Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tamsulosine capsules

23
meningen

Tamsulosine capsules

tamsulozine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Prostaathyperplasie (51 meningen)
Overactieve blaas (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
3

Tamsulosine capsules

04-04-2016 | Man | 57
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na eerste inname eenmalig enorme buikklachten/diarree. Daarna geregeld 'licht in het hoofd'. Ejaculatie was echt over vanaf dag twee en 'zin in sex' is daarna behoorlijk minder geworden. Af en toe vertroebeld zicht. Werkt echter wel effectief op mijn probleem en ik heb gemerkt dat ik de dosering kan aanpassen. Afwisselend ochtend en avond.... dus om de 36 uur. Plasprobleem[lees meer...] blijft dan minimaal en de bijwerkingen ook redelijk beperkt.
3

Tamsulosine capsules

29-12-2015 | Man | 75
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
als ik alcohol drink, heb ik beduidend meer last, heb ik vaker uitgeprobeerd. Als ik dan geen alcohol meer drink, wordt alles acceptabeler (ik drink nu geen alcohol meer). Nu gaat het aanzienlijk beter. Ik heb van een kennis vernomen dat zij dezelfde klachten had als ik. Nu zij geen simvastatine meer gebruikt, zijn de klachten aanzienlijk minder. Ik overweeg nu om te stop[lees meer...]pen met simvastatine 40 MG. wat is uw advies?
2

Tamsulosine capsules

25-09-2015 | Man | 61
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
zit allang met ademnood, hele ziekenhuis gehad, hart,longen copd,maag,ct scan,enz. kunnen oorzaak niet vinden, alles is goed bij mij , heb allergie voor varkensharen en stof, mag er inmiddels nu niet meer werken. las van ademnood bij tamsulosine. kan iemand mij helpen? gr will
4

Tamsulosine capsules

05-07-2015 | Man | 66
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
PK, bioptie en Tamsulosine. Vanwege verminderd libido, afname spiermassa en neiging tot vetzucht vermoeden van te weinig testosteron voor mij alhoewel zou boven de ondergrens liggen voor leeftijdsgroep 63, maar dit zegt erg weinig omdat dit zeer sterk verschilt per individu. Naar mannenkliniek Andros doorverwezen. Resultaat: Helaas nauwelijks op klachten ingegaan. Ze[lees meer...] doen slechts waarvoor ze een contract met de ZKV hebben afgesloten. Diagnose: Vergrote prostaat en psa 9,6 (hoog). Wel ieder keer een plasmeting, tevens bioptie op basis van vage echobeelden, geen kanker of er toch er naast geprikt? Grote onzekerheid. Jaar later PSA en PCA3 test: beide te hoog! Weer 12x lekgeprikt met bioptie, maar nu 4 weken zware prostaat & blaas ontsteking met 42 graden koorts door bacteriebesmetting door de bioptie (via endeldarm). Vervolgens 3de keer bioptie geweigerd en een duidelijke MRI met contrastvloeistof laten doen in specialistisch ziekenhuis via andere uroloog: Resultaat: absoluut geen kanker, voor niets ca 3 jaar in angst gezeten, dus de 2x 12 biopten was onnodig en heeft zelfs tot litteken weefsel en verhoogde psa geleid volgens uroloog! Wel goed van uroloog Andros: Beter plassen door voorschrijven Tamsolosine 0,4 mg/dg. Geen problemen behalve verminderde zaadlozing en na 4,5 jaar wat minder effectief. Extra voordeel: Mijn hoge bloeddruk is door de Tams flink gezakt!
5

Tamsulosine capsules

24-06-2015 | Man | 68
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik middel nu een jaar en heb er geen bijwerkingen van, het verschil met daarvoor is soms een inwendige zaadlozing, verder het plassen gaat een stuk beter.
4

Tamsulosine capsules

25-03-2015 | Man | 62
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een aantal jaren Combodart gebruikt ( vergrote Prostaat) om de prostaat te laten krimpen en beter te plassen, maar had erg veel last van bijwerkingen (hartkloppingen en duizeligheid ) en ben daardoor overgegaan op Tamsulosine 0,4mg en heb nu bijna geen bijwerkingen.
1

Tamsulosine capsules

13-03-2015 | Man | 65
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik bezocht vaak het toilet ook in de nacht waardoor slaap te kort. Na eerste inname na het eten van de tamsulosine ben ik de volgende morgen duizelig, zwetend en onwel geworden. ik ben in elkaar gezakt en ben zelfs enkele seconden van de wereld geweest. Na een eerdere ervaring van een Tia is direct 112 gebeld geworden en ben met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. [lees meer...]Na diverse onderzoeken en enkele uren later was alles weer normaal en kon ik naar huis. Direct gestopt met het medicijn en contact opgenomen met de betreffen de uroloog die het voorgeschreven had. Na enkele andere specialisten gesproken te hebben bleek dat mogelijk een plotselinge verlaging van de bloeddruk welke het medicijn kon veroorzaken als oorzaak aangemerkt kon worden. Hiervoor was ik niet gewaarschuwd en ik niet vooraf kon reageren dat ik hiermee bekend ben uit eerdere ervaring voor mezelf. Ik had wel een beschrijving van het medicijn meegekregen bij de apotheek maar de originele bijsluiter ontbrak in het medicijndoosje.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.