Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Avelox

37
meningen

Avelox

moxifloxacine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Longontsteking (6 meningen)
Bronchitis (6 meningen)
Bijholteontsteking (2 meningen)
Voorhoofdsholteontsteking (1 mening)
Bacteriële infectie (0 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Ciprofloxacine (340 meningen)
Tavanic (29 meningen)
Levofloxacine (25 meningen)
Norfloxacine (23 meningen)
Ofloxacine (15 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bij gebruik fluorochinolonen verhoogd risico op schade aan spieren en zenuwstelsel

Fluorochinolonen zijn antibiotica die gebruikt worden voor de behandeling van verschillende bacteriële (levensbedreigende) infecties. Het verhoogde risico bestaat bij gebruik via de mond, longen (inhalatie) en injecties. In Nederland betreft het ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine en norfloxacine.

Gebruikt u ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine of norfloxacine? Neem contact op met uw arts. Verander uw dosis niet en stop niet met het gebruik van het medicijn zonder dit met uw arts te bespreken.

CBG (02-11-2020)

123
2

Avelox

23-06-2013 | Man | 53
moxifloxacine
Spierpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 3 à 4 dagen begon ik last te krijgen van spierbijn in mijn been. Stoelgang ook iets minder normaal. Na 6 dagen gestopt daar mijn bronchitis begon te verdwijnen doch spierpijn bleef en werd zelfs erger. Het zag er naar uit dat ik een spier- of peesontsteking in mijn been heb met alle pijn en ongemakken vandien. Nu kan ik andere medicijnen nemen (ook weer met mogelijke[lees meer...] bijwerkingen op spijsvertering). Dus Avelox liever niet meer !
3

Avelox

23-02-2013 | Vrouw | 41
moxifloxacine
Blaasontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
had op donderdag morgend iets gegeten en avelox ingenomen naar werk gereden omdat ik voelde dat ik een blaasontsteking kreeg .en had avelox ook al meerdere malen gekregen van arts voor die problemen.in de auto kreeg ik rood plekken rond mijn mond en kreeg het warm in de auto .ik kwam toe op werk en zag heel rood overal op mijn lichaam.zijn we naar spoed gereden en zagen ze[lees meer...] me daar binnen komen en drekt bloed genomen ne baxter gestoken en een spuit gekregen in de bil om alles tegentegaan .dus allergische reactie gehad van avelox.
3

Avelox

07-01-2013 | Vrouw | 39
moxifloxacine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Omdat ik overgevoelig bleek voor de standaardmedicatie (Rifampicine) voor tbc moest ik overstappen op Avelox. Dit moet ik in totaal een jaar (!) innemen, samen met Isoniazide. Ik zag daar tegenop vanwege de beoogde bijwerkingen (veel gedoe op internet). Ik moet echter zeggen dat het me meevalt. Ik heb nauwelijks last van de medicatie. Het enige dat ik wel merk is dat de we[lees meer...]erstand in mijn darmen slecht is, daardoor heb ik sluimerende schimmelinfecties en momenteel last van diarree. Maar dat kan je in principe met elke breedspectrum antibiotica overkomen. De Avelox was voor mij een verademing met het gedoe dat ik met Rifampicine had en ook dat mag wel eens gemeld worden op sites als deze (in aanvulling op alle negatieve reacties).
1

Avelox

05-12-2012 | Man | 45
moxifloxacine
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
in 2005 vergif met deze Avelox 100% puur gif naar mijn idee!! na 3 dagen stierf ik van de pijn, kon niet meer bewegen ..mijn Ex heeft me gebracht in ziekenhuis met spoed. De chirurg wou me openen, hij heeft 4 uur gewacht tot ik stabiel was en dan zeg ie me dat waarschijnlijk van Avelox komt. de chirurg heeft geconstateerd deze dodelijk gevolgen : nierontsteking ,mag darmon[lees meer...]tsteking, buikvliesontsteking of peritonitis, leverontsteking, blindedarmontsteking, zaadbalontsteking , penis prostaatpijn. en de kers op de taart, heb ik aan overgehouden een blijvende Tinnitus : Oorsuizen van 6000hz en meer dan 45decible!! ik was 45 jaar + spierpijn , hevige pijn in de gewrichten all mijn botten kraken , mijn pols mijn knie , bovenrug pijn all 7 jaar gaat nooit meer weg > en de Tinnitus ook nooit meer! ik ben verminkt voor de rest van mijn leven!!
1

