ziekte

Risperidon 1 2
Dogmatil 1 2
Orap 1 4
Clonidine 1 2

De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: Syndroom van Gilles de la Tourette

Clonidine

16-12-2022 | Vrouw | 19
clonidine
Syndroom van Gilles de la Tourette
Ik neem sinds begin dit jaar clonidine voor mijn tics. Het duurde ongeveer een maand voordat ik effect merkte en het effect is minimaal. Maar in combinatie met therapie is het een goede manier om met mijn tics om te gaan.

Dogmatil

22-07-2020 | Vrouw | 27
sulpiride
Syndroom van Gilles de la Tourette
Has last van de tics. Kreeg toen dit medicijn. Hielp weinig. Na een paar weken al ernstige bijwerkingen. Moedervlek begon te veranderen. Verwijderd en nog niet kwaadaardig. Na een paar weken moest ik per direct stoppen van de huisarts.

Clonazepam

27-01-2020 | Man | 42
clonazepam

Zypadhera

27-01-2020 | Man | 42
olanzapine
Syndroom van Gilles de la Tourette
Ik heb na jaren "5" gebruik van zyprexa 20 mg "olanzipine" een dwangstoornis ontwikkeld. het lijkt het meest op een dwangmatige OCD gedachtengang. die gedachten lijken buiten mijn controle te staan, waardoor het brein overal en nergens is. Nu met zypadhera, lijkt het de gedachten te dempen, kan nog niet echt bijwerkingen benoemen, want ik gebuik pas kort depot is voo[lees meer...]r 1 maand en ik krijg 2x een depot 305mg per maand. Wel bijwerking vlak na injectie gehad duizelig, toen meteen in de kliniek de bloedruk laten testen. en mijn onderdruk was 60, normaal was deze altijd 80. Dus vandaar moet je dus 3 uur in de kliniek ter observatie verblijven ter controle Ook weer toename in eetlust. en afvlakking gevoelsleven. ook hart palpitaties

Orap

24-01-2019 | Vrouw | 44
pimozide
Syndroom van Gilles de la Tourette
Gedurende aantal jaren dit medicijn gebruikt. In eerste instantie zeer tevreden over het resultaat (0.5 mg per dag). Tot ik ziek werd, allemaal vage klachten...bleek van de orap te komen en laag metamolisme (gen afwijking). Heel veel onttrekkingsverschijnselen bij stoppen, dus moet dit nu afbouwen. Zwaar verslavend dus in mijn geval en heel veel vervelende bijwerkingen. Ge[lees meer...]en aanrader dus!!

19-01-2019 | Vrouw | 55
Syndroom van Gilles de la Tourette
Volgens de apotheker was dit hetzelfde medicijn als abillify, zelfde hulpstoffen enz. Alleen bij het gebruik van abillify had ik buiten dat ik slecht sliep geen bijwerkingen en werd het rustig in mijn hoofd. Met de Aripiprazol voelde ik me echt lamlendig. Omdat de originele abillify geen breuklijn had maakte de apotheker capsules voor mij omdat ik een lage dosering gebrui[lees meer...]k. Helaas krijg ik deze niet meer en moet ik Aripiprazol slikken. Of het echt hetzelfde is? Mijn lichaam reageert er helaas meteen op.

14-03-2016 | Vrouw | 50
Syndroom van Gilles de la Tourette
Ik ben niet tevreden over dit medicijn, te veel bijwerkingen, net of ik mijzelf niet ben, leeg gevoel, heb geen emoties meer, bv huilen niet meer enz, houden van geen gevoel meer enz.

10-02-2016 | Man | 32
Syndroom van Gilles de la Tourette
Twee jaar geleden kreeg ik Haldol voorgeschreven tijdens een psychose. Hiervan kreeg ik vervelende bijwerkingen. Beven, slaapwandelen, dystonie. Om het beven en de dystonie tegen te gaan, kreeg ik Artane voorgeschreven. Dit had een beperkt effect. Na anderhalf jaar sukkelen met de bijwerkingen wilde ik stoppen met de Haldol. Dit mocht nog niet van mijn psychiater, maar ik [lees meer...]mocht wel Abillify proberen. Hier stond ik wel voor open en we begonnen met het afbouwen van de Haldol en het starten van de Abillify. De bijwerkingen verdwenen helemaal en ik kon ook stoppen met de Artane. Nog beter was dat de tics die bij mijn Tourette horen tot een acceptabel niveau daalden. Ze zijn niet weg, maar ik kan wel normaal door het leven zonder dat iedereen meteen ziet dat er iets mis is. Ik ben erg blij met dit medicijn. Geen psychose, Tourette redelijk in de hand en geen bijwerkingen. Momenteel gebruik ik nog; Abillify 15mg, Mirtazipine 15mg, Citalopram 30mg, Lorazepam 5mg, Ritalin 40mg (verspreid over de dag).

Risperidon

01-05-2014 | Man | 45
risperidon
Syndroom van Gilles de la Tourette
Ik zou heel graag willen weten hoe dit medicijn werkt met bovenstaande aandoening. Tics

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (3141)
Angst & paniekstoornis (2819)
Depressie (2613)
Hoge bloeddruk (1963)