Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Salmeterol/Fluticason

39
meningen

Salmeterol/Fluticason

salmeterol/fluticason

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
droge keel moeite met ademhalen keelpijn verhoogde hartslag

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Astma (19 meningen)
COPD (11 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Seretide (195 meningen)
Symbicort (195 meningen)
Foster (189 meningen)
Trimbow (49 meningen)
Bufoler (29 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

123
5

Salmeterol/Fluticason

24-03-2018 | Vrouw | 46
salmeterol/fluticason (25/250ug/do)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Met dit medicijn heb ik veel minder klachten dan met verschillende andere pufjes. Minder hoesten en benauwdheid.
2

Salmeterol/Fluticason

12-10-2017 | Vrouw | 47
salmeterol/fluticason (25/125ug/do)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na gebruik van seretide was dit, op moment dat ik in de apotheek was, niet aanwezig. Overgegaan op dit middel. Merk afgelopen weken dat ik continu kriebel hoest heb, kan geen gesprek voeren of ben aan het hoesten, moet slijk ophoesten. Ook last van Candide in mijn mond, maar had ik met Seretide ook.. Erg vervelend. Ga in overleg met apotheker.
1

Salmeterol/Fluticason

08-09-2017 | Man | 76
salmeterol/fluticason (25/250ug/do)
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg dit als vervanger van Seretide, de eerste maanden geen last maar na twee maanden steeds benauwder, moest mijn zuurstof inname verhogen. Ook veel hoesten en ophoesten van slijm. Werd steeds benauwder, naar de Apotheker gebeld, maar kreeg zoals altijd het is hetzelfde medicijn. Toen maar naar de huisarts die heeft voor mij de Apotheker gebeld en na heel veel praten kr[lees meer...]ijg ik bij de volgende bestelling weer Seretide. Al met al heb ik het nu al meer als een half jaar veel benauwder. Het zijn koekebakkers!!
3

Salmeterol/Fluticason

06-03-2017 | Man | 62
salmeterol/fluticason (50/500ug/do)
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Beide componenten Salmeterol en Fluticason bezorgen me de hele dag en 's nachts een vreselijk uitgedroogde mond. Ik word er elke keer wakker van. Maar wat ik nog ernstiger vind: De Fluticason zorgt ervoor dat ik nog steeds rondloop met niet-volledig geheelde blauwe plekken en schaafwonden van mijn verhuizing een half jaar (!) geleden. De longarts ontkent (geërgerd) dat di[lees meer...]t door de Fluticason komt, maar een Lareb-artikel uit 2008 ("Bekend, maar niet altijd herkend. Hematoom als bijwerking fluticason") beaamt mijn vermoeden.
1

Salmeterol/Fluticason

22-01-2017 | Man | 66
salmeterol/fluticason (50/250ug/do)
Ademhalingsproblemen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
helaas levert dit medicijn meer ademhalingsklachten en veel hoesten met slijm op. Ik zal dit medicijn niet aanraden bij vervanging van serident; Het werkt wel.
1

Salmeterol/Fluticason

10-01-2017 | Man | 76
salmeterol/fluticason (25/250ug/do)
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik dit medicijn nu vier weken, het water loopt mij al dagen uit mijn neus. Koorts 38/41 en longen zitten vol hoest heel erg, weet natuurlijk niet of dit van dit medicijn komt maar wel toevallig. Hiervoor gebruikte ik Seretide, en was twee jaar niet ziek. Wel heel toevallig allemaal. Begrijp dat dit goedkoper is, scheelt de helft maar als het zo blijft, zal ik zelf [lees meer...]de Seretide maar betalen.
1

Salmeterol/Fluticason

13-08-2016 | Vrouw | 70
salmeterol/fluticason (25/250ug/do)
COPD
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na enkele jaren seretide 25/250 te hebben gebruikt, kreeg ik ineens van de apotheker salmeterol/fluticasonpropionaat 25/250/dosis focus. Na een vraag van mij waarom ik geen seretide meer kreeg, was het antwoord: Alleen het generieke middel wordt nog vergoed door de zorgverzekeraar. Ik ben dit middel gaan proberen en het inhaleerde een stuk moeilijker dan met seretide. Ik h[lees meer...]ad het gevoel dat het minder diep in m’n longen kwam. Een week daarna kreeg ik griep. Ik had een week lang hoge koorts en na enkele dagen zat ik bij de huisarts, want ik kreeg het steeds benauwder. Ik kreeg een antibioticakuur van zeven dagen, maar helaas hielp het niet. Daarna ben ik teruggegaan naar de dokter en kreeg vervolgens een penicillinekuur van 8 dagen, maar ook dit hielp niet. Ik moest verschrikkelijk hoesten en kreeg het steeds benauwder. Ik kreeg ook pijn op m’n borst en werd direct naar het ziekenhuis gestuurd om een hartfilmpje te laten maken, aangezien ik ook hartpatiënt ben. Daarna heeft de huisarts contact opgenomen met de longarts en daar kon ik dezelfde dag terecht. Hij vond ook dat ik verschrikkelijk kortademig was en dat m’n longen erg piepten. Ik kreeg voor 10 dagen een prednisonkuur en een nieuwe luchtweg¬verwijder. Helaas hielp ook de prednison niet. Zo langzamerhand was ik ten einde raad en werd steeds zieker en vermoeider. Zaken zoals stofzuigen, badkamer schoonmaken en het toilet schoonmaken moesten door m’n man worden gedaan, want ik kon het zelf niet meer. Ik ben vervolgens teruggegaan naar de longarts en vroeg of het soms iets te maken had met de salmeterol. Hij vertelde dat dit goed mogelijk was, maar dat dit alleen vast te stellen was als ik weer seretide ging gebruiken. Hij vulde een formulier voor me in vanwege de ernstige klachten die de salmeterol veroorzaakten. Ik ben met het recept en het formulier naar de apotheker gegaan en daar kreeg ik te horen dat de zorgverzekeraar dit naar alle waarschijn¬lijkheid niet zou honoreren en dat ik het beste zelf de seretide zou betalen. Dat heb ik ge¬daan, want ik wilde zeker weten of het van de salmeterol kwam. Thuisgekomen heb ik de Zilveren Kruis Achmea gebeld en de situatie uitgelegd, maar daar hadden ze aan m’n klachten en het verzoek van de longarts geen enkele boodschap. Ik moest het gewoon zelf gaan betalen als ik seretide wilde. De apotheker gaf nog wel de suggestie dat het misschien aan de vernevelaar zou kunnen liggen, omdat het veel moeilijker inhaleert en er dan maar een klein gedeelte in de longen komt en de rest in de maag. Na twee dagen seretide te hebben gebruikt, ben ik grotendeels m’n klachten kwijt en heb ik ook m’n luchtwegverwijder niet meer nodig. Wat mij alleen erg stoort is, dat je als je zoveel klachten hebt, het originele middel zelf moet betalen. Zelfs als de longarts dit noodzakelijk vindt. Seretide kost per drie maanden 168,84 euro
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.