Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Levofloxacine

7
meningen

Levofloxacine

levofloxacine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
Achillespees ontstekingen gewrichtsontsteking in 5 of meer gewrichten

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Prostaatontsteking (6 meningen)
Longontsteking (0 meningen)
Voorhoofdsholteontsteking (0 meningen)
Urineweginfectie (0 meningen)
Middenoorontsteking (0 meningen)
Bronchitis (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Bij gebruik fluorochinolonen verhoogd risico op schade aan spieren en zenuwstelsel

Fluorochinolonen zijn antibiotica die gebruikt worden voor de behandeling van verschillende bacteriële (levensbedreigende) infecties. Het verhoogde risico bestaat bij gebruik via de mond, longen (inhalatie) en injecties. In Nederland betreft het ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine en norfloxacine.

Gebruikt u ciprofloxacine, levofloxacine, moxifloxacine, ofloxacine of norfloxacine? Neem contact op met uw arts. Verander uw dosis niet en stop niet met het gebruik van het medicijn zonder dit met uw arts te bespreken.

CBG (02-11-2020)

1
1

Levofloxacine

15-06-2024 | Man | 55
levofloxacine (250mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

gewrichtsontsteking in 5 of meer gewrichten Achillespees ontstekingen

Preventieve antibiotica kuur van 3 maanden nadat ik voor de derde keer aan één kant een nieuwe heup kreeg ivm bacteriën. 3 maanden zware gewrichtsontstekingen . Aan de ene kant slikte ik tegen de stafylococcen -bacterie levofloxacine die gewrichtsontstekingen veroorzaakten en aan de andere kant Colchicine om de gewrichtsontstekingen ongedaan te maken. 1x geswitched naar [lees meer...]ander medicijn op aanraden orthopedie-team. Hetzelfdecteam draaide het binnen 2 dagen weer terug. Nog een paar dagen en dan ben ik eindelijk klaar met die preventieve kuur en hoop ik dat de ontstek8ngen in voeten, knieën en vingers weg gaan. Vanwege de Levofloxacine met spoed naar reumatologie verwezen. Ellendig medicijn.
5

Levofloxacine

17-01-2024 | Man | 62
levofloxacine (250mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Partner belandde in het ziekenhuis. Uitgebreide casus, kreeg o.a. dit middel na ontdekken legionella. Na inname knapte hij vliegensvlug op. Geen last van bijwerkingen. Ontzettend dankbaar dat dit middel bestaat en dat hij ermee geholpen wordt. Mocht na aantal dagen naar huis om daar kuur af te maken, ook dat gaf geen problemen.
1

Levofloxacine

02-01-2024 | Vrouw | 80
levofloxacine (500mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na maanden van wikken en wegen, toch i.o.l. met de longarts een middel gekregen tegen de aanhoudende hoest aanvallen. Levofloxacine voorgeschreven gekregen met een heel naar gevolg zoals beschreven. Een ernstige blessure aan de kuitspieren. En wel dusdanig dat lopen haast onmogelijk was. Veel pijn bij het bewegen en een dik opgezet onderbeen en enkel van het vocht. Dit m[lees meer...]iddel zou niet verkocht mogen worden aan mensen boven de 70 jaar.
1

Levofloxacine

29-10-2023 | Man | 80
levofloxacine (500mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Recept n.a.v. Pijnlijke bijbal, preventief - geen ontstekingsindicatie. Na 3 dagen/pillen gestopt met de kuur wegens hevige pijn in spieren en pezen in de onderbenen. Van het apothekers-info gesprek herinner ik me alleen dat ik niet in de zon mocht lopen. De bijsluiter vermeld dat pijn in spieren en pezen maar zelden voorkomt, over de ernst en potentiële schade daarvan (mo[lees meer...]gelijke spier- en peesscheuring ) geen woord. Gelet het aandeel spier- en peesklachten dat ik op internet ontdek mag deze bijwerking wel veel meer benadrukt worden!! Zeker bij mensen ouder dan 70 jaar, gezien diverse info op internet!,! Voor potentiële gebruikers: Bezint eer ge begint!
1

