Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Lipitor

334
meningen

Lipitor

atorvastatine

Adviezen farmacogenetisch testen

G-standaard, KNMP, 01-01-2022

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoog cholesterol (200 meningen)
Diabetes type 2 (7 meningen)
Diabetes type 1 (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

3

Lipitor

28-11-2013 | Man | 62
atorvastatine (20mg)
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Lipitor

12-09-2013 | Man | 72
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Met lipitor had ik geen problemen.
5

Lipitor

25-07-2013 | Man | 59
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Erfelijk belast. Enkele keren een periode andere, generische produkten genomen., o.a. simvastatine. Onlangs een stent moeten laten steken, een tweede volgt binnenkort. Cardioloog stelde voor om weer Lipitor te nemen; het is straffer zegt hij. Neem nu al 6 maanden Lipitor 40 en cholesterol staat goed. Heb ook al vele jaren last van hoge bloeddruk ( 2de cijfer) ook erfel[lees meer...]ijk belast. Neem nu de laatste jaren Logimat 10.
1

Lipitor

23-06-2013 | Vrouw | 45
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb al die tijd lipitor (statines)geslikt en van het begin al klachten begon met kramp in mijn tenen toen in mijn kuiten en uiteindelijk heel mijn lichaam dat zeer pijnlijk werd zat regelmatig huilend van de pijn bij de fysio die op een moment ook niet meer wist wat hij met me aan moest 2x op seh geweest waar bleek dat mijn nieren nog maar sweinig deden daar weer pillen[lees meer...] voor gehad. 4 weken besloten om er mee te stoppen en nu eindelijk na al die tijd kan ik zeggen ik ben een mens heb nog wel wat spierpijn maar eer die zooi uit je lichaam is . ben niet meer vergeetachtig niet meer angstig niet meer aggresief niet meer elke dag 7 dagen per week 24 uur per dag pijn ik ben nu echt een mens geen zielig angstig vrouwtje meer met 24 uur per dag pijn.ik ga nu omege 3 gebruiken en becel proactief voor mij gee statines meer ze wilden me trouwens eerst crestor geven nou als je een dood wens hebt ga dat dan vooral slikken dit was een berichtje van eindelijk een gelukkig evrouw en moeder
1

Lipitor

16-06-2013 | Vrouw | 35
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door de dag heen had ik heel veel spierpijn, tijdens het opstaan was het heel erg. ik had een uur nodig om op te starten en dat voor een vrouw van 35 jaar, ik heb daarvoor ook nog andere cholesterol verlagende middelen geslikt allemaal met de zelfde bijwerkingen.
3

Lipitor

10-06-2013 | Man | 68
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds 3 maanden gebruik ik Atorvastatine Ranbaxy 40 mg 1xd. Het lijkt dat hierdoor mijn glucosewaarden daardoor zijn verhoogd tot 6.1. Dit ondanks een vetarm dieet. Ik vraag mij af wat daar tegen is te doen. Naast Atorvastatine gebruik ik bloedverdunners aspirine en pradugel en bloeddrukverlagende medicijnen.
2

Lipitor

27-05-2013 | Vrouw | 64
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Veel buikklachten
2

Lipitor

23-05-2013 | Vrouw | 61
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Lipitor

06-05-2013 | Man | 67
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
spierpijn armen gaan vast zitten alle merken een ramp nieuwe pil van ziekenhuis in spanje ben herboren na 20 jaar geen pijn livazo alleen in spanje te koop in nederland is het bekent geen bijwerkingen voor mij moet zelf betalen maar voor 42euro geen pijn is het wel waard
5

Lipitor

10-04-2013 | Vrouw | 49
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik gebruikte eerst lipitor niks geen klachten krijg ineens atorvastine voorgeschoteld werd er doodziek van ben nu tog naar de huisarts gegaan die schrijft lipitor voor.....ga naar de apotheek zeggen ze lipitor bestaat niet meer willen ze me weer atorvastine meegeven want is het zelfde en dat is absoluut niet waar!!!!!!niet trug te vinden op de verpakking maar zit wel wel d[lees meer...]egelijk verschil....ik vind dit ongehoord !!!!!!!!!
4

Lipitor

09-04-2013 | Man | 69
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

1

Lipitor

10-03-2013 | Man | 63
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Crestor en later Lipitor veroorzaakte vrijwel direct na de start en in toenemende mate spierklachten over het hele lichaam. Na stoppen met beide medicijnen verdwenen de spierklachten na verloop van tijd weer.
1

