Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Volcolon

5
meningen

Volcolon

plantago ovata

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Moviprep (163 meningen)
Movicolon (94 meningen)
Macrogol en elektrolyten (84 meningen)
Bisacodyl (78 meningen)
Psylliumvezels (62 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
4

Volcolon

01-10-2023 | Vrouw | 65
plantago ovata (3,4g)
PDS (prikkelbare darmsyndroom)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jaaaaren darmklachten; vooral heel vaak dunne ontlasting. Soms angst om het toilet niet te halen. Ik wilde dat ik dit eerder voorgeschreven had gekregen. Niet met water innemen! Dat is vies en kan zelfs averechts werken. Ik neem het met een beetje yoghurt of vla. Niet er doorheen roeren, maar in gedeeltes op de lepel strooien en doorslikken. Neutrale smaak; gaat prima
5

Volcolon

08-08-2023 | Vrouw | 35
plantago ovata (3,92g)
PDS (prikkelbare darmsyndroom)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al jaren last van PDS. Sinds maanden had ik bijna elke dag kleine beetjes diarree en slijm. Er was geen peil op te trekken welk soort voedsel dit veroorzaakten. Sinds ik de zakjes Volcolon gebruik is de diarree helemaal gestopt. Bij mij doet dit product precies wat het belooft en dit maakt mij super blij en opgelucht. Had ik dit maar eerder geweten! Met water inne[lees meer...]men vind ik vies maar in de mag. yoghurt met een beetje honing vind ik goed te doen.
3

Volcolon

16-03-2022 | Vrouw | 24
plantago ovata (980mg/g)
PDS (prikkelbare darmsyndroom)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hi, de afgelopen twee jaar heb ik enorm veel last van buikkrampen, een "opgeblazen" buik (alsof ik werkelijk waar + 6 maanden zwanger ben), enerzijds soms een week niet naar de wc kunnen maar nu sinds 3 maanden veel misselijk, diarree of wat dunnere ontlasting en continue het gevoel hebben dat na het ontlasten niet alles eruit is. Daarnaast is er ook sprake van ontzette[lees meer...]nd veel slijmproductie en een altijd aanwezig zeurend gevoel in de buikt. Ik ben nu een jaar gestopt met lactose en dit werkt wel. Maar toch niet volledig optimaal. Het frustreert mij al twee jaar dat ik zoveel klachten heb in mijn buik. Voorheen heb ik ook veel klachten gehad vanuit mijn baarmoeder, dit is op het moment gelukkig wat rustiger. Maar het zorgt wel voor een bepaalde vorm van onzekerheid omdat je altijd bezig bent met het verbloemen van de opgeblazen buik, de buikpijn etc. Nu heeft de huisarts het vermoeden van PDS en hier heb ik VOLCOLON voor gekregen. Ik heb gelukkig geen last meer van verstoppingen maar mijn ontlasting is nu iets vaster dan diarree, met diarree krampen en nog steeds het gevoel dat niet alles eruit komt. Ook moet ik er eerlijk bij zeggen dat ik PDS ook niet helemaal geloof omdat er ook wat gynaecologische klachten bij komen.. Maar goed.. Ik ben geen dokter dus laten we er vanuit gaan dat de huisarts het bij het goede eind heeft en de zakjes misschien ter zijner tijd toch gaan meewerken aan een stabiel ontlastingspatroon. Maar tips zijn en blijven welkom haha.
2

Volcolon

28-10-2021 | Vrouw | 22
plantago ovata (3,25g)
PDS (prikkelbare darmsyndroom)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
PFS en Endometriose. Idd een vol gevoel na het innemen maar vooral erg misselijk. Ik ga dit niet meer gebruiken.
5

Volcolon

11-10-2014 | Vrouw | 43
plantago ovata
PDS (prikkelbare darmsyndroom)
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al zeker 2 jaar echt erge buikkrampen, eerst was het dat ik dacht dat het kwam omdat ik prei gegeten had, echt niet goed werd ik daarvan, later bleek dat het veel meer soorten eten betrof. Na het eten van het minste geringste kreeg ik weer ontzettende pijn in mijn buik, met als gevolg urenlang met de ipad op de wc...gelukkig gaat die batterij lang mee.... ;-) Al[lees meer...]s ik mijn maandelijkse vrouwelijke ongemakken had, werd het meestal nog veel erger, dus ik , ik ben 43, dacht dat het mijn baarmoeder was die dit veroorzaakte, dus eruit met dat ding! Prima, dat werd gedaan, toen ik na de operatie wakker werd, ervaarde ik zoveel pijn in mijn buik dat ik mijn eigen morfinepomp mocht bedienen en dat ik continue aan de ketenine lag, wat een partycocktail zeg, ik ga zeker nooit aan de harddrugs, dat is echt niet mijn ding hoor...maar dat terzijde. Het hield niet op, ik mocht naar huis en ik had nog steeds heel veel pijn, na drie weken lijden, toch maar eens naar de huisarts gegaan.... Daar werd een spastische dikke darm geconstateerd...bah! Maar wel een antwoord op al die jaren pijn... Ik kreeg volcolon mee... Fijn er was een oplossing! De apotheker vertelde dat het wel een dag of twee kon duren voordat ik het zou merken, en inderdaad, dat klopte precies.... Nu heb ik nog steeds zeurpijn in mijn buik, maar de hele heftige krampen zijn weg...(die waren continue) ik ben zelfs al een hele ochtend pijnvrij geweest!! Ik kan me een eerder moment niet eens herinneren! Ik zie dat veel mensen schrijven dat het vies is, ik vind dat echt helemaal niet, ik zou bijna willen stellen dat ik het lekker vindt! Ik meng het in de vanille yoghurt en dat gaat prima! Misschien wel als je het in iets vloeibaarders mixt? Ik vind het lekker en ik hoop dat ik er nog lang baat bij heb. (Omdat ik een bakje yoghurt eet en daarna twee grote glazen water, ben ik ook nog eens ruim 4 kilo afgevallen yeay!!!) Succes to you all!
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2327) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1378) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1211) - Cholesterol
Paroxetine (1210) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1156) - Verslavingsziekten
Sertraline (1129) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (946) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (912) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (822) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (765) - Epilepsie
Metoprolol (764) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (656) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (654) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (640) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (631) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (628) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (617) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (593) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (586) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (538) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (484) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (480) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (468) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (459) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (427) - ADHD - psychostimulantia
Amlodipine (426) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Euthyrox (423) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.