Levofloxacine

18-09-2023 | Vrouw | 56
levofloxacine (500mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kwam in het ziekenhuis te liggen vanwege een bacteriële infectie, staphylocoque doré. Was ontettend ziek. Nadat ik in het ziekenhuis behandeld ben met antibiotica vis het infuus mocht ik naar huis met levofloxacine 750mg per dag voor 4 weken. De eerste 3 dagen was ik vreselijk ziek, veel overgeven zelfs van een slok water. Na 3 dagen ging het beter. tot ik na ruim een w[lees meer...]eek weer last kreeg van koorts, misselijkheid, overgeven en me gewoon echt ziek voelde. Er werd contact opgenomen met het ziekenhuis en men gaf aan dat deze bijwerkingen vaker voorkwamen bij dit medicijn, dus per direct stoppen. Nadat ik gestopt was voelde ik me na een aantal dagen beter. Maar toen kreeg ik last van mijn bovenarmen, heup, knie, vreselijk moe, kortademig en een hele vieze smaak n mijn mond. Alles smaakt vreselijk zout, mijn mondhoeken zijn steeds kapot, mijn tong vertoond rare scheurtjes, de binnenkant van mijn mond voelt ruw aan. Inmiddels ben ik langer zonder dit middel dan dat ik het geslikt heb. Na controle in het ziekenhuis vroeg de arts of ik geïnformeerd was over het middel, ik gaf aan dat mij helemaal niets verteld was. Hij gaf aan dat dit middel bekend staat om deze bijwerkingen. Ik wou dat ik het geweten had dan had ik het geweigerd. (Ik woon in Frankrijk en kreeg het daar voorgeschreven)
1

Levofloxacine

15-10-2021 | Man | 40
levofloxacine (500mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg na infectie van de bijbal dit voorgeschreven - er was geen aanleiding maar werd erg ziek. Dit word aanbevolen als eerste(!) hulpmiddel terwijl het zeer gevaarlijk spul is - in 2017 in de VS is Johnson&Johnson gestopt met productie van deze antibiotica wegens teveel aanklagen, en zijn deze groep antibiotica ook nog eens "blackboxed" door de FDA (voor medicijnen met se[lees meer...]rieuze bijwerkingen). Er zijn alternatieven! dit is zeer sterk spul en heeft heel veel ernstige en potentieel langdurige (of zelfs chronische) bijwerkingen, in het specifiek op de Achilles been en zenuwstelsel, onder andere. Na 2 pillen zijn de klachten minder geworden (het dood echt alles) - maar kreeg abrupt tintelingen in beide benen, en een paar dagen later kon ik nauwelijks lopen. Ik ben meteen gestopt en overgestapt naar een antibiotica die niet behoren tot deze groep (FLUOROQUINONES) . Heb nog 6 weken daarna last gehad, en vreesde voor chronische handicap - gelukkig is het langzaam over gegaan. Doe alsjeblieft eerst je onderzoek (er zijn heel veel anecdotes online, en zelfs steungroepen voor mensen die na het gebruik van deze middelen invalide zijn geworden - "floxies" noemen ze zichzelf), en overweeg alsjeblieft de keuzes voor je eigen gezondheid die zo waardevol is. Medicijnen zo sterk als deze zouden uitsluitend gebruikt moeten worden wanneer alle andere opties zijn uitgeprobeerd. Nooit meer! Dat dit zo makkelijk voorgeschreven kan worden vindt ik wonderbaarlijk - de invloed van big pharma!
3

Levofloxacine

23-10-2016 | Man | 59
levofloxacine (500mg)
Bacteriële infectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een wondroos infectie op onderbeen begonnen met Claritomycine (2e keus omdat ik niet zo best tegen peniciline kan). Dit bleek echter weinig effectief waardoor zich een gigantische blaar op mijn kuit had ontwikkeld. Omdat we inmiddels op vakantie in Griekenland waren op advies van de Griekse huisarts overgestapt op Levofloxacine. Nu, na 10 dagen toch nog geen spectaculai[lees meer...]re verbetering gezien. Ik slik nu al ruim 14 dagen antibiotica maar de wondroos trekt zich maar heel langzaam terug. Volgende keer (hoewel ik vurig hoop dat die er niet komt) toch maar een antibioticum dat is gebaseerd op peniciline...
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2337) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (960) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (917) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (829) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (781) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (656) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (604) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (513) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.