Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

14
meningen

Bisoprolol

bisoprolol

geef je mening
Bij  HartX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (43 meningen)
Hartinfarct (8 meningen)
Hartfalen (8 meningen)
Angina pectoris (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1
3

Bisoprolol

14-02-2022 | Vrouw | 33
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na verschillende medicatie te hebben geslikt. Kwamen er uit bij bisoprolol. Lijkt goed te werken alleen de bijwerkingen zijn minder. Enorm veel jeuk met dikke rode plekken (lijkt op netelroos) vocht in benen en enkels. Droge schilferige hoofdhuid en een moe en lamlendig gevoel. Nu 5 maandenverder en nog geen verbetering
1

Bisoprolol

08-01-2022 | Man | 72
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Hartaritmie dreef mij naar de cardioloog die na holteronderzoek en echo dit middel voorschreef in volgens hem lage dosering. Na een kleine 14 dagen bleek mijn hartslag nog 32 en bloeddruk 70/40. Dit werd op een IC opname in het buitenland duidelijk nadat ik om was gevallen. Bovendien kon mijn lijf niet ophouden met ongecontroleerd schudden alsof ik een epileptische aanval [lees meer...]had. De buitenlandse cardioloog heeft de medicatie onmiddellijk gestopt. Hij vond mijn hartaritmie horen bij mijn leeftijd (72) en bij mijn lichamelijke gesteldheid horen. Hij adviseerde om niets meer te gebruiken omdat de aritmie niet tot gevaarlijke toestanden leidt.
3

Bisoprolol

22-08-2021 | Vrouw | 65
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Jaren emconcor genomen . Sinds enkele maanden gebruik ik bisoprolol sandoz. Enkel uren na inname van dit product krijg ik last van een knisperende ademhaling wat de indruk geeft moeilijker te kunnen ademen. Is er nog iemand die deze vervelende bijwerking heeft/kent ? Dank voor uw reactie
3

Bisoprolol

22-08-2021 | Vrouw | 65
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Enkele uren na inname van bisoprolol krijg ik een knisperende ademhaling . Iemand hier ook last van ?
4

Bisoprolol

17-07-2021 | Man | 56
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik had vaak pijn in de borststreek.Dan naar de cardioloogHij schreef bisoprolol en candesartan voor .Voel nu nog slechts af en toe pijn in de borststreek,bij stress of teveel piekeren.Dan begin ik mezelf van alles in te beelden , bvb dat ik een hartaanval zal krijgen .De tests bij de cardioloog waren goed .Hij zei dat ik niet teveel mag piekeren.Hij zei ook dat ik moet pr[lees meer...]oberen te vermageren .
1

Bisoprolol

20-04-2021 | Man | 73
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

2

Bisoprolol

12-01-2020 | Vrouw | 50
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zwaar haarverlies Vermoeid Koude handen en voeten Problemen geheugen
2

Bisoprolol

11-05-2019 | Man | 67
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De hartritmestoonissen zijn misschien wat minder maar ze zijn er wel nog, terwijl ik het daartegen gebruik op voorschrift van de huisdokter. Een ablatie heb ik al ondergaan twee jaar geleden, tot een paar maanden terug ging het vrij goed, maar nu is het weer goed prijs. Van maagklachten heb ik nooit last gehad van tevoren. Bisiprolol w r d vorgeschreven door de dokter omda[lees meer...]t het vorige medicijn ook niet afdoende werkt, maar daavan had ik geen enkele bijwerking.
1

Bisoprolol

28-04-2019 | Vrouw | 45
bisoprolol (1,25mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
2017 werd ik bij ambulance naar de ziekenhuis gebracht med een mogelijke hartinfarct sinds dien heb ik Bisoprolol toen werd dit medicatie gegeven met geen uitleg voor wat of waarom binnen 4 dagen begonen de bijwerkingen en nu bijna 2 jaar later heb hun nog steeds. Ik heb Sjogrenens syndrome en astma maar niemand controleerd mijn klachten van dit medicatie. Ik ben vaak vert[lees meer...]eld dat IK KAN NIET NAAR ZOLANG GEBRUIK NOG STEEDS BIJWERKING HEB. Van gebruik van dit medicatie heb Ik nu een hartritme stoornis dat Ik had NOOIT in mijn verleden de bijwerking blijven en Ik voel dagelijks slechter en slechter van.
1

