Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Parnate

31
meningen

Parnate

tranylcypromine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronische depressie (21 meningen)

LEEFTIJD + GESLACHT

LEEFTIJD + GESLACHT

VERGELIJKEN

Tracydal (37 meningen)
Moclobemide (19 meningen)
Nardil (14 meningen)
Aurorix (12 meningen)
Nardelzine (2 meningen)
Toon alle...

Lees meer over dit medicijn

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Parnate

12-04-2013 | Vrouw | 60
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb het hele Nederlandse medicatieprotocol tegen depressie doorlopen en het was shocktherapie of Parnate. Parnate heb ik gekozen en het heeft mij eindelijk van mijn depressie afgeholpen. Het dieet vind ik geen enkel probleem. Je mag nog zoveel wel eten. Nu ik het langer gebruik ervaar ik dat klachten waarmee ik naar de huisarts ga en waarvan onderzoek geen resultaat opl[lees meer...]evert afgedaan worden als bijwerkingen. Nu som ik wat klachten op in de hoop dat anderen deze herkennen en het daadwerkelijk bijwerkingen zijn: gewrichtpijn in alle gewrichten, ook de wervelkolom, zomaar iets laten vallen, krachtverlies in handen, 's nachts hevig transpireren, tintelingen in ledematen gezicht en tong, het erg koud hebben bij kamertemperatuur van 26 graden, koude rillingen, verergerend geheugen- en concentratie probleem , op kussentjes lopen met je voetzolen. verlies van smaak, afbrokkelende nagels, spierpijn. Bij warm weer vochtvasthouden in benen en voeten. Ik ben al onderzocht op vervroegde dementie, reuma en B12 tekort, maar dat is het niet. Ondanks alles wil ik niet stoppen met Parnate. Met de bijwerkingen heb ík te maken en daar weet niemand vanaf. Als ik zou stoppen en depressief wordt, krijgen mijn kinderen weer de zorgrol. Na lange tijd ben ik weer "moeder" dat wil ik ze niet meer afnemen. Ik ben blij dat het gebruiken van Parnate mij die kans geeft!
3

Parnate

23-10-2013 | Vrouw | 61
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb al eerder een reactie op het gebruik van Parnate geschreven en mijn bijwerkingen ervan beschreven. Ik ben nu aan het afbouwen omdat de bijwerkingen inmiddels gediagnostiseerd zijn als het neuromusculair syndroom. Parnate afbouwen is de enige remedie hiertegen. De farmaceut in Engeland is op de hoogte gebracht, deze reageerde door te melden niet van de bijwerking o[lees meer...]p de hoogte te zijn. Het is echter al gemeld nadat deze bijwerkingen gediagnostiseerd waren. Voor mij is het afwachten hoe ik reageer zonder het medicijn dat voor mijn klachten ( CPTSS ) heel effectief was.
4

Parnate

04-04-2016 | Man | 62
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Onbehandelbare depressiviteit. In mijn leven 3 x burnout gehad. Hiervan waren de eerste 2 niet correct begeleid. Ik was zelf niet van mijn burnouts op de hoogte. Dus met als opvoeding "van werken gaat niemand dood" gewoon doorgegaan totdat mijn lichaam mij stopte en ik niet eens meer een gesprek kon voeren van 3 min, alles was te druk en doodmoe. Was bang alles te verlieze[lees meer...]n inclusief mijn gezin, ik "voelde niets meer", gevoel van "dood". Door Paranate ben ik weer gaan leven en heeft mijn gezin weer een leven terug gekregen. Ben inmiddels zeer emotioneel geworden in tegenstelling tot vroeger. Heb jarenlang niet kunnnen huilen. Heb een concentratieprobleem en kan plotseling zo moe worden dat ik de auto aan de kant moet zetten of het stuur moet overgeven aan mijn vrouw. Voelt als "slaapdronken".
4

Parnate

26-09-2020 | Vrouw | 65
tranylcypromine (10mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik gebruik het middel vanaf 2012. Na allerlei andere middelen is dit hetgeen dat helpt. Daar voor jaren citalopram gebruikt. Werkte niet meer. Ik gebruik 2 x daags 5 tabletten van 10 mg per tablet dus 2 x daags 50 mg. 8 weken geleden geprobeerd 1 tablet van 10 mg te minderen. Werkt niet. Sinds 4 weken u weer oude dosis, helaas blijf ik depressief.
5

