Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Lipitor

334
meningen

Lipitor

atorvastatine

Adviezen farmacogenetisch testen

G-standaard, KNMP, 01-01-2022

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Hoog cholesterol (200 meningen)
Diabetes type 2 (7 meningen)
Diabetes type 1 (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Cholesterolverlagers - nieuwe richtlijn

Statines worden ingezet om de waarde van het LDL (slechte cholesterol) onder de grenswaarde 2,5 te houden. Volgens de nieuwe richtlijn hart & vaatziekten (CVRM) moet de grenswaarde van het LDL nu naar 1,8. Een hogere dosis statine zal daar dan voor moeten gaan zorgen. Nu al hebben 1 op de 7 gebruikers last van bijwerkingen. Dit aantal zal dus toenemen, als een hogere dosering wordt voorgeschreven. Ook de aard van de bijwerkingen zullen heftiger zijn.

Om die reden is het sterk aan te bevelen om tegelijk de activiteit van het gen SLCO1B1 te laten testen om (meer) bijwerkingen te voorkomen. Het gen SLCO1B1 zorgt voor transport van de statine naar de lever, waar het medicijn wordt omgezet.

W Wessels - mijnmedicijn.nl (03-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Statines zijn geïndiceerd voor de preventie van hart- en vaatziekten en behoren tot de meest voorgeschreven klassen van medicatie. Niet alle patiënten reageren echter gunstig op statines en sommige bereiken hun doelstellingen voor het verlagen van cholesterol niet. Bovendien ervaart een aanzienlijk aantal patiënten nadelige effecten.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de mogelijke voordelen af te wegen tegen de mogelijke risico’s van een statine.

mijnmedicijn.nl (22-07-2019)

1

Lipitor

12-07-2012 | Man | 46
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
in het begin werkte de lipitor wel maar na ong 5jaar schiet mijn cholesterol weer omhoog (erfelijke cholesterol) samen met ezetrol 10 mg, nu proberen we de Cholestagel 625mg 6 stuks per dag samen met 2 lipitor en ezetrol en hopen dat het nu wel gaat werken. De eigen bijdrage is voor 90 stuks 42 euro.
5

Lipitor

05-07-2012 | Man | 58
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
met gebruik van Lipitor geen problemen, ik moet maar afwachten met Atorvastatine pfizer 40 mg
5

Lipitor

22-06-2012 | Man | 16
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Lipitor gebruik ik al 16 jaar, geen bijwerkingen, geen enkel probleem. Daarnaast gebruik ik nog andere medicijnen en ok daar geen problemen. Het enige probleem zijn de zorgverzekeraars en de politici. Die vinden dat ik mar een goedkopere atorvastatine moet gebruiken. Zowel de cardioloog, neuroloog en de huisarts hebben verschillende andere merken en "vervanger" utgetest [lees meer...]op mij. Conclusie steeds: de vervangers werken niet of onvoldoende en/of er kwamen bijwerkingen. Dus steeds maar weer terug naar Lipitor, dat mag dan wel duurder zijn, maar is voor mijn lijf het beste middel.
1

Lipitor

21-06-2012 | Man | 75
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Lipitor atovastatine jaren lang gebruik tot dat ze medio september 2011 in een andere vepakking zijn gekomen en niet meer ovaal maar rond zijn ,toen is het gedonder begonnen. Maagpijn, vreselijke spierpijn, darm klachten, hoofdpijn en duizeligheid; wat een troep is dat. Zelfs een maag en darm onderzoek gehad en daar was niks mis mee. Ik ben niet over een nacht ijs gegaa[lees meer...]n maar naar 3 x stoppen met innemen van de nieuwe lipitor kwamen alle bijwerkingen weer terug,ben nu 3 maanden totaal gestopt met lipitor en nergens geen last meer van, spring weer over de dom in utrecht heen. En bij de apotheek zeggen dat het allemaal hetzelfde is ,wat is er een beter bewijs dan mijn eigen lichaam. Bij de apotheker gweest om de oude ovale pillen weer terug te krijgen ik been daar een beetje uit mijn slof gegaan,en toen kwam het hoge woord er uit Mediq apothekers kunnen ze niet leveren dus moet je die troep maar slikken waar hun het meeste aan verdienen. (Red; mening deels ingekort ivm taalgebruik en ingekort tot gebruikerservaring. Mvg, MijnMedicijn)
5

