Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Parnate

1
mening

Parnate

tranylcypromine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (37 meningen)
Chronische depressie (21 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tracydal (37 meningen)
Moclobemide (19 meningen)
Nardil (14 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
5

Parnate

08-11-2013 | Vrouw | 55
tranylcypromine
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik wil even mijn ervaring met Parnate op papier zetten. Hiermee hoop ik iemand te kunnen helpen om van een depressie af te komen. Na 2 flinke depressies ( 1ste in 1986, 2de in 1992) met paniek aanvallen waarbij ik Prozac en Seroxat heb geslikt (deze medicaties hielpen toen goed) kreeg ik in 2003 mijn derde depressie. Omdat ik de medicatie van de eerderen depressies zelf [lees meer...]gestopt heb sloegen deze medicaties in 2003 NIET meer aan!.Met alle gevolgen van dien. Het is toen een zoektocht van 2 jaar geworden naar het juiste medicijn. In die 2 jaar heb ik 7 verschillende medicaties geprobeerd. Dit was een heftige periode met opbouwen van het medicijn en omdat het niets deed, weer afbouwen. Soms was je hier bijna 3 mnd zoet mee. Tot in 2003 ik doorverwezen werd naar een second opinion praktijk voor psychische klachten. Ik heb een zeer uitgebreid onderzoek gehad en een mondelinge vragen uurtje. Aan de hand van die onderzoeken kwamen de 2 psychiaters uit op Parnate. Deze werden in tijd van een paar weken opgebouwd. Ik heb in de begin periode op een max van 5 tabletten gezeten. Toen ik me eenmaal Super goed voelde is dit af gebouwd naar 2 per dag. Ik wist niet wat me overkwam. Ik hoorde de volgeltjes weer fluiten en kon weer voor mijn gezin zorgen. Na een jaar of 5 ben ik af gaan bouwen naar 1 tablet per dag. In 2011 ben ik samen met mijn psychiater nog verder af gaan bouwen tot ik in het voorjaar van 2012 helemaal zonder was. Maar na een halfjaar kwam ik met een echte griep in bed te liggen en kwam mijn depressie in alle hevigheid weer terug. Contact opgenomen met mijn psychiater en direct weer gestart met 1 tablet per dag. Gelukkig merkte ik na een week dat de Parnate weer aansloeg. Oh wat was ik bang dat ook deze mij niet meer zou helpen. Wat dan? Parnate was in 2003 mijn laatste red middel. Ik probeer nu ook een verklaring te krijgen zodat ik mijn levenlang Parnate moet gebruiken. De bijwerkingen zijn bij mij nihil. Het dieet is goed mee te leven. Soms ga ik per ongeluk de fout in. Als je uit eten gaat weet je niet altijd precies wat er in het gerecht zit. Dan krijg ik 's nachts een vreselijke hoofdpijn en dit duurt dan zo'n 6 á 8 uur en dan zakt het weer af. 1x ben ik met zo'n vreselijke hoofdpijn via de huisartenpost in het ziekenhuis beland. Daar had niemand ooit van Parnate gehoord. Dus alles moest opgezocht worden. Gelukkig heb ik altijd een bijsluiter in mijn portemonnee zitten en zo kwamen de heren medici direct een stap verder. De jonge artsen krijgen dit medicijn niet meer tijdens hun opleiding. Voordat de artsen een "behandelplan" hadden zakte mijn hoofdpijn en kon ik na een paar uurtjes weer naar huis. Dus wees wel op je hoede met het dieet. Ik stop dus nooit meer op eigen houtje en neem iedere morgen braaf mijn Parnate pilletje in.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1215) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (956) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (647) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.