Parnate

13-05-2013 | Vrouw | 66
tranylcypromine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ook bij mij zelfde verhaal, tot tegenwerking toe om dit middel een kans te geven. Veel geleerd hoe onsystematisch verschillende middelen werden voorgeschreven(meestal ook nog min of meer identiek naar bleek) en met psychologische behandelingen aangemodderd werd zonder resultaat. Een specialist die een verzoek voor doorverwijzing naar academisch ziekenhuis boycotte. En noo[lees meer...]it werd een MAO remmer overwogen. Mijn man vond Parnate op internet en ondervond alleen maar niet onderbouwde tegenwerking om te starten. Steeds het verhaal van de zware dieet eisen en grote bloedrukrisico's. Eenmaal gestart in paar weken helemaal weer gelukkig. Toen vond de specialist dat er wel afgebouwd kon worden naar nul. Dat was een grote blunder. Toen bij toeval een specialist gevonden die ervaring met Parnate heeft en sindsdien slik ik al 10 jaar 2 pilletjes per dag. En de bijwerkingen? Nooit iets van gemerkt, niet in begin en niet daarna. Wij hebben sterk de indruk dat de specialisten zich er niet in verdiepen, niet er over lezen (er geen congresjes, etc voor aangeboden krijgen). Er zit al lang geen patent meer op en ooit is er wat fout gegaan omdat het tyramine risico onbekend/onderschat is geweest. Zoek een specialist met Parnate ervaring! Die kan ook de volgens ons overtrokken waarschuwingen beter adresseren. Daleco pharma moet zo'n lijst met namen hebben? Geloof dat Prof. Nolen UMCG Groningen de autoriteit is in NL voor MAO remmers. Zonde dat dit middel zo weinig kansen krijgt.
4

Parnate

21-10-2017 | Vrouw | 67
tranylcypromine (40)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Was ten einde raad. Geen medicijn hielp en ik was zeer wantrouwig of Parnate me wel zou helpen. En ja hoor, eindelijk een pil die mij weer blij en actief maakte. Jammer genoeg moet ik het nu met Tracydal doen wat mij niet zo goed helpt.
4

Parnate

05-10-2017 | Vrouw | 67
tranylcypromine (10mg)
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Heb tot vorig jaar Parnate gebruikt en was daar zeer tevreden over. Sinds kort is Tracydal daarvoor in de plaats gekomen en kun je Parnate niet meer krijgen. Heb het idee dat Tracydal minder werkt. Mijn stemming wordt weer wat minder m.n. de ochtenden zijn helemaal niet leuk. Van Parnate viel ik af. Als ik nu aan de lijn doe val ik een ons per maand af. inspireert me nie[lees meer...]t om verder te lijnen. Ik wil bekijken waar het verschil in die pillen zit. Welke stoffen worden er gebruikt. Ben benieuwd naar ervaringen van andere oud-Parnategebruikers
1

Parnate

13-02-2016 | Man | 74
tranylcypromine (10mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn man heeft dit medicijn geslikt en het is een groot drama geworden. Vanaf het begin nam de ernstige depressie dramatisch toe. Tijdens de opname heeft de keuken ook een paar keer een fout gemaakt. Dieet luistert zeer nauw en daar valt niet mee te marchanderen. De keuken had een keer Griekse kaas door de sla gedaan. Op het menu stond?: Hollandse sla. Mijn man kende die b[lees meer...]lokjes niet en had ze eruit gevist uit voorzorg. Toch ging het gigantisch fout. De bloeddruk steeg zo dat de bloeddrukmeter(s) uitsloegen. Bovendruk dus boven de 245. Lichamelijk verzwakt en we zijn blij dat het medicijn afgebouwd is. Wij kennen mensen waar het bij geholpen heeft, maar ook mensen waar het niets deed. Waaronder dus mijn man. We hebben de generieke en dus ook het A-merk gebruikt. Dit maakte voor hem geen verschil uit. ECT zien we ook niet zitten en we zijn teruggegaan naar Anafranil dat ooit het beste werkte.
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (955) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Furabid (646) - Antibiotica - urineweginfectie
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.