Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

244
meningen

Kyleena

levonorgestrel

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Anticonceptie-pil heeft effect op emotie, maar hoe?

Wat is het effect van de anticonceptiepil op je lijf, brein en leven? "Je kan bijvoorbeeld moeilijker omgaan met stress", zegt biopsycholoog Estrella Montoya, die onderzoek doet naar de effecten van hormonen op de hersenen. In Stax&Toine vertelt ze over wat er wél en wat er nog niet bekend is over de bijwerkingen van de pil.

"De pil bevat twee hormonen, die ook in je lichaam voorkomen. Maar door elke dag een pil te nemen, zorg je ervoor dat die hormonen minder gaan schommelen. En dat kan er voor zorgen dat je andere effecten op de hersenen krijgt dan wanneer het schommelt".

Estrella Montoya, biopsycholoog (23-01-2020)

12
3

Kyleena

20-03-2023 | Vrouw | 22
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de kyleena op mijn 17e laten zetten. Met 2 paracetemols viel de pijn nog enigszins mee en heb ik de eerste jaren vrij weinig problemen ervaren. Maar, vanaf het vierde jaar kreeg ik last van continue bloeden en had ik regelmatig vaginale afscheid. Op een gegeven moment bloedde ik elke dag. Ik heb toen een SOA test gedaan voor de zekerheid, zodat ik wist dat hier niet[lees meer...] hieraan kon liggen. Deze was negatief, maar de bloedingen bleven aanwezig en de huisarts raadde mij ook niks anders aan om te doen. Uiteindelijk heb ik 9 maanden later ervoor gekozen een check te doen bij de gynacoloog, blijkbaar was deze dichterbij de vagina komen te liggen en was de betrouwbaarheid daardoor ook afgenomen (was dus helemaal niet goed geplaatst). Ik heb hem direct laten verwijderen, wat tevens erg pijnlijk was (veel pijnlijker dan het inbrengen voor mij persoonlijk). Intense krampen hield ik er nog aan over. Ergens voelde het erg opluchtend om hem te laten verwijderen, ik denk dat ik het voor nu dan ook gewoon hou bij het gebruiken van een condoom met mijn vaste vriend. Voelde ook alsof mijn lichaam onbewust onder constante stress zat, wat nu niet meer het geval is. En ik heb persoonlijk erg veel geluk gehad dat ik niet zwanger was geworden uiteindelijk. Mocht je een vaste partner hebben: vraag jezelf dan terecht af of je zoiets je eigen lichaam aan wilt doen.
2

Kyleena

27-02-2023 | Vrouw | 35
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na mijn eerste zwangerschap heb ik gekozen voor de Mirena spiraal. Plaatsen was ongemakkelijk, maar viel mee. Na mijn tweede zwangerschap koos ik voor de Kyleena gezien er minder hormonen in zitten (had ik wel wat last van met de Mirena). Het plaatsen was een hel. Kan aan mij liggen, maar dit was niet leuk. Ik was nog liever voor een derde keer bevallen. Nu heb ik elke maa[lees meer...]nd, tegen de tijd dat ik ongesteld moet worden, enorme buikkrampen in mijn gehele buik. Het begint bij mijn maag, waarbij ik hondsberoerd word. Daarna trekt het naar mijn baarmoeder waar het voelt alsof er een kaktus in zit. Ik heb hem nu een jaar en ga hem deze week laten verwijderen omdat het niet verbeterd. Misschien is dit persoonsgebonden. Het enige voordeel was dat ik lichtelijk vloeide, als ik al vloeide. Maar dat mag ook wel met de ellende die erbij hoort... Ik heb trouwens 2,5 jaar de minipil geslikt na mijn zwangerschap voordat ik deze spiraal kreeg. Dus het lag niet aan de zwangerschap.
1

