Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Kaliumlosartan

118
meningen

Kaliumlosartan

losartan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (83 meningen)
Nierinsufficiëntie (3 meningen)
Hartfalen (2 meningen)
Syndroom van Raynaud (0 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Door coronapatiënten te behandelen met Valsartan worden mogelijk veel ic-opnames en sterfgevallen bespaard.

Bij veel ernstig zieke coronapatiënten belandt vocht vanuit de bloedvaten in de longen, wat de kans om het virus te overleven ernstig verkleint. Valsartan - een vaak voorgeschreven geneesmiddel tegen hoge bloeddruk dat al sinds 1996 op de markt is - gaat deze vochtophopingen tegen. Mocht Valsartan werken dan zou dat een enorme opsteker zijn in de strijd tegen corona. Om hier achter te komen worden komende maanden driehonderdvijfentwintig coronapatiënten behandeld met het medicijn,

nog eens driehonderdvijfentwintig patiënten ontvangen een placebo. ,,Er zijn al experimentele onderzoeken waaruit blijkt dat het zou kunnen werken. Zo’n robuuste studie is de enige manier om ook echt aan te tonen of het werkt’’, betoogt de cardioloog.

artikel uit Algemeen Dagblad (20-04-2020)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

5

Kaliumlosartan

13-10-2015 | Vrouw | 51
losartan (50mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Een keer een positief verhaal. Ik heb nergens last van. Medicijn werkt goed. Beter dan andere medicijnen die ik heb gebruikt. Ben er erg blij mee.
2

Kaliumlosartan

04-10-2015 | Vrouw | 38
losartan (50mg)
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb bijna 1 jaar losartan gebruikt voor een hoge bloeddruk. In dat jaartje 5 keer een blaasontsteking gehad, na het stoppen van losartan niet meer, de huisarts zegt dat het geen invloed heeft gehad, ik weet wel beter. Na dit jaartje kreeg ik last van hartkloppingen eerst zachtjes en na een paar dagen bonkte het in mijn oren en mijn dochter zat op een ander bank en zei, [lees meer...]"mam ik hoor je hart hier kloppen." meteen gestopt met het gebruik van losartan, na drie dagen geen hartkloppingen meer gehad. bloeddruk was lager, maar de bijwerkingen werden erger naar mate het gebruik langer duurde.
1

Kaliumlosartan

19-09-2015 | Vrouw | 55
losartan (25mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg het tegen hoge bloeddruk maar veel last van bijwerkingen. Eerste dagen dacht ik dit is normaal, wel overgegaan van 50 mg naar 25 mg, is halve tablet. Maar na twee weken gebruik worden bijwerkingen almaar erger; erg draaierig en duizelig, doodmoe en ik zie slecht, als door een kokertje en zie alles dubbel. Voel mij alsof ik de hele dag stomdronken ben. Ben er toen [lees meer...]mee gestopt maar nu na twee dagen voel ik mij nog niet de oude. Hoop dat mijn ogen weer goed worden, want auto rijden is hiermee onverantwoord! Rotmiddel!
1

Kaliumlosartan

06-09-2015 | Man | 68
losartan (50mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij gebruik van een andere farmaceut kreeg ik een opgezwollen gezicht, dikke ogen en jeuk in de nek. Het lijkt net of mijn gezicht in brand staat. Ik keek in de bijsluiter en schrok me dood. Nooit meer slikken!
2

