Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

19
meningen

Volcolon

plantago ovata

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Moviprep (145 meningen)
Movicolon (91 meningen)
Bisacodyl (61 meningen)
Macrogol en elektrolyten (56 meningen)
Metamucil (48 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

12
4

Volcolon

16-09-2021 | Vrouw | 38
plantago ovata (3,96g)
Obstipatie
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik had geen problematische ontlastingsproblemen want ga elke dag zeker 2x naar het toilet (naast het plassen dan), maar wel veel last van winderigheid en vaak dunnere ontlasting en eens om de 1 à 2 maanden flinke buikkramp. Huisarts constateerde een opstopping dus op haar advies van de huisarts volcolon gekregen, 2x per dag voor een maand. Eerst met vla ingenomen maar dat [lees meer...]vind ik geen aanrader. Dan lijkt het op Brinta (niet mijn favoriet). Ik neem het in met appelmoes, dat is wat grover van structuur en zo proef/voel ik de vezeltjes niet. De eerste paar dagen wat meer buikkrampen, diarree. Maar daarna werkt het als een tierelier! Er komt veel meer uit dan ik gewend was, dus blijkbaar bleef er voorheen toch wat achter in mijn darmen. Groot nadeel bij mij is dat zodra ik nu stop met elke dag 1 zakje, het lijkt alsof mijn darmen lui zijn geworden. Dan ga ik moeilijker naar het toilet dan voorheen.
4

Volcolon

07-04-2021 | Vrouw | 65
plantago ovata (980mg)
Darmproblemen - verstopping
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb al lange tijd last van mijn darmen. Tijdens vakanties of na een ziekenhuis opname duurt het zo maar twee weken voordat ik ontlasting krijg. Van alles geprobeerd maar werkelijk niets werkte naar tevredenheid. Zakjes Macrogol werkte een beetje maar de ontlasting kwam te pas en te onpas. Ik durfde niet meer gaan wandelen bv met een vriendin of op bezoek te gaan. Het [lees meer...]kon zo maar gebeuren dat ik aandrang kreeg en de wc niet haalde. Na een darmonderzoek kreeg ik Volcolon voorgeschreven en ik ben een ander mens geworden. In de ochtend roer ik het zakje door de yoghurt en 's avonds in een glas water of sap. Iedere ochtend ga ik durf weer op pad te gaan.
5

Volcolon

18-02-2021 | Man | 64
plantago ovata (3,4g)
Niet in de lijst
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 4
Het betreft volcolon smaak en suikervrij
2

Volcolon

03-02-2021 | Vrouw | 72
plantago ovata (586mg/g)
Rectumkanker
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 2
Ruim 10 jaar geleden endeldarm verwijderd. Daarna LARsyndroom wat zorgt voor veel poepproblemen. Metamucil werkt goed maar is nogal prijzig. Via recept huisarts overgestapt op Volcolon. De grootte van de zaadjes vermengd met water+Karvan is een drama. Blijft hangen in de mond.
2

Volcolon

29-08-2020 | Man | 82
plantago ovata (3,96g)
Aangezichtspijn
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Veel krampen weinig effect
3

Volcolon

26-05-2020 | Vrouw | 68
plantago ovata (3,4g)
Darmontsteking
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 2
Inname- / gebruiksgemak 3
Volcolon veroorzaakt bij mij hoestbuien. Ik heb astma en word er vervolgens benauwd van met allergische ontstekingsreactie en temperatuursverhoging. Ik heb dit gekregen ivm preferentiebeleid van de zorgverzekeraar. Ik gebruikte voorheen Metamucil dat bij niet deze klachten veroorzaakt. Het kan zijn omdat het poeder veel fijner gemalen is. Volcolon is heel veel grover, het[lees meer...] blijft hangen in mijn keel ondanks vla, yoghurt en heel veel water erna.
5

Volcolon

31-01-2015 | Vrouw | 54
plantago ovata
Ziekte van Crohn
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Dit is t fijnste middel dat ik in die 30 jaar crohn heb gekregen. Géén aspartaam, geen migraine door de aspartaam ! die zit wel in metamucil. Neutraal van smaak, maakt de darm helemaal schoon. Ook bij divertikels die ik had--maar t colon is er nu uit--fijn voor de stoma zak want de ontlasting is nu compact i.p.v. vloeibaar. Wat mij betreft blijf ik t gebruiken ! Super[lees meer...].
5

