Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Co-Trimoxazol

5
meningen

Co-Trimoxazol

co-trimoxazol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Blaasontsteking (33 meningen)
Bijbalontsteking (9 meningen)
Middenoorontsteking (6 meningen)
Prostaatontsteking (6 meningen)
Keelontsteking (4 meningen)
Longontsteking (4 meningen)
Oorontsteking (4 meningen)
Voorhoofdsholteontsteking (3 meningen)
Bronchitis (2 meningen)
Infectie (wond) (1 mening)
Vasculitis (1 mening)
Oogontsteking (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
5

Co-Trimoxazol

23-04-2024 | Man | 67
co-trimoxazol (160/800mg)
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een 67-jarige man en hebt i.v.m. een UIrineweginfectie 10 dagen 2 x daags 960 mg Co-Trimoxazol geslikt. Een meer dan uitstekend middel. Ik was na 4 dagen helemaal van mijn klachten af en wel keurig de (10-daagse) kuur helemaal afgemaakt. Geen enkele bijwerking gekregen, zelfs geen maagpijn/darmklachten. De tabletten kun je op de breuklijn doormidden breken zodat ze[lees meer...] prima, en zonder problemen, in te nemen zijn. Ik kan mij dan ook totaal niet vinden in de "indianenverhalen" dat het een slecht middel is met veel "bijwerkingen". Dat is het nl. totaal niet. Ik kan het een ieder van harte aanbevelen. Het is een topmiddel wat goed en snel werkt en zonder bijwerkingen.
3

Co-Trimoxazol

28-07-2017 | Vrouw | 39
co-trimoxazol (960mg)
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik liep, zonder dat ik echt klachten daarvan had, al met een urineweginfectie. Ik bleef buikklachten en ook rugklachten houden. Eerst een lichte AB kuur gekregen, deze hielp niet waarop de arts mij de Co-Trimoxazol forte 960 mg voor 10 dg voorschreef. Dit is één paardenmiddel.. sowieso betreft bijwerkingen! Dag 1 t/m 3 weinig bijwerkingen. Was wat vermoeider en af en toe m[lees meer...]inder gefocust. Dag 3 kreeg ik last van hoofdpijnen.. de hele dag door. Ook metaalsmaak, droge mond en niet kunnen slapen 's nachts. Had ook niet het idee dat de kuur aansloeg aangezien ik nog steeds last had van buikkramp en mijn in onderrug. Naast de 2 liter water per dag en het vele plassen daardoor reinigde ik wel mijn nieren steeds. Pijn bij t plassen heb ik nooit gehad dus daar merkte ik niks van. Dag 4 t/m 7 beetje sloom, lamlendig gevoel.. alsof de kracht weg is.. alle energie die je normaal hebt is er niet. Hoofdpijnen blijven aan tevens nacht zweten en verminderde eetlust. Pijn in rug en buik nog niet weg! Op dag 8 kreeg ik een zware migraineaanval erbij en moest mede daardoor en door de verminderd energie in mijn lichaam eerder naar huis van mijn werk. Slapen, slapen, slapen.. Dag 9 stond ik ook weer met migraine op.. gelukkig bij de 3e tablet voor mijn migraine zakte het weg. Maar..ik zat wel onder de uitslag op bovenarmen en op mijn borst. Dit breidde zich in de loop van de dag meer en meer uit..nu zit mijn hele lichaam onder! Het begint iets te jeuken..maar probeer zo min mogelijk te krabben. De huisarts wel op de hoogte gesteld en daarvan een notitie gemaakt. Ze zei me eventueel de kuur af te breken, maar omdat ik morgenochtend de laatste moet innemen en ik sinds dag 8 lichte verbetering rond mijn klachten vd infectie merk ga ik toch de kuur afmaken. Morgen de laatste en hoop dat ik de aankomende nacht door kom. Ook nu weer eerder thuis van mijn werk om mijn energie te sparen. Gelukkig is het vrijdag!
2

Co-Trimoxazol

28-11-2013 | Vrouw | 49
co-trimoxazol
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg dit middel omdat ik de antibiotica die ik had gekregen van mijn uroloog, daar kon ik niet tegen. Deze antibiotica heeft niet het gewenste effect gehad. Heb sinds 2011 geregeld een urineweginfectie. Waarvan ik er door eentje in het ziekenhuis ben beland die op een gecompliceerde nierbekkenontsteking is uitgelopen.
1

Co-Trimoxazol

04-07-2013 | Vrouw | 57
co-trimoxazol
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Diagnose was bacteriele infectie aan de urinewegen, voorgeschreven gekregen Co-trimoxazol forte. Na twee dagen zou het resultaat moeten opleveren. Wat de aandoening betreft was dat ook zo. Maar de bijwerkingen na inname van het vierde tablet waren heftig.. Hallicinaties op het moment dat ik in slaap ging vallen. Trip met mooie kleuren en figuren maar ook donkere beelden. O[lees meer...]pgestaan en heel de nacht een soort opgejaagd gevoel gehad, uiteindelijk inslaap gevallen, wakker geworden met hoofdpijn, nat van het zweet. Direct gestopt met innemen, arts heeft ander medicijn voorgescheven om de kuur aftemaken. Algeheel gevoel van niet welbevinden bij dit medicijn. Zou nog geen kruimel meer innemen van dit medicijn!
2

Co-Trimoxazol

02-08-2012 | Vrouw | 56
co-trimoxazol
Urineweginfectie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een paar dagen infuus met antibiotica mocht iknaar huis met deze gericht werkende antiboitica. Dag één ging goed maar vanaf dag twee heb ik ongelooflijke kramp gehad waarbij ik letterlijk ,ook 's nachts , diaree had .verder kon ik geen hap meer eten en was misselijk .hierdor ging ik er erg tegenop zien de medicijnen in te nemen .ik ben een dag eerder gestopt en 4 kil[lees meer...]o afgevallen en stond te trillen opmijn benen en heb nog de rest. Van de week last gehad en van vermoeidheid vaak in bed gelegen. Deze medicijnen neem ik noooooooit weer
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.