Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Persantin

97
meningen

Persantin

dipyridamol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Beroerte (49 meningen)
Bloedverdunning (14 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Groot onderzoek naar connectie tussen corona en trombose

„Bij dit coronavirus zien we dat het stollingssysteem permanent aanstaat, terwijl het rustig zou moeten zijn. Nu we weten dat het zo is, kunnen we kijken hoe we complicaties als trombose kunnen voorkomen.” Kruip gaat het onderzoek leiden, in samenwerking met alle grote ziekenhuizen in het land. Bijna de helft van de corona-patiënten op de ic ontwikkelt tromboseklachten.

Eerder deze week berekende het UMC Amsterdam dat 10 procent van de corona-patiënten die op reguliere ziekenhuisafdelingen liggen tromboseklachten hebben.

De Telegraaf - 03 mei 2020 in BINNENLAND (15-07-2020)

4

Persantin

13-03-2015 | Vrouw | 58
dipyridamol (200mg)
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2013 vanaf maart t/m juli bijna dagelijks een TIA gehad. In linkeroog werd het eerst een beetje zwart (rondje) en met de tijd uiteindelijk alsof er een zwart gordijn werd neergelaten in dat oog. Toen ik in juli 2013 uitval van rechterarm had (duurde maar even) naar huisarts en doorgestuurd naar neuroloog. Na echo onderzoek bleek mijn linker halsslagader voor 95% versto[lees meer...]pt te zijn. Operatie volgde binnen 1 week (weg schrapen van plaque en stukje ader uit been voor versteviging van de ader). Door het oog van de naald, want ook door de operatie was een risico op een beroerte mogelijk. Werd wel direct, na constatering verstopping, op bloedverdunners gezet (acetylsalicylzuur en Persantin). De Persantin slik ik twee maal daags ('s morgens en 's avonds) en ik heb er geen enkele (merkbare) bijwerking van gehad. Of het werkelijk iets doet moet ik maar aannemen, want twee jaar later verder geen klachten meer. Rook helaas nog steeds en loop daar meer risico mee, ondanks dat ik gehalveerd ben met roken. Dat is zo ontzettend moeilijk voor mij. Naast de bloedverdunners slik ik ook Crestor (cholesterolverlager) en die werkt prima. Eerst twee andere cholesterolverlagers geslikt (o.a. Simvastatine en de andere weet ik helaas de naam niet meer van), maar daar kreeg ik zoveel kramp van in mijn benen, dat ik bij de laatste cholesterolverlager zo schrok, dat ik 112 heb gebeld (woon alleen), omdat ik dacht dat ik van die vreselijke kramp (echt heel erg!) weer een TIA of een beroerte zou krijgen. Ambulancepersoneel heeft gekeken en gemeten, en zolang ik mijn bloedverdunners maar trouw gebruikte, kon er geen TIA of beroerte komen. Overgestapt op Crestor, via huisarts, die vertelde dat die ziektekostenverzekering daar niet blij mee zou zijn vanwege hoge prijs! Nou, beter dat dan die ernstige krampen! Ik ga mijn huisarts toch nog eens vragen of die bloedverdunners (acetylsalicylzuur en Persantin) eigenlijk wel wat doen, want als ik een wondje heb ziet die in korte tijd alweer dicht en ik heb zelden blauwe plekken bij stoten.
3

Persantin

15-02-2015 | Vrouw | 47
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgeschreven gekregen na TIA's. Later voortgezet ivm hartklepafwijking. Kan de effectiviteit niet beoordelen. Bij het starten/ophogen van dit medicijn krijg ik barstende hoofdpijn, een zwaar, drukkend gevoel in schouders/hals/bovenkant borst, en onrustige benen. Ik weet inmiddels dat dat na 1 à 2 weken overgaat, maar het is wel knap vervelend als je regelmatig moet stopp[lees meer...]en en opnieuw beginnen.
4

Persantin

15-02-2015 | Vrouw | 59
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had misschien een zeer kleine TIA gehad. Preventief Persantin voorgeschreven gekregen. Geen bijwerkingen maar omdat het preventief is ook niet duidelijk hoe effectief het is.
1

Persantin

20-10-2014 | Man | 64
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn man kreeg kort achter elkaar 5 TIA's de specialist schreef ascal en persantin voor, de bijwerkingen waren zeer erg, zware hoofdpijn, duizelig en niet slapen, na overleg met de huisarts werd de neuroloog geraadpleegd en wat denk je? Stop maar met de Persantin want ach het is een toevoeging en niet eens nodig, leve de farmacie de kassa rinkelde weer. Wij zoeken het mome[lees meer...]nteel in het alternatieve en dat bevalt zeer goed.
2

