08-06-2025 | Vrouw | 30
sertraline (25mg)
paniekerig
misselijkheid
Dit is de tweede maal dat ik sertraline opstart , heb drie jaar geleden na mijn zwangerschap het al eens gebruikt en heb het 3 jaar genomen en hielp me echt zeer goed . Toen had ik geen bijwerkingen . Nu half jaar later ben ik opnieuw begonnen, had ik het geweten ging ik nooit gestopt zijn. Nu 4 de dag sertraline
En sinds gisteren zeer misselijk en nog meer angst . Ook h[lees meer...]eel duizelig . Ik weet dat dit erbij hoort maar toch kom ik er bang van . Nog ervaringen ?
En sinds gisteren zeer misselijk en nog meer angst . Ook heel duizelig . Ik weet dat dit erbij hoort maar toch kom ik er bang van . Nog ervaringen ?
06-06-2025 | Vrouw | 33
acute diarree
rusteloze benen
Misselijkheid
oorsuizen
Hallo allemaal,
Sinds eind maart wegens paniekaanvallen en angstgevoelens begonnen met het medicijn sertraline op advies van mijn huisarts. Ik ben begonnen met 50 mg en zit sinds vandaag op 150mg. In het begin had ik hele nare bijwerkingen. Ik voelde me heel onrustig en meer paniekerig, had last van hele onrustige benen vooral ‘s nachts en was erg misselijk en had ontze[lees meer...]ttend heftige diarree. Maar dit was alleen de eerste 2 weken. Dit was echt even naar maar merkte al snel positief effect van de medicijnen. Ik voel me rustiger, vrolijker, minder paniekerig en overall beter in mijn doen. Dus ik ben heel blij met dit medicijn. Wel heb ik nog steeds veel last van mijn maag en darmen vooral diarree ik zit nu op ruim 2 maanden gebruik ik hoop dat dit nog verbeterd zijn er mensen die dit na lang gebruik nog steeds last hebben van diarree en maag klachten?
Hallo allemaal,
Sinds eind maart wegens paniekaanvallen en angstgevoelens begonnen met het medicijn sertraline op advies van mijn huisarts. Ik ben begonnen met 50 mg en zit sinds vandaag op 150mg. In het begin had ik hele nare bijwerkingen. Ik voelde me heel onrustig en meer paniekerig, had last van hele onrustige benen vooral ‘s nachts en was erg misselijk en had ontzettend heftige diarree. Maar dit was alleen de eerste 2 weken. Dit was echt even naar maar merkte al snel positief effect van de medicijnen. Ik voel me rustiger, vrolijker, minder paniekerig en overall beter in mijn doen. Dus ik ben heel blij met dit medicijn. Wel heb ik nog steeds veel last van mijn maag en darmen vooral diarree ik zit nu op ruim 2 maanden gebruik ik hoop dat dit nog verbeterd zijn er mensen die dit na lang gebruik nog steeds last hebben van diarree en maag klachten?
29-05-2025 | Vrouw | 29
versuft
achteruitgang in geheugen of andere denkvaardigheden
Ik ben zeer blij dat ik begonnen met met Sertraline. Dit medicijn heeft mijn leven in de positieve zin veranderd. Na mijn relatiebreuk moest ik mijn leven opnieuw beginnen. Dit zorgde voor enorm veel piekeren, waarbij ik ook angst en erge paniek kreeg. Ik voelde mij met momenten ook zwaar depressief. Ik zag het leven heel somber in en had het gevoel dat alles zou mislopen.[lees meer...] Ik sliep ook al een jaar heel slecht.
In het begin was ik enorm slaperig en suf van Sertraline. Ik merkte al heel snel dat mijn hoofd rustiger werd. Met momenten is het 'stil' in mijn hoofd. Dit gaf rust en ik begon beter te slapen. Mijn angst is enorm verminderd. Alles is minder overweldigend. Ik zie het leven weer positief en ik heb meer vertrouwen in de toekomst (ook al heb ik nog steeds ups en downs). De enige bijwerking die ik soms lastig vind is dat mijn geheugen minder goed functioneert.. Ik ben sowieso een vergeetachtig persoon maar nu is het veel erger. Het is alsof gedachten minder lang blijven hangen en je hoofd snel weer 'leeg' is. Hierdoor krijgen angstige gedachten niet de kans om te blijven hangen, maar vergeet je ook snel andere dingen. Ik kan ook moeilijker opgeslagen informatie oproepen. In het begin van de inname had ik ook last van diarree, maar dit werd beter na een paar weken.
Ik ben zeer blij dat ik begonnen met met Sertraline. Dit medicijn heeft mijn leven in de positieve zin veranderd. Na mijn relatiebreuk moest ik mijn leven opnieuw beginnen. Dit zorgde voor enorm veel piekeren, waarbij ik ook angst en erge paniek kreeg. Ik voelde mij met momenten ook zwaar depressief. Ik zag het leven heel somber in en had het gevoel dat alles zou mislopen. Ik sliep ook al een jaar heel slecht.