Volcolon

11-10-2014 | Vrouw | 43
plantago ovata
PDS (prikkelbare darmsyndroom)
Effectiviteit 3
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb al zeker 2 jaar echt erge buikkrampen, eerst was het dat ik dacht dat het kwam omdat ik prei gegeten had, echt niet goed werd ik daarvan, later bleek dat het veel meer soorten eten betrof. Na het eten van het minste geringste kreeg ik weer ontzettende pijn in mijn buik, met als gevolg urenlang met de ipad op de wc...gelukkig gaat die batterij lang mee.... ;-) Al[lees meer...]s ik mijn maandelijkse vrouwelijke ongemakken had, werd het meestal nog veel erger, dus ik , ik ben 43, dacht dat het mijn baarmoeder was die dit veroorzaakte, dus eruit met dat ding! Prima, dat werd gedaan, toen ik na de operatie wakker werd, ervaarde ik zoveel pijn in mijn buik dat ik mijn eigen morfinepomp mocht bedienen en dat ik continue aan de ketenine lag, wat een partycocktail zeg, ik ga zeker nooit aan de harddrugs, dat is echt niet mijn ding hoor...maar dat terzijde. Het hield niet op, ik mocht naar huis en ik had nog steeds heel veel pijn, na drie weken lijden, toch maar eens naar de huisarts gegaan.... Daar werd een spastische dikke darm geconstateerd...bah! Maar wel een antwoord op al die jaren pijn... Ik kreeg volcolon mee... Fijn er was een oplossing! De apotheker vertelde dat het wel een dag of twee kon duren voordat ik het zou merken, en inderdaad, dat klopte precies.... Nu heb ik nog steeds zeurpijn in mijn buik, maar de hele heftige krampen zijn weg...(die waren continue) ik ben zelfs al een hele ochtend pijnvrij geweest!! Ik kan me een eerder moment niet eens herinneren! Ik zie dat veel mensen schrijven dat het vies is, ik vind dat echt helemaal niet, ik zou bijna willen stellen dat ik het lekker vindt! Ik meng het in de vanille yoghurt en dat gaat prima! Misschien wel als je het in iets vloeibaarders mixt? Ik vind het lekker en ik hoop dat ik er nog lang baat bij heb. (Omdat ik een bakje yoghurt eet en daarna twee grote glazen water, ben ik ook nog eens ruim 4 kilo afgevallen yeay!!!) Succes to you all!
2

Volcolon

18-09-2013 | Vrouw | 27
plantago ovata (4g)
Niet in de lijst
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 2
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 3
Ik ben enige tijd gestart met Volcolon. Ik heb een spastische darmsyndroom, ik heb al veel mogelijke medicijnen gehad om mijn stoelgang op gang te krijgen. Volcolon helpt bij mij niet het lijkt wel alsof het alleen maar erger wordt, die vezels die prikken langs mijn darmwand waardoor ik superveel buikkrampen krijg. Als ik 1 zakje inneem per dag dan is het dat ik 2 dagen [lees meer...]later echt naar de toilet moet en dan nog heeel veel moeite moet doen om het eruit te persen, mijn ontlasting wordt niet zacht van dit middel. Ik drink 1,5 liter water per dag en probeer ook veel fruit te eten. Nu heb ik voor die buikkrampen colofac 200 MG en dit helpt wel iets beter. Toch moet ik nog een ander alternatief gaan bedenken voor Volcolon. iemand suggesties? Ik hoor het graag.
5

Volcolon

11-09-2013 | Man | 65
plantago ovata
Darmproblemen - verstopping
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Volcolon is toppie...gebruik dit 2x per dag 2 zakjes nu al vele vele jaren en het werkt klasse al vanaf dag 1, gewoon met water innemen en heb dan iedere ochtend een normale ontlasting, vergeet ik het in te nemen omdat ik het vergeten ben mee te nemen als ik weg ga dan heb ik een gigantisch probleem, dan kan het zomaar gebeuren dat ik 4-5 dagen geen ontlasting heb. Zodra [lees meer...]ik dan thuis kom gebruik ik het en ben dan de ochtend erop zo'n 3-4 kilo kwijt, gemeten voor en na ontlasting........nogmaals een top middel voor mijn onwillige darmen
1

Volcolon

23-12-2012 | Vrouw | 49
plantago ovata
Darmproblemen - verstopping
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb nu een hele maand volcolon gebruikt en de bijwerking is enorm!! Ik had erg veel last van obstipatie en de hele maand is er nog maar 3 maal ontlasting geweest!!. Dit bij de huisarts gemeld en kreeg er laxeerzetpillen bij. Nou.........dat is echt geen goede combinatie. Het eten wil niet meer zakken en staat mij vreselijk tegen en dat met de feestdagen over 2 dagen. [lees meer...]Ik drink 4 liter of meer per dag, ik sport 2 uur per dag naast mijn werk als sport docente en ik ben vegetarisch/macrobiotisch. Toch maar een kijkje in de darmen laten nemen denk ik, wie weet is er meer aan de hand
5

