Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Atacand

46
meningen

Atacand

candesartan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (17 meningen)
Migraine (16 meningen)
Hartinfarct (1 mening)
Hartklachten (1 mening)
Bloedverdunning (1 mening)
Hoofdpijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Door coronapatiënten te behandelen met Valsartan worden mogelijk veel ic-opnames en sterfgevallen bespaard.

Bij veel ernstig zieke coronapatiënten belandt vocht vanuit de bloedvaten in de longen, wat de kans om het virus te overleven ernstig verkleint. Valsartan - een vaak voorgeschreven geneesmiddel tegen hoge bloeddruk dat al sinds 1996 op de markt is - gaat deze vochtophopingen tegen. Mocht Valsartan werken dan zou dat een enorme opsteker zijn in de strijd tegen corona. Om hier achter te komen worden komende maanden driehonderdvijfentwintig coronapatiënten behandeld met het medicijn,

nog eens driehonderdvijfentwintig patiënten ontvangen een placebo. ,,Er zijn al experimentele onderzoeken waaruit blijkt dat het zou kunnen werken. Zo’n robuuste studie is de enige manier om ook echt aan te tonen of het werkt’’, betoogt de cardioloog.

artikel uit Algemeen Dagblad (20-04-2020)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

123
4

Atacand

09-07-2024 | Man | 73
candesartan (8mg)
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

4

Atacand

24-11-2020 | Vrouw | 51
candesartan (8mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na jarenlang propanolol gebruikt te hebben ben ik door flinke toename van de frequentie van de aanvallen toch overgestapt op Candesartan als preventief middel. Bij 12 mg per dag heb ik een goed evenwicht gevonden en heb ik nu de frequentie teruggebracht na eens per paar maanden. Bijwerkingen dacht ik niet te hebben, maar toen bleek dat het irritante hoesten en kuchen daa[lees meer...]rna terug te leiden was. Lastig in Coronatijd ... Ook heb ik sinds stoppen met proponalol een trilling in mijn lijf, handen. Het feit dat ik mijn hartstreek voel alsof er een soort druk op ligt herken ik ook uit andere ervaringsverhalen. De bijwerkingen zijn niet beperkend maar het goed om te weten dat het van het medicijn afkomstig is.
5

Atacand

25-02-2018 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
gebruik een aantal jaren atacand 8 mg naar tevredenheid / elke keer was mijn bloeddruk correct / tot in october bij de apothere kreeg te horen dat ze het nergens konden leveren en het vervelende was dat ik voor twee maanden naar frankrijk zou gaan / uiteindelijk had de apotheek wel voor mij tabletten van 4 mg gevonden en ik dacht 2 x 4 is ook 8 mg/ dus ik had daarvoor geko[lees meer...]zen / maar in de week die darop volgde kreeg ik steeds meer last van opgejaagdheid, hartkloppingen en drukkend gevoel op mijn ogen en af en toe vreselijke hoofdpijn / toch legde ik niet direct de relatie met atacand 2x 4mg / in eind november kon ik plotseling slechter zien met mijn linker oog, werd wazig en het verslechterde als ik moe was/toen ik in januari terug kwam bij mijn huisarts bleek mijn bloeddruk erg hoog / maar dat veranderde snel toen ik weer normaal 8 mg innam / bij de oogarts bleek ik door hoge bloeddruk een trombose in het oog te hebben opgelopen waar ik nu voor word behandeld / heeft iemand ook problemen gehad met het gebruik van 2 x 4 mg ipv 8 mg en of u ook bijwerkingen heeft gehad.
3

