Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Xolair

15
meningen

Xolair

omalizumab

geef je mening
Bij  AstmaX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Spiriva (155 meningen)
Singulair (69 meningen)
Montelukast (29 meningen)
Atrovent (18 meningen)
Lomudal Inhalatiepoeder (12 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
3

Xolair

17-09-2021 | Vrouw | 45
omalizumab (150mg/ml)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Xolair

14-07-2021 | Vrouw | 39
omalizumab (150mg/ml)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het heeft mijn kwaliteit van leven heel erg bevorderd. Ondanks de ongemakken ben ik blij dat ik het medicijn mag gebruiken.
5

Xolair

06-04-2021 | Vrouw | 39
omalizumab (150mg/ml)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Xolair zorgt er al jaren voor dat mijn ernstig allergisch astma ( en andere bijbehorende klachten zoals aczeem, hooikoorts) voor zeker 80 tot 90 procent verminderd is. Hiernaast gebruik ik inhalators en montelukast. Maar sinds ik Xolair gebruik, kan ik alles doen wat ik wil zonder vaak klachten te hebben.
4

Xolair

03-06-2020 | Vrouw | 23
omalizumab (150mg/ml)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Xolair

19-01-2018 | Man | 63
omalizumab (150mg)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het benauwdheid gevoel is bijna gelijk verdwenen, het hoesten is veel minder. Echter vermoeidheid is een probleem, dit wordt wel minder na verloop van enkele dagen. Ik ga nu via trainingen proberen de conditie te verbeteren.
4

Xolair

09-03-2016 | Man | 62
omalizumab (1mg/mg)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In het begin van de behandeling plotse hevige astma-aanval enkele uren na de injectie, vandaag alllergische reactie (vlekken in het gezicht, pijn in gewrichten, onwel voelen)
5

Xolair

08-07-2014 | Vrouw | 24
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik omalizumab tegen ernstig netelroos en een bijkomstigheid is dat ik astma heb waar dit middel ook tegen helpt. Ik gebruik het 1 keer in de maand maar merk na twee drie weken dat klachten terug komen. Ik ben blij een aantal dagen jeuk en plekken vrij te zijn. De enige bijwerking waar ik last van heb zijn moeheid of duizeligheid. Ik ben tevreden.
5

Xolair

02-02-2014 | Vrouw | 39
omalizumab (150mg/ml)
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik spuit nu enkele jaren de xolair injectie met zeer goed resultaat, in het begin heel erg veel last van de bijwerking hoofdpijn pfff, maar in de loop van de tijd ging dit steeds beter. voor het gebruik kon ik bijna niets zonder zeer erg benauwd te zijn/ worden, na een hele heftige allergie reactie was toen zo erg dat ik in het zh kwam en dat er tavegil moest worden gespot[lees meer...]en, kreeg ik het voor geschreven van de longarts, eerste keren in het zh gespoten maar nu in wegwerpspuit en ik spuit zelf ( ben ziekenverzorgende) mij helpt het heel goed! ik rij nu paard op een keer "nood" medicatie voordien was dit wel een aantal keer of ik kon niet eens rijden. ik ben heel tevreden
4

Xolair

22-06-2013 | Vrouw | 55
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De derde serie prikken gehad, hoogste dosering elke twee weken vier prikken in de boven arm. ik laat twee armen tegelijk prikken dat gaat prima. ik loop maar tegen één ding aan en dat is dat ik onwijs moe ben. van een slechte slaper, kan ik nu goed slapen dus dat is fijn. Maar als ik uit mijn bed kom ben ik al moe, overdag geregeld doodmoe.Gaat dit over naar verloop van t[lees meer...]ijd? ik hoor het graag Irma
5

