Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

categorie

Bloeddruk - diuretica (plaspillen)

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie

De laatste ervaringen in de categorie: Bloeddruk - diuretica (plaspillen)

18-09-2023 | Vrouw | 67

08-09-2023 | Man | 76
Inname- / gebruiksgemak
Inmiddels is het al jaren bekend dat het een ernstige bijwerking heeft, met name als promotor m.b.t. huidkanker/act.keratose. Middel moet m.i. van de markt omdat het verder ook weinig werkzaam is bij hypertensie.

30-08-2023 | Vrouw | 67

23-08-2023 | Vrouw | 49
Inname- / gebruiksgemak
Er is een verkeerd spiraaltje ""dan gevraagd"""!!! geplaatst. Kreeg bacteriële infectie, tijd later alsnog spiraal laten verwijderen door aanhoudende klachten. Lichaam hield ineens erg veel vocht vast. Circa 1 liter per dag. Nu 10 kilo boven mijn feitelijk gewicht. Niemand werkt mee. Na veel zeuren toch plastabletten mogen krijgen en blijk er niet tegen te kunnen. Bijwe[lees meer...]rkingen wegen niet op tegen ,..wat het eigenlijk zou moeten doen. Namelijk, vocht verliezen. Zeer zeer teleurgesteld in het krijgen van adequate hulp. Ik moet alles zelf uitdokteren. Duurt nu al 3 maanden. Bloeduitslagen blijkbaar niet spoed genoeg. Ondertussen stik ik zowat van het vocht in mijn longen. Laten je gerust nog even 3 weken wachten. Bel je de spoedlijn, komt er niemand hoor!!!!!!!!

Burinex

22-08-2023 | Man | 80
bumetanide
Inname- / gebruiksgemak
Om de 2dagen een half , 1 uur daarna halve dag dikwijls plassen. Voor de rest Geen klachten.

12-08-2023 | Man | 67
Inname- / gebruiksgemak
Kreeg middel voor hoge bloeddruk. Verder heb Ik last van dikke enkels (vochtophoping) en sinds kort ook last van vermoeide bovenbenen. Cardioloog adviseerde me steunkousen, maar ik ben van mening dat ik bezig moet zijn met nog meer letten op mijn voeding, bewegen en sterker worden. Ik denk ook dat de klachten te maken hebben met de medicatie. Metoprolol heb ik al afgebou[lees meer...]wd van 100 naar 50 en later naar 25 nu. Iedere dag meet ik mijn bloeddruk en het grappige is, dat ik gewoon constant blijf. Dus geen verhoging. Apart hoor. Circa 132/75.

30-07-2023 | Vrouw | 67

17-06-2023 | Vrouw | 47
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik deze medicatie nu 1 week en nu al enorme gewichtstoename, vochtophoping en nog steeds hoge bloeddruk . Dit medicijn werkt niet. Het lijkt wel een placebo

17-05-2023 | Vrouw | 66

Indapamide

07-05-2023 | Vrouw | 69
indapamide
Niersteen / -stenen
Inname- / gebruiksgemak
Na inname moest ik er echt niet xtra van plassen. Wel droge ogenen keel… hartkloppingen en na inname van ongeveer 1 maand in de nacht bij opstaan flauwgevallen…gapende wond in mijn hoofd met ziekenwagen naar spoed… hoofdwonde genaaid, hartmonitor….bloeddruk was veel te laag…..nu gestopt met inname en wacht op andere medicatie…..

05-05-2023 | Vrouw | 69
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn voorgeschreven gekregen voor hoge bloeddruk en oedeem. Bloeddruk daalde snel en werkte goed voor oedeem.eerste dagen veelvuldig plassen. Na drie dagen ernstige droge hoest, ribben doen p9jn bij hoesten, voel me ziek, erge spier en botpijn, pijn in onderrug en bovenbenen. Ben nu twee dagen gesto0t, maar klachten zijn nog niet over. Heb gisteren gemeld bij huisa[lees meer...]rts over mijn klachten, maar die gaat mij pas maandag terugbellen. Nu twee dagen bloeddruk gemeten zonder pil te nemen en bloeddruk blijft prima. Ik ga nu magnesium en visolie skikken en kijken wat dit met mijn bloeddruk doet. Ik ga dut medicijn in elk geval niet meer skikken

25-04-2023 | Vrouw | 58
Inname- / gebruiksgemak
In 1 maand kaliumgehalte veel te laag. Eerst in ziekenhuis binnen een week meerdere malen kalium drank moeten drinken. Na ontslag na 2 weken zo laag geworden dat ik in een week een fles kalium drank moest drinken. Daarna hiermee gestopt en ander medicijn gekregen.

