Hormonen - oestrogenen
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie
Naam | Aantal ervaringen | Effectiviteit | Algehele tevredenheid |
Estraderm | Als eerste beoordelen |
Climara | Als eerste beoordelen |
Lynoral | Als eerste beoordelen |
De laatste ervaringen in de categorie: Hormonen - oestrogenen
Tijdens mijn overgang werd ik ontzettend droog en gemeenschap was bijna onmogelijk. Ook tijdens fietsen had ik veel last van pijnen. Strakke spijkerbroeken waren fiasco. Capsules voorgeschreven, nooit gedacht dat ik zoveel bijwerkingen zou krijgen. Stinkende vieze afscheiding. Misselijkheid, hoofdpijn, depressie, eerste 2 weken een ramp. Maar wilde persee doorzetten, omda[lees meer...]t ik weet dat je lichaam moet wennen aan nieuwe medicatie. Ik werk zelf in de zorg en hoor het mij vaak tegen mijn cliënten zeggen. Nu blijven mijn klachten extreem nu ook ik aan het afbouwen ben van dagelijks 1 naar 2 in de week. Zodra ik een capsule heb ingebracht heb ik 2 dagen last. Alleen heb ik geen last meer van een droge en pijnlijke vagina. Als mijn klachten niet minder gaan worden moet ik een keuze gaan maken wat mij zwaar weegt. Nooit geen inwendige sex met mijn partner . Mijn partner doet hier niet moeilijk over, maar het is zo'n gemis in onze
relatie.. lees hier weinig van terug. Ben ik de enige..Toch wil ik dit doorzetten omdat wij een fijn sexleven hadden . Heeft iemand goede ervaring met ander een andere medicatie?
Na 2 jaar veel last te hebben van opvliegers.
Ook overdag bloedheet ,huishouden bijna niet meer uit kunnen voeren.
Dan kwam er weer een opvlieger.
Nachts om het uur wakker.
Zweten warm,deken af ,deken er weer op.
Moeilijk in slapen.
Volgende dag zeer slecht voelen.
Intens moe,grieperig gevoel.
Puur door niet meer te kunnen slapen.
Nergens meer zin in.
Het beheers[lees meer...]te totaal mij leven.
Sexueel helemaal diep onder het 0 punt.
Totaal geen gevoel meer daar bij.
Maar goed na de zoveelste nachten en dagen ,opvliegers was ik het zo zat.
Na de huisarts gegaan .
Hij heeft mij Estradiol Sandoz voor geschreven.
Ma.en Do.pleister plakken.
Een wat grotere water transparante pleister erover.
En het blijft perfect zitten
Geen bijwerkingen van de pleisters.
Na 3 weken merkte ik al verschil.
Geen problemen meer bij inslapen.
Val snel in slaap.
Geen opvliegers meer in de nacht.
Geen 1 !!!
En uitgerust wakker worden .
Wat een weelde.
Overdag gewoon kunnen stofzuigen schoonmaken,zonder de bloedhete opvliegers .
Ik gaf de pleisters de voordeel van de twijfel.
Maar ik wil niet meer anders .
Had ik het maar veel eerder gedaan.
Ik heb mij leven weer terug.
En dat na 2 jaar.
Hoe fijn is dat :)
En de sexuele gevoelens komen ook, en zijn ook weer terug.
Hoe is het mogelijk dat zo pleister ,zoveel verandering kan brengen in lichaam.zowel mentaal als lichamelijk.
Wauwww !!!
Tip van vriendin dit gaan gebruiken. Verzakking niet verholpen, maar wanden zijn dikker en steviger. Hierdoor minder last van de verzakking.
Veel afscheiding vanaf de eerste dag. Lijkt wel op de zetpil in vloeibare vorm gedurende de dag naar buiten komt.
Gebruik nu 12 dagen en afscheiding lijkt minder te worden. Hoop dat dit zo blijft.
Geleidelijk aan pijn gekregen bij sex, totdat penetratie eigenlijk niet meer mogelijk was. Ik dacht dat mijn sexleven voorbij was, totdat mijn huisarts Synapause voorschreef. Twee weken elke dag, daarna 1x per week. In het begin last van erge branderigheid en wat zeurende buikpijn. Doorgezet, en zo blij met dit middel. Ik kan het elke vrouw in de overgang aanbevelen. Nu d[lees meer...]oe ik 1x per 2 weken een onderhoudsdosis, en geniet weer volop van het leven
1 dag had ik wel de pleister weggehaald maar pas later op de dag opnieuw opgeplakt (zaterdag). Sindsdien hevige buikpijn. Dinsdagochtend erop doorgelekt met bloeden. Ik had al jaren geen menstruatie meer en nu dus opeens wel.
