Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Clonazepam

10
meningen

Clonazepam

clonazepam

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Epilepsie (2 meningen)
Angststoornis (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
4

Clonazepam

15-02-2023 | Vrouw | 72
clonazepam (0,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb jaren lang rivotril 0,5 mgr,dat was niet meer te krijgen.Clonazepam gekregen,na drie dagen ging het helemaal mis.Huisarts zette me over op Diazepam,voel me nog steeds niet goed,slaap bijna niet,heb een heel eng gevoel in mijn hoofd.Ik wil graag van die troep af,maat oh wat is dat moeilijk zeg.
5

Clonazepam

24-12-2022 | Vrouw | 72
clonazepam (0,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Rivotril is de grootste rotzooi die er is. Ik gebruikte 0,5 mgr totdat het niet meer leverbaar was in de apotheek want de vervanging clonazepam deed helemaal niets. Dus optie is stoppen. Ik ga op dit moment door een hel. Hevige angstenkptsmisselijk,geen hap daar de keel kunnen krijgen,doormaakte nachten met veel angst,niet meer normaal kunnen functioneren overdag. De [lees meer...]huisarts heeft mij overgezet op diazepam maar dit helpt ook niet. Plaats dit maar snel op het forum.
3

Clonazepam

01-12-2022 | Man | 51
clonazepam (0,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op een gegeven moment has ik misselijkheid en angst begin te trillen dan heb ik dit voorgesteld aan de huisarts want tien jaar gelenden ook en ze wisten niet wat mij kunt geven op Aruba ize gaven 2mg rivotril helpt en en wonderbaarlijk uit wist eingelijk niet van afbouwen nu hier in nederland weet ik alles over afbouwenn en wat is clonazepam het is een middel die moeten ei[lees meer...]ngelijk 5 dagen moeten gebruiken en niet meer verder gaan kom je in deze situatie, precies wat ik nu ervaar overweeg nu met de huisarts naar diazepamen hopelijk uit deze shit te komen ben nu 0.5 per dag 1 tablet ik heb 7 dagen niet geslikt na 8 dagen strijden maar waw wat een gif is dit.ik hoop door omwisselen naar diazepam en stoppen met benzo voor altijd het zal wel lukken denk ik 3 maanden is niks maar ik hoor mensen die jaren dat lijkt mij echt een probleem. Dit heet een verborgen veslaving dit zal miljoenen het ook hebben sommige komen zelf hier niet schrijven hun verhaal maar ik denk ze moeten alle benzo aan mensen voor het eerst innemen alleen maar voor 5 of 7 dagen dan stoppen en probeer op kracht te komen er moet een wet komen op benzo zo gaan iedereen naar de klote.
3

Clonazepam

29-04-2022 | Man | 26
clonazepam (2mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Werkt goed maar stoppen ermee blijkt erg lastig
4

Clonazepam

07-07-2021 | Vrouw | 40
clonazepam (2mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hallo allemaal Ik ben nu 2 weken bezig met clonazepam. Ik heb 8 jaar lang alprazolam gebruikt dus ik heb vreselijke bijwerkingen gehad de eerste dagen.. Nu zit ik wel met een probleem ik heb steeds wat verhoging 37.7 en ik denk dan juist meteen dat het aan het medicijn ligt? Iemand hier misschien ervaring mee? Groeten Gabriella
3

Clonazepam

28-06-2019 | Vrouw | 34
clonazepam (0,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
AL jaren heb ik te maken met angst/paniekaanvallen en is er ook een angst en paniekstoornis geconstanteerd. Van oxazepam werd ik naar lorazepam gezet en omdat ik toch een paar keer een fikse paniekaanval had gehad ( 3 in korte tijd) besloot de huisarts na goed overleg met andere arts dat clonzazepam een goede optie zou kunnen zijn. De eerste 2 dagen waren niet prettig. Ik[lees meer...] voelde mij niet goed, ik kreeg meer angst gevoelens en gevoel van onrust en ongemak. Tevens werd ook mijn eetlust minder en dag 3 was het weg. Ik voelde mij erg beroerd (mede door slecht eten?) Het werd zeker wek rustig in mijn hoofd en daar werkt het absoluut goed op, maar ik denk dat het middel voor mijn in mijn eigen persoonlijke ervaring te zwaar is. Het is immers zwaarder dan oxazepam of lorazepam . Cloanzepam schijnt, volgens mijn huisarts, echt een paardenmiddel te zijn en ik persoonlijk ervaar het als erg heftig en dan slik nog ''maar'' 2x daags 0,5mg. Ik blijf erbij dat natuurlijk elke beznodiazepine niets oplost en puur ter ondersteuning en dat is ook in mijn geval omdat ik binnenkort EMDR en psychotherapie ga krijgen om trauma's uit verleden hopelijk (grotendeels) achter mij kan laten/ er rust in vind. Maar ik vind clonazepam persoonlijk erg heftig dus en ik wil echt zeggen dat dit medicijn genomen zou moeten worden wanneer andere de zo genoemde pammetjes niet effectief zijn de klachten waar je het voor nodig hebt want het is gewoon een heftig middel en je moet er tegen kunnen dat je gevoelens echt enorm afgevlakt worden. Ik ben moeder van geweldige meisjes maar ik heb echt gaten in mijn dagen, herinner dingen gewoon niet en geniet minder intens van de fijne momenten. Ben te afwezig, voel mij behoorlijk ver van mijzelf afstaan en ik heb zelfs gezegd, en ik meen het ook echt, dat ik liever een paniekaanval heb soms zodat ik elk geval nog voel dat ik gevoelens hebt want dit is niet prettig en mij helpt het niet om alle gevoelens zo enorm af te vlakken
5

Clonazepam

18-09-2018 | Vrouw | 38
clonazepam (0,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dankzij Clonazepam eindelijk weer rust in mijn hoofd. Door overspannenheid heb ik een paniekstoornis opgelopen en die is nu redelijk onder controle. Slik 0,5 mg per dag. Overigens geen last van bijwerkingen. Slik ze nu 8 weken. Ik ben er heel tevreden over.
1

Clonazepam

13-09-2018 | Vrouw | 46
clonazepam (0,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kan het zijn dat dit de eerste dagen de angst heftiger maakt? Ben beetje bang om hiermee door te gaan
4

Clonazepam

11-02-2017 | Vrouw | 34
clonazepam (0,5mg)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds enige tijd pak ik dit middel wanneer ik me erg onrustig voel, als ik rare gedachtes niet uit mijn hoofd kan krijgen of als ik me druk maak, omdat ik een of andere afspraak heb. Het werkt voor mij, ik word er rustiger van, relaxter en minder angstig. De bijwerkingen zijn bij mij minimaal, ik kan er zelfs mee blijven sporten. Eerder oxazepam geprobeerd waarop mijn lich[lees meer...]aam zelfs bij de kleinste hoeveelheid zeer hevig reageerde. Fijn dat deze medicatie wel iets voor me doet.
1

Clonazepam

02-02-2017 | Vrouw | 40
clonazepam (1mg/ml)
Angst & paniekstoornis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Voorgeschreven voor angst niet lang ingenomen. Gaf me geen goed gevoel.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.