This website is hosted on a Carbon neutral infrastructure.

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

Hét onafhankelijke platform voor het delen van ervaringen met medicijnen

lees de ervaringen

Kaliumlosartan


Bloeddruk - angiotensine-antagonisten
Toon/Verberg Farmacotherapeutisch Kompas
Geef mening

Wordt gebruikt bij:
Tevredenheid over
3,39622641509434
2,64150943396226
2,84905660377358
4,32075471698113
2,75471698113208

53 meningen
volgende > >>
Pagina 1 van 7

04-10-2015
Vrouw, 38 jaar
Algehele tevredenheid 2

Kaliumlosartan (losartan)
Hypertensie

Tevredenheid over
4
2
3
4
ik heb bijna 1 jaar losartan gebruikt voor een hoge bloeddruk. In dat jaartje 5 keer een blaasontsteking gehad, na het stoppen van losartan niet meer, de huisarts zegt dat het geen invloed heeft gehad, ik weet wel beter. Na dit jaartje kreeg ik last van hartkloppingen eerst zachtjes en na een paar dagen bonkte het in mijn oren en mijn dochter zat op een ander bank en zei, [lees meer...]"mam ik hoor je hart hier kloppen." meteen gestopt met het gebruik van losartan, na drie dagen geen hartkloppingen meer gehad. bloeddruk was lager, maar de bijwerkingen werden erger naar mate het gebruik langer duurde.
19-09-2015
Vrouw, 55 jaar
Algehele tevredenheid 1

Kaliumlosartan (losartan)
Hoge bloeddruk

Tevredenheid over
1
1
1
3
Kreeg het tegen hoge bloeddruk maar veel last van bijwerkingen. Eerste dagen dacht ik dit is normaal, wel overgegaan van 50 mg naar 25 mg, is halve tablet. Maar na twee weken gebruik worden bijwerkingen almaar erger; erg draaierig en duizelig, doodmoe en ik zie slecht, als door een kokertje en zie alles dubbel. Voel mij alsof ik de hele dag stomdronken ben. Ben er toen [lees meer...]mee gestopt maar nu na twee dagen voel ik mij nog niet de oude. Hoop dat mijn ogen weer goed worden, want auto rijden is hiermee onverantwoord! Rotmiddel!
06-09-2015
Man, 68 jaar
Algehele tevredenheid 1

Kaliumlosartan (losartan)
Hoge bloeddruk

Tevredenheid over
2
1
1
2
Bij gebruik van een andere farmaceut kreeg ik een opgezwollen gezicht, dikke ogen en jeuk in de nek. Het lijkt net of mijn gezicht in brand staat. Ik keek in de bijsluiter en schrok me dood. Nooit meer slikken!
28-08-2015
Vrouw, 53 jaar
Algehele tevredenheid 2

Kaliumlosartan (losartan)
Hoge bloeddruk

Tevredenheid over
3
2
3
4
Eerst had ik Clonidine 4 tabletjes van 0.025mg per dag, na een paar maanden had ik totaal geen energie en kon niet wakker blijven (de slaap was wel heel oppervlakkig). ik kwam er achter toen ik stopte met dit medicijn en gelijk energie kreeg voor 2 dagen, waarna de andere klachten kwamen, druk op de borst, een onwel gevoel in de borststreek, stekende pijn.... dus niet goed[lees meer...]. weer terug begonnen en was gelijk weer volledig moe en uitgeput, kon nog geen 5 meter lopen, kort van adem. Heb toen van de huisarts Losartan kalium gekregen en vanaf de 2de dag enorme pijn in de keel (net alsof je een flinke keelontsteking aan het maken bent) een enorme druk in mijn hoofd, spierpijn in de armen, schouders en nek. deze bijwerkingen staan niet vermeld in de bijsluiter, maar toen ik deze site las en zag dat er ook iemand met flinke keelklachten zit en mijn andere klachten, wil ik het toch wel beter in de gaten houden. Ook de vermoeidheid begint weer, maar ik denk dat het nog stuiptrekkingen zijn van het vorig medicijn. Het word dus niet echt duidelijk. Maagklachten heb ik niet omdat ik standaard een maagbeschermer moet gebruiken. maar ik ben blij dat er andere mensen zijn die hun bevindingen noteren op deze site, je voelt je meer gehoord, dan dat je denkt dat het aan jezelf ligt.
18-08-2015
Man, 73 jaar
Algehele tevredenheid 2