Eerst begonnen met de ovules Synapause E3, kliederboel, branderig gevoel na inbrengen. Laatste ging na aantal weken over en mijn klachten mbt droge vagina ook, maar ik vond de geur die door de ovules ontstond medicinaal en onprettig, rook het in mijn ondergoed maar ook in broeken, zelfs mét gebruik inlegkruisje. Nu sinds kort de Synapause vaginale crème, werkt veel fijner[lees meer...] en ruikt niet. Ook niet de smeerboel van de paraffine die in de zetpillen zit. Jammer dat ik niet gelijk de crème kreeg voorgeschreven, maar ben nu erg blij met resultaat!
Nog maar 1 capsule gebruikt en eerste dag zeer vermoeiend, hele zware benen, hoge hartslag,heel misselijk, op!
Na 1 capsule al!!!! Wie kan mij vertellen hoe lang dit ongeveer gaat duren . De bijwerkingen.
Ik heb ook een beroerte gehad toen ik 20 jaar was . Ik gebruik synapause , maar de dokter heeft mij bloedverdunners voorgeschreven.
Ik verbaas me over de relatief vele negatieve ervaringen. Ik ben blij dat dit middel bestaat, zodat vrouwen vanaf de overgang tot op hoge leeftijd een goed bevochtigde vagina kunnen houden. Ik weet niet hoe mijn seksleven eruit zou zien zónder, want voordat ik het gebruikte was het vrij ontmoedigend als mijn vriend mijn vulva aanraakte.
In Nederland wordt geen estradio[lees meer...]l maar estriol gebruikt voor in de vagina, dat is nog veiliger. Het is de vorm van oestrogeen die zwangere vrouwen aanmaken, en die (nog) minder in verband wordt gebracht met borstkanker.
Ik tel mijn zegeningen en ik dank de medische wetenschap voor dit eenvoudige middel dat veel verlichting geeft zonder bijwerkingen.
Begonnen vanwege overgangsklachten, slecht slapen, somber, opvliegers. Maar kreeg veel last van bijwerkingen. Hartkloppingen na 3 uur wisseling pleister, spaning, paniek. Nooit eerder gehad. In de dagen erna werd het minder bij afname pleister. Bij nieuwe plakken volgens schema, kwamen de klachten steeds erger terug. Gestopt, dagen erna ook geen pretje. Enorm gespannen, ho[lees meer...]ofdpijn.
Neem al meer dan 20 jaar Livial waarbij ik me steeds zeer goed voelde, op aandringen van gynaecologe omdat het risico op beroerte bij ouderen groter zou zijn, ben ik vier maanden geleden gestopt en voel me verschrikkelijk ellendig met wel 15 opvliegers per dag waarbij mijn bloeddruk dan ook veel daalt en ik me helemaal futloos voel. Had nog enkele pillen in huis en heb de[lees meer...]ze ochtend terug 1 genomen ..... Morgen dan naar dokter voor 'n nieuw voorschrift, hopelijk is ze akkoord dat ik terug start met Livial.
Voel mij zo lamlendig. Depressief hoelang duurt het
Werkt meer Sdan goed bij mij ,gelijk resultaat
Geen blaasontstekingen meer
Geen vaginale droogheid meer
Bijna geen urineverlies meer
Seks niet meer pijnlijk
Voel me stukken beter,veel beter gestemd
Veel minder stemmingswisselingen
Had ik dit maar jaren eerder geweten
Voorgeschreven door gynaecoloog ivm terugkeremde blaasontstekingen, soms 1 week na beeindigen kuur weer klachten meer dan 10 infecties afgelopen half jaar.
Sinds gebruik van deze creme zijn mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwennen.
Hoef niet meer om het half uur te plassen, geen buikpijn meer, vind het een wondermiddel.
Ik had dit eerder moeten weten. Na verkeerde diagnoses van de huisarts met een psychologisch traject, neusspray tegen migraine, spiraal, bloedtesten ben ik mijn bedrijfsarts zo dankbaar. Dankzij hem ben ik bij Curilion in Haarlem terecht gekomen die mij de (50) pleisters hebben aangeraden. Dit heeft heel mijn leven een andere wending gegeven. Als ik de pleister vergeet kri[lees meer...]jg ik meteen hoofdpijn. Het werkt direct en ik ben blij dat ik niet structureel paracetamol en ibuprofen hoef te slikken. Doordat de hormoonklachten geleidelijk erger werden merkte ik het moeilijk op. Mijn concentratievermogen en energieniveau zijn weer beter, libido omhoog, kalmere gemoedsrust en natuurlijk minimaal tot geen hoofdpijn meer. Voor de minimale vorm van hoofdpijn kijk ik nu naar een andere dosering (75). Pas op voor het gebrek aan kennis rondom dit onderwerp. Zelfs bij de apotheek kreeg ik de waarschuwing dat een hogere dosering kan leiden tot verhoogde kans op hart en vaatziekten. Dit was niet correct en maakte mij onnodig angstig voor deze levensverbetering.
