Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Trazolan

72
meningen

Trazolan

trazodon

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (23 meningen)
Chronische depressie (6 meningen)
Dysthymie (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Trazodon (Trazolan)

Bojan Nikolik (28-06-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

3

Trazolan

30-03-2015 | Man | 24
trazodon (90mg)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben nu toch al zeker 6 jaar overgestapt op Trazolan. Het begin was zwaar, veel ochtendmisselijkheid en futloos. Ik lijd aan slapeloosheid met een chronische depressie tot gevolg. Bij het innemen van een hele capsule ben je in het begin de dag erna nog zeer futloos. Ik heb ook het gevoel dat het de emoties wat afvlakt (zowel positieve als negatieve), maar dat had ik bij mij[lees meer...]n vorige medicatie ook. Bij extreme vermoeidheid heb ik bij inname en begin van werking ooit een epileptische aanval gehad (maar dat was niet nieuw voor mij). Het helpt me vooral om door te slapen. Inslapen lukt nog altijd moeilijk. Wanneer je je medicatie vergeet (bv op vakantie) zit je wel met een serieus probleem. Je krijgt er echt ontwenningsverschijnselen van en kan ziek worden.
4

Trazolan

26-03-2015 | Vrouw | 44
trazodon (150)
Chronische depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

3

Trazolan

23-02-2015 | Vrouw | 35
trazodon (100mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik het de eerste keer nam, voelde ik de dag erna gelijk barstende hoofdpijn, misselijkheid, maagpijn, diarree.. Toch heb ik paar dagen volgehouden en nu zorgt het ervoor dat ik overdag functioneer.. Ik merk wel dat autorijden (in mijn geval) niet zo verstandig is... Ook mijn geheugen laat te wensen over heb ik de indruk..
4

Trazolan

03-11-2014 | Man | 28
trazodon
Hypochondrie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Toen ik begon met Trazolan, moest ik 100mg in de ochtend en 100mg in de avond slikken. De eerste weken waren een ramp. Misselijk, "helm" over mijn hoofd de hele dag, duizelig, de bijwerkingen leken bijna erger dan de kwaal. Uiteindelijk overgestapt op 200mg voor het slapen gaan en verder niets. De bijwerkingen verdwenen als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk duurde het bi[lees meer...]jna een jaar voor dit medicijn bij mij aansloeg. Ik had dan ook een zeer ernstige vorm van Hypochondrie. Maar toen het eenmaal begon te werken, sloeg het ook wel echt in als een bom. Ben volledig genezen van mijn Hypochondrie. Of nouja, heb er echt totaal geen last meer van. Sindsdien zit ik helaas wel chronisch aan dit medicijn vast. Andere behandel opties zijn voor mij helaas niet geschikt. Ik merk het effect van Trazolan eigenlijk niet, tenzij ik het vergeet in te nemen. Dan ga ik de volgende dag gelijk lichamelijk door een hel. Zeer onrustig lichaam. 2 dagen zonder en de symptomen van Hypochondrie beginnen terug te keren. Gelukkig onmiddellijk weer verdwenen na het innemen van Trazolan. Al met al is Trazolan in mijn ogen een medicijn waarbij je door moet zetten alvorens het ook iets voor jou kan betekenen. Maar het uiteindelijke resultaat is echt geweldig. Mijn Hypochondrie is uiteindelijk niet minder ernstig geworden, maar volledig verdwenen! Ik denk er niet eens meer over na!
1

Trazolan

09-07-2014 | Vrouw | 56
trazodon
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
dit middel slik ik nooit meer, ik verdraag het niet: val er ook niet meteen van in slaap, lig nog minstens een uur te woelen, terwijl ik onaangename ervaringen in mijn lichaam ervaar: tintelingen in armen en benen, zware hoofdpijn, dichtslibben van sinussen, moeilijk ademen door neus die vastloopt, neen: het middel is erger dan de kwaal! En suf de dag erop, loop als een [lees meer...]zombie door het huis: geen fut, geen energie....zucht
3

