Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Fluvoxamine

30
meningen

Fluvoxamine

fluvoxamine

geef je mening
Bij  DepressieX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Angst & paniekstoornis (56 meningen)
Angststoornis (34 meningen)
Obsessieve-compulsieve stoornis (13 meningen)
Stemmingswisselingen (4 meningen)
Borderline persoonlijkheidsstoornis (2 meningen)
Postnatale depressie (2 meningen)
Dysthymie (2 meningen)
Chronische depressie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

TOGETHER trial: antidepressivum Fluvoxamine bij Covid-19

Het TOGETHER onderzoek keek naar het effect van fluvoxamine, een goedkoop en generiek beschikbaar antidepressivum, op het verloop van COVID-19. Fluvoxamine, in een dosering van 100 mg tweemaal daags gedurende 10, laat bij mensen met een verhoogd risico een daling van het aantal ziekenhuis opnames zien. Tevens lijkt het verloop van de besmetting met het coronavirus milder. De onderzoekers kwamen op dit idee nadat het bij hen opviel dat psychiatrische patiënten een minder heftig verloop van Covid lieten zien.

Het eerste onderzoek naar de rol van fluvoxamine was kleinschalig maar bemoedigend. Dit tweede TOGETHER onderzoek is groots opgezet. Er is nog niet bekend of andere SSRI’s ook een vergelijkbaar effect kunnen hebben. Het exacte mechanisme is nog onbekend.

Mijnmedicijn  (07-09-2021)

Subsidie depressiegala nauwelijks naar depressie

Plannen van de organisatoren achter het Depressiegala om voorlichting over depressie te geven op 500 scholen zijn grotendeels mislukt. Het subsidiegeld dat het ministerie van Volksgezondheid hiervoor verstrekte is vooral opgegaan aan kosten voor directie en management. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur.

De opbrengst is volgens de MHF aan productiehuis Skyhigh betaald, voor de televisieproductie. Uit een bankafschrift blijkt dat MHF-voorzitter Bram Bakker een vergelijkbaar bedrag aan Skyhigh heeft overgeboekt.

NOS Nieuwsuur (21-01-2020)

Omega-3 is meest effectieve supplement voor de geestelijke gezondheid in 's werelds grootste onderzoek naar voedingssupplementen

Omega-3-supplementen, met name EPA, blijken effectief te zijn als een aanvullende behandeling voor ernstige depressie,. De symptomen werden verminderd en het effect bleek groter dan met antidepressiva alleen. Er zijn tevens aanwijzingen dat omega-3-supplementen ook een klein voordeel kunnen bieden bij de behandeling van ADHD. Wat is Omega-3? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn het plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de

visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De vette vissoorten zoals makreel, zalm, haring, sardines en forel zijn belangrijke bronnen. Vissen halen de EPA weer uit algen. Supplementen met EPA halen het direct uit algen.

Dr Joseph Firth et al. - World Psychiatry (11-09-2019)

Invloed van genen op medicatie

Meer dan één miljoen mensen gebruiken een antidepressivum, terwijl het bij ongeveer 30 tot 50% niet voldoende werkt. De zoektocht naar het juiste middel in de juiste dosering kan wel maanden duren. Gedurende die tijd zijn de bijwerkingen wel vaak heftig aanwezig waardoor het vertrouwen in zichzelf, in de arts en in een behandeling ernstig geschaad wordt.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan artsen helpen om met grotere precisie het meest effectieve antidepressivum te kiezen voor hun patiënten.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

12
4

Fluvoxamine

09-04-2013 | Man | 23
fluvoxamine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jaren depressiviteit en last van angsten. Vele middelen geprobeerd waaronder sertraline, fluoxetine, cipramil, seroquel, olanzapine. Echter gebruik ik dit middel ( fluvoxamine ) nu vijf dagen en voel al verlichting in de stemming. Wel de eerste twee dagen niet kunnen slapen met als gevolg een heftige paniekaanval die een dag duurde. Ik hoop dat dit middel uiteindelij[lees meer...]k ook de angsten wat kan dempen. Verder lichte bijwerkingen zoals trillende zweterige handen en in het begin wat buikpijn en misselijkheid.
5

Fluvoxamine

16-02-2013 | Vrouw | 20
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
2 jaar geleden mee begonnen tegen depressie, afgelopen zomer mee mogen stoppen maar in december begon de ellende weer.. nu 100 mg per dag en het begint alweer vooruit te gaan gelukkig.
3

Fluvoxamine

12-01-2013 | Vrouw | 55
fluvoxamine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
na 20 jaar 100 mg ben ik weer door mijn hoeven gegaan. Ben nu sinds 5 dagen aan het opbouwen naar 150 mg. maar o wat heb ik het moeilijk. Komt heel erg terug, maar dat schijnt goed te zijn.... dan slaat het medicijn aan?... Hoe lang gaat dir duren, kan iemand mij dit zeggen
4

Fluvoxamine

22-12-2012 | Vrouw | 67
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
slik dit middel al jaren tegen depressiviteit 100 mg. nu terug naar 50 mg. afwachten of de werking genoeg is. anders hoog ik hem weer op. ivm te veel andere medicijnen doorgeschoten naar manisch....maar binnen korte tijd weer onder controle.
5

Fluvoxamine

05-10-2012 | Vrouw | 42
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na 7 jaar geleden te hebben aan depressie en zeer ernstige dwanggedachten die begonnen toen ik wakker werd en stopte toe uitgeput in slaap viel nu volledig klachten vrij en super gelukkig.een super medicijn met alleen de eerste drie weken erg vervelende bijwerkingen.
1

Fluvoxamine

10-07-2012 | Vrouw | 48
fluvoxamine
Depressief
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
heb door depressie fluvomoxine. ben al 8 weken, waarvan 6 weken 100 mg. ben alleen maar ziek, vreselijk raar in hoofd. ga nu weer afbouwen, hoef die troep nooit meer.
4

Fluvoxamine

29-06-2012 | Man | 50
fluvoxamine
Depressiviteit
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 2010 met fluvoxamine 50mg begonnen maar dit had vrijwel geen effect, daarna verhoogt naar 100mg op advies van psychiater.Toen voelde ik mijn langzaam beter en sterker worden. In 2011 de relatie met mijn partner beeindigd. Daarna nog een lange tijd doorgeslikt, zonder vervelende bijwerkingen.In januari 2012 begonnen met heel langzaam afbouwen van dit medicijn. Nu eind ju[lees meer...]ni 2012 ben ik helemaal gestopt! Maar voel nu behoorlijke spierpijn en het lijkt wel of ik met de dag hier meer last van krijg. Erg hinderlijk. Zie regelmatig ook vrij wazig. Vraag mij af of er meer mensen zijn die dit middel lang hebben gebruikt en ook helemaal zijn gestopt en nu met dezelfde of vergelijkbare klachten te maken hebben?
3

Fluvoxamine

29-06-2012 | Man | 38
fluvoxamine
Depressie
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben sinds een paar dagen begonnen met dit medicijn (50 mg / per dag) in verband met depressie, vastzittende emoties en ocd. De emoties nemen echter alleen maar toe. Is dit een opstartprobleem? Heeft iemand hier ervaring mee?
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
12

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1395) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (958) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (916) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (672) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (651) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (593) - Verslavingsziekten
Metformine (590) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (546) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (508) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (439) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.