Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

31
meningen

Budenofalk

budesonide

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Colitis ulcerosa (12 meningen)
Collagene colitis (10 meningen)
Ziekte van Crohn (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
4

Budenofalk

10-07-2020 | Vrouw | 66
budesonide (9mg)
Collagene colitis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Wegens terugkerende klachten ivm collagene Colitis , budenofalk intesticort voorgeschreven. Van meer dan 10x per dag diarree naar 3x redelijk normale ontlasting. Inname 9mg ochtend 4 weken. Inname 6mg 4 weken Inname 3mg 4 weken Ik merk dat de klachten nog niet geheel zijn verdwenen. Volgens mijn mdl arts is de kans groter dat het geneest als deze kuur volledig wo[lees meer...]rdt afgemaakt en mogelijk daarna een onderhoudstablet. Bijwerkingen heb ik niet. Voel me niet anders dan voor de inname, eerder beter door minder frequentie toiletbezoek.
4

Budenofalk

30-06-2020 | Vrouw | 57
budesonide (3mg)
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Al vele jaren heb ik last van darm problemen: krampen, obstipatie en opgeblazen buik. Diverse keren onderzoek gehad en steeds was de diagnose PDS en divertikels. Drie maanden geleden kreeg ik opeens last van diarhee en erge buikkrampen. Na een paar weken toch maar weer afspraak gemaakt bij internist en onderzoek via biopten wees uit dat er sprake is van lymfocytaire coliti[lees meer...]s. Behandeling: bufenofalk (entocort) eerste 2 maand 9 mg, dan 1 maand 6 mg en daarna 1 maand 3 mg. Na een dag merkte ik al verschil en nu 2 weken later is de diarhee helemaal weg maar heb ik wel veel bijwerkingen zoals hoofdpijn en slecht slapen. Eerdere ervaringen met prednison hebben me geleerd dat ik blijkbaar gevoelig ben voor dit medicijn soort. Ik heb er ook een hele dunne en kwetsbare huid aan overgehouden. Nu lees ik op dit forum veel mensen met dit soort ervaringen en ook dat men zelf al eerder gaat afbouwen of onderzoekt wat effectief is, bv een week wel en een week niet, of per week al afbouwen van 9 naar 3 mg. Omdat ik nog nieuw ben met deze diagnose vind ik het nog beetje spannend om dit zonder overleg met arts te doen. Ik slik liever zo weinig mogelijk maar ik weet ook dat zij zal adviseren om te gebruiken zoals voorgeschreven. Ben benieuwd naar het advies van mensen met ervaring!
1

Budenofalk

06-06-2020 | Man | 25
budesonide (9mg)
Ziekte van Crohn
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 5
Heel veel bijwerkingen wil er zsm mee stoppen
4

Budenofalk

28-04-2020 | Vrouw | 77
budesonide (3mg)
Darmproblemen - diarree
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Jarenlang getob/ niet goed kunnen fuctioneren/ onderzoek gehad bij de MLD Stichting. Internist ondekte bij coloscopie en na biopt onderzoek : collagene colitis. Medicijn Budesonide voorgeschreven. Ben zo dankbaar dat dit goed werkt! Ben 77 jr. Heb geen hoge bloeddruk/ geen diabetes/ leef gezond/ en ga 1x per jaar naar de huisarts voor totaal onderzoek / en vooraf[lees meer...] uitgebreid bloedonderzoek.
4

Budenofalk

26-11-2019 | Man | 16
budesonide (2mg/do)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 3
Doe eerst een grote boodschap op de toilet, voordat je de medicijn gebruikt. Als je eerst de medicijn gebruikt dan heb je kans dat alles weer eruit komt.
5

