Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Tamsulosine capsules

23
meningen

Tamsulosine capsules

tamsulozine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Prostaathyperplasie (51 meningen)
Overactieve blaas (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
1

Tamsulosine capsules

03-11-2023 | Man | 79
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg heel raar gehoor. Meer mensen die hoorapparaat moesten?
5

Tamsulosine capsules

07-02-2023 | Man | 86
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geweldig, geen bijwerkingen, werkt vanaf dag twee goed. Kan weer vlot plassen.
3

Tamsulosine capsules

28-12-2020 | Man | 74
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Tamsulosine capsules

17-04-2020 | Man | 55
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
plasproblemen
2

Tamsulosine capsules

09-04-2020 | Man | 75
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
verleden jaar had ik bloed in de urine, naar H.A. die mij doorverwees naar uroloog,scan van de nieren,blaas,bloedonderzoek, urine onderzoek, inwendig blaas en prostaat onderzoek,gelukkig geen kanker, een paar maanden geleden opnieuw enkele druppels bloed op het einde van het plassen,,terug naar de H.A. die heeft dan tamsulosine voorgeschreven met zoveel bijwerkingen,ben[lees meer...] nu twee dagen gestopt met tamsulosine op eigen risico en na het lezen op verschillende forums over promanil ben ik nu dit aan het proberen,,met de hoop op beter resultaat.
1

Tamsulosine capsules

21-09-2019 | Man | 69
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem normaal Omic Ocas 0,4 mg + Avodart 0,5 mg . ik was op reis in Duitsland en was medicamenten thuis vergeten. Daar kreeg ik van dokter Tamsulosin 0,4 mg firma Zentiva. Resultaat : Quasi GEEN werking. Omic Ocas werkt voor mij veel beter, maar kost voor mij veel meer.
1

Tamsulosine capsules

09-02-2019 | Man | 72
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Verschrikkelijke ervaring; een capsule zorgde voor duizeligheid en 's nachts viel ik flauw op de wc, gevolgd door ademnood. Na een dagwaden de klachten verdwenen. drie dagen later kwam ik onder de uitslag en nu een maand later heb ik nog lichttherapie en is het nog niet over. De triggerfunctie van dit medicijn is overduidelijk.
1

Tamsulosine capsules

29-12-2018 | Man | 60
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Slechte ervaring. Opgezwollen neusslijmvliezen waardoor belemmering luchtweg. Ademdepressie. Onrustige nachten. Sinds gebruik zijn mijn bloedssuikers verhoogd
2

Tamsulosine capsules

22-11-2018 | Man | 69
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kan makkelijker plassen dat is positief Maar veel kramp in benen, ik moest daarom stoppen
3

Tamsulosine capsules

21-11-2018 | Man | 62
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Naar de huisarts geweest na enkele weken van veelvuldig en soms moeilijk plassen. 's Nachts meestal elk uur uit bed om te plassen. Bloed- en urineonderzoek wezen uit dat er geen kanker of ontsteking in het spel was. Het was "enkel" een vergroting van de prostaat. Ik werk 40 uur per week en heb mijn nachtrust nodig, zonder dat ik elk uur uit bed moet. Huisarts heeft Tamso[lees meer...]line voorgeschreven, die ik maandagavond ben beginnen in te nemen. Vanaf dinsdagavond heftige diarree, verstopte neus, duizeligheid en hartkloppingen. Ik ga dus meteen stoppen met innemen :(
5

Tamsulosine capsules

22-09-2018 | Man | 78
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ben heel tevreden van dit medicijn
5

Tamsulosine capsules

26-05-2018 | Man | 70
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik hoef niet zo vaak mijn blaas te legen.
1

Tamsulosine capsules

15-06-2017 | Man | 69
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De druk van de plasstraal werd minder en minder. Tamsulosine hielp niets. Geopereerd, prostaat "schoon geschraapt ". Resultaat was vebluffend goed. Weer werd na verloop van tijd de straal minder. Nu gebruik ik Finastaride. Effect is bevredigend.
2

Tamsulosine capsules

30-04-2017 | Man | 57
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Problemen met plassen, s nachts vaak er uit, plotselinge aandrang en bijna niet op kunnen houden, kleine beetjes plassen... al deze klachten zijn wel weg met dit middel. Bijwerkingen: Een paar dagen na inname geen sperma meer, maar een droge zaadlozing. Voelt als een orgasme, maar beperkter (of is dit psychisch ?) Een week later alleen wat prostaatvocht. Voor mij een r[lees meer...]eden om te stoppen en een alternatief te bespreken. (of zelf betalen: dr Vogel- protaforce)
3

Tamsulosine capsules

27-07-2016 | Man | 68
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Beter plassen, maar impotentie opgetreden.
2

Tamsulosine capsules

14-07-2016 | Man | 67
tamsulozine (0,4mg)
Prostaatklachten (overig)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In de morgen voelde ik me prima, wel vaak aandrang tot plassen. Na het innemen voelde ik geen verschil, maar laat in de middag werd ik misselijk en kreeg enorme pijn in de darmen onder in de buik en balstreek. Bloeddruk gemeten(deze was oke). Apotheek gebeld met de vraag of ik paracetemol mag innemen (is mogelijk). 's avonds wat duizelig en slappe armen. Eens heb ik van e[lees meer...]en specialist papaverine gehad voor niergruis (prima spul). Maar op een of andere mannier kiest men daar niet voor, omdat het te goedkoop is en geen bijwerkingen heeft (niet verslavend). Zie de dag van morgen en de nacht nog even aan, bij aanhoudende klachten stop ik.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.