin was ik ook heel moe maar weet niet of dat door de strumazol komt.
1

Strumazol

01-03-2024 | Vrouw | 46
thiamazol (10mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

Agranulocytose levertoxiciteit Jeuk over het hele lichaam

2 weken na opstart strumazol (owv ziekte van graves) acute leverintoxicatie en totaal geen afweer meer owv agranulocytose. Ziekenhuisopname met omgekeerde isolatie nodig en natuurlijk dadelijk stop strumazol. Gelukkig herstelde lever en beenmergfunctie na tiental dagen. Vervolgens operatie om schildklier te verwijderen. Nu levenslang schildklierhormoon, calcium en vitam[lees meer...]ine d innemen.
1

Strumazol

19-02-2024 | Vrouw | 43
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gewichtstoename energieverlies verstoorde slaap spierkrampen haaruitval constipatie

Na bijna een jaar gebruik in combinatie met Tirosint ben ik alle vertrouwen in mijn lijf verloren. Van nagel problemen tot 2/3 van mijn haar verliezen, tot altijd gewrichtspijn in heupen rug en knieën. Geen lust in iets, altijd moe, slecht slapen, kort lontje en 25kg aangekomen. Menstruatie is een drama. Libido niet bestaand. TSH en T4 waarden vliegen alle kanten op, ogen [lees meer...]zijn aangetast. Maar volgens de arts is de schildklier onder controle en moet ik met m'n klachten naar de huisarts. Misschien is het een virusje. Nou dat heb ik dan sinds ik schildklier problemen heb. En toevallig vinken ze alle klachten van een trage schildklier aan. Maar ik heb Graves (en Strumazol en Tirosint) dus kan het niet aan mijn schildklier liggen. In april moet ik stoppen met beide medicijnen, ik hoop dan weer mens te kunnen worden want nu is het helemaal ruk.
1

Strumazol

23-01-2024 | Vrouw | 54
thiamazol (5mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2017 Graves vastgesteld met oogziekte van Graves. Ik kreeg de optie 30 mg strumazol te slikken, en een hoge hoeveelheid thyrax. Binnen een dag was ik compleet van mijn padje. Ik voelde me down, depressief, en het leek wel of de wereld aan me voorbij ging. In 1 week kwam ik 6kg aan! Na wat eigen speurwerk ontdekte ik dat titratie ook bestond. Alleen strumazol slikken aan[lees meer...] de hand van bloedwaarden. Thyrax kon ik mee stoppen. Ik slik vandaag de dag 2.5mg strumazol. (Thiamazol) soms moet ik meer slikken, dan weer wat minder. Het scheelt wel iets qua symptomen, maar ik blijf het rotzooi vinden. Minder medicatie is altijd beter dan de grote hoeveelheid die ik in 2017 slikte. Ik heb het altijd raar gevonden dat de arts mij toen geen titratie voorstelde. Ook dit is een behandelmethode die artsen horen te benoemen. Het nadeel hiervan is dat je wat vaker geprikt moet worden.
1

Strumazol

26-10-2023 | Vrouw | 34
thiamazol (10mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In februari dit jaar is de ziekte van Graves geconstateerd. Mijn t4 en t3 waarden waren niet ontzettend hoog. Alleen mij tsh waarde was <0,005 en ik had last van een verhoogde hartslag.. Na het veranderen van mijn voeding waren mijn t4 en t3 waarden gestabiliseerd. Ook nam ik Lcarnitine en selenium als supplement. Het hele process duurde 2 a 3 maanden. Helaas na een vakan[lees meer...]tie in het buitenland heb ik van alles gegeten en gedronken. Ik had op die tijd geen nare klachten. Echter moest ik na mijn vakantie een bloedonderzoek laten doen. Daaruit bleek dat mijn t4 en t3 waarden iets hoger waren dan normaal. Ik moest van de internist beginnen met Strumazol. Ik heb tot op heden spijt dat ik aan deze nare medicatie ben begonnen. Ik gebruik Strumazol al 8 weken. In de derde week begon ik veel last te krijgen van mijn ogen. Ik kreeg last van puffy eyes. Het leek dat ik 4 dagen niet had geslapen. Na de vierde week kreeg ik last van spierpijn over mijn hele lichaam. Voornamelijk in mijn nek, schouders en benen. Ik verrek mijn nek circa 5 a 6 keer per dag. Ook ben ik ontzettend vermoeid en ik heb last van koude rillingen. Ik moet snachts met vier dikke dekens slapen. Ik ben nu van plan om te stoppen met de behandeling en om overstappen naar een natuur arts.
4

Strumazol

31-08-2023 | Vrouw | 17
thiamazol (10mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Strumazol

01-07-2023 | Man | 44
thiamazol (10mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het nu 2 weken voor Graves maar merk vooralsnog geen verschil. Ik ben er nu acytil-l-carnitine bij gaan slikken en heb het gevoel dat dat beter werkt.
4