Als gevolg van de overgang had ik zo’n droge vagina dat gemeenschap niet meer mogelijk was. Ook had ik veel last van blaasontstekingen. Synapause helpt hier erg goed tegen. De eerste dagen had ik een branderig gevoel, maar dat verdween na een paar dagen. Ik gebruik het nu twee keer per week. Ik was altijd al gevoelig voor oestrogeen en ik merk dat ik me somber begin te voe[lees meer...]len. Dat was ik voorheen niet. Na de overgang had ik geen sombere buien meer. De synapause wakkert deze somberheid weer aan. Ik kijk het nog even aan, maar anders stop ik ermee.
Op aanraden van de arts ivm met chronische blaasontsteking , werd mij dit geadviseerd.
Ik begreep niet dat ik elke dag buik en rugpijn had.
Mijn seksuele gevoelens zijn enorm afgenomen.
Deze symptomen had ik al een paar jaar eerder ervaren. Toen gebruikte ik elke dag, inbreng eitjes. Vreselijk wat was dat erg. Toen idd gestopt.
Ik sta in twijfel wat nu te doen, doorg[lees meer...]aan of niet.
Wil gewoon geen blaasontsteking meer hebben.
Hevige overgangsklachten, van stemmingswisselingen tot niet meer kunnen slapen depressieve gedachte. Opvliegers etc. Met de pleister was ik na 4 weken voelbaar ‘in balans’, ik was weer m’n oude zelf.
Ik had hevige overgangsklachten: stemmingswisselingen, opvliegers, niet slapen, depressief bij vlagen, het leek alsof mijn ‘zachte kant’ geblokkeerd was. Ik kreeg uiteindelijk estradiol pleisters van Sandoz en na plm 4 weken was ik weer m’n oude zelf zonder klachten. Na 3 maanden kreeg ik na aanvragen van een herhaalrecept een andere pleister. Binnen een week was ik helema[lees meer...]al terug bij af. En had ik er hoofdpijn bij. Gelukkig vergoedt de verzekering beide merken en kon de apotheek mijn oude merk bestellen.
Ik had pijn bij gegemeenschap en blaasproblemen ontstekingen en urineverlies, nu een week elke dag,voelt van binnen al zoveel zachter en ontspannen ,
heb alleen nu gewenning klachten,dat is normaal dat lees je hier ook,vaak na twee weken geen bijwerkingen meer,daar wacht ik op,nu elke avond een zachte creme pil inbrengen na twee weken 2 keer per week.
Ik zet even door wa[lees meer...]nt ik heb het er voorover .
Want mijn klachten belegerde erg mijn welbevinden als vrouw
Deze creme voorgeschreven gekregen vanwege vaginale klachten, roodheid en droogheid. Na 2 dagen al een "ongesteldheids"gevoel. krampen in onderbuik en ook lage rugpijn. Contact met huisarts: Klacht is niet bekend. Toch worden deze klachten hier vaak genoemd. Wel gelijk stoppen en kijken of de klachten verdwijnen. Uitslag uitstrijkje afwachten en als dat allemaal goed is, [lees meer...]doorverwijzing naar de menopauze poli.
ik neem livial reeds 20 jaar. Ik zie er prima uit. Goed bewaard zei de controlearts . Ik ben nog redelijk soepel, heb vroeger veel sport gedaan en ook dat heeft natuurlijk invloed.
Op het einde van de cyclus voel ik me we sneller geIrriteerd (cfr vroeger opvliegers en kort van stof) lichte dufheid in het hoofd , en heb ik trek in vis, zoals maatjes, of sprot of paling.
[lees meer...]
Stilaan laat de leeftijd zich gelden veronderstel ik en heb ik wel wat peesontstekingen. schouder. Wat onstuimig bewogen en met de kleinkinderen geravot. Met krachttraining kinesist kan ik dit +- rechttrekken. Volgens hen maak ik verrassend vorderingen en maak spierweefsel bij.
Volgens mij ligt dit aan de Livial. Ik neem geen andere medicijnen tenzij kalktabletten tegen osteoporose maar die vergeet ik nogal eens en soms wat magnesium. Ik ben blij dat ik 20 jaar geleden een vrouwelijke arts had die me dit voorgeschreven heeft. Ik vraag me af wanneer ik stop. Ik voel me hier echt wel goed bij.
Bijwerkingen, - negatieve weet ik niet, positieve volgens mij mijn conditie en (normale) prima look voor mijn leeftijd. PS, sex is ok, maar daarvoor ben je natuurlijk met 2.