Lipitor

09-03-2013 | Man | 70
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Deze ervaring is het lezen waard: Ik ben belast met het erfelijke hypercholestrolemie en dus gedeeltelijk afhankelijk van hulpmiddelen. Ik heb in de jaren 90 Lipitor geslikt. Totdat ik me ben gaan verdiepen in de bijwerkingen van statines. Op een gegeven moment heb ik vertrouwen gekregen in de homeopathische weg: vitamine C, artisjok q10 co-enzym, visolie, knoflook. Bij on[lees meer...]derzoek door het STOEH, die in opdracht van het AMC hypercholestrolemie onderzoekt is gebleken, dat mijn cholestrol prima op pijl is. Ze weten dat ik geen statines slikte, maar de homeopathische weg bewandel. Maar hier is verder niks mee gedaan. Mijn vader slikte vanaf 1988, na een by-pass operatie, Lipitor. Zijn cholestrolwaarden waren sindsdien goed. Jaarlijks controle. Ik heb hem in de periode geadviseerd om q10-Co-enzym te slikken, omdat lipitor cholestrol, maar ook de aanmaak van q10-co-enzym afremt. Een stof die al je cellen en met name je hart zo ontzettend nodig hebben. Mijn vader geloofde dit allemaal niet en had zijn cholestrolpilletje wel, waar hij zo ontzettend veel vertrouwen in had. Mei 2011 klaagt mijn vader over hevige spierpijnen. In september 2011 belandt hij in het ziekenhuis met een hartaanval. Zijn aderen blijken op 1 na volledig te zijn dichtgeslibt. Hoe kan dit?: Zijn cholesterolgehalte was toch zo laag? Mijn vader is tijdens de dotterbehandeling overleden, zijn hart was te zwak. In een nagesprek heb ik de arts geconfronteerd met mijn vader zijn lage cholestrolwaarden en daar had de arts geen antwoord op. Ikzelf heb het gevoel dat mede door jarenlang gebruik van Lipitor, zonder extra q10-conenzym supplement, mijn vaders hart het op een gegeven moment heeft begeven. Nu heb ik navraag gedaan bij de homeopathie, er bestaat nu ook een natuurlijke statine: rode gist Rijst capsules. Dezelfde werking als de chemische statines, maar zonder alle vervelende bijwerkingen, op 1 na: de homeopathie zegt wel, dat er q10 co-enzym bij geslikt moet worden, omdat het je natuurlijke aanmaak van q10 co-enzym afbreekt . Ik weet dat heel veel mensen hun twijfels hebben bij de homeopathie. Maar door de ervaringen, die ik in de loop der jaren heb opgedaan, ben ik daar anders over gaan denken. Ik moet hierbij natuurlijk wel benadrukken, dat een gezonde levenstijl van wezenlijk belang is. Maar is het niet toch een goed idee om de weg van de homeopathie te proberen, baat het niet dan schaadt het ook niet. Met bloedtesten, kun je namelijk zien of het werkt. Werkt het niet, dan kun je altijd nog die andere weg bewandelen, met alle schadelijke gevolgen van dien............
5

Lipitor

05-03-2013 | Man | 69
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na openhartoperatie in 2006 heb ik verschillende medicijnen geprobeerd. Ik werd er ziek van totdat ik Lipitor kreeg. Deze heb ik gebruikt totdat dit medicijn niet meer vergoed werd. Ben toen andere medicijnen gaan gebruiken o.a.simvastatine en avastatine en andere Hiervan werd ik ziek; leek op opkomende griep.Sierpijn, hoofdpijn. Tijdje niets geslikt; voelde me beter [lees meer...] Omdat ik lichamelijke klachten begon te krijgen in o.a. hartstreek heb ik bij mijn HA Lipitor gevraagd gekregen en betaald. Deze slik ik nu weer 14 dagen. Zal nog wel even duren voordat mijn Lipitorspiegel hersteld is. Ziekenfonds voorgesteld dat ik het verschil in prijs tussen Lipitor en het nieuwe middel zelf wilde betalen.Zij hebben dit afgewezen omdat zij een contract met de leverancier hebben. Gezocht naar apotheek in buitenland die mij Lipitor kan leveren.Niet gevonden. Misschien dat er een internetapotheek in Spanje zit; zal daar proberen Lipitor te krijgen.
2

Lipitor

25-02-2013 | Man | 61
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb er helaas zenuwpijn van gekregen want ze helpen heel goed.
1

Lipitor

13-02-2013 | Vrouw | 51
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ook hiervan kreeg ik enorm spierverzuring, moeheid misselijkheid haaruitval. En vooral gewrichtspijnen.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.