Avelox

04-12-2012 | Vrouw | 28
moxifloxacine
Longontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na eerste inname een black-out van een halve dag gehad. Nu nog duizelig en bibberig. Dit is erger dan de longontsteking waarvoor ik dit medicijn neem. Ik zal dit nooit meer opnieuw gebruiken.
1

Avelox

20-06-2012 | Man | 52
moxifloxacine
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
in 2005 vergif met deze Avelox 100% puur gif naar mijn idee!! na 3 dagen stierf ik van de pijn, kon niet meer bewegen ..mijn Ex heeft me gebracht in ziekenhuis met spoed. De chirurg wou me openen, hij heeft 4 uur gewacht tot ik stabiel was en dan zeg ie me dat waarschijnlijk van Avelox komt. de chirurg heeft geconstateerd deze dodelijk gevolgen : nierontsteking ,mag [lees meer...] darmontsteking, buikvliesontsteking of peritonitis, leverontsteking, blindedarmontsteking, zaadbalontsteking , penis prostaatpijn. en de kers op de taart, heb ik aan overgehouden een blijvende Tinnitus : Oorsuizen van 6000hz en meer dan 45decible!! ik was 45 jaar + spierpijn , hevige pijn in de gewrichten all mijn botten kraken , mijn pols mijn knie , bovenrug pijn all 7 jaar gaat nooit meer weg > en de Tinnitus ook nooit meer! ik ben verminkt voor de rest van mijn leven!! (Red; mening deels ingekort tot gebruikerservaring en deel verwijderd ivm taalgebruik. Overleg svp met uw nieuwe huisarts over mogelijke vervolgstappen en gepaste medicatie/ behandeling. Mvg, MijnMedicijn).
5

Avelox

08-06-2012 | Vrouw | 60
moxifloxacine
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jaren van hoesten plotseling een ernstige longontsteking met hoge koorts, gedurende een week lang. Daarna opname in ziekenhuis en Avelox intraveneus gestart. Voor mij eindelijk een oplossing. De bijwerkingen zijn minimaal, moet je voor lief nemen, de werking is voor mij maximaal geweest!
2

Avelox

29-04-2012 | Vrouw | 57
moxifloxacine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vanaf eerste pil (samen genomen met gisol om de darmflora te beschermen) heb ik diaree gehad na pil 9 water afgaan met bloed in stoelgang, bloeddruk naar beneden zeer veel pijn in de buik en krampen in de darmen en benen imodium instant werk helemaal niet zelfs met 2 of drie heb ik geen resultaat dan moest ik erceflora supra nemen in plaats van gisol en zakjes ORS om uit[lees meer...]droging te voorkomen. Vandaag is het zondag 29/4 Ik heb nog maar eens 2 immodiums genomen, een erceflora samen met een boterham en tot nu veel pijn maar diaree is beter, geen water meer. Morgen ga ik toch bij de dokter langs en in mijn dossier later zetten dat ik dit medicament nooit meer wil nemen.
1

Avelox

02-03-2012 | Vrouw | 37
moxifloxacine
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn verhaal ik ben bij mijn huisarts geweest zij heeft mij Avelox voorgeschreven omdat ik een longontsteking had,ik vroeg nog of dat voor mij de juiste was omdat ik redelijk een hoge bloeddruk heb gebruik ik hier voor (CoAprovel). Eerste dag dat ik het tablet nam tijdens de maaltijd nog geen 15 minuten later werd ik zeer mottig kreeg ik een enorme druk in het hoofd duize[lees meer...]lig misselijk moe suf. De tweede dag opnieuw geprobeerd, want misschien was dit toeval maar het waren terug identiek dezelfde symptomen en heb het blijven nemen tot de vijfde dag. De laatse dag had ik opeens een droge mond tong is gezwolle hartkloppingen tintelende handen moeilijk ademhaling lage hartslag ben op spoed moeten gaan had hyperventileert door dat spul. Ik dacht dat ik dood ging zo erg was het. Ik raad het het aan niemand omdat spul te gebruiken.
1