Strumazol

15-05-2023 | Vrouw | 42
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na inname van de Strumazol direct 11 dagen spotting. Na 2 dagen was het heftige trillen in mijn handen weg en kwam beetje bij beetje energie terug. Ik was geen natte vaatdoek meer. Na een week uit voorzorg antihistaminicum erbij gaan slikken. Heb nu op dag 42 nog geen jeukklachten en hooikoorts klachten zijn nog als voor de constatering Graves. Zonder de antihistaminicum w[lees meer...]aren deze wel erger dan normaal. Na 2 weken werden mijn gewrichten stram, hadden wat opstartproblemen. Na 30 dagen zijn de spier en gewrichtspijn verergerd naar niet grappig. Het belemmert mij en ik heb zeer vaak kramp. Ook is mijn gekoesterde stoelgang van 1 tot zelfs 3x op een dag poepen over gegaan naar 1x in de 3-4 dagen. Het gewicht is in de laatste 10 dagen per dag rond de kilo opgelopen. Dit ondanks een beperkte inname en koolhydraatarm dieet. Huidvet en zweten lijken weg, in plaats daarvan een raar slijmvorming laagje, maar hierdoor geen schilverige benen! Mijn super sterke lange nagels zijn omgetoverd in broze schilvernagels. Nog een week voor de volgende afspraak, dan hopelijk Thyrax en vermindering van de klachten.
1

Strumazol

19-04-2023 | Vrouw | 67
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Nadat ik 2 maanden strumazol geslikt had kreeg ik hoge koortsen , delieren en longontsteking. M'n weerstand tegen ziektes was erg laag. De witte bloedcellen waren bijna vernietigd en de rode bloedcellen ernstig verstoord. HB was laag.. Heb 3,5 week in het ziekenhuis gelegen en het is de vraag of ik ooit eer de oud wordt. Omdat ik de ziekte van Graves heb heb ik daarna [lees meer...]een dubbele slok jodium gekregen.
3

Strumazol

31-01-2023 | Vrouw | 46
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wil dit delen omdat er zoveel negatieve ervaringen bestaan . En ik een postitief verhaal wil brengen. De eerste 2 weken geen last. Na overschakelen van 40 mg naar 40 kreeg ik teveel last van jeuk en mocht ik overqtappen naar 30 mg. Nadien zat het goed. Het beven verdween alsook het oedeem in onderbeen en voeten. Geen gejaagd gevoel meer. Wel wat moe geweest maar dat is [lees meer...]prima! Ik neem dit nu 6 weken. Gewicht is hetzelfde gebleven. Dokter zei dat er nu nog weinig zal veranderen op dat vlak. Morgen starten met thyroxine om weer activiteit op te wekken. Bloedwaarden waren goed. Geen schade en leverwaarden zijn er al op vooruit gegaan dankzij strumazol. Even wat hoop geven dat alles ook redelijk goed kan gaan gezien de omstandigheden. Positief ingesteld blijven. Ik ben wel tijdens de behandeling Astrapure K2 vit D3 gaan nemen en dit zorgt ervoor dat ik actief blijf alsook mn darmen. Succes mensen! Veel moed en vertrouwen. En luister naar je lichaam als iets niet goed voelt , luister daar ook naar! Ik ben zo blij dat mijn arts dit deed en de dosis met 10 mg terugschroef omdat mn lichaam meer niet trok.
5

Strumazol

23-01-2023 | Vrouw | 29
thiamazol (10mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Strumazol

02-10-2022 | Vrouw | 50
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Binnen twee maanden na gebruik werd ik letterlijk gek van de jeuk. Gestopt en gelukkig binnen een week geen last meer van deze vreselijke bijwerking.
4

Strumazol

06-09-2022 | Vrouw | 44
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Strumazol

14-08-2022 | Vrouw | 71
thiamazol (40mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In september 95 is de ziekte van Graves gediagnostiseerd, vnl door ogen die 1 cm uitpuilden. De diagnose snel gesteld. Daarvoor jaren allerlei klachten, waar de huisarts geen raad mee wist. Ieder jaar werd ik een kilootje dikker, geen 25 kg in 3 weken. Normaal gewicht 60 kg en aktief. Half september 1995 start behandeling, oa Strumazolkuur van 13 maanden. De bijwerkingen [lees meer...]heb ik beschreven. Oogbehandelingen 10 werkdagen: bestraling bij de Daniel den Hoedkliniek, decompressie-operatie en corrigerende operaties bij het AMC. Conclusie: Ik was erg ziek, maar vanaf de behandelingen ben ik pas goed ziek geworden. Tot op de dag van vandaag (71 jaar), is het iedere afzien door restverschijnselen. Ik wou, dat ik als therapie rust voorgeschreven had gekregen. Het ging iets beter nadat ik volledig was afgekeurd.
5

Strumazol

08-09-2021 | Vrouw | 23
thiamazol (30mg)
Ziekte van Graves
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 4 weken erachter gekomen dat ik ziekte van graves heb. Ik was eerst super bang voor de strumazol door alles wat ik had gelezen maar ik zit vrijdag op week 4 en ik voel mij echt duizend keer beter. 4 weken geleden had ik een hartslag in rust van 150-190 en kon ik nog geen 1 minuut staan, zweten, duizelig, hartkloppingen, opgejaagd, slapeloosheid, angst en nu is dat allem[lees meer...]aal zo goed als weg. Hartslag is weer normaal, geen hartkloppingen en kan weer goed slapen. Geen bijwerkingen gehad waar ik bang voor was. Dus al met al was het voor mij een top middel.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (780) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (512) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.