Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Atacand

13
meningen

Atacand

candesartan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Migraine (16 meningen)
Hartinfarct (1 mening)
Hartklachten (1 mening)
Bloedverdunning (1 mening)
Hoofdpijn (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Door coronapatiënten te behandelen met Valsartan worden mogelijk veel ic-opnames en sterfgevallen bespaard.

Bij veel ernstig zieke coronapatiënten belandt vocht vanuit de bloedvaten in de longen, wat de kans om het virus te overleven ernstig verkleint. Valsartan - een vaak voorgeschreven geneesmiddel tegen hoge bloeddruk dat al sinds 1996 op de markt is - gaat deze vochtophopingen tegen. Mocht Valsartan werken dan zou dat een enorme opsteker zijn in de strijd tegen corona. Om hier achter te komen worden komende maanden driehonderdvijfentwintig coronapatiënten behandeld met het medicijn,

nog eens driehonderdvijfentwintig patiënten ontvangen een placebo. ,,Er zijn al experimentele onderzoeken waaruit blijkt dat het zou kunnen werken. Zo’n robuuste studie is de enige manier om ook echt aan te tonen of het werkt’’, betoogt de cardioloog.

artikel uit Algemeen Dagblad (20-04-2020)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
4

Atacand

09-07-2024 | Man | 73
candesartan (8mg)
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Atacand

25-02-2018 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
gebruik een aantal jaren atacand 8 mg naar tevredenheid / elke keer was mijn bloeddruk correct / tot in october bij de apothere kreeg te horen dat ze het nergens konden leveren en het vervelende was dat ik voor twee maanden naar frankrijk zou gaan / uiteindelijk had de apotheek wel voor mij tabletten van 4 mg gevonden en ik dacht 2 x 4 is ook 8 mg/ dus ik had daarvoor geko[lees meer...]zen / maar in de week die darop volgde kreeg ik steeds meer last van opgejaagdheid, hartkloppingen en drukkend gevoel op mijn ogen en af en toe vreselijke hoofdpijn / toch legde ik niet direct de relatie met atacand 2x 4mg / in eind november kon ik plotseling slechter zien met mijn linker oog, werd wazig en het verslechterde als ik moe was/toen ik in januari terug kwam bij mijn huisarts bleek mijn bloeddruk erg hoog / maar dat veranderde snel toen ik weer normaal 8 mg innam / bij de oogarts bleek ik door hoge bloeddruk een trombose in het oog te hebben opgelopen waar ik nu voor word behandeld / heeft iemand ook problemen gehad met het gebruik van 2 x 4 mg ipv 8 mg en of u ook bijwerkingen heeft gehad.
3

Atacand

13-01-2018 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gebruik al 10 jaar Atacand 8MG, nooit last gehad van bijwerkingen tot +/- 1 jaar geleden, pijn in billen bij zitten, s'nachts wakker worden door krampen rondom de billen, warme benen. Pijn in lage rug door Fysio,stretchen ..etc.etc. geen verbetering. Ik rook en drink niet, loop iedere dag 3.5 km, zwem iedere dag... en leef een regelmatig leven.Ook verhoogd Cholesterol waa[lees meer...]rgenomen. Vorige week 3 dagen gestopt...warme benen werden minder en pijn in rug werd ook minder, sinds 3 dagen weer gaan slikken...en pijn in rug, krampen en warme benen weer aanwezig. Ik heb besloten om vandaag voor 7 dagen te stoppen om te testen of Atacand een tegenstander aan het worden is, Atacand is het enige medicijn wat ik slik, man 69 jaar.
2

Atacand

20-09-2017 | Man | 51
candesartan (4mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb atacand voor mijn bloeddruk, maar de rare bijwerking is een zeurende pijn links in mijn borst. ik vraag mij af of er meer mensen zijn met deze problemen.
4