Kaliumlosartan

28-08-2015 | Vrouw | 53
losartan (50mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Eerst had ik Clonidine 4 tabletjes van 0.025mg per dag, na een paar maanden had ik totaal geen energie en kon niet wakker blijven (de slaap was wel heel oppervlakkig). ik kwam er achter toen ik stopte met dit medicijn en gelijk energie kreeg voor 2 dagen, waarna de andere klachten kwamen, druk op de borst, een onwel gevoel in de borststreek, stekende pijn.... dus niet goed[lees meer...]. weer terug begonnen en was gelijk weer volledig moe en uitgeput, kon nog geen 5 meter lopen, kort van adem. Heb toen van de huisarts Losartan kalium gekregen en vanaf de 2de dag enorme pijn in de keel (net alsof je een flinke keelontsteking aan het maken bent) een enorme druk in mijn hoofd, spierpijn in de armen, schouders en nek. deze bijwerkingen staan niet vermeld in de bijsluiter, maar toen ik deze site las en zag dat er ook iemand met flinke keelklachten zit en mijn andere klachten, wil ik het toch wel beter in de gaten houden. Ook de vermoeidheid begint weer, maar ik denk dat het nog stuiptrekkingen zijn van het vorig medicijn. Het word dus niet echt duidelijk. Maagklachten heb ik niet omdat ik standaard een maagbeschermer moet gebruiken. maar ik ben blij dat er andere mensen zijn die hun bevindingen noteren op deze site, je voelt je meer gehoord, dan dat je denkt dat het aan jezelf ligt.
2

Kaliumlosartan

18-08-2015 | Man | 73
losartan (50mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze medicijn hakt er bij mij flink in, in het begin keelpijn, moeilijk slikken, maagpijn, benauwd, en vermoeid. Na enkele weken nog de volgende verschijnselen, nog steeds vermoeid, soms last van de maag en vlug een trap oplopen word gestraft met kortademigheid benauwd en duizeligheid.
2

Kaliumlosartan

08-07-2015 | Man | 69
losartan (50mg)
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 2013 gebruik ik Lisinopril, tegen verhoogde bloeddruk en omdat ik wat eiwit in de urine had. Daar kreeg ik ernstige kriebelhoest van, zodanig dat mijn ribben er zeer van deden. Daarnaast een huiduitslag op borst, rug en schouders, die flink jeukte. In maart 2015 naar huisarts die Losartan voorschreef. De jeuk en huiduitslag waren met twee weken weg. De bloeddruk blij[lees meer...]ft wat verhoogd. Als bijverschijnsel heb ik dagelijks het gevoel verkouden te zijn. Ik nies, moet veelvuldig mijn neus snuiten. Ook dit middel vertoont onaangename bijwerkingen.
3

Kaliumlosartan

14-05-2015 | Man | 77
losartan (100mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Twaalf jaar geleden was mijn bloeddruk ook te hoog. De huisarts, en later de internist schreef het ene na het andere middel voor. Uiteindelijk slikte ik zeven verschillende middelen. De bloeddruk werd wel lager, maar verder was ik een wrak. Hoesten, gewrichtspijnen, oververmoeid en depressief. Met moeite kon ik nog een straatje om lopen. Een natuurarts constateerde medici[lees meer...]jnvergiftiging. Geleidelijk mocht ik de pillen en poedertjes afbouwen en slikte ik na een paar weken alleen nog vitamines en voedingssupplementen. Elf jaar bleef mijn bloeddruk binnen aanvaardbare waarden en voelde ik mij goed. De natuurarts is inmiddels helaas gestopt met zijn praktijk wegens gevorderde leeftijd. Begin april '15 was mijn bloeddruk onverwacht extreem hoog (230/120). In overleg met de huisarts maar weer begonnen met Losartankalium, eerst 50 mg, twee weken later 100 mg. De bloeddruk zakte gelukkig tot soms 135/90 maar wat aanvankelijk een griepje leek - kriebelhoest, neusverkoudheid, gewrichtspijn - is na 5 weken nog steeds niet minder, Ik overweeg om geleidelijk de dosering te verminderen en zie wel waar het schip strandt.
1

Kaliumlosartan

06-05-2015 | Man | 69
losartan (50mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgeschreven ivm aortaklep en mitralisklepvervanging door kunstkleppen. ivm bloeddruk en mogelijk hartfalen. Zorgt voor obstipatie, nekpijn, spierpijn en is dubbel met gebruik van carvedilol, veelvuldige sanitaire stops 's nachts. Is een slecht medicijn wat voor veel bijwerkingen zorgt, blij dat ik er mee gestopt ben. Zou het ieder afraden om te gebruiken.
4