16-04-2023 | Vrouw | 53
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het vanwege hoge bloeddruk. Die is inmiddels wel gezakt maar nog steeds niet noemaal. Ondertussen heb k vreselijke pijn aan mijn maagnen buik na het eten. Alsof er een stteen op ligt. En ben ik twee dagen ziek geweest met hoofdpijn, overgeven en diarree

12-04-2023 | Vrouw | 58
Inname- / gebruiksgemak
Heb dit medicijn een maand gebruikt. Mijn kalium was na 2 dagen zo laag dat ik kalium drank kreeg in het ziekenhuis. Na weer 2 dagen het zelfde probleem. Nadat ik was ontslagen uit het ziekenhuis na 2 weken zo laag geworden (1.8) dat ik elke dag deze drank moest nemen, en ik gezegd dat ik geen plastabletten meer wilde en dus gestopt. Nu blijft mijn kalium mooi op hoogt[lees meer...]e (5.3).

24-03-2023 | Vrouw | 56
Inname- / gebruiksgemak
Door het gebruik van dit medicijn kreeg ik een ontstoken alvleesklier (pijnlijk)en daardoor waren mijn hormonen uit balans. Kreeg last van hypo's omdat mijn bloedsuikerspiegel niet goed was. Nadat ik met dit medicijn gestopt ben, waren mijn bloed en nierwaarden weer normaal. Nu begonnen met Atenolol 50mg. Óók slik ik al 20 jaar Linisopril 10mg ,daar geen bijwerkingen van[lees meer...].

Bumetanide

31-12-2022 | Man | 79
bumetanide
Inname- / gebruiksgemak
Vocht in de benen vasthouden als gevolg van te geringe pompkracht van het hart. Alleen Furosemide 40 mg is onvoldoende, maar dit middel legt mij volledig lam. Dat kan niet de bedoeling zijn. Ben er mee gestopt. Een combinatie met hydrochloorthiazide is wellicht beter.

27-11-2022 | Man | 73
Inname- / gebruiksgemak
Enige bij werking 's nachts veel plassen, daarom slecht slapen.

Chloortalidon

15-11-2022 | Vrouw | 70
chloortalidon
Inname- / gebruiksgemak
het is voor mijn een hel steeds ontstekingen in mond pijn onderbenen haaruitval.De bloeddruk komt steeds te ver onder 120/80 en dan kun je niets meer ben al drie kiezen getrokken en als ik stop met deze medicatie zit ik in 'no time ' weer over de 200 bovendruk in afwachting wat er gaat gebeuren met de bloeddruk moet ik contact opnemen met de huisarts.

14-11-2022 | Vrouw | 71
Inname- / gebruiksgemak
De leverancier staat niet in het aangegeven rijtje vermeld. Het middel, fabrikant/leverancier Prolepha, heeft ernstige klachten bij mij veroorzaakt. De meest ernstige is een rug en buik vol galbulten welke een vreselijke jeuk veroorzaken. Daarbij zijn er veel hoofdpijnklachten en langdurige spier- en gewrichtspijn. Het merk gebruik ik sinds eind augustus '22. Ik ben nu 2[lees meer...] weken gestopt en de bulten nemen iets af, maar zijn nog niet helemaal verdwenen.

11-11-2022 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik dit nu al jaren had eerst een ander merk van mylan nu heb ik deze maar denk dat de klachten erger worden, steeds duizelig , veel pijn aan de spieren , eerst denk je komt van kou je bedenkt wat, apotheek gevraagd, zij kan er niet veel uit halen, misschien ander hulpmiddel dat er in zit, iemand ervaring mee? ook soms met lopen drukkend gevoel op borst

13-10-2022 | Vrouw | 82
Inname- / gebruiksgemak
Hoge bloeddruk en vocht vasthouden, dikke enkels. Het vermindert nu goed en de bloeddruk is inmiddels onder controle.

Amiloride - Hydrochloorthiazide

13-10-2022 | Man | 62
amiloride / hydrochloorthiazide
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb nieuwe infomatie over deze medicijn waneer ik deze medicijn neemt krijg ik steken bij mijn hartstreek punt twee steken in het hoofd oorsuisen moerlijk ademen geen gevoel meer in sex ben erg onrustig ik heb het niet aan me hart zo ik ben gestopt met deze gevaarlijke medicijnen wat ik heb het gevoel dat deze medicijn heel erg slecht is voor het lichaam en ik voel mij[lees meer...] nu 100% beter dan wanneer ik deze medicijn slikte vandaag mijn bloeddruk gemeten dat was een vooruit gang het was 127,81,52-en 1`28,82,55, een goede bloeddruk met zonder de medicijn

23-09-2022 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de hydrochloorthiazide in combinatie gehad met Lisinopril. Op zich werkte het goed, maar de mist in mijn hoofd werd langzaam erger. Vandaar uiteindelijk gestopt en alleen met Lisinopril verder gegaan. Maar dit alleen werkt niet tegen mijn hoge bloeddruk. Ik wil niet opnieuw starten met hydrochloor.