Lipitor

20-06-2012 | Man | 64
atorvastatine
Diabetes type 2
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik hebt sinds 8 jaar lipitor 10 mg nooit klachten gehad, sinds een jaar is de apotheek aan het sodemieteren met lipitor hebt nu atorvastine ranbaxy 10 mg, krijg er enkel last van overal luchtwegen spierpijn , net of je griep het hele dag hoesten, en dan zegt de apotheker ze worden door de verzekering niet meer vergoed, contyact opgenomen metd e huisarts , en ze worden wel [lees meer...]vergoed als je aan je tax zit van de bijbetaling nou als je 7 a 8 soorten medicijnen hebt ben je in feb , al aan je tax rotzooi de hele atorvastatine.
4

Lipitor

20-06-2012 | Man | 68
atorvastatine
Diabetes type 2
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Bij gebruik Lipitor bijna geen bijwerkingen,maar heb enkele jaren terug vervanger gehad daar veel bijverschijnselen gehad (spierpijnen)i.o.m.huisarts weer originele Lipitor gehad en klachten zijn verdwenen,Maar vandaag nieuwe medicijnen gehad voor 3 maanden krijg nu te horen van apotheek dat Lipitor niet meer gemaakt wordt,heb andere gehad ook van zelfde fabriekant (Pfizer[lees meer...] atotvastatiene)apotheek beweerd dat het precies het zelfde is.Ben benieuw
5

Lipitor

20-06-2012 | Man | 44
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al reeds vele jaren gebruik ik lipitor en nooit enige bijwerking van ernstige soort meegemaakt. ( gebruik van rennie's is wel toegenomen). Doordat het erfelijk is en ik de hoogste inname heb is mij door het ziekenhuis op het hart gedrukt alleen het origineel te accepteren!, mede doordat ik mee doe aan een test ging dit al die jaren goed! Tot nu.... Door apotheek wordt bij[lees meer...] hoog en laag beweert dat het witte merk van pfizer hetzelfde is als lipitor en dat Lipitor voorlopig niet verkrijgbaar is ( volgens Pfizer niet waar!). Nu 14 dagen gebruik van dit witte merk lopen de tintelingen door mijn vingers en arm alsof ik er op gelegen heb ( slapende arm). uiteraard zie ik het verband met medicijnwissel alleen apotheek niet! Zijn hier meerdere klachten over?
3

Lipitor

08-06-2012 | Vrouw | 63
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Cholesteroldieet hielp niet voldoende, moest aan Lipitor40 van cardioloog. Lipitor zou uit vergoedingspakket gaan en zelf (dom, dom) gevraagd (om ziektekostenverzekering niet op kosten te jagen) naar een alternatief dat goedkoper wasa en wél vergoed zou blijven. Apotheek gaf Simvastatine40. Daar werd ik goed ziek van, koude voeten, misselijk, slap, spierzwakte etc. etc. om[lees meer...] bang van te worden. 1 Jaar gestopt, cholesterol liep weer omhoog, dus toch maar weer aan de Lipitor40. Onlangs las ik dat patenten op Lipitor afgelopen zijn en andere fabrikanten hetzelfde werkzame stofje in de markt mogen brengen. Heb nu Atorvastatine40 van Ranbaxy. Lipitor40 kost €133/90st. (wordt vergoed na bereiken eigen risico0, Atorvastatine40 kost €31/90st. Weet niet of dat helemaal vergoed wordt. Mijn mening is dat dit een persoonlijke kwestie is, want ken mensen die Simvastatine oké vinden en anderen die weer over Lipitor klagen. "Wie 't weet mag 't zeggen", de een verdraagt dit de ander dat. Dus naar uw huisart !
4

Lipitor

15-05-2012 | Vrouw | 71
atorvastatine
Diabetes type 1
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dinsdag 15 mei wilde ik Lipitor halen bij de apotheek via een geschreven recept van de huisarts. Ik kon nog wel Lipitor krijgen maar dan moest ik meer dan honderd euro betalen. Een vervanger Atorvastatine Ranbaxy hoefde ik niet te betalen. Het gaat goed met onze verzorgingsstaat.
1