Budenofalk

07-11-2019 | Vrouw | 64
budesonide (2mg/do)
Collagene colitis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Ook bij mij is na vele onderzoeken en een 24-uurs ontlastingtest collagene colitis vastgesteld. Het werd erg moeilijk in het dagelijks leven, omdat ik erg vaak naar de wc moest, krampen had, plotselinge aandrang, uiteraard diarree. Toen ik per trein naar mijn werk ging en direct op het station een toilet moest vinden, besloot ik door te gaan tot er een oplossing was. Niet [lees meer...]het VU medisch centrum waar ik eerst was, maar het toenmalige Slotervaart Ziekenhuis heeft uitermate goed werk verricht om de oorzaak te vinden. Ik ben nu al meerdere jaren zo goed als vrij van medicijnen. Ik gebruik de Budenofalk slechts een paar keer een paar dagen per jaar, als de zaak verergert en zo uit de hand loopt dat ik moet ingrijpen. Verder heb ik met rustige leefstijl, veel groenten en grotendeels vegetarische voeding dus weinig klachten. Maar de Budenofalk heb ik altijd in huis, voor het geval dat...
2

Budenofalk

23-08-2019 | Man | 57
budesonide (3mg)
Collagene colitis
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 4
Na de geboorte van mijn eerste zoon , zijn mijn klachten begonnen. Echter het werd afgedaan als Post Natale depressie, had geen diarree juist het tegenover gestelde. Zes jaar later kwam mijn tweede zoon ....bij de huisarts was ik inmiddels bekend ..de mevrouw die altijd pijn heeft in haar buik. Na jaren worstelen met mijn psygische gezondheid , alle psychiaters en veel the[lees meer...]rapieen later, werd er twee weken nadat mijn internist hier de diagnose had gesteld ...u bent een gezonde vrouw , eet maar veel vezels en drink veel water, in Rotterdam tijdens een second opinion de diagnose Coeliakie March 3 met een chronische ontsteking van de dunne darm gesteld. Oke gluten vrij dieet, echter ipv obstipatie kreeg ik diarree...waterdun met onverteerd voedsel....voelde me niet fitter worden door het dieet. Jaren later minstens 10 jaar diarree 10 keer per dag met hevige buikkrampen...jullie weten hoe het voelt, kwam ik via een vriendin bij Dr H. in Dordrecht terecht, had inmiddels al verschillende collonscopieen achter de rug. Echter bij hem kwam er wel een diagnose...collagene colitis ....medicijn Entocort. Haat mijn diarree , Entocort helpt goed tegen de diarree maar heeft vooral psychisch bij mij zoveel nadelen dat ik bang ben om een pil in te nemen. Soms neem ik een week diarree voor lief om maar niet de depressieve gedachtes te hebben...liever pijn dan deze pillen. Maar er is geen alternatief. Doordat ik nooit kuur maar gewoon soms drie dagen 1 pil neem en dan weer twee dagen niet , zijn mijn diarree klachten nooit echt weg. Ik eet nu sinds 3 maanden koolhydraat arm, dit helpt wel iets maar soms weet ik echt niet wat ik nu wel of niet kan eten. Zo een heel verhaal....moest het even van mezelf afschrijven, Heb trouwens nog drie autoimmuun ziektes....zijn er meer mensen met zoveel bijwerkingen van entocort (budenofalk) en weet iemand een beter medicijn. Groetjes Vera .
3

Budenofalk

09-05-2019 | Vrouw | 55
budesonide (3mg)
Collagene colitis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Budesonide werkte in het begin niet doordat de pillen er in zijn geheel rectaal weer uitkwamen. Van pillen naar capsules welke ik openmaakte en in de yoghurt gooide. Dit heeft geholpen en nu neem ik ze in het geheel in. I.v.m. de bijwerkingen (Blauwe plekken, littekens blijven donkerrood, witte dunne huid en gewichtstoename probeer ik te minderen maar er is geen 2 m[lees meer...]g dus nu slik ik 3 mg. 2 dagen wel 1 dag niet
5