Trazolan

14-06-2014 | Vrouw | 35
trazodon
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
nu 2x ingenomen voor slaapproblemen .al 2 dagen suf.maar zet nog wel even door.ik lees nergens of er mensen zijn aangekomen in g ewicht door deze antidepressiva.
4

Trazolan

10-06-2014 | Vrouw | 44
trazodon
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb ongeveer 5 jaar trazolan genomen voor het slapengaan. Eerst 100, toen 150, later 200 mg en toen weer terug naar 150 vanwege sufheid. Ik heb eerst seroxat gehad, maar na 3 weken teruggegaan vanwege overleden libido. Toen ongeveer 2 jaar Fevarin. Hier zweette ik erg van, droge mond, gewichtstoename enz. Dit werd niet minder na de inwerkperiode. Toen gegoogeld en zelf [lees meer...]bij de ha trazolan aangedragen. De eerste tijd moe, suf, slapen, maar daarna angstarm. Tegen depressie verrichtte het voor mij geen wonderen, maar ik kon beter relativeren en ging veel rustiger door het leven. Nauwelijks bijwerkingen behalve tragere stofwisseling en geheugenafname. Maar zeker leefbaar. Ik ben gegroeid in die 5 jaar als persoon. Door problemen met mijn langetermijngeheugen die langzaam, maar zeker toenamen heb ik besloten om af te bouwen. Dat duurde een maand of 2, maar de nasleep minstens een jaar eer alle rook uit mijn hoofd was verdwenen. Toch ben ik erg tevreden over dit middel! Het heeft veel voor mij gedaan. Het moeilijkst vond ik veranderingen in de dosis: elke schommeling gaf 2 weken extreme vermoeidheid waarbij ik moeilijk kon functioneren. Maar als je dat weet kun je daar rekening mee houden, vind ik.
4

Trazolan

12-03-2014 | Vrouw | 50
trazodon
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb dit medicijn onder de naam trittico gehad toen ik zwaar depressief was en heb me er prettig op gevoeld niet duf en ik heb er gemakkelijk mee kunnen stoppen
4

Trazolan

25-10-2013 | Man | 58
trazodon
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Het medicijn Trazolan heeft voor mij als bijwerking dat ik vaak ovedractief ben en met name s-nachts. Door meerdere ziektes moet ik vaak om 21.30 uur naar bed met als resultaat dat ik om 03.00 uur weer wakker ben.
1

Trazolan

03-09-2013 | Man | 47
trazodon (100mg)
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Zeer slechte ervaring. Wat mij het meeste verbaasde was dat mijn psychiater en de bijsluiter niets zeiden over dat autorijden sterk wordt afgeraden. Toen ik op internet ging kijken, las ik dat de bijwerkingen zorgen voor een dufheid die gelijk staat aan een alcoholpromillage van 0.8. Dit terwijl 0.5 is toegestaan. Dus autorijden is wettelijk verboden dan. Mijn apotheek be[lees meer...]vestigde dit: dat je niet mag autorijden als je dit middel gebruikt. Ik ga er daarom nu mee afbouwen. De afgelopen dagen ben ik zeer duizelig geweest. Ik had gevraagd om een middel met minder sexuele problemen maar ik kreeg daar toch (in iets mindere mate dan bij andere middelen) last van. Ik ben nu zo ver dat ik waarschijnlijk afzie van verdere medicatie.
4

Trazolan

12-05-2013 | Vrouw | 36
trazodon
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Met 20 mg valium, 40 mg normison en 15 mg zopiclon kon ik nog steeds niet slapen. Na toevoeging van 500 mg trazodon slaap ik weer
5

