Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

31
meningen

Parnate

tranylcypromine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (21 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tracydal (35 meningen)
Moclobemide (16 meningen)
Nardil (14 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Parnate

01-09-2021 | Man | 51
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds 4 weken geleden Pernate (tranycypromine 10mg) Milstein gaan gebruiken, dit werkt bij mij erg goed. Ik ervaar meer rust en minder extreme uitschieters in mijn stemmingen/buien.
4

Parnate

31-01-2017 | Man | 54
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb hier al eerder over mijn ervaringen met Parnate geschreven. Het heeft mij afgeholpen van jarenlange terugkerende ernstige depressies. Bovendien word ik er niet suf van, het heeft juist een beetje opwekkend effect. Helaas is het sinds een paar maanden vervangen door Tracydal. Dezelfde werkzame stof, maar nu geregistreerd. Hoewel het in principe hetzelfde medicijn is[lees meer...], is het effect naar mijn gevoel minder goed dan dat van Parnate. Mijn stemming is wat minder en ik heb ook meer last van vermoeidheid en een gevoel van lichamelijke malaise. Ik ben benieuwd naar de ervaringen met Tracydal van anderen die lang parnate hebben gebruikt.
5

Parnate

01-09-2016 | Man | 52
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na een totale braindown en vele onderzoeken uitgekomen op parnate, dit medicijn bracht en houd mij op de been sinds 2006 ben dus een tevreden gebruiker. Alleen jammer dat je je aan het bijgeleverde voeding schema moet houden tegen de bijwerkingen.
5

Parnate

15-07-2016 | Man | 52
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak

4

Parnate

04-04-2016 | Man | 62
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Onbehandelbare depressiviteit. In mijn leven 3 x burnout gehad. Hiervan waren de eerste 2 niet correct begeleid. Ik was zelf niet van mijn burnouts op de hoogte. Dus met als opvoeding "van werken gaat niemand dood" gewoon doorgegaan totdat mijn lichaam mij stopte en ik niet eens meer een gesprek kon voeren van 3 min, alles was te druk en doodmoe. Was bang alles te verlieze[lees meer...]n inclusief mijn gezin, ik "voelde niets meer", gevoel van "dood". Door Paranate ben ik weer gaan leven en heeft mijn gezin weer een leven terug gekregen. Ben inmiddels zeer emotioneel geworden in tegenstelling tot vroeger. Heb jarenlang niet kunnnen huilen. Heb een concentratieprobleem en kan plotseling zo moe worden dat ik de auto aan de kant moet zetten of het stuur moet overgeven aan mijn vrouw. Voelt als "slaapdronken".
1

Parnate

13-02-2016 | Man | 74
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Mijn man heeft dit medicijn geslikt en het is een groot drama geworden. Vanaf het begin nam de ernstige depressie dramatisch toe. Tijdens de opname heeft de keuken ook een paar keer een fout gemaakt. Dieet luistert zeer nauw en daar valt niet mee te marchanderen. De keuken had een keer Griekse kaas door de sla gedaan. Op het menu stond?: Hollandse sla. Mijn man kende die b[lees meer...]lokjes niet en had ze eruit gevist uit voorzorg. Toch ging het gigantisch fout. De bloeddruk steeg zo dat de bloeddrukmeter(s) uitsloegen. Bovendruk dus boven de 245. Lichamelijk verzwakt en we zijn blij dat het medicijn afgebouwd is. Wij kennen mensen waar het bij geholpen heeft, maar ook mensen waar het niets deed. Waaronder dus mijn man. We hebben de generieke en dus ook het A-merk gebruikt. Dit maakte voor hem geen verschil uit. ECT zien we ook niet zitten en we zijn teruggegaan naar Anafranil dat ooit het beste werkte.
4

Parnate

26-06-2013 | Man | 51
tranylcypromine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Werkelijk alle andere cocktails van antie depresifa's gehad zonder effect.dit is het enigste wat mij een constante geeft (maximale hoeveelheid weliswaar maar toch).geen oplossing maar zeker ook geen verslechtering.in de gehele periode 3x een crises gehad ( reactie van of wisselwerking of eveel teramine binnen gekregen) Hoop het nooit meer te krijgen. vaak word aangegeven d[lees meer...]at er alleen een plotelinge bloeddruk verhoging( in mijn geval 240) plaatsvind maar je lichaam reageerd daarop en laat de bloeddruk ook weer abrubt te laag zakken ( 75)dit "spel " gaat een aantal uren door en kan levens gevaarlijk zijn. en word door huisartsen nog al eens onderschat.(neem een paracetmol en ga lekker slapen) terwijl er meerdere ernstige complicatie's voor kunnen komen( o.a hersen bloeding ,hartfaln etc ) zorg als je dit mee maakt dat iemand direct 112 belt( zeg maar gewoon een hart aanval) en je met ambulance af laat voeren om je aan de monitor in het ziekenhuis te krijgen.Staat trouwens ook in oudere bijsluiters.Voor de rest als je het "dieet"goed volgt zijn er niet veel bij werkingen soms wat duizelig ,ook nu nog na zoveel jaar gebruik, dus niet alleen d eerste week.
1

Parnate

19-05-2013 | Man | 41
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ben al bij vele zogenaamde hulpverleners geweest en het helpt niets. Bij GGZ-Drenthe,Psyq te Groningen,Umcg,indeBres en niemand die kan helpen.Het iz zeer droevig gesteld met de hulpverlening in Nederland.Heb al vele medicaties gehad en nu al ongeveer tien weken Parnate 60 mg,helpt ook geen donder.Kan net zo goed vitaminepillen nemen.Het valt me wel op dat UMCG en dan de[lees meer...] afdeling psychiaterie erg slecht is. Ze kwalificeren zichzelf als specialist op gebied van psychiaterie maar het is gewoon een wassen neus. Luisteren doen ze niet en zijn zeer arrogant. Diagnose wat gesteld is depressie en toch geloof ik daar niet in.Al bijna 4 jaar bij verschillende psychiaters en psychologen geweest zonder resultaat.WAARDELOOS is parnate
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2273) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1222) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1187) - Cholesterol
Champix (1146) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1137) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (983) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (877) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (875) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (868) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (773) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (741) - Epilepsie
Metoprolol (722) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (651) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (601) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (601) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (595) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (592) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (575) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (551) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Furabid (548) - Antibiotica - urineweginfectie
Wellbutrin XR (542) - Verslavingsziekten
Lexapro (502) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (500) - Anticonceptie - overig
Concerta (472) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (452) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (437) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Euthyrox (416) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Dexamfetamine (416) - ADHD - psychostimulantia
Diclofenac (409) - Pijn
Crestor (401) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.