19-05-2025 | Vrouw | 51
darm/maag van streek
angst
Ik ben nu 9 weken bezig met sertraline 50, bij opstart wat mee angst en huilen en soms wat maag en darmklachten, maar sinds 4 weken heb ik nu de hele dag maag en darmklachten .. tegen s avonds is het beter. Is er nog iemand met die ervaring ?
Ik ben ook wel van een hormoonpil naar oestrogel en progesteron overgegaan, dus ms ligt het daar aan maar wil graag weten of ieman[lees meer...]d deze klachten ms had met de sertralinr ?
Ik ben ook wel van een hormoonpil naar oestrogel en progesteron overgegaan, dus ms ligt het daar aan maar wil graag weten of iemand deze klachten ms had met de sertralinr ?
17-05-2025 | Vrouw | 51
gevoelige darmen
lichte duizeligheid
Hallo ik ben nu 9 weken bezig met sertralinr, in het begin verhoogde angst, en soms een dag darmklachten, ik begin me beter te voelen qua gemoed en angst maar sinds 5 weken heb ik last van gevoelige darmen, pijn, rommelen, wind. Heeft iemand dit ook ? Nu bijna 4 weken
Probiotica, spasmomen helpen niet echt
Ik ben ook wel geswitcht van een hormoonpil naar oestrogel, en [lees meer...]nu weet ik niet wat de blijvende darmklachten veroorzaakt, daarom mijn vraag of iemand pas last kreeg na enkele weken
De 2 e en 3 e week heb ik ook 1 dag diarree met buiklast gehad
Bedankt
Probiotica, spasmomen helpen niet echt
Ik ben ook wel geswitcht van een hormoonpil naar oestrogel, en nu weet ik niet wat de blijvende darmklachten veroorzaakt, daarom mijn vraag of iemand pas last kreeg na enkele weken
De 2 e en 3 e week heb ik ook 1 dag diarree met buiklast gehad
Bedankt
02-05-2025 | Vrouw | 50
diarree
buikkrampen
misselijkheid
Hallo, ik gebruik Sertraline nu 7 weken, de eerste 2 weken waren moeilijk, meer angst en opgejaagdheid, ik was een beetje misselijk soms en zo 1 dag in de week diarree met buikkrampen. Ik heb 3 dagen 25 mg genomen en dan overgegaan op 50. Ik was wel angstig omdat ik me een paar jaar geleden heel slecht en moe heb gevoeld met paroxetine, maar ik vond dit veek beter meevalle[lees meer...]n. Na een week of 3 had ik zo eens in de week wel een goede dag, maar na week 5 voelde ik niet zo veel verschil, alhoewel mijn gemoed toch beter is
Ik voel me nog altijd gestresst in de auto en in een winkel vooral in de vm als ik het genomen heb, dat is verergerd met sertraline te nemen. Ik vroeg om nlg te verhogen bij mijn huisarts maar zij zei dat ik dan naar 100 mg moest gaan, dat je een pil van 50 niet door 2 mag delen omdat het filmonthulde tabletten zijn en 75 mg niet bestaat. De apotheek zei dit ook, maar ik lees hier zoveel dat mensen 75 nemen ? Ze zei om dan over te gaan naar een andere Ad maar daar vind ik het sederende effect zo naar
Ik ben ook postmenopauze en link mijn angstklachten daaraan, met verhoging naar 2 pomp oestrogel lijkt de angst nog erger
Hallo, ik gebruik Sertraline nu 7 weken, de eerste 2 weken waren moeilijk, meer angst en opgejaagdheid, ik was een beetje misselijk soms en zo 1 dag in de week diarree met buikkrampen. Ik heb 3 dagen 25 mg genomen en dan overgegaan op 50. Ik was wel angstig omdat ik me een paar jaar geleden heel slecht en moe heb gevoeld met paroxetine, maar ik vond dit veek beter meevallen. Na een week of 3 had ik zo eens in de week wel een goede dag, maar na week 5 voelde ik niet zo veel verschil, alhoewel mijn gemoed toch beter is
26-04-2025 | Vrouw | 41
sertraline (75)
vermoeidheid
levendige dromen
gewichtstoename
lusteloos
Jarenlang last gehad van angst en paniek maar ik wilde geen medicatie slikken omdat het zo'n troep is voor je lichaam. Met inzet van allerlei supplementen en dagelijks wandelen heb ik de angst/onrust redelijk onder controle weten te krijgen, enige wat me echt niet lukte zonder angst was autorijden. Mijn wereldje was daardoor zo ontzettend klein geworden. Dus uiteindelijk n[lees meer...]a ontzettend veel wikken en wegen toch de stap genomen om met medicatie te beginnen want zo'n klein wereldje wilde ik echt niet.
Gestart met 25mg, na aantal weken 50mg. Paar maanden deze dosering aangehouden maar het was het nog net niet. Was zeker wel een merkbaar verschil maar ik wist dat het nog beter kon dus overgegaan naar 75mg.