Lipitor

15-05-2012 | Vrouw | 49
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In november vorig jaar werd bij mij hoge cholesterol vastgesteld. De HD schreef me Zocor voor. Na een paar maanden bleek de cholesterol een heel klein beetje gedaald; De dokter schreef me dan Lipitor 20 mg voor. Sindsdien lijkt het alsof ik voortdurend de griep heb. Ik slaap slecht, kan niet tegen de koude en dagen zijn de spierpijnen nauwelijks te dragen. Tot[lees meer...] 3 keer toe ging ik opnieuw naar de huisdokter... eerst zei hij dat ik een spieronsteking had... schreef me dan onstekingsremmers, later kwam er cortisonen ..en zware ontstekingsremmers bij. Later kreeg ik ook last van mijn maag en was ik vaak misselijk. Begin deze maand ben dan de bijsluiter gaan lezen van Lipitor. Uiteraard ben ik onmiddelijk gestopt. Later ben ik een andere HD gaan opzoeken en hij vond dat ik een goede beslissing had genomen; Mijn cholesterol is nog steeds te hoog, Ik heb ook nog steeds pijnen en slaap heel slecht. Vaak ben ik moe en voel ik me niet goed. Eind deze maand ga ik naar een Reumatoloog om te zien of deze Lipitor geen blijvende schade heeft aangericht. Volgens de nieuwe HD blijft de bijwerkingen van Lipitor nog even doorgaan. Hopelijk ben ik snel van deze pijne verlost en kan ik binnenkort weer beter slapen. Ik probeer nu zoveel mogelijk op mijn voeding te leten en zie wel.
1

Lipitor

12-05-2012 | Vrouw | 59
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik al heel lang Lipitor, wel wat problemen maar was te doen. Sinds het is veranderd van ovale naar ronde tabletten heel veel problemen al duurde het even voor ik wist wat de oorzaak was. Het begon met een metaalsmaak in mijn mond, toen een grieperig gevoel, veel pijn in mijn lijf, de nare smaak in mijn mond werd steeds erger en pas deze week vertelde mijn huisarts d[lees meer...]at waarschijnlijk de avorstatine (vh Lipitor) daar de oorzaak van is. Ben nu net gestopt en hoop dat ik snel weer de oude ben.
2

Lipitor

10-05-2012 | Man | 45
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben op eigen houtje gestopt i.v.m vele klachten en na lezen boek de cholesterol leugen en met vitamine inname begonnen. voel mij inmiddels stukken beter, dokter is het niet met mij eens, maar wat moet ik anders? lipitor grote rommel!
5

Lipitor

02-05-2012 | Man | 61
atorvastatine
Hoog cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik al sinds Maart 2005 lipitor 80 Mg. Wat mij verbaast is dat er heel veel negative berichten geplaatst worden. Ik ondervind geen enkele nare bijwerking. Wat ik ook slik zijn vis olie capsules van 1000Mg twee maal daag's en heb mijn eet gewoonte aan gepast,echter als ik langs een bepaalde winkel loop en ik ruik zo'n worst dan ben ik verloren, maar dat ongeve[lees meer...]er 1 keer in de drie maanden. Mijn colestorol is gezakt van 12 naar 4.3. Had gehoopt dat er ook wat positive reactie's zouden zijn .
4

Lipitor

24-04-2012 | Man | 50
atorvastatine
Cholesterol
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik nu enige tijd specifiek Lipitor, omdat ik op de generieke niet goed reageerde. Nu kreeg ik vandaag bij de apotheek te horen dat Lipitor door Pfizer zelf was vervangen door Atorvastatine. (zelfde tablet, andere naam) Klopt dit, of heb ik toch weer een generieke gekregen?
1

Lipitor

23-04-2012 | Man | 75
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik neem Lipitor 20mg nu sinds 4.5 maand en ik vraag me af waarom ik last heb van zware benen met een vermoeid gevoel, pijn in mijn armen (tussen elleboog en schouder). Ik ben op uw site gekomen en enkele anderen en ik heb heel snel begrepen dat ik niet de enige ben met dit probleem. Vroeger kon ik meer dan een hur lopen, in de tuin werken, zonder last te hebben van mijn on[lees meer...]derste ledematen. Nu, wanneer ik de auto neem, moet ik mijn linkerbeen met 2 handen optillen om hem naar binnen te hijsen. Als een gehandicapte. Ik ben op 2 april gestopt met de behandeling en ik zie niet veel verbetering en terugkomende spierkracht. Is er iets hoe ik dit ongedaan kan maken?? Bedankt voor de tips.
1

Lipitor

22-04-2012 | Man | 45
atorvastatine
Hartinfarct
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Last van knieen, slaapproblemen, neerslachtigheid, vermoeidheid.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (504) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.