Persantin

10-08-2014 | Vrouw | 62
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben een vrouw van 62. Heb sinds mijn 50e hoge bloeddruk, cholesterol en suiker. Ik kreeg in april 2014 een tia en de neuroloog schreef me eerst 1x daags 75 Mg Clopidogrel voor. Een capsule waar ik heel veel de burps van kreeg. Opgeblazen gevoel en dus benauwd. Daarmee gestopt en toen van de neuroloog 2x Persantin 200 Mg capsules gekregen en 1x Ascal 100 Mg. Dat sli[lees meer...]k ik nu samen met mijn andere medicatie: Nifedipine, Norfasc, Metoprololsuccinaat ( allemaal bloeddrukverlagers), Zocor (cholesterol) en Metformine en Tolbutamide (suiker). Een hele rits opeens. Van de Persantin krijg ik ook de burps, oftewel een opgeblazen gevoel. Krijg vaak kramp in mijn benen in bed, zwaar gevoel in mijn benen als ik ga trainen en ik zweet mijn bed 's ochtend uit. Echt van die hitte aanvallen. Soms bonkt mijn hart om niets en ik ben kortademig geworden. Eigenlijk wil ik liever dan weer de capsule die ik eerst van de neuroloog kreeg (de Clopidogrel 75 Mg) , want dan hoef ik maar 1 capsule te slikken ipv 2 Persantin en 1 Ascal., maar de huisarts zegt dat DAT te duur is, dat zouden ze na een jaar dan toch omzetten in de behandeling met Persantin en Ascal. Wat moet ik u het beste doen? Heeft iemand een goede raad voor me? Terug naar de neuroloog misschien? Ik schrik van de bijwerkingen die sommigen hier vertellen over Persantin.
1

Persantin

14-04-2014 | Man | 61
dipyridamol (200mg)
Beroerte
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
I.v.m. een herseninfarct vanaf het begin 2x 200mg Persantin geslikt. Ik slikte ook al 100mg Ascal. Bijwerkingen vielen toen wel mee, maar nu ruim vier maanden later een ramp. Links sta ik van teen tot schouders in de brand en ernstige pijnscheuten en krachtverlies in mijn linkerbeen. Opgezwollen keel/strot, benauwdheid, nek en spierkrampen. Neuroloog weet niet waar het van[lees meer...]daan kan komen????? en wou mij medicijnen geven tegen de bijwerkingen die ik heb geweigerd. Omdat mijn ervaring is weinig gehoor te krijgen over bijwerkingen van medicijnen bij welke arts dan ook besluit ik om de Persantin te gaan halveren, omdat de kwaliteit van leven met mijn andere aandoeningen wel heel erg vervelend wordt. Graag zou ik andere mensen horen die wellicht ook de klacht herkennen van het branderige gevoel.
1

Persantin

04-01-2014 | Vrouw | 53
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na TIA half oktober 2013 2x200 persantin, simastatine 40 en ascal 100 voorgeschreven gekregen. Eerste 2 weken vervelende hoodpijn maar na 1 week de dubbele dosering Persantin (2x200) gebruikt te hebben kreeg ik zeer hevige pijnscheuten in heup en rechterbeen. Zo erg dat ik lag te krioelen/huilen van de pijn, overdag en 's nachts. Naar het werk gaan was door de pijn ni[lees meer...]et mogelijk. Gedurende 5 dagen dagelijks contact gehad met huisarts en neuroloog. Advies was in 1e instantie om te stoppen met de simvastatine. Pijn bleef echter onverminderd erg. Neuroloog raadde me na een week aan ook te stoppen met de Persantin. Ik voelde me herboren! Pijn was DIRECT helemaal weg. Na een maand ben ik toch maar weer Persantin gaan proberen. Exact hetzelfde patroon: na 1 week dubbele dosering was de pijn er weer op 1e Kerstdag :-( Vanzelfsprekend direct gestopt met de Persantin. Nu in overleg met arts hoe nu verder.
2

Persantin

17-09-2013 | Man | 67
dipyridamol (200mg)
CVA (cerebrovasculair accident)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Anderhalf jaar standaard recept in combinatie met Askal brisper 100mg. Van begin af lichte hoofdpijn chronisch, moeite met slapen door tintelende benen. Laatste drie maanden werd ik na 1 uur slapen wakker door gloeiende benen. Pas twee uur later was dat over. Geen verband gevonden met mogelijke voedselallergie (bv. belladonna). Tenslotte gestopt met persantin en, jawel, [lees meer...]floep, alle ellende was voorbij en ik kan weer gewoon lekker slapen. Oorzaak? Persantin maakt de bloedvaten wijder - is geen bloedverdunner. Tweemaal daags zo'n pil betekent dat je er 1 inneemt kort voor de bedtijd. Die begint na een uur te werken. De bloedvaten in mijn benen werden daardoor te ruim en mijn benen veel te warm. Moraal: zoals alle medicijnen vind ik ook persantin ongeschikt voor langdurig gebruik.
2

Persantin

05-09-2013 | Man | 64
dipyridamol
Bloedverdunning
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
BIJ inname van twee stuks black outs. Zelf naar 1 stuks gegaan. Teruggegaan naar neuroloog en klachten uitgelegd. Blijven gebruiken was zijn advies. Tot ik opeens gebeld werd door mijn apotheek ,na+/-3jaar gebruik, dat ik direct moest stoppen met persantin omdat ik ook nog een andere bloedverdunner had. Van mijn huisarts heb ik daarover nooit iets vernomen.
3