Kyleena

30-01-2023 | Vrouw | 26
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Allereerst was het plaatsen een HEL voor iemand die nog geen kinderen heeft. Een van de pijnlijkste dingen in mijn leven en ik ben echt niet kleinzerig. Daarna maanden lang bloeden en pijn en ze bleven maar zeggen dat dit erbij hoorde, prima, na een aantal weken verdween dit gelukkig maar wel allemaal gekke symptomen. Ik had ineens veel steken bij mijn eierstokken en vaak[lees meer...] onverklaarbare krampen in mijn onderrug en buik die uitstraalde naar mijn benen. De dokter zei dat dit niet door de spiraal kwam dus zo gingen jaren verder maar ik voelde gewoon dat het niet goed zat. Ook had ik ineens last van pijn bij het vrijen en verkrampte spieren in mijn vagina en ook nog eens last van een onaangename geur. Waarvan ze steeds zeiden dat het een infectie was maar behandelen hielp niet. Dokters bleven maar volhouden dat dit niks te maken had met de spiraal maar na 3,5 jaar was ik er klaar mee en heb ik dat ding eruit laten halen. Serieus wat een opluchting, een paar weken verder en al mijn klachten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Ik heb geen buikpijn en rugpijn meer, ik kan weer genieten van seks, geen vieze geur meer en ben weer helemaal de oude! Lieve dames, laat je niet gek maken door dokters en luister naar je gevoel, jij kent je lichaam het beste. Ook zou ik zeggen verdiep je eens in hoe het spiraaltje wordt geplaatst en hoe ze alleen al zonder verdoving je baarmoeder vastpakken met een soort niettang. Kan niet geloven dat er vandaag de dag nog geen vrouw vriendelijkere manier is voor deze procedure en dat vrouwen zo veel pijn moeten doorstaan als onderdeel van hun gezondheidszorg.
5

Kyleena

22-01-2023 | Vrouw | 24
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik was erg zenuwachtig voor het zetten van de Kyleena. Pijnstilling ingenomen voor de zekerheid. Het opmeten deed geen zeer, de plaatsing was een vervelend gevoel wat 10 seconde duurde en viel uiteindelijk reuze mee (eens een positief verhaal ;) ) Daarna was het klaar en had ik geen klachten van buikpijn en kon gewoon verder met de dagelijkse bezigheden. Ik heb de spir[lees meer...]aal nu al langer dan 2 jaar en ben nog steeds erg tevreden. Weinig klachten en geen bijwerkingen.
5

Kyleena

18-12-2022 | Vrouw | 27
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na jarenlange zoektocht heb ik eindelijk anticonceptie gevonden die bij mij past! De reden waarom ik anticonceptie gebruik is voornamelijk voor de pijn die mijn menstruatie teweegbrengt. Ik ben vanaf mijn 13e al aan de pil, mede door die reden. Maar aangezien mijn pil op een gegeven moment niet meer vergoed werd, werd ik op een andere pil gezet. Toen begon voor mij de [lees meer...]ellende. Ik heb hierdoor verschillende pillen geprobeerd, maar bij geen enkele pil voelde ik mij mezelf. O.a. werden mijn emoties onderdrukt, was mijn libido ver te zoeken. Voorheen moest ik niks van spiraaltjes weten, want ik had mezelf overtuigd dat wat niet in je lichaam zit er ook niet in hoort. Totdat ik door verschillende vriendinnen verhalen hoorde. Misschien was dit dan toch de oplossing. Inmiddels heb ik +/- 3 maanden de spiraal. Plaatsen was mij persoonlijk best pijnlijk, ondanks mijn - al zeg ik het zelf- hoge pijngrens. Maar dit is echt voor iedereen anders! Laat dit dus niet leidend zijn. Tip: breng iemand mee! Zeker als je voor een eerste keer gaat, autorijden is echt geen pretje wanneer je pijn hebt. De rest van de dag heb ik geleefd op paracetamol en ibuprofen en een warme kruik op de bank. Ik heb gezocht op het internet wat ik hier tegen kon doen, maar dit zijn de enige dingen die ik toen tegenkwam. Na een goede nacht rust, was de pijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Ik heb die week hier en daar wat krampjes gehad maar dat viel opzich mee. Ik heb in de eerste week/twee weken ook wat last gehad van uitslag. Opzich niet per se iets waar je je druk om hoeft te maken, omdat het te maken heeft met de hormoon schommeling die het lichaam ervaart wanneer je veranderd van bijv anticonceptie. Mocht je langer last hebben van uitslag of het toch niet zeker weten, altijd de HA bellen! Mijn menstruatie was de eerste keer normaal, en daarna is hij uitgebleven. Voor mij ideaal. Ook had ik in mijn eerste maand wat meer last van acne, maar dat is nu zo goed als weg. Mocht je nou twijfelen of een spiraal iets voor jou is, bespreek dit met je arts, of mensen die je kent die al wel een spiraal hebben. Het hoeft niet altijd slecht uit te pakken! En mocht het je niet bevallen, is de spiraal ook zo weer te verwijderen. Ik wou dat ik het eerder had gedaan! Groetjes, Een tevreden vrouw
2