Budenofalk

14-02-2019 | Vrouw | 59
budesonide (3mg)
Collagene colitis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Sinds 8 jaar heb ik collagene colitis, had altijd al last van een spastische darm tot ik aan de diarree kwam wat steeds erger werd( 15 tot 20 keer per dag) dus dicht in de beurt van de wc blijven, kon de deur niet meer uit. Eerst naar huisarts die mij door verwees naar het ziekenhuis waar ze door middel van onderzoeken erachter kwamen dat ik collagene colitis had en poliep[lees meer...]en. Kreeg Budenofalk voorgeschreven ,( 1 maand 3 tabletten , 1 maand 2 tabletten en 1 maand 1 tablet) wat de tweede dag al hielp, hoefde niet vaak meer naar de wc....maar na een paar maand weer diarree, dus weer aan de Budenofalk, en weer hielp het meteen.....maar de ontstekingen kwamen steeds vaker en sneller op elkaar, soms was ik nog maar 2 weken van de Budenofalk af en dan begon de diarree weer. Ben toen in overleg met arts dagelijks 1 tablet Budenofalk gaan gebruiken, doe dit nu sinds 3 jaar en het gaat goed.....heb goeie dagen maar ook mindere, dat ik echt erg moe ben en de dag nog moet beginnen, zo moe dat ik s,middags bij de tafel zit en in slaap val.....had in het begin ook erg last van opvliegers en nachtelijk zweten maar dat is door de jaren heen wel beter geworden. Wel last van dunne huid en blauwe plekken en overbeharing. Het is heel erg op je voeding letten wat je eet, heb nog wel veel last van buikkrampen, het ligt eraan wat ik eet hoe erg het is. Wat ik wel ervaar is het onbegrip, je ziet niet dat je ziek bent en dat doet wel eens zeer. Maar ik ben blij dat ik goed reageer op de Budenofalk en mijn dagelijkse dingen kan doen , ik probeer zo positief mogelijk te blijven. Hoop dat iemand er iets aan heeft want daarom heb ik in het kort mijn verhaal vertelt.
4

Budenofalk

01-02-2019 | Vrouw | 51
budesonide (9mg)
Collagene colitis
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb sinds 2015 endogene collitis. Minstens 10x per dag diarree. Dus ik kon niet veel meer doen, behalve op werk in de buurt van de wc blijven. Budenofalk helpt bij mij binnen 5 minuten. Het borrelen en ploffen van mijn darmen stopt en ik heb ook meteen geen diarree meer. Ik bouw af in 8 weken (2 weken 9 mg, 2 weken 6 Mg, 2 weken 3 Mg en dan nog om de dag 3 Mg). Na circa[lees meer...] 8 maanden komt de diarree terug en doe ik weer een kuur. Ik slik dan ook extra calcium/vitamine D 500mg per dag.
5

Budenofalk

11-10-2018 | Man | 60
budesonide (2mg/do)
Niet in de lijst
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
hoi wij zoeken iemand met n POEPSTOMA en het gebruik van BUDESONIDE SCHUIM dus voor de ervaring ermee wij hebben dit vandaag van de specialist gekregen er bloed iets al 4 weken in het anus gebied vandaag is n scheurtje gezien bij de kring spier moet dit niet eerst worden dicht gemaakt t bloed stroomt er gewoon uit en de poep spieren SEINTJES zeggen dat er gepo[lees meer...]ept moet worden eerst was het van slijmproppen 6 tot 10 x in de ochtend daar komt nu het bloeden bij dus nu wel 15 x wc bezoek EN MEER hij houd zich op de been met ijzer tabletjes mijn man kan zich amper verplaatsen smorgens of naar zijn werk meestal rond n uuur of 5 in de middag zakt het af dus wie o wie heeft ook deze ervaringen MET N STOMA EN DIT MEDICIJN ps dit is n beginnent medicijn dus de grafiek hier boven klopt niet maar MOET worden ingevult omdat j anders de vraag niet stelllen
4

Budenofalk

20-06-2018 | Man | 60
budesonide (2mg/do)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Ik gebruik Budenofalk schuimklysma uitsluitend bij opvlammingen die zich gemiddeld 1 x per jaar voordoen. Als onderhoudsdosering Pentasa zetpil 2 gr. + mesalazine tbl. (2 x) + Sulfasalazine tbl. (1 x) Bij werkt de Budenofalk schuimklysma tot op heden altijd zeer effectief. Na enkele dagen al effect; geen bloedverlies meer, diaree vermindert e.d. Vervelend nade[lees meer...]el is dat ik na enkele dagen iedere nacht rond 5 uur wakker wordt met hoofdpijn en misselijkheid, klachten die in de loop van het gebruik toenemen. Doorgaans wordt 14 dagen gebruik voorgeschreven, a.g.v. bijwerkingen haak ik meestal al wat eerder af. (na 9 á 10 dagen) Gedurende deze tijd staak ik de pentasa zetpil, maar gebruik ik wel de Mesalazine en Sulfasalazine tabletten. Na zo'n 10 dagen gebruik treedt meestal ook tijdelijk obstipatie op.
2