21-09-2022 | Vrouw | 61
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het al jaren vanwege bloeddruk. Heb ook jaren Adalat gebruikt zonder problemen, maar het ziekenfonds vergoede het niet meer. Na gebruik ik spironolacton en heb bijna geen haar meer op mijn hoofd.

25-08-2022 | Vrouw | 71
Inname- / gebruiksgemak
Sinds de wisseling van de plas medicatie naar het ziekenhuis voor vier dagen om te ontwateren daarna continu aan de bel bij huisarts en cardioloog. Door de spierpijn en daarbij mijn andere aandoeningen geen leven meer. 1 september afspraak cardioloog voor overleg.

Chloortalidon

19-08-2022 | Vrouw | 48
chloortalidon
Inname- / gebruiksgemak
Ik reageer nogal heftig op medicijnen, al kan dit absoluut niet volgens de internist en apotheek. Ik slik nu een halve chloortalidon en een halve coversyl per dag en 100mg Q10 (hopelijk tegen de bijwerkingen). Ik heb de hele dag het gevoel of ik met een zware rugzak op loop. Stijve spieren en gewrichten , dus sporten wat gezond voor je bloeddruk zou zijn, lukt bijna niet.[lees meer...] Verder last van nachtmerries, oorsuizen en een down humeur en zweet aanvallen. Heb nu bijna alle groepen bloeddruk pilletjes geprobeerd en overal bijwerkingen van. Word er onderhand wanhopig van.

14-08-2022 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Mijn gehoor ging met sprongen achteruit nadat ik met de medicatie gestart was. Na een week gestopt.

14-08-2022 | Vrouw | 60
Inname- / gebruiksgemak
Ivm mijn hoge bloeddruk en ik vocht vasthoud deze medicatie voorgeschreven gekregen. Ik leek het redelijk te verdragen totdat ik een keer viel en die 'stroomstoten' door mijn lijf kreeg. Dacht dat het door de val kwam. Echter bleek dat dit van de medicatie kwam. Zelden meer pijn gehad in mijn leven en ik heb me maanden voortgesleept van moeheid. Ik ben gestopt en voel m[lees meer...]e inmiddels stukken beter. Bloeddruk wel te hoog.

22-07-2022 | Vrouw | 77
Inname- / gebruiksgemak
kreeg fucimiede voor hartfalen, geen enkel resultaat. nu weer ander middel, vier dagen gebruikt, na inname uren niet hoeven plassen, klachten blijven.

11-07-2022 | Vrouw | 71
Inname- / gebruiksgemak
ik heb spironolacton en hydrochcloorthiazide 12,5 beide en fosinopril 2x 20 per dag en ik heb bijwerkingen zoals allergische reactie last van mijn hoofd gespannen en bij zeer af kan niet normaal leven zo als het hoort. ik had nooit last van mijn hoofd. vind die spironolacton ook maar een raar pilletje dat is voor transginders mensen die een ander willen zijn. zelf gev[lees meer...]en ze dit aan kinderen vind ik idioot zo creeer je kinderen dat ze anders willen zijn .daar hebben we ook al een land van vol. ze stoppen mensen vol met medicijnen waar je vroeg of laat ernstige klachten van krijgt waarom zijn er geen pillen die alleen gericht zijn op zoals ik hoge bl.druk. ik vind dat de wetenschap het nog lange ,lange niet voor .elkaar hebben ik ben al zo bang voor dokter behandelingen ik ga er niet heen als of het gezellig is. mensen krijgen pillen waar ze incontinent van worden of maag pijn. en in het zieken huis belanden. nou geweldig hoor lang leve de medicijnen.

Categorieën met de meeste ervaringen

Depressie - antidepressiva SSRI (6142)
Anticonceptie - overig (4412)
Cholesterol (3226)
Depressie - antidepressiva overig (3060)
Epilepsie (2846)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (2807)
Pijn - morfine-achtigen (2486)
ADHD - psychostimulantia (2485)
Verslavingsziekten (2266)
Pijn (2229)
Bloeddruk - betablokkers (1890)
Maagzuur - protonpompremmers (1750)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (1653)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (1617)
Anticonceptie - eenfase (1563)
Angststoornissen (1542)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (1413)
Antibiotica - urineweginfectie (1238)
Depressie - antidepressiva TCA (1205)
Allergie (1189)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.