Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Bisoprolol

22
meningen

Bisoprolol

bisoprolol

geef je mening
Bij  HartX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
darm/maag van streek duizeligheid evenwichtsproblemen hartritmestoornissen koude sensatie neerslachtig voelen verminderd gezichtsvermogen vermoeidheid zichtproblemen

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoge bloeddruk (45 meningen)
Hartinfarct (8 meningen)
Hartfalen (8 meningen)
Angina pectoris (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Hoge bloeddruk is een belangrijke oorzaak van hart- en vaatziekten. Naast factoren als voeding en roken, wordt de bloeddruk voor een groot deel bepaald door erfelijke aanleg. Er zijn verschillende soorten medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Vaak krijg je meer dan één soort voorgeschreven, dat werkt vaak beter en je hebt minder kans op bijwerkingen. Maar helaas houdt slechts een klein aantal patiënten met hypertensie de bloeddruk met geschikte medicamenteuze behandeling onder controle.

Een onderzoek naar verschillen in DNA kan dan als een hulpmiddel worden ingezet om tot een betere behandeling van de bloeddruk te komen.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

12
1

Bisoprolol

30-03-2024 | Vrouw | 58
bisoprolol (1,25mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

duizeligheid darm/maag van streek verminderd gezichtsvermogen koude sensatie neerslachtig voelen

Deze medicijnen door Cardioloog voorgeschreven. Wat een hel na enkele dagen. Meer last van de medicijnen dan plezier ervan. Heel veel last van duizelingen die gewoon eng zijn. Veel maag en darmklachten. Een uur Na inname krijg ik het heel koud. Krijg juist meer last van onregelmatige hartkloppingen. Moet het van de arts blijven slakken tot de scan. Ik weet wel dat ik ge[lees meer...]lijk ga afbouwen na de scan. Neem nu het medicijn tijdens het avondeten in en dan zijn de klachten wel wat minder
2

Bisoprolol

10-03-2024 | Man | 61
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

vermoeidheid evenwichtsproblemen hartritmestoornissen zichtproblemen

Na electro schoks ,na ablatie bisoprolol 5 mg dagelijks al 8 maand ,steeds meer terug kerende hartritmestoornissen,en bloeddruk val ,voelde mij steeds slechter ,nu na een week de 5 mg gehalveerd en ipv hartslag 40/45 nu rond 70 slagen per minuut,bloeddruk altijd ong 120/130/-70/80 geen zwarte vlekken meer in mijn zicht ,geen evenwichtsstoornissen,tot hier toe geen ritmesto[lees meer...]ornissen,ik bekijk het nog een week alles ok dan stop ik met bisoprolol,ik heb het idee dat wanneer je inspanningen wil doen ,hetzij zwaar werk ,of sport bisoprolol dat tegenwerkt ,na drie dagen 2,5 mg ipv 5 mg ben ik zonder problemen een werkhuis aan het bouwen ,en daar een vloer met klinkers in aan het leggen 9 vierkante meter,uitscheppen 15 cm weg kruien 20 m ,maak zelf de stabilise aan weer kruien ,en geen enkel probleem,dit zou ik op 5 mg bisoprolol nooit kunnen doen hebben .ik had aan de cardioloog de vraag gesteld..mag ik stoppen of halveren,neen dat mag u niet ??
1

Bisoprolol

22-10-2023 | Vrouw | 65
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik krijg sinds ik bisoprolol gebruik mijn gewicht niet meer naar beneden.heel vervelend
2

Bisoprolol

30-07-2023 | Man | 84
bisoprolol (1,25mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
de 4e soort betablokker,ik kan er slecht tegen
1

Bisoprolol

17-06-2023 | Man | 74
bisoprolol (10mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na hartkloppingen van 200+, opgenomen in ziekenhuis. Cardioloog schreef Verapamil voor. Bijwerking giga harde ontlasting. Contrôle door cardioloog, onregelmatige hartslag. Over op bisoprolol. Na 6 maanden gestopt wegens bijwerkingen. Hartslag enigzins onregelmatig naar 62.
3