Atacand

13-01-2018 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik al 10 jaar Atacand 8MG, nooit last gehad van bijwerkingen tot +/- 1 jaar geleden, pijn in billen bij zitten, s'nachts wakker worden door krampen rondom de billen, warme benen. Pijn in lage rug door Fysio,stretchen ..etc.etc. geen verbetering. Ik rook en drink niet, loop iedere dag 3.5 km, zwem iedere dag... en leef een regelmatig leven.Ook verhoogd Cholesterol waa[lees meer...]rgenomen. Vorige week 3 dagen gestopt...warme benen werden minder en pijn in rug werd ook minder, sinds 3 dagen weer gaan slikken...en pijn in rug, krampen en warme benen weer aanwezig. Ik heb besloten om vandaag voor 7 dagen te stoppen om te testen of Atacand een tegenstander aan het worden is, Atacand is het enige medicijn wat ik slik, man 69 jaar.
4

Atacand

07-01-2018 | Vrouw | 51
candesartan (8mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Rond mijn 20e heb ik migraine gekregen. De frequentie werd steeds maar vaker en vaker. Werkelijk van alles geprobeerd. Frequentie aanval, zeker twee tot drie dagen per week. Sinds augustus 2017 gebruik ik atacand 8 mg. Ik heb nu nog maar één aanval per twee a drie weken. En de aanval duurt veel minder lang. Vaak maar één dag en dan ben ik er al weer vanaf. Voor de aanv[lees meer...]allen gebruik ik sumatriptan. Voor mij is het echt een enorme verbetering. Ik heb verder geen last van bijwerkingen, misschien in het begin lichtelijk duizelig.
2

Atacand

20-09-2017 | Man | 51
candesartan (4mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb atacand voor mijn bloeddruk, maar de rare bijwerking is een zeurende pijn links in mijn borst. ik vraag mij af of er meer mensen zijn met deze problemen.
5

Atacand

18-11-2016 | Vrouw | 33
candesartan (4mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb ongeveer 18 jaar migraine. Het werd steeds erger. 2 keer per maand 3 dagen per keer (6 dagen per maand dus) migraine. Ik werd er gek van. Ik kon niet meer functioneren. Mijn dochter van vier vroeg een keer aan een vriendinnetje of haar moeder ook zo vaak hoofdpijn had en op bed lag. Mijn hart brak. Van de laatst bezochte neuroloog (Jeroen Boschziekenhuis, aanrader!)[lees meer...] kreeg ik preventief candesartan cilexetil. Ik heb nog 1 aanval gehad die ik heb weten de onderdrukken met zolmittriptan. Sinds 11 oktober 2016 dus migraine vrij. Weet niet of het zo blijft maar voor nu ben ik dol gelukkig. Ik heb m'n leven terug! Niet meer bang zijn dat er elk moment weer een aanval kan komen en je niet weet hoe je thuis moet komen. Ik kan en durf weer leuke dingen te gaan doen. Ik werd op een gegeven moment echt bang voor de volgende aanval. Zolmittriptan, sumatriptan, maxalt, niets hielp meer bij een aanval. Dan gaat de kwaliteit van leven hard achteruit. Voor nu ben ik erg gelukkig!
2

Atacand

23-05-2016 | Vrouw | 27
candesartan (8mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een jaar propanolol en een jaar Depakine gebruikt te hebben tegen migraine door de neuroloog Candesartan voorgeschreven gekregen. De frequentie van migraine aanvallen verminderde, maar ik werd elke dag wakker met stekende hoofdpijn die bij elke inspanning erger werd. Als ik nieste voelde het alsof een knuppel tegen mijn voorhoofd werd geslagen. Tot halverwege de middag [lees meer...]had ik last, dan een paar uur geen hoofdpijn en dan begon het weer. Op aanraden van de neuroloog gestopt met slikken en de hoofdpijn is direct verminderd. Voor veel mensen schijnt dit medicijn te werken maar voor mij was het absoluut een hele slechte ervaring.
4

Atacand

21-08-2015 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hierbij een correctie over een eerdere inzending, t.w.: de enorme haaruitval en kuchen blijft een probleem, maar ik kan wel zwaar sporten, dus ik heb gekozen uit 2 minpunten dan gaat de fysieke belasting, die ik continu pleeg boven het haarverlies, want sporten is voor mij erg belangrijk dag in dag uit.
1

