Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Losanox

5
meningen

Losanox

losartan

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Door coronapatiënten te behandelen met Valsartan worden mogelijk veel ic-opnames en sterfgevallen bespaard.

Bij veel ernstig zieke coronapatiënten belandt vocht vanuit de bloedvaten in de longen, wat de kans om het virus te overleven ernstig verkleint. Valsartan - een vaak voorgeschreven geneesmiddel tegen hoge bloeddruk dat al sinds 1996 op de markt is - gaat deze vochtophopingen tegen. Mocht Valsartan werken dan zou dat een enorme opsteker zijn in de strijd tegen corona. Om hier achter te komen worden komende maanden driehonderdvijfentwintig coronapatiënten behandeld met het medicijn,

nog eens driehonderdvijfentwintig patiënten ontvangen een placebo. ,,Er zijn al experimentele onderzoeken waaruit blijkt dat het zou kunnen werken. Zo’n robuuste studie is de enige manier om ook echt aan te tonen of het werkt’’, betoogt de cardioloog.

artikel uit Algemeen Dagblad (20-04-2020)

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
3

Losanox

04-01-2018 | Man | 60
losartan (50mg)
Hypertensie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
vanaf december 2016 het medicijn gebruikt nu na 12 maanden lijkt het of de dosering te laag is de bloeddruk neemt weer toe.Gesprek met de cardioloog na hartecho en hart filmpje om de dosering mogelijk te verhogen....
5

Losanox

20-07-2017 | Vrouw | 53
losartan (100mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al 20 jaar- sinds mijn 32 - heb ik een hoge bloeddruk. Sinds 2011 heb ik Kaliumlosartan (Actavis). Eerst 50mg, maar sinds 2015 is die dosis verdubbeld omdat mijn bloeddruk explosief steeg en niet onder controle was te krijgen, kreeg ik daarbij een paar weken ook nog Bisoprolol....(ook Actavis). Die dubbele dosis is tot op heden gebleven: 100mg. Maar mijn bloeddruk was NOOI[lees meer...]T stabiel. Altijd een onderdruk tussen de 90 en 100. Totdat ik dit jaar van de apotheker Losanox 100mg kreeg. Dat was omdat Kaliumlosartan van Actavis niet op voorraad was. Gedurende deze maanden was mijn bloeddruk PERFECT!! Een onderdruk tussen de 80-84 (soms 72), en een bovendruk tussen de 110-120. Dus toen ik voor een herhaalrecept kwam vroeg ik specifiek om Losanox, maar toen meldde de apotheker mij dat het uit de handel was!!! Dus kreeg ik weer Kaliiumlosarthan. En u raad het al: mijn bloeddruk schiet weer alle kanten op. Vanmorgen (voor het innemen van de dagelijkse dosis): 105-150!!!En de laatste dagen is de onderdruk niet onder de 90 gekomen....Dus kennelijk werkt Losanox met dezelfde dosis werkzame stof toch beter dan die pillen van Actavis. Grappig is wel dat ik hierboven een reaktie las van iemand die schreef over een hongergevoel. Ik had er verder niet bij stilgestaan, maar ik dacht: verrek, dat heb ik ook gehad sinds ik met Losanox begon!! Dus al met al ben ik positief, maar negatief over het feit dat het kennelijk uit de handel is.
1

Losanox

28-02-2017 | Vrouw | 70
losartan (25mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
hele vervelende ervaring: veel haaruitval, erg depressief, spanning op de borst en pijn, veel hoofdpijn. Slik verder geen medicijnen. Ineens wat hoge bloeddruk.
5

Losanox

09-01-2017 | Man | 76
losartan (100mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik begon met 50 mg losartankalium maar mijn bloeddruk liep plotseling op naar 210. Ik was licht in mijn hoofd en wat moe, toen heb ik na twee dagen mijn bloeddruk gemeten. De dokter heeft nu 100 mg Losanox voorgeschreven. Nu na 5 dagen is de bloed druk 153 een goed resultaat dus en verder geen bijwerkingen, behalve de eerste dagen pijn in bovenbeenspieren net of ze ove[lees meer...]rbelast waren.
3

Losanox

08-05-2016 | Vrouw | 75
losartan (50mg)
Hoge bloeddruk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Beetje hongergevoel, tot ongeveer 12 uur. Neem ontbijtkoek.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.