Avelox

15-02-2012 | Vrouw | 55
moxifloxacine
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na vele soorten antibiotica en het voortijdig staken hiervan stelde gisteren de huisarts mij Alvelox voor..ik vroeg nog of dat voor mij de juiste was.... Al binnen 1 uur na iname van 1 tablet na de thuisbezorging i.v.m hoge koorts kreeg ik een enorme druk in het hoofd en na 3 uur diarree en heftige pijn in mijn buikflanken. Vannacht helemaal niet geslapen en kreeg het gev[lees meer...]oel wat ik eerder had bij Prednison...in de war vreemde gedachtes en tot aan ik dit schrijf hele zware hoofdpijn en wist net ook de dag niet meer. En ben hier terecht gekomen via Google maar ik ga niets meer slikken en morgen direct contact huisarts opnemen. Want 23 doden wereldwijd is 23 teveel! Nooit meer dan maar langer hoesten. Dit is erger als de kwaal zelf....ik voel me echt rot en naar en angstig nu...zelfs met dit typen heb ik veel moeite...
1

Avelox

18-01-2012 | Man | 23
moxifloxacine
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Telkens na inname misselijk gevoel, na 30 min was dit weg. Na 4 dagen dit medicijn te nemen ontwikkelde er zich maag- en darmklachten: diarree, misselijkheid, buikkrampen. Verder was dit zeer effectief en nam het de ontsteking op mijn sinussen direct weg.
2

Avelox

17-12-2011 | Vrouw | 45
moxifloxacine
Hartritmestoornissen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb een collaps gehad op de 2e dag dat ik dit nam, maar dat schrijf ik toe aan mijn ziekte, daarna had ik een verlaagde bloeddruk, snelle hardkloppingen en heel vermoeid: ik dacht dat het kwam door de ontsteking van solupred kwam dat ze me in een hoge en eenmalige dosis hadden voorgeschreven (3 tabletten per dag 's ochtends). Daarna, na 5 dagen, problemen met passen, b[lees meer...]randend gevoel bij het plassen en daarna ontzettende jeuk bij mijn vagina... sindsdien, gestopt met mijn behandeling voor een voorhoofdholte ontsteking, en ik las met zorg de bijsluiter door van dit medicijn en ik dacht: er zitten veel risico's aan dit medicijn, ik heb altijd veel hardkloppingen en duizeligheid ... ik wacht op mijn afspraak bij een arts voor een ECG... Ik denk dat dit medicijn gevaarlijk is voor me.
2

Avelox

21-11-2011 | Vrouw | 53
moxifloxacine
Longaandoening
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
droge mond ,hartkloppingen, dan warm dan koud, koorts tot 38.8. geen goede ervaring met dit middel. puur gif.
1

Avelox

18-11-2011 | Vrouw | 32
moxifloxacine
Sinus spehdalius ontsteking
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
kramp in benen, plots zeer onwel, warm en koud, gevoel van flauwvallen en zeer angstig, overgeven, daarna kwam het stilletjesaan ok, Het is een zeer zwaar product!
1

Avelox

20-06-2011 | Man | 72
moxifloxacine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn vader heeft een ernstige allergische reactie kort na inname van avelox. Zijn tong is gezwollen en de rest van zijn gezicht, hierdoor zuurstof te kort gehad en na 5 dagen in coma overleden. Dus erg voorzichtig zijn als je ergens allergisch voor bent.
1

Avelox

19-06-2011 | Vrouw | 51
moxifloxacine
Sinusitis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na inname van eerste tablet tintelende pijn in handen. Binnen de 5 min rode uitslag over gans het lichaam. Direkt naar huisdokter. Daar na enkele minuten onwel. Kon mij niet meer bewegen, niet meer praten volledig rood met pukkels over gaan mijn lichaam ook zeer gezwollen. Mug en 101 werd gebeld door huisdokter ik kreeg ook al verschillende medikamenten toegediend. Na 30 m[lees meer...]in vertrokken naar ziekenhuis. Kon terug praten. Na 3 u hartbewaking terug gezond en wel naar huis.
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.