Volcolon

21-02-2012 | Vrouw | 33
plantago ovata
Niet in de lijst
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 5
Ik heb jaren last gehad van winderigheid, opgeblazen buik. Ik had geen verstopping. Ontlasting elke dag, 1 of 2x. Op advies van mijn huisarts ging ik 1 zakje (sachet) Volcolon oplossen in 1 kop (200ml) met karnemelk. S'morgens. Dat was mijn ontbijt. Vanaf de volgende dag had ik al gevormde ontlasting en geen last van winderigheid. Ik wilde toch stoppen met dit medicijn en[lees meer...] iets aan mijn voedingspatroon doen. Ik ging geen vlees eten (max 1-2x per week kip). Mijn voedingspatroon was 80% vegetarisch. Ik gebruik nu GEEN Volcolon (psyllium zaad) al een halfjaar, ik eet zeer weinig vlees of vis of kip. Ik drink WEL koffie 1 keer per dag altijd NA het ontbijt. Ik ben blij en met dit medicijn, en met de aanpassingen in mijn voedingspatroon. Voel me nu een stuk beter ! Ben ook een paar kilo afgevallen en zit nu op gezonde gewicht.
3

Volcolon

05-01-2012 | Vrouw | 56
plantago ovata
Niet in de lijst
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 5
Eet nu volcolon en doe dat in de yoghurt (gefermenteerde, dus niet uit de supermarkt) maar ben ervan overtuigd dat het beter is goed op te letten wat je eet. Dus geen suiker(producten) geen brood (veel te veel bewerkt en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel enorm stijgt zodat je alleen maar trek krijgt. Het bevat ook gluten, wat aan je darmen plakt. Geen zuivel, is caseï[lees meer...]nehoudend wat erg slecht is voor vooral je darmen. Geen granen en peulvruchten, is ook teveel bewerkt en bevat toxische stoffen. De eerste zes/zeven weken is het handig alleen gepureerde groenten en geschild fruit te eten. Dus geen volcolon!! Zodoende los je de ontsteking(en) in je darmen op. Daarna kun je langzaamaan weer wat andere dingen eten. Succes! M.
4

Volcolon

02-05-2011 | Vrouw | 43
plantago ovata
Obstipatie
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 3
Kan me voorstellen dat sommigen van jullie het medicijn VOLCOLON vies vinden om in te nemen. Heb het zelf ook enige tijd gebruikt, maar ben nu over gegaan naar 'physyllium' vezels. Dit is veel makkelijker innemen met water en het heeft een sinaasappelsmaak. ( Eigenlijk best lekker ! ) Het effect is hetzelfde. Helpt echt goed. Succes ermee....
5

Volcolon

25-02-2011 | Vrouw | 37
plantago ovata
jarenlange obstipatie
Effectiviteit 5
Hoeveelheid bijwerkingen 5
Ernst bijwerkingen 5
Inname- / gebruiksgemak 2
Heb ook andere vezelpoeders gebruikt voor mijn obstipatie en kreeg bij mijn apotheek laatst Volcolon omdat er verder door leveringsproblemen niet wat anders voorhanden was. Moet zeggen, het werkt voor mij geweldig! Ging jarenlang maar eens in de drie dagen naar het toilet en nu ieder dag. Wat een opluchting. Enige, en toch wel grote nadeel, is dat het niet te drinken is. V[lees meer...]ieze smaak en je voelt de dikte van de vezels in je mond. Ondanks dat heb ik het er graag voor over.
2

Volcolon

07-10-2010 | Vrouw
plantago ovata
Verstopping
Effectiviteit 2
Hoeveelheid bijwerkingen 4
Ernst bijwerkingen 4
Inname- / gebruiksgemak 1
Ik ben vandaag precies een maand geleden begonnen met het slikken van volcolon, ik vind het echt heel vies om in te nemen, neem het met vla wat wel veel beter is als met water.. Nou ben ik wel altijd al wat moeilijker met het innemen van medicijnen.. Ik heb een enorm opgezette buik.. Maar volcolon helpt bij mij helemaal niets, dokter weer bellen volgende week! Maaaar, ik[lees meer...] denk dat dit een medocijn is wat bij de een heel goed werkt en bij de ander niet. Ik heb bijv. een enorme verstopping..
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2234) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1157) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1140) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1096) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (936) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (863) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (856) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (849) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (761) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (724) - Epilepsie
Metoprolol (705) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (576) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (575) - Anticonceptie - eenfase
Amitriptyline (574) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (571) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (564) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (527) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (515) - Verslavingsziekten
Furabid (503) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (441) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (420) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (405) - Pijn
Euthyrox (404) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Crestor (395) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.