Kaliumlosartan

24-04-2015 | Man | 54
losartan (100mg)
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dosering verdubbeld n.a.v. verhoogde bloeddruk, mogelijk veroorzaakt door chronisch gebruik pijnstillers zoals Naproxen. De werking is goed alleen bij snel opstaan wat meer duizeligheid en soms draaierigheid.
1

Kaliumlosartan

20-04-2015 | Vrouw | 64
losartan (100mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In begin vielen de bijwerkingen wel mee. Na ongeveer 2maanden begon ik me niet fit te voelen. Grieperig dacht ik. Begon te hoesten echt verschrikkelijk. Voelde me moe en lusteloos. Soms dagen misselijk. En ook depri. Toch doorgegaan met het medicijn omdat je niet meteen daaraan denkt. Nu na 2weken gestopt en langzamerhand verdwijnen de klachten. Het hoesten is al 90 procen[lees meer...]t minder.
1

Kaliumlosartan

14-04-2015 | Man | 52
losartan (50mg)
Nierinsufficiëntie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
nadat mijn nieren zwaar beschadigd zijn door overdosis antibiotica, heb ik ernstige hypertensie. Oplossing bleek te liggen in losartan, echter die had zeer veel , al dan niet meteen bemerkte bijwerkingen. oedeem in de benen, kinkhoestverschijnselen, vermoeidheid, geregeld wazig zien, duizelig, maagklachten. Nadat ik uiteindelijk bij de longarts terecht kwam, bleek losartan[lees meer...] de dader. Op verzoek van hem een ander middel (barnidipine) gekregen, met als resultaat dat ik na inname van de 1e pil op de hartbewaking terecht kwam. Toen acuut gestopt met al deze medicijnen, en toen bleek na 1 week welke ongemerkte bijwerkingen losartan ook nog had. gebruik nu alleen nog hydrochloorthiazide.
3

Kaliumlosartan

08-04-2015 | Man | 59
losartan (50mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door de ontdekking van de ziekte van Berger (nieraandoening) en hoge bloeddruk heb ik bloeddrukverlagende middelen voorgeschreven gekregen. Na experimenten met diverse geneesmiddelen is gebleken dat losartan voor mij het beste werkte. Het enige nadeel is dat ik met het gebruik van dit middel gemerkt heb dat mijn sportieve prestaties en vermogens met +/- 30% zijn afgenomen.[lees meer...] Ik ben een fervent duursporter en ervaar dit als uitermate vervelend. Het is gevoel van een permanente hongerklop. Wie deelt deze ervaring met dit middel?
3

Kaliumlosartan

26-02-2015 | Vrouw | 69
losartan (50mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik krijg er dooie vingers van,krijg het na inname heel koud!
1

Kaliumlosartan

14-02-2015 | Man | 68
losartan
Niet in de lijst
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
samen met carvedilol 3,125 na dubbele hartklepprothese, veel bijwerking oorsuising, duizelig, droge ogen meer plassen in de nacht door druk op de nieren, spierkramp in kuiten, nek sinds 2 feb gestopt nadat ik sinds 2 sept. 2014 zelf al was overgegaan op 25 mg. spierkramp wordt minder en de kramp in de nek is verdwenen. Volgens polie hartfalen waar ik een paar keer ben gewe[lees meer...]est had ik met 50 mg al de laagste dosering. Na overleg arts maar gestopt met die rotzooi. gebruik nog wel carvedilol en acecoumarol
3

Kaliumlosartan

31-01-2015 | Vrouw | 87
losartan
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkte te weinig op de bloeddruk

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1379) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1157) - Verslavingsziekten
Sertraline (1130) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (629) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (594) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (539) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (469) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.