Bisoprolol

01-06-2018 | Vrouw | 64
bisoprolol (1,25mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al na een paar dagen, gestart met 2,5 mg per dag, kreeg ik depressieve klachten. Zin om in een boom te gaan hangen. Na overleg de dosis gehalveerd. Tussendoor zowel met huisarts als cardioloog overlegd. Bleef een depri gevoel houden en vond deze medicatie niet bij mij passen. Bij controle aangegeven te willen stoppen en ander medicijn gevraagd. Al na 4 dagen een veel beter[lees meer...] gevoel. De rare ideeen in mijn hoofd zijn weg en ik ben weer energieker. Goede keuze geweest voor mij om met deze pillen te stoppen. Luister naar je lichaam heet dat.
1

Bisoprolol

09-02-2018 | Vrouw | 70
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Aurobindo heeft tabletten 2.,5 mg, ze zijn niet te breken; verpulveren, ongelijke helften. Ik gebruik nu gelukkig weer de bisoprolol van Sandoz.
4

Bisoprolol

19-02-2017 | Vrouw | 74
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na mijn hartoperatie moest ik deze medicatie innemen. Met weinig problemen, heb ik met deze medicatie gehad! Ik had geen maagproblemen maar de Carbasalaatcalcium, daarbij moest ineens pantoprazol bij ingenomen worden ongeveer 4 jaar geleden. Tot ik het programma Kassa gisteravond zag, ik vraag me af of het nodig om dit laatste middel te slikken. Wie heeft hier ervaring mee[lees meer...]? Ik denk erover om met de maagbeschermer te stoppen is dit wel nodig!?
1

Bisoprolol

15-01-2013 | Man | 66
bisoprolol
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
na het plaatsen van een dubbele stent in 2006 kreeg ik 20 mg Bisoprolol, 100 mg Ascal en 20 Atorvastatine voorgeschreven. aanvankelijk voelde ik mij wel weer goed maar na verloop van een paar jaar dacht ik dat mijn COPD verergerde omdat ik steeds minder kon en sneller moe was. Tot ik nauwelijks nog vooruit kwam met fietsen en gewoon lopen. Wakker geschud door dit Forum be[lees meer...]n ik gaan halveren en kon gelijk een stuk meer. Heb ook maar een bloeddrukmeter gekocht en de huisarts geraadpleegd. in overleg gebruik ik nu 2 1/2 mg en voel mij veel beter.
4

Bisoprolol

22-11-2012 | Vrouw | 37
bisoprolol
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Beste mensen, Ook ik gebruik bisoprolol al einge jaren, wat ik wil zeggen is dat niet alle bisoprolol ook echt hetzelfde is!! Ook al zegt de apotheker van wel,.. dit is dus niet zo. Er zijn verschillende merken op de markt voor dit medicijn maar hebben ze allemaal andere aanvullende hulpstoffen. De een heeft maar 5 hulpstoffen en de andere medicijn van een ander merk w[lees meer...]el 20. Zijn echt hetzelfde, kijk er goed naar Ik ben er heel raar van geworden na het gebruik van een ander merk, volgens de apotheker maakte het niets uit, wel degelijk dus. Ik heb wel vaker een ander merk gehad hier nooit problemen mee gehad, maar nu dus wel. Als dit je overkomt bespreek het met je huisarts, bloeddruk checken etc vraag bij je apotheker de samenstelling op van de beide merken en ga ze vergelijken. Ik ben wel tevreden dat dit middel er is het heeft mijn hart alleen maar sterker gemaakt.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2267) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1206) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1186) - Cholesterol
Champix (1144) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1131) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (974) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (874) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (872) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (771) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (740) - Epilepsie
Metoprolol (720) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (650) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (598) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (596) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (589) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (588) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (573) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (545) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (545) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (539) - Verslavingsziekten
Lexapro (501) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (498) - Anticonceptie - overig
Concerta (470) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (434) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (415) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (399) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.