Kaliumlosartan (losartan)
Hoge bloeddruk

Tevredenheid over
4
2
5
5
Deze medicijn hakt er bij mij flink in, in het begin keelpijn, moeilijk slikken, maagpijn, benauwd, en vermoeid. Na enkele weken nog de volgende verschijnselen, nog steeds vermoeid, soms last van de maag en vlug een trap oplopen word gestraft met kortademigheid benauwd en duizeligheid.
08-07-2015
Man, 69 jaar
Algehele tevredenheid 2

Kaliumlosartan (losartan)
Hypertensie

Tevredenheid over
3
3
3
4
Sinds 2013 gebruik ik Lisinopril, tegen verhoogde bloeddruk en omdat ik wat eiwit in de urine had. Daar kreeg ik ernstige kriebelhoest van, zodanig dat mijn ribben er zeer van deden. Daarnaast een huiduitslag op borst, rug en schouders, die flink jeukte. In maart 2015 naar huisarts die Losartan voorschreef. De jeuk en huiduitslag waren met twee weken weg. De bloeddruk blij[lees meer...]ft wat verhoogd. Als bijverschijnsel heb ik dagelijks het gevoel verkouden te zijn. Ik nies, moet veelvuldig mijn neus snuiten. Ook dit middel vertoont onaangename bijwerkingen.
14-05-2015
Man, 77 jaar
Algehele tevredenheid 3

Kaliumlosartan (losartan)
Hoge bloeddruk

Tevredenheid over
2
2
2
4
Twaalf jaar geleden was mijn bloeddruk ook te hoog. De huisarts, en later de internist schreef het ene na het andere middel voor. Uiteindelijk slikte ik zeven verschillende middelen. De bloeddruk werd wel lager, maar verder was ik een wrak. Hoesten, gewrichtspijnen, oververmoeid en depressief. Met moeite kon ik nog een straatje om lopen. Een natuurarts constateerde medici[lees meer...]jnvergiftiging. Geleidelijk mocht ik de pillen en poedertjes afbouwen en slikte ik na een paar weken alleen nog vitamines en voedingssupplementen. Elf jaar bleef mijn bloeddruk binnen aanvaardbare waarden en voelde ik mij goed. De natuurarts is inmiddels helaas gestopt met zijn praktijk wegens gevorderde leeftijd. Begin april '15 was mijn bloeddruk onverwacht extreem hoog (230/120). In overleg met de huisarts maar weer begonnen met Losartankalium, eerst 50 mg, twee weken later 100 mg. De bloeddruk zakte gelukkig tot soms 135/90 maar wat aanvankelijk een griepje leek - kriebelhoest, neusverkoudheid, gewrichtspijn - is na 5 weken nog steeds niet minder, Ik overweeg om geleidelijk de dosering te verminderen en zie wel waar het schip strandt.
06-05-2015
Man, 69 jaar
Algehele tevredenheid 1

Kaliumlosartan (losartan)
Niet in de lijst

Tevredenheid over
2
1
1
4
Voorgeschreven ivm aortaklep en mitralisklepvervanging door kunstkleppen. ivm bloeddruk en mogelijk hartfalen. Zorgt voor obstipatie, nekpijn, spierpijn en is dubbel met gebruik van carvedilol, veelvuldige sanitaire stops 's nachts. Is een slecht medicijn wat voor veel bijwerkingen zorgt, blij dat ik er mee gestopt ben. Zou het ieder afraden om te gebruiken.
volgende > >>
Pagina 1 van 7

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (1854) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (899) - Cholesterol
Champix (784) - Verslavingsziekten
Paroxetine (752) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (680) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Tramadol (593) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (587) - Maagzuur - protonpompremmers
Efexor (572) - Depressie - antidepressiva overig
Citalopram (559) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (500) - Epilepsie
Venlafaxine (489) - Depressie - antidepressiva overig
Metoprolol (458) - Bloeddruk - betablokkers
Metformine (441) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Lexapro (417) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (384) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (370) - Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (359) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (343) - Anticonceptie - eenfase
Concerta (343) - ADHD - psychostimulantia

Geef je mening over jouw medicijngebruik

Deel jouw ervaringen over medicijngebruik
en maak kans op een Tony's Chocolonely
reep!


Geef je mening nu!

Als je meer wilt weten over Tony's Chocolonely, klik dan hier.

Tony's Chocolonely