Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Trazolan

72
meningen

Trazolan

trazodon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (23 meningen)
Chronische depressie (6 meningen)
Dysthymie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Trazodon (Trazolan)

Bojan Nikolik (28-06-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

4

Trazolan

29-11-2010 | Man
trazodon
Depressie en slaapproblemen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik het al 8 jaar op een doses van 200 mg. Het is verlaagd naar 100 mg en sinds kort weer naar 150 mg. Ik merkte toen het werd verlaagd mijn klachten terug kwamen en daardoor minder sliep. De bijwerkingen zijn voor mij best heftig en heb er ook flink last van. Sinds de verhoging weer naar 150 mg slap ik iets beter en wordt mijn stemming weer iets vrolijker. Het is een[lees meer...] middel dat voor mij absoluut noodzakelijk is en ben blij dat het er is.
5

Trazolan

03-10-2010 | Man
trazodon
Depresie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb goede evaringen met trazolan en het helpt zeer goed tegen depresie
5

Trazolan

25-09-2010 | Vrouw
trazodon
Depri en slaapstoornissen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben zeer tevreden over dit medicijn.Is slaap nu veel beter.Ik neem het een half uur voor ik ga slapen.En het is inderdaad zo,...je word er zo moe van dat je inderdaad echt je bed in moet kruipen. Ik neem 1 pil in.Voor mij is dit voldoende.Vroeger moest ik een hogere dosis innemen maar dan was ik '`s morgens heel erg moe.
5

Trazolan

26-06-2010 | Man
trazodon
Depresie met agst stoornissen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik zal ook zegen over trazolan of het middel echt goed is. 8 jaar terug heb ik het gebruikt. het is echt goed ik heb ze10 maanden gegruikt en ik dacht dat ik genezen was, maar na enkele maanden is het terug gekomen van depresie dus moet langer dan een jaar volgens mijn ervaring. nu heb ik nog een vraag waarom is trazolan 150 retard uit het handel die was veel beter kan dat[lees meer...] zijn dat het terug komt of is het onder andare naam op het markt laat mij aub weten ik wil eigelijk ook wel weten of ge met trazolan 100 altijd gewicht bijkomt, want ik wil niet bij komen of stopt het met lang gebruiken en kan ik het midel lang gebruiken want ik heb al 10 jaar depresie kan ik het levenslang gegruiken. Reageer aub op mij danku
4

Trazolan

15-03-2010 | Man
trazodon
Slapeloosheid door depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben eigenlijk iemand die niet snel depressief is, of zou worden. Maar het overlijden van mijn vader maakte me klein. Ik kreeg last van slapeloosheid en had geen lust meer in wat dan ook. De huisarts schreef me Trazolan voor, eerst een maand 50 mg, toen verhoogd naar 100 mg, na een maand naar 150 mg. Het slapen ging prima, voelde me langzaam ook weer de oude worden. Nad[lees meer...]eel was de extreme vorm van slaperigheid net nadat je je dosis genomen had.. onbedwingbare behoefte aan slaap. Na enige tijd kreeg ik ook erectieproblemen, die achteraf ook een gevolg waren van Trazolan. (staat niet in de bijsluiter en de huisarts kon dit ook niet plaatsen) Nu aan het afbouwen, ben weer terug bij 50 mg per dag, en de overgang naar minder heeft niet voor problemen gezorgd, als je het maar rustig afbouwt. Ik ben erg tevreden over dit middel en zou het zeker aanraden aan mensen met een slaapstoornis veroorzaakt door depressie. Enige bijwerkingen maar deze staan in geen verhouding door de daadwerkelijke werking.
3

Trazolan

15-12-2009 | Man
trazodon
Depressie/paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Trazolan

30-04-2009 | Vrouw
trazodon
Doorslaapproblemen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik dacht eerst dat Trazolan nooit zoveel met me deed, maar nu ik gestopt ben merk ik dat ik veel afkickverschijnselen heb. Slecht slapen, spierpijn, beven, misselijkheid. Dat vind ik jammer, verder heb ik er wel goed op door kunnen slapen
5

Trazolan

23-02-2009 | Vrouw
trazodon
Slaapproblemen bij depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit middel is eigenlijk een antidepressivum maar daar werkt het niet voor. Wel werkt het goed bij slapproblemen t.g.v. een depressie. Ik slaap nu zeer vast, kom weer in m'n diepe slaap en heb geen last meer van tandenknarsen. Met één tablet per dag slaap je wel heel diep: ik werd zelfs niet wakker van m'n huilende kind. Ga daarom nu terug naar een 1/2 tablet per dag.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2336) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (959) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (828) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (779) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (655) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (649) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (632) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (627) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (603) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (592) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (510) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (486) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.