Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Valdoxan

4
meningen

Valdoxan

agomelatine

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Depressie (77 meningen)
Chronische depressie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Agomelatine (Valdoxan)

Bojan Nikolik (15-04-2015)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
3

Valdoxan

16-01-2013 | Vrouw | 22
agomelatine
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Wegens een depressie en slapeloosheid werd het medicijn onder begeleiding en behandeling valdoxan voorgeschreven. Mijn slaap problemen zijn erg afgenomen door dit medicijn, maar ik merk nog geen verbetering van mijn depressie. Daarnaast heb ik af en toe last van misselijkheid en is mijn libido helemaal wel. Hiervoor heb ik het medicijn paroxetine gebruikt. In deze periode[lees meer...] merkte ik dat mijn depressie zo goed als weg was, maar juist door een verslechterde nachtrust (waarbij ik niet is slaap kon vallen) en vermoeidheid over dag ben ik er mee gestopt.
3

Valdoxan

16-11-2012 | Vrouw | 44
agomelatine
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
slapen ging beter maar had last van hallucinacties in het begin dan geen bijwerkingen later steeds meer duizelig slap in de benen net dronken geen verbeterde stemming
1

Valdoxan

23-04-2012 | Man | 24
agomelatine
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ze hebben dit me voorgeschreven tegen slapeloosheid. Wanneer ik het neem, word ik zwaarmoedig en voel ik me slecht. Ik ga achteruit, ik word gek, ik krijg allerlei soorten gedragsproblemen. De medicijnen met melatonine hebben geen enkele antidepressieve werking, dat is wetenschappelijk bewezen. Wanneer het om puur melatonine, valdoxan gaat, maken deze medicijnen de depress[lees meer...]ie erger. Ze zijn gevaarlijk en de kunnen de chemische balans in de hersenen verstoren. Wanneer je een goed en sederend antidepressivum zoekt, neem dan Norset of athymil, dat zijn ook 5HT2C antagonisten, maar zonder het effect van de melatonine, ze lokken geen parkinson verschijnselen uit en ze hebben ook veel minder bijwerkingen.
4

Valdoxan

14-04-2012 | Vrouw | 37
agomelatine
Slapeloosheid
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben op 30maart overgestapt van citalopram naar valdoxan.Even voor de duidelijkheid ik gebruikdit medicijn om mijn wisselende stemmingen stabiel te houden....wat echt erg goed gaat!!Dus niet omdat ik depressief ben.Ik slaap nu veel dieper waardoor ik ook echt s'morgens uitgerust mn bed uit kom.Helaas heb ik een vervelende maar zeldzame bijwerking....rode huid en jeuk...[lees meer...].galbulten.Zijn er meer gebruiker/sters die deze bijwerking hebben en zoja werd dit minder naarmate je het middel langer gebruikte??Verders eigenlijk geen noemsenwaardige bijwerkingen bij dit middel.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (958) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (593) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (546) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (439) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.