Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

2
meningen

Efexor

venlafaxine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (272 meningen)
Angststoornis (104 meningen)
Angst & paniekstoornis (69 meningen)
Chronische depressie (20 meningen)
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) (8 meningen)
Sociale fobie (4 meningen)
Zenuwpijn (1 mening)
Overgang (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry 2019, 18 (3) (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Efexor

05-01-2017 | Vrouw | 44
venlafaxine (150mg)
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 1
Hoeveelheid bijwerkingen 1
Ernst bijwerkingen 1
Inname- / gebruiksgemak 4
Het bleek jaar later dat deze huisarts veel te veel mg heeft gegeven, ondanks herhaaldelijk vragen/later smeken om andere medicatie. Hij is blijven zeggen dat ik moest wennen. jaren van de medicijnen af geweest, de laatste jaren slik ik clomipramine, 30mg is voldoende.
4

Efexor

11-07-2012 | Vrouw | 36
venlafaxine
Overspannen/burn-out
Effectiviteit 4
Hoeveelheid bijwerkingen 3
Ernst bijwerkingen 3
Inname- / gebruiksgemak 4
Na jaren te leven aan 200% om mezelf voor te blijven, kwam ik me dan toch tegen, en dat gebeurde niet zachtjes. Mijn lichaam begon in een continue strijd mij duidelijk te maken dat ik moest remmen, maar dat negeerde ik. Het leek alsof ik een doorlopend claustrofobisch moment leefde, mijn lichaam was in een overdive allertheid, spierkrampen, geblokkeerde spieren, hartkloppi[lees meer...]ngen, zweten, daaierig zijn, niet meer eten, ... . ik negeerde alles. Ik brak mijn ribben, ik ben niet één dag op ziekteverlof geweest ... en toen ben ik 'gecrashed' . Het vreselijkste moment in mijn leven op dat moment, nu weet ik dat dat het beste, het allerbeste was wat me ooit is ovekomen. Efexor heeft me erg geholpen die 'wedergeboorte' te beleven. De bijwerkingen waren zeer vervelend, grote eetlust en vooral het zweten 's nachts, of het erge katergevoel als ik er 1 vergeten te nemen was, de afkick was ook niet leuk, ben op 6 maanden van 150 naar 37,5 gegaan, op 't gemakje, en vooral met substiituten zoals sport, lezen, gezond leren eten en leven enz. Sinds 2 weken ben ik helemaal gestopt, draaierig, die verschrikkelijke kater, de wolk in mijn hoofd, de lichtflitsen, de ballonnetjes die in je hoofd lijkten te ontploffen ... ik heb ze gehad ... maar dat is niets in vergelijking met de hulp die het me heeft gegeven. Ik ben de mindering van dosis telkens begonnen als ik enkele dagen verlof had. Dankzij Efexor heb ik rust in mijn hoofd gekregen om deze 2 laatste jaren te kunnen gebruiken om mezelf eindelijk te leren kennen, om te beseffen dat ik 'bestaansrecht' heb, ik ben niet op deze wereld voor anderen, maar voor mezelf en met anderen. Ik ben nog steeds de blije, hulpvaardige en goedlachse carrièrist van vroeger, met dezelfde vrienden en familie,maar nu loopt alles zoals en wanneer het MIJ uitkomt ... weg schuldgevoel, weg verantwoordelijkheidsgevoel en prestatiedrang naar anderen toe. Ik leef in vrede met mezelf, en nu pas in vrede met de anderen. Special thanks to Efexor, in collaboration with the psy's & other encounters that crossed my path ....
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2236) - Anticonceptie - overig
Simvastatine (1176) - Cholesterol
Citalopram (1166) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1143) - Verslavingsziekten
Paroxetine (1099) - Depressie - antidepressiva SSRI
Sertraline (942) - Depressie - antidepressiva SSRI
Thyrax Duotab (864) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (857) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (851) - Pijn - morfine-achtigen
Omeprazol (762) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (727) - Epilepsie
Metoprolol (706) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (647) - Depressie - antidepressiva overig
Mirtazapine (581) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (577) - Depressie - antidepressiva TCA
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (576) - Anticonceptie - eenfase
Seroquel (573) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Metformine (566) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (530) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (518) - Verslavingsziekten
Furabid (512) - Antibiotica - urineweginfectie
Lexapro (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Implanon (hormoonimplantaat) (484) - Anticonceptie - overig
Concerta (465) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (442) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (421) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (410) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (405) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (405) - Pijn
Crestor (396) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.