Budenofalk

13-10-2017 | Man | 30
budesonide (9mg)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Ben nu 2 jaar gediagnosticeerd met colitus ulcerosa, begon met slijm in ontlasting en daarna steeds meer bloed. Ik kreeg pentasa 4 gram voorgeschreven gekregen en na twee weken gezakt naar 2 gram had weer normale ontlasting voelde me weer fit. na 1 jaar weer opvlamming gekregen heb budesonide 9mg en Pentasa 4 gram voorschreven gekregen, maar heb meer bloeding er door gekr[lees meer...]egen en meer naar de wc en dunne ontlasting. heb 1 maand gebruikt, nu heb ik budesonide klysma gekregen. Maandag ga ik ermee beginnen, hopelijk ben ik af van deze opvlamming die al ruim 1 jaar duurt.
1

Budenofalk

09-08-2017 | Man | 61
budesonide (2mg/do)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Vanaf mei 2017 problemen met veelvuldig toilet bezoek wel 8 keer per dag, anders kon ik maar 1x in de 3 dagen, tevens veel bloedverlies wat mij bij de internist bracht, deze heeft na veel onderzoeken o.a. endoscopie en een mri scan, colitus ulcerosa vastgesteld. kreeg asacol 800 mg 4 per dag en budenofalk schuim 1x 's avonds voor het naar bed gaan, in begin ging het redeli[lees meer...]jk, maar nu is het bloedverlies zo erg dat ik moest stoppen met budenofalk na 9 weken te hebben gebruikt en zij prednison 40 mg heeft voorgeschreven waar ik vandaag mee ben begonnen een kuur van 10 weken, dus weer maar afwachten.
1

Budenofalk

29-07-2017 | Vrouw | 64
budesonide (3mg)
Collagene colitis
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Na maanden hevige diarree en onderzoeken collagene colitis gediagnosticeerd. Ondertussen 10 kg afgevallen. Lichaam uitgeput. Start budenofalk 9mg. Diarree al vrij snel minder, maar blijf ontzettend moe. Heb veel hoofdpijn, last van misselijkheid en nu ook overgeven. Na 3 maanden is de budenofalk verlaagd naar 6 mg per dag. Ben nog steeds niet in staat om weer te gaan wer[lees meer...]ken en er is nogal wat onbegrip. Vooral bij de bedrijfsarts.
5

Budenofalk

29-11-2016 | Man | 48
budesonide (3mg)
Colitis ulcerosa
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Heb nu ongeveer 10 colitis ulcerosa en 10 jaar Budenofalk capsules en werken bij mij uitstekend. De internist wil graag dat ik andere medicijnen ga gebruiken, maar die helpen bij mij niet zo goed. Al een paar keer een ander medicijn gebruikt. Ik houd het lekker bij de Budenofalk.
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2182) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1154) - Cholesterol
Champix (1090) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1049) - Depressie - antidepressiva SSRI
Citalopram (1025) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (851) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (845) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (816) - Pijn - morfine-achtigen
Venlafaxine (809) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (739) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (695) - Epilepsie
Metoprolol (661) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (637) - Depressie - antidepressiva overig
Metformine (551) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (547) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (538) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (536) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (528) - Depressie - antidepressiva overig
Amoxicilline (500) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Lexapro (485) - Depressie - antidepressiva SSRI
Wellbutrin XR (467) - Verslavingsziekten
Concerta (454) - ADHD - psychostimulantia
Implanon (hormoonimplantaat) (445) - Anticonceptie - overig
Furabid (414) - Antibiotica - urineweginfectie
Roaccutane (409) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (399) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (392) - Pijn
Crestor (389) - Cholesterol
Ritalin (384) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (381) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.