Kyleena

07-12-2022 | Vrouw | 29
levonorgestrel (52mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
plaatsing was erg pijnlijk en lange tijd (drie maanden) nog pijn en bloedingen gehad. Nu na een half jaar geen menstruatie meer (dat is wel positief). Af en toe krampen en gezwollen borsten, maar werkt nu naar behoren. Achteraf zou ik het echter niet nog een keer doen.
1

Kyleena

06-12-2022 | Vrouw | 26
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na lang de pil te hebben geslikt toch iets anders geprobeerd. NOOIT MEER! Een week na het plaatsen veel bloedverlies en enorme buikkrampen ( toen ik de pil slikte en tijdens een stop van de pil nooit krampen gehad). Dokter gaf aan dat dit 3 tot 6 maanden kon duren, daarna zou mijn lichaam gewend zijn. Na 1,5 maand veel bloedverlies en om de week heftige buikkrampen toch ma[lees meer...]ar de spiraal laten checken. Die zat helemaal prima maar ze zagen wel iets geks aan 1 eierstok. Elke diagnose kwam voorbij waar je totaal niet aan zou denken. Na nog een aantal keer een check te hebben gehad en een antibiotica kuur verder bleek het een ontsteking te zijn door de spiraal. Heb de spiraal meteen eruit laten halen en weer terug bij de pil, nergens last meer van!
2

Kyleena

03-12-2022 | Vrouw | 24
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heb nu ongeveer 1,5 jaar geleden het Kyleena spiraal laten zetten omdat ik wou kijken of dit een groot verschil zou geven met de anticonceptiepillen die ik al 6 jaar innam (had hierbij een beetje last van gewichtstoename en af en toe sombere gemoedsrust, maar al bij al wel oké). Plaatsing was tijdens mijn ongesteldheid, pijnlijk maar erg kort, de gynaecoloog in het ziekenh[lees meer...]uis deed dit heel goed. In de dagen erna af en toe harde krampen gehad maar voor de rest viel het mee. Voordelen: ik hoefde er niet meer aan te denken, menstruatie is veel minder hard dan voordien, geen rechtstreekse negatieve mentale impact en merkbare verhoging in libido doorheen maandelijkse cyclus.. Na 5 maanden begon ik echter veel last te krijgen van acne op mijn gezicht en versnelde haargroei, waar ik voorheen nooit problemen mee had gehad. Na een jaar kreeg ik ook plots terug maandelijks (of meerdere keren per maand) bloedingen, soms heel onverwacht. Ik twijfel momenteel om het er te laten uithalen en opnieuw met de pil te beginnen, want de bijwerkingen hebben negatieve invloed op mijn zelfvertrouwen.
2