Bisoprolol

08-01-2023 | Vrouw | 28
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Bisoprolol

22-11-2022 | Vrouw | 38
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Grootste troep die er bestaat, maar werkt als een trein Let op met schildkliermedicatie!!!! Dit middel remt de werking ervan, voor je het weet ben je 8kg zwaarder. Staat overigens nergens vermeld. Ben weer terug op het oude vertrouwde lisoprinil.
3

Bisoprolol

30-08-2022 | Man | 34
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgeschreven door cardioloog na inspanningstest en abnormale (aritmische) uitslag bij maximale inspanning. Bijwerkingen voornamelijk moeheid. Bij Max inspanning wel vlakkere en meer ritmische hartslag. Ongeveer 6 maanden gebruikt, stop er weer mee.
3

Bisoprolol

14-02-2022 | Vrouw | 33
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na verschillende medicatie te hebben geslikt. Kwamen er uit bij bisoprolol. Lijkt goed te werken alleen de bijwerkingen zijn minder. Enorm veel jeuk met dikke rode plekken (lijkt op netelroos) vocht in benen en enkels. Droge schilferige hoofdhuid en een moe en lamlendig gevoel. Nu 5 maandenverder en nog geen verbetering
1

Bisoprolol

08-01-2022 | Man | 72
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hartaritmie dreef mij naar de cardioloog die na holteronderzoek en echo dit middel voorschreef in volgens hem lage dosering. Na een kleine 14 dagen bleek mijn hartslag nog 32 en bloeddruk 70/40. Dit werd op een IC opname in het buitenland duidelijk nadat ik om was gevallen. Bovendien kon mijn lijf niet ophouden met ongecontroleerd schudden alsof ik een epileptische aanval [lees meer...]had. De buitenlandse cardioloog heeft de medicatie onmiddellijk gestopt. Hij vond mijn hartaritmie horen bij mijn leeftijd (72) en bij mijn lichamelijke gesteldheid horen. Hij adviseerde om niets meer te gebruiken omdat de aritmie niet tot gevaarlijke toestanden leidt.
3

Bisoprolol

22-08-2021 | Vrouw | 65
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Jaren emconcor genomen . Sinds enkele maanden gebruik ik bisoprolol sandoz. Enkel uren na inname van dit product krijg ik last van een knisperende ademhaling wat de indruk geeft moeilijker te kunnen ademen. Is er nog iemand die deze vervelende bijwerking heeft/kent ? Dank voor uw reactie
3

Bisoprolol

22-08-2021 | Vrouw | 65
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Enkele uren na inname van bisoprolol krijg ik een knisperende ademhaling . Iemand hier ook last van ?
4

Bisoprolol

17-07-2021 | Man | 56
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik had vaak pijn in de borststreek.Dan naar de cardioloogHij schreef bisoprolol en candesartan voor .Voel nu nog slechts af en toe pijn in de borststreek,bij stress of teveel piekeren.Dan begin ik mezelf van alles in te beelden , bvb dat ik een hartaanval zal krijgen .De tests bij de cardioloog waren goed .Hij zei dat ik niet teveel mag piekeren.Hij zei ook dat ik moet pr[lees meer...]oberen te vermageren .
1

Bisoprolol

20-04-2021 | Man | 73
bisoprolol (5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

2

Bisoprolol

12-01-2020 | Vrouw | 50
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zwaar haarverlies Vermoeid Koude handen en voeten Problemen geheugen
2

Bisoprolol

11-05-2019 | Man | 67
bisoprolol (2,5mg)
Hartklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
De hartritmestoonissen zijn misschien wat minder maar ze zijn er wel nog, terwijl ik het daartegen gebruik op voorschrift van de huisdokter. Een ablatie heb ik al ondergaan twee jaar geleden, tot een paar maanden terug ging het vrij goed, maar nu is het weer goed prijs. Van maagklachten heb ik nooit last gehad van tevoren. Bisiprolol w r d vorgeschreven door de dokter omda[lees meer...]t het vorige medicijn ook niet afdoende werkt, maar daavan had ik geen enkele bijwerking.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (772) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (496) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.