Atacand

15-08-2015 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn vanaf ca. 2009 gebruikt. Veel bijwerkingen zoals keelproblemen met veel kuchen en haaruitval. In 2012 begon de haaruitval steeds zwaarder te worden maar altijd met aanvallen van hevige jeuk op de hoofdhuid en dan viel het haar zomaar uit totdat de aanval over was. Kuchen bleef sowieso een probleem, dus ik gebruikte dagelijks zuigtabletten voor de keel. [lees meer...]Nog steeds kon ik echter een model van mijn haarbos laten knippen tot maart dit jaar, want toen zag de kapper ook dat de uitval niet meer normaal was. De laatste weken viel het echt zwaar uit en is het nu goed zichtbaar. Ik vind, dat de producent schuldig is aan mijn zware haaruitval. In armoede ben ik in overleg deze week met andere medicijnen begonnen en hoop er het beste van.
3

Atacand

09-07-2015 | Vrouw | 49
candesartan (16mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik kreeg Atacand voorgeschreven door mijn neuroloog tegen migraine. Ik slik ook Nifedipine tegen hoge bloeddruk, en gebruik sumatriptan bij een migraineaanval. Ik begon met 8 mg Atacand en merkte na een paar maanden al dat ik veel minder migraine had. Maar na verloop van tijd werd het weer 'normaal'. De dosis werd verhoogd naar 16 mg en naar 24 mg, maar ik heb niet meer he[lees meer...]t effect van het begin mogen ervaren. Inmiddels heb ik weer net zo vaak migraine als voor ik begon met Atacand. Ik weet niet of dat komt doordat het middel maar beperkte tijd werkt, of dat er andere factoren zijn waardoor ik meer migraine heb. Verder nauwelijks bijwerkingen, wat obstipatie en 's nachts soms een kriebelhoestje.
4

Atacand

05-06-2015 | Vrouw | 50
candesartan (16mg)
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel voorgeschreven gekregen van de neuroloog als profylacse voor mijn migraine aanvallen. Nauwelijks bijwerkingen. Wel een lage bloeddruk, maar die geeft geen klachten. Migraine aanvallen zijn lichter en minder frequent.
4

Atacand

28-05-2014 | Man | 43
candesartan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na een vreselijke ervaring met Topamax zelf aan de specialist gevraagd om atacand aangezien ik verschillende zeer bemoedigende onderzoeksresultaten had gelezen. Bloeddruk ging eerste weken iets omlaag maar is nu weer normaal. Hevigheid en frequentie migraines enorm gedaald: 1 of 2 x per maand ipv 2 x per week dagenlang en waartegen medicijnen amper meer hielpen.. Met d[lees meer...]agelijks Atacand en ingeval van migraine 50 gram imigran is een aanval nu snel en effectief onderdrukt. Prima medicijn voor mij en voel me super met een half tabletje Atacand per dag! Merk het wel direct als ik slordig word en een paar dagen vergeet te slikken dan voel ik de migraine er wel doorheen komen. Dus blijven slikken.
3

Atacand

26-02-2013 | Vrouw | 41
candesartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bloeddruk vandaag gemeten 138-96 Bovendruk oke, onderdruk moet lager. Candesartan veroorzaakt vooral in de nacht een vervelende kriebelhoest maar verder geen klachten.
5

Atacand

16-02-2013 | Man | 65
candesartan
Migraine
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 50 jaar ernstige en frekwente migraine, tot wekelijkse meerdaagse aanvallen, heb ik nu al maanden vrij weinig last.
4

Atacand

08-02-2013 | Man | 50
candesartan
Hartinfarct
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
geen last van bijwerkingen
123

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2337) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (960) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (917) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (829) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (781) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (656) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (604) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (513) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.