Xolair

30-04-2013 | Man | 44
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
achter cronise infectie van sinusen en 4 sinus operaties heb ik ziekenhuis bacterie opgelopen in mijn sinus holtes"pseudomonas aureginosa" om precies te zijn.dankzij post nasal drip dat infecteerd was met zelfde bacterie ben ik gestart met long onsteking met asthma als vervolg. mijn alergise reactie is verantwordelijk voor alles en XOLAIR is oplosing voor asthma-alergie me[lees meer...]t overproductie van dikke neus slijm en poliepen als gevolg.. enig nadel is dat achter prik mens heb betje grieperig gevoel maar dat is niet erg.. ik raad zeker diet aan !!!mijn huis arts heb getoond aan mijn vrouw hoe dat zij moet pikuur geven en ik doe het nu thuis dankzij mijn arts... xolair is maar begin van oplosing naar verschillende ziektes dat gepaard gaan met alergise reacties...ik dank ier ook belgise ziekenfonds om mogelijk en betaalbar te maken voor zieke mensen.nu dankzij xolair kan ik vol verder iedere dag 15uur werken en ben gelukkig ermee..DANK U FABRIKANT.DANK U ZIEKENKAS.DANK IEDEREEN;;;!!!!!
3

Xolair

23-12-2012 | Man | 44
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruik dit medicijn nu ruim 5 jaar.in begin deed het echt zijn werking,ondanks de bijwerkingen.ik had toen last van extreme moeheid ,jeuk,hoofdpijn.ik heb een paar pogingen gedaan om te stoppen,maar de klachten van benauwdheid namen steeds weer toe.zo na de winterperiode begin lente merk ik dat het goed werkt.
5

Xolair

13-11-2012 | Vrouw | 71
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heel mijn leven heb ik in een glazen kooi geleeft, Ging ik ergens heen volgde altijd een heftige aanval.ziekenhuis in en uit , medicijnen , mijn kinderen dweilde en stofzuigde. Nu na zoveel jaren voel ik mij 17 jaar in plaats van 71. Kan eindelijk bij onze kinderen en kleinkinderen op bezoek en heb na de behandeling nooit meer een aanval gehad, fiets, loop en sport ik kan [lees meer...]alles . Ben zelfs mijn medicijnen aan het afbouwen. Gebruik alleen nog maar 1keer per dag een pufje . Wat duur . geen ziekenhuis opname meer , geen huisarts meer , geen medicijnen. Zo wil ik honderd worden, mijn leven is met een goud randje gekleurd. Dank je wel Xolair.
3

Xolair

13-02-2012 | Man | 51
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heb nu 8 behandelinge gehad en ik moet zeggen dat het me de benauwdheid een stuk beter gaat. Wel heb im een behoorlijk grieperig gevoel en ook veel spierpijn, vooral in m'n bovenlichaam. Er is me verteld (door de arts) dat het 1 tot 1 1/2 jaar kan duren voordat men een waardevol oordeel kan geven over mijn reactie op het medicijn. Ik moet dus misschien iets meer geduld heb[lees meer...]ben...
5

Xolair

04-01-2012 | Vrouw | 39
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geweldige ervaring met xolair. Ik ben herboren, Je merkt niet dat je steeds minder mee kan doen. Ik kon nauwelijks meer lopen, fietsen enz. Heb een druk gezin (5 kids) en merk nu pas hoe moe ik ben geweest en ziek, benauwd enz. De eerste tijd erg moe van de xolair maar ben er nu bijna 2 jaar mee bezig (hoogste dosering en om de 2 weken) en het gaat erg goed. Jammer dat h[lees meer...]et zo duur is maar echt een uitkomst voor mezelf en ons gezin.
2

Xolair

06-09-2011 | Vrouw | 15
omalizumab
Astma
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb xolaire nu 4 maanden en ik krijg elke maand 4 prikjes, maar ik merk helemaal geen verschil, behalve dat ik me continu grieperig voel en bepaalde dagen last heb van hevige hoofdpijn. zot er over na te denken om te stoppen. ik ga wel weer gewoon naar het nad! veel gezonder en veel effectiefer. natuurlijk kan ik begrijpen dat dit medicijn bij andere mensen wel wee[lees meer...]r werkt :)
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (540) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (460) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (427) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.