Kyleena

12-11-2022 | Vrouw | 31
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb nu 7 maanden mijn kyleena. De eerste 2 maanden na het zetten waren echt vreselijk. Ik was zó emotioneel en down. Ik was vaak zomaar aan het huilen en intens verdrietig zonder dat ik een reden hiervoor had! Ik gaf het nog 1 maand en anders zou ik hem per direct verwijderen, wat is het vreselijk om je zo te voelen. Dit is gelukkig wel afgezakt hierna. Nu merk ik voora[lees meer...]l dat ik vaak een migraine aanval heb + gewone hoofdpijn dagen. Sinds 4 maanden heb ik constant last van een terugkerende bacteriele vaginose waar ik voorheen nog nooit last van heb gehad. Ook heb ik weer vaker een blaasontsteking gehad. Ik verlang echt weer naar een leven zonder hormonen maar over een koperspiraal heeft ook veel bijwerkingen die mij tegenhouden. Voordeel: ik wordt nooit meer ongesteld. Soms een klein beetje spotting 2 dagen.
5

Kyleena

07-11-2022 | Vrouw | 22
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

3

Kyleena

04-11-2022 | Vrouw | 24
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eind 2021 besloten een spiraal te laten plaatsen vanwege mijn relatie. Het plaatsen was prima en daarna heb ik altijd mijn regelmatige cyclus behouden. Wel met minder bloedverlies en iets langer. Ik had geen last van buikkrampen, acne, gewichtstoename, haaruitval etc. De spiraal werkte perfect. De enige en vervelendste bijwerking is dat ik heel depressief werd. Al binnen [lees meer...]een maand na het plaatsen merkte ik dat ik heel emotioneel werd en last kreeg van paniek en angstgevoelens. Ook in het openbaar had ik hier last van, waardoor ik in openbare ruimtes ook spontaan ontzettend emotioneel kon zijn. Dit had ook de nodige effecten op m'n relatie. De laatste 2 maanden dat ik de spiraal had, heb ik voornamelijk huilend in bed gelegen en weinig ondernomen. Mijn eetlust was ook vrijwel verdwenen en ik was veel misselijk. Na veel wikken en wegen besloten het eruit te laten halen. Wát een verschil. Dat is nu 1,5 maand (september) geleden en ik voel me weer als mezelf. Ik heb geen angst- of paniekaanvallen meer. Ik ben niet meer depressief en onderneem weer dingen. De grijze wolk die ik altijd ervaarde was verdwenen. Ik ben heel blij dat ik de spiraal heb laten verwijderen, het voelde als een enorme opluchting. De spiraal werkte perfect als anticonceptie maar mijn mentale gezondheid is belangrijker. Vriendinnen van mij ervaren geen effect op hun emotionele gesteldheid, dus het verschilt echt per persoon of die gevoelens aangewakkerd worden door de spiraal.
5

Kyleena

26-10-2022 | Vrouw | 24
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Tussen de vele negatieve ervaringen wil ik toch graag even mijn enorm positieve ervaring delen. Ik heb het Kyleena spiraaltje nu 2 jaar en ben er dus echt enorm tevreden over. Het zetten was inderdaad pijnlijk maar te doen met ibuprofen en de pijn was na anderhalve dag zo goed als weg. Sindsdien eigenlijk nergens meer last van gehad. Na een paar maanden bleef ook mijn mens[lees meer...]truatie uit, wat voor mij ook een groot voordeel is van dit spiraaltje. Daarnaast heb ik alleen het idee dat mijn huid wel licht onrustiger was (met name net na de plaatsing).
1

Kyleena

22-10-2022 | Vrouw | 34
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na zwangerschap gekozen voor Kyleena spiraal ipv de pil. Het plaatsen was geen probleem. Voor plaatsen was menstruatie gemiddeld 5 dagen per cyclus. Na plaatsen gemiddeld 11 dagen. Daarnaast kreeg ik steeds meer last van “vage” klachten zoals hoofdpijn en buikpijn. Dat laatste varieerde van scherpe steken tot een zeurderig gevoel. Huisarts heeft dit gecontroleerd en vervol[lees meer...]gens doorgestuurd naar gyneacoloog om te laten controleren of de spiraal nog goed zat. Dat was het geval en klachten werden afgedaan als een spastische darm terwijl ik hier nog nooit eerder last van heb gehad. Vervolgens kreeg ik ook steeds vaker last van maagzuur. Mijn libido ging ook steeds verder naar beneden maar hier had ik met het slikken van de pil ook wat last van. Na vijf maanden besloten om de spiraal eruit te halen omdat de klachten steeds heftiger werden. Daarna niet meer die klachten gehad. Voor mij is dit niet de juiste vorm van anticonceptie maar ik heb vriendinnen die erbij zweren (wel Mirena spiraal).
5