Persantin

16-06-2013 | Vrouw | 54
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerste dagen flinke hoofdpijn en misselijk. Hierna langzaam opgebouw van 1x 75 mg. per dag ,naar 2x per dag en daarna 2x 200 per dag. Hierna geen last meer gehad.
4

Persantin

06-06-2013 | Man | 51
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg op 29 oktober 2012 TIA. Is later in 2013 opgevolgd door een tweede. Slik vanaf oktober Ascal, hydrochloorthiazide, Persantin en Simvastatine. De Persantin zo werd mij verteld zou oa forse hoofdpijn kunnen veroorzaken, maar zou snel voorbijgaan in 999 van de 1000 gevallen. Een week lang slikte ik 1 dosis Persantin, en was er van overtuigd dat dat best wel meeviel. Bee[lees meer...]tje dreinerige, lichte hoofdpijn af en toe. Maar toen ik van 1 dosis naar 2 doses per dag ging leek mijn hoofd te ontploffen. Ben bijna een week helemaal kapot geweest. Daarna verdween de hoofdpijn even snel als ze gekomen was. Sinds die tijd slik ik Persantin zonder problemen. Maar ben wel weer onder behandeling, want de tweede TIA verbaasde de artsen zeer: relatief kort onder behandeling, veel veranderd aan mijn levenssttijl, goed aan het afvallen, en pats weer een TIA...
5

Persantin

05-06-2013 | Man | 70
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
sind de tia slik ik 2 maal 200 mg. in het begin wat druk op het hoofd maar dat was na 2 weken over. het voelt prima en ook als ik een wondje heb is dat weer snel dicht, ondanks de verdunnende werking. Prima dus!
3

Persantin

15-05-2013 | Man | 80
dipyridamol
Herseninfarct
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg 2x200mg persantin voorgeschreven, maar sinds gisteren komt daar nog eens 80mg ascal bij.Is dit nog wel nornaal ?.Huisarts zegt dat ik het maar moet slikken .... ..
2

Persantin

23-03-2013 | Man | 71
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
sinds kort gebruik ik persantin retard 200 mg. Moet binnenkort verhogen naar dubbele portie. ik vraag me af of ik dit wel moet doen. Ik heb nu last van veel duizeligheid. ook bij het opstaan uit de stoel. Geen helder gevoel in mijn hoofd. moet binnenkort weer naar neuroloog . Weet eigenlijk niet wat ik moet doen. gebruik alle medicijnen vvan hartinfarct en heb het gevoel d[lees meer...]at ik langzamerhand alles dubbel inneem. Wat is wijs? Carel
4

Persantin

26-02-2013 | Man | 70
dipyridamol
TIA
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een TIA kreeg ik Persantin voorgeschreven. de eerste 2 weken 1 dosis van 75 mg en na 2 weken 2 maal daags 75 mg. De eerste week had ik een strak gevoel rond mijn hoofd, alsof er een te strakke band omheen zat. Na een dag of 10 verdween het. nu heb ik geen bijwerking meer en gelukkig ook geen tia meer gehad. Prima dus!
1

Persantin

12-02-2013 | Vrouw | 41
dipyridamol
Beroerte
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb onlangs een beroerte gehad (41 jaar oud) en kreeg dit van mijn neuroloog voor geschreven. Er zouden bijwerkingen aan zitten, maar ik moest dan doorzetten, waren haar woorden. De eerste week 1 x 200 mg en na een week verhogen naar 2 x 200 mg per dag Na dag 3 zat ik helemaal onder de uitslag en een vervelende hoofdpijn. Zalf en nog meer pillen gekregen (combinati[lees meer...]e van medicatie werdt er gezegd) en verder gegaan. Dag 8 begonnen met een extra capsule, dus een dubbele dosis. En toen begon de ellende. Binnen 24 uur een ondraaglijke hoofpijn, vanuit mijn nek, langs de onderzijde van mijn schedel. Nog nooit heb ik zo'n hoofdpijn gehad, alsof mijn hoofd van mijn nek getrokken werdt! Ook ging ik (waarschijnlijk van de pijn) wazig zie, braken en en stotterend praten. Wat denk je dan? Ik krijg weer een beroerte? Mijn man vond mij huilend in bed, niet in staat om normaal iets te zeggen. Direct naar de neuroloog, Persatin (dipyridamol) gestopt en binnen 24 uur was ik van de hoofdppijn en overige bijwerkingen verlost. Nog nooit van mijn leven slik nog zo'n pil, Er is volgens de neuroloog geen echte vervanger voor dit middel, maar dat risico neem ik liever dan ooit nog zo'n capsule te moeten slikken!!!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1384) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1139) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (950) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (771) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (767) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (642) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (621) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (588) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (542) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (495) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (471) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (432) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.