Atacand

21-08-2015 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hierbij een correctie over een eerdere inzending, t.w.: de enorme haaruitval en kuchen blijft een probleem, maar ik kan wel zwaar sporten, dus ik heb gekozen uit 2 minpunten dan gaat de fysieke belasting, die ik continu pleeg boven het haarverlies, want sporten is voor mij erg belangrijk dag in dag uit.
1

Atacand

15-08-2015 | Man | 69
candesartan (8mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn vanaf ca. 2009 gebruikt. Veel bijwerkingen zoals keelproblemen met veel kuchen en haaruitval. In 2012 begon de haaruitval steeds zwaarder te worden maar altijd met aanvallen van hevige jeuk op de hoofdhuid en dan viel het haar zomaar uit totdat de aanval over was. Kuchen bleef sowieso een probleem, dus ik gebruikte dagelijks zuigtabletten voor de keel. [lees meer...]Nog steeds kon ik echter een model van mijn haarbos laten knippen tot maart dit jaar, want toen zag de kapper ook dat de uitval niet meer normaal was. De laatste weken viel het echt zwaar uit en is het nu goed zichtbaar. Ik vind, dat de producent schuldig is aan mijn zware haaruitval. In armoede ben ik in overleg deze week met andere medicijnen begonnen en hoop er het beste van.
3

Atacand

26-02-2013 | Vrouw | 41
candesartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bloeddruk vandaag gemeten 138-96 Bovendruk oke, onderdruk moet lager. Candesartan veroorzaakt vooral in de nacht een vervelende kriebelhoest maar verder geen klachten.
2

Atacand

10-01-2013 | Vrouw | 75
candesartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

5

Atacand

17-10-2012 | Vrouw | 35
candesartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Atacand

08-05-2012 | Man | 51
candesartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Vanwege een hoge bloeddruk, heeft mij arts mij ALTACE 10mg voorgeschreven, maar dat had geen enkel effect op mijn bloeddruk, die nog steeds te hoog bleef. Ik heb COVERSYL 10mg gehad, en mijn bloeddruk bleef nog steeds te hoog, mijn arts gaf me COVERSYL PLUS HD 10mg en 2.5mg en toen werd mijn bloeddruk weer normaal, maar helaas had ik veel last van bijwerkingen, zoals hoofd[lees meer...]pijn, droge hoest de hele nacht, oorsuizingen. Na antibiotica genomen te hebben, die geen enkel effect hadden, heb ik mijn arts weer gezien die mij ATACAND PLUS (32mg + 12.5mg) en ik hoop dat ik geen bijwerkingen heb zoals met de vorige, anders stop ik en wacht ik het sterven langzaam af.
3

Atacand

06-05-2012 | Man | 64
candesartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heb zonder medicijn knallende koppijn en een bloeddruk van boven de 200 na gebruik van atacand 16 is de bloeddruk onder de 140 gedaald en voelde ik mij er prima bij. tot een dik jaar geleden ik steeds meer last van mijn spieren begon tekrijgen en nu/heden is het lopen voor mij erg moe/pijnlijk (ook mijn armen zijn snel moe/pijnlijk helaas is een andere bloeddrukverlag[lees meer...]er nemen geen optie vanwege die hele negatieve bijwerkingen (heb al van alles via mijn huisarts geprobeerd) omdat ik atacand al zolang gebruik ging de bloeddruk weer naar 160 en heb ik nu atacand plus gekregen (is inclusief plaspil) en de bloeddruk blijft weer net onder de 140 hoe kom ik nu van die bijwerking op mijn spieren af zodat ik weer goed kan lopen en mijn armen met klusjes weer kan gebruiken?
2

Atacand

05-04-2012 | Vrouw | 50
candesartan
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Atacand

21-11-2011 | Man | 75
candesartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Atacand leverde als bijwerking infectie aan mijn luchtwegen op. Veel hoesten en veel slijm opgeven. Nu iom huisarts amlodipine voorgeschreven gekregen als medicatie. Nog geen ervaringen wegens te kort gebruik.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.