Trazolan

14-03-2013 | Vrouw | 27
trazodon
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
tijdens een depressie o.a. niet kunnen slapen. Dit middel begon na enkele dagen al een beetje beterschap te tonen. Ik kan hoewel de arts dacht dat ik het maar enkele weken zou nodig hebben nog niet zonder. Het lukt me wel al een tijdje om even goed in te slapen met een halve tablet. De laatste dagen neem ik nog +/- 1/3e tablet in en ik slaap nog altijd vrij goed door. Het[lees meer...] heeft meestal wel een uurtje nodig voor het zijn werk doet maar verder heb ik geen klagen. Hopelijk kan ik mijn normale slaappatroon binnenkort weer zonder Trazolan terug vinden. Ik hoop dat de andere lezers ook snel weer beter slapen want niks maakt de volgende dag weer beter als je 's nachts constant ligt te piekeren.
4

Trazolan

10-02-2013 | Vrouw | 46
trazodon
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
3 jaar geleden bij ernstige slaapproblemen en depressieviteit gestart met trazolan 100 mg 's avonds voor slapen. Ik ben heel gevoelig voor medicijnen en had last van sufheid en droge mond, maar ik sliep wel terug! Na 3-tal maanden toen depressieviteit wegtrok heb ik heel langzaam afgebouwd, eerst naar 75 mg gedurende 2-tal weken, dan naar 50 mg gedurende 2 maanden, dan naa[lees meer...]r 25 mg gedurende 2 maanden. Nu neem ik dosissen tussen 12,5 en 5 mg en perioden niets en het helpt me om mijn slaap goed te bewaken. De dokter zegt dat het onzeker is dat het medicijn zelf nog helpt aan die hele lage dosissen. Maar het helpt voor mij, ook al is het het placebo-effect. Ofwel verloopt de werkzaamheid van medicijnen niet lineair ? Wie weet, is hier al onderzoek naar gebeurd ?
3

Trazolan

18-12-2012 | Vrouw | 41
trazodon
Concentratieproblemen
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neem al tien jaar antidepressiva zoals Sipralexa of Seroxatat. Heb Seroxat afgebouwd gedurende 9 dagen met 1/2de Seroxat 's morgens en 1/2de Trazolan 's avonds. Nam daarvoor Seroxat 20 mg 1 's ochtends doordat ik hooggevoelig ben en het ook in de genen zit. Nu neem ik ongeveer 9 dagen 1 Trazolan 100 mg. Nu komen die gevoelens en bezorgdheid weer boven, ween veel, trek me [lees meer...]alles terug aan, mijn ogen staan raar, zie niet goed en ben verward in mijn werk en bij het typen. Zit er dus door. Mijn huisarts zegt dat ik moet doorbijten want dat dit na 10 dagen serieus betert. Wat denkt U ervan?
4

Trazolan

26-10-2012 | Vrouw | 28
trazodon
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben eind september begonnen met de Wellbutrin. Ik had bijna geen bijwerkingen. Sinds deze week (22okt'12) ben ik verhoogd naar 300 mg. Heb soms wat duizelingen, maar het valt mee. Het begint langzaam wat te doen bij me. Daarnaast slik ik 's avonds mg 100 mg Trazondon erbij om beter te kunnen slapen. Bij 50 had ik wel wat bijwerkingen, maar waren erg licht. Toen ik na ee[lees meer...]n week naar de 100 mg ging, kreeg ik erg last van duizeligheid, erg moe, rode en moeie ogen en soms misselijk/buikpijn. Ik slaap er wel goed op
3

Trazolan

14-10-2012 | Man | 56
trazodon
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb trazolan gebruikt, jaren lang samen met bromaziepan, van elk soort nam ik voor het slapen gaan steeds van elke soort 2 pillen. daar voelde ik mij goed bij, maar na een paar jaar voelde ik mij 's morgens rot, angst gevoelens, tintelingen in mijn hand, lusteloosheid en zelfmoord gedachten. Ik ben nu reeds 3 maanden aan het afbouwen, maar heb zeer veel last van afkickv[lees meer...]erscheinselen. Ik geef iedereen de raad om niet te vlug naar die mediceinen te grijpen, want nu zit ik met mijn gevoelens in de knoop.

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.