Kyleena

21-09-2022 | Vrouw | 26
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
3 jaar geleden (sep 2019) de Kyleena laten zetten. Ik was daarvoor al een aantal jaar aan de pil maar zat daarbij niet lekker in m'n vel. Ik wilde iets anders proberen met 'minder' hormonen of een geleidelijke hormoonafgifte en kwam zo bij de Kyleena terecht. Ik vond het spannend hoe het zou uitpakken ivm de negatieve berichten hier, maar het is in alles meegevallen. Plaat[lees meer...]sing gebeurde gewoon bij de huisarts, snel klaar en de pijn viel mee. Na de tijd wat duizelig geweest en buikpijn gehad, maar dat was na een dag weer weg. De Kyleena bevalt mij super goed. Hij gaat er binnenkort uit ivm zwangerschapswens maar in de toekomst zou ik zeker weer voor de Kyleena kiezen als anticonceptie.
4

Kyleena

15-09-2022 | Vrouw | 18
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben overgestapt van de pil naar de kyleena, omdat ik met de pil veel last had van moodswings/ depressieve gevoelens/ niet mezelf. Met de kyleena heb ik van geen van die bijwerkingen last! Wel nog steeds last van bloedverlies. Ook in het begin veel buikpijn gehad, maar nu geen last meer van.
1

Kyleena

15-09-2022 | Vrouw | 30
levonorgestrel (19,5mg)
Anticonceptie / zwangerschapspreventie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
7 maanden geleden de Kyleena laten plaatsen. Dit was 3 maanden na mijn bevalling. De verloskundige zei dat dit een goede anticonceptie was voor vrouwen die borstvoeding gaven, omdat het ‘alleen lokaal hormonen afgeeft’ (inmiddels ben ik erachter dat dit de grootste onzin is). Een week later begon ik weer met werken na zwangerschapsverlof. Meteen kreeg ik dagelijks last van[lees meer...] extreme vermoeidheid en migraine (vaak zag ik ‘sterretjes’). Omdat ik dus net weer aan het werk was, dacht ik dat mijn klachten daarmee te maken hadden en vertelde ik mezelf om gewoon even door te zetten. Dit heb ik 1,5 maand volgehouden. Ik voelde mij toen zó ellendig dat ik 4,5 maanden thuis heb gezeten met ‘burnout klachten’. Had naast de eerder genoemde klachten inmiddels ook last van (sociale) angst (durfde amper de deur uit), brain fog (voelde alsof ik zweefde, niet echt deelnam aan de wereld om mij heen), misselijkheid en stemmingswisselingen. Heb mij nog nooit zo alleen en onbegrepen gevoeld. Gelukkig kon ik nog wel zorg dragen voor ons zoontje, maar dit vergde wel veel van mij en ik was helemaal opgebrand. Vorige week kwam ineens het besef dat alles wel eens door het spiraal zou kunnen komen. Heb hem nu bijna een week eruit en merkte de eerste dag een enorm opgelucht gevoel op, alsof de ‘waas’ weg was. Wel heb ik nog veel andere klachten en las ik dat het herstel een paar maanden kan duren. Het lichaam moet weer zelf hormonen gaan maken. Voor mij was en is dit nog steeds een vreselijke ervaring. Iedereen reageert natuurlijk anders en gelukkig is dit niet voor iedereen zo!
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1282) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1196) - Cholesterol
Paroxetine (1156) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1037) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (894) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (783) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (748) - Epilepsie
Metoprolol (746) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (618) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (614) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (600) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (579) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (578) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (573) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (556) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (516) - Anticonceptie - overig
Lexapro (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (477) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.