Hele goeie keus geweest! Ik kon weer auto rijden! Geweldig fijn!! Dus sertraline heeft mij zeker geholpen en ik heb spijt dat ik er niet eerder aan ben begonnen.
Alleen wel een aantal nadelen.
1. Ik ben heel erg veel aangekomen in de 1.5 jaar dat ik het heb geslikt.
2. Waar ik normaal gesproken tussen 08:00 en 09:00 wakker wordt sliep ik nu tot 11:00 zo niet nog later (ik werk meestal late diensten dus hoef niet vaak een wekker te zetten)
3. Kwam ik uit bed ging ik het liefst weer op de bank hangen omdat ik me lusteloos voelde.
4. Hele levendige dromen waardoor ik regelmatig met een naar gevoel wakker werd.
Door deze bijwerkingen ervoor gekozen om te starten met afbouwen.
Ik ben van 75mg naar 50mg gegaan en ben toen 2 maanden 50mg gaan slikken. Daarna om de dag 50mg en 25mg voor 2 weken en toen volledig overgegaan op 25 mg. Dit ongeveer 3 maanden aangehouden en toen 3 weken ene dag 25mg en andere dag niets. Daarna gestopt met sertraline.
5 weken zonder sertraline nu. Ik ben minder vermoeid, ben weer tussen 8:00 en 9:00 wakker en heb geen behoefte om op de bank te hangen.
Mn zin in eten is weer terug naar normaal.
Wel wat momentjes van onrust die ik voorheen niet had, maar ik denk dat dat logisch is nu stoppen met antidepressiva.
Mijn GOUDEN middel, alleen jammer vooral van gewichtstoename
Jarenlang last gehad van angst en paniek maar ik wilde geen medicatie slikken omdat het zo'n troep is voor je lichaam. Met inzet van allerlei supplementen en dagelijks wandelen heb ik de angst/onrust redelijk onder controle weten te krijgen, enige wat me echt niet lukte zonder angst was autorijden. Mijn wereldje was daardoor zo ontzettend klein geworden. Dus uiteindelijk na ontzettend veel wikken en wegen toch de stap genomen om met medicatie te beginnen want zo'n klein wereldje wilde ik echt niet.
Alleen wel een aantal nadelen.
1. Ik ben heel erg veel aangekomen in de 1.5 jaar dat ik het heb geslikt.
Door deze bijwerkingen ervoor gekozen om te starten met afbouwen.
Mn zin in eten is weer terug naar normaal.
Mijn GOUDEN middel, alleen jammer vooral van gewichtstoename
10-04-2025 | Vrouw | 37
sertraline (25mg)
spierpijn
druk op de borst
verminderde eetlust
been trillen
Na 8 jaar van angst en paniek had ik uiteindelijk toch toegegeven om iets te gebruiken. Gestart met 25mg, vanaf dag 2 helse bijwerkingen. 2x naar de dokter gegaan om te checken of dat wel normaal was. Uiteindelijk op dag 7 met de ambulance naar spoed gebracht, koorts, angst zoals ik het nog nooit gekend heb, ik dacht echt dat er iets ernstigs mis was. Van mijn huisarts mo[lees meer...]et ik onmiddellijk stoppen ermee. De psychiater op spoed adviseerde om nog even door te zetten en volgende week zelfs 50mg al te nemen. Geen haar op mijn hoofd denkt aan doorzetten! Als zo een klein half pilletje zoveel teweeg kan brengen in mijn lijf, dan kan dat volgens mij niet gezond zijn. Ik slaap niet, krijg geen hap door mijn keel, al 3kg kwijt. Ik laat mijn lijf even bekomen en zal daarna eens SAMe proberen (zeker eens googelen). De schrik zit er goed in, voor mij geen antidepressiva meer, misschien ben ik daar heel gevoelig aan. Veel moed aan jullie!
Na 8 jaar van angst en paniek had ik uiteindelijk toch toegegeven om iets te gebruiken. Gestart met 25mg, vanaf dag 2 helse bijwerkingen. 2x naar de dokter gegaan om te checken of dat wel normaal was. Uiteindelijk op dag 7 met de ambulance naar spoed gebracht, koorts, angst zoals ik het nog nooit gekend heb, ik dacht echt dat er iets ernstigs mis was. Van mijn huisarts moet ik onmiddellijk stoppen ermee. De psychiater op spoed adviseerde om nog even door te zetten en volgende week zelfs 50mg al te nemen. Geen haar op mijn hoofd denkt aan doorzetten! Als zo een klein half pilletje zoveel teweeg kan brengen in mijn lijf, dan kan dat volgens mij niet gezond zijn. Ik slaap niet, krijg geen hap door mijn keel, al 3kg kwijt. Ik laat mijn lijf even bekomen en zal daarna eens SAMe proberen (zeker eens googelen). De schrik zit er goed in, voor mij geen antidepressiva meer, misschien ben ik daar heel gevoelig aan. Veel moed aan jullie!
Wilt u meer meningen lezen of alle ervaringen analyseren? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van (geanonimiseerde) analyse.
contact
Volg ons op...