15 jaren opvliegers, nachtzweten, doodmoe en geen energie, maar 2 uur per nacht slapen, 5x per nacht moeten plassen, overdag vaak moeten plassen, blaaspijn, krachtsverlies (ik kon nog geen potje groente openen), hevige gewrichtspijn en een vrouwelijke huisarts die niet hielp en vond dat ik er maar doorheen moest. Maar wel tramadol, slaappillen en verwijzing pijnpoli....Te[lees meer...]rwijl bio identieke hormonen veel beter (en heel goedkoop zijn want er is geen patent op). Eindelijk verwijzing naar goede gynaecoloog en via de gynaecoloog bio identieke hormonen gekregen, 75 mcg Systen pleisters+ utrogestan + Vagifem+ testosteron (want ook dat bleek veel te laag). Wat een verschil! Geen pijn meer, ik slaap weer, geen opvliegers en eindelijk weer energie.
Ik was overgestapt van femoston tabletten naar estradiol pleisters in combinatie met een progesteron tabletten
Inmiddels ook na 3 maanden gebruik erge huiduitslag, rode plekken en jeuk, lijkt inderdaad op een lichte brand plek en soms jeuk en kan het wel kapot krabben maar houd me in, de plekken waar de pleister zat smeer ik sudocreme, vaseline of Bepanthen maar de rode [lees meer...]plekken zitten er ook ruim 3 weken.
Ik ga overleggen met huisarts om toch maar weer over te stappen op tabletten.
Moet zeggen ook ervaar ik meer gewrichtsklachten bij de pleister ipv femoston..
Ik wordt ook nog gewoon ongesteld als ik de 2weken progesteron heb geslikt ik ben 53..
Het blijft een zoektocht qua HRT therapie
Heel erg blij met deze pleisters (in combinatie met oestrogeen)! Paar handigheidjes: warm de pleister even op tussen twee handen voordat je hem aanbrengt. En als je hem losmaakt even met nat washandje de huis schoonmaken ivm restjes (anders krijg ik rode plekken). Ik plak ze op m'n heupen en billen (buik vond ik niet aangenaam en kreeg last van mn darmen). Wissel 2x per we[lees meer...]ek. Vrijwel al m'n klachten zijn zeer sterk verminderd. Geen opvliegers meer (binnen 2 dagen weg!), slaap beter, minder haaruitval en vooral heel veel minder spier- en gewrichtsklachten. Helaas blijft libido nog zeer laag :(. Maar enorm blij mee!! Ik wil nooit meer zonder.
Ik ben er na 14 dagen mee gestopt. Ik had de zelfde vervelende klachten als toen ik nog ongesteld was. Vooral de buikpijn!
Ik gebruik het nu twee maanden en ben erg tevreden. Ik slaap nu beduidend langer en dieper, word uitgerust wakker. Voorheen lag ik 's nachts een flinke tijd (soms meermaals) klaarwakker. Ook minder last van gewrichts- en spierpijn, een gejaagd gevoel, kort lontje, zweetaanvallen (overdag en 's nachts), en hartkloppingen. Die laatste zijn minder vaak en minder intens. Wat e[lees meer...]en zegen dat dit bestaat! Ik kreeg na een paar weken licht gezwollen borsten maar dat vind ik wel prettig, ze zijn wat voller. Ik gebruik Sandoz (Systen wordt niet vergoed door mijn verzekeraar), in het begin lieten de pleisters makkelijk los of gingen rimpelen, het is even uitzoeken hoe ze het beste kunnen blijven zitten, maar dat gaat nu goed.
Pleisters werken bij mij tegen uit de kom gaan van gewrichten door overgang. Ook voortdurende hoofdpijnklachten zijn verdwenen. Tijdelijk hielp het ook tegen diepe spierpijn in bovenbenen. Helaas na enkele maanden is diepe spierpijn weer terug. Daarbij komt een steeds ernstiger worden van huiduitslag op de plek van de pleister. Blijft zeker drie weken aanwezig nadat pleist[lees meer...]er verwijderd is. Huid lijkt wel verbrand. Ook veel jeuk. Kan bijna geen onbeschadigde plek meer vinden in het plakgebied. Dus ik stop met deze pleisters.
Post menopauze nu op 6 pompjes per dag. Hopelijk zal deze dosis me van de meeste symptomen verlichten. Verhoogde telkens pas na minimaal 3 maanden op zelfde dosis, wanneer ik niet klachtenvrij was.
Zou handig zijn mocht er een hoger gedoseerde versie bestaan zodat we minder moeten smeren. Zou ook fijn zijn mochten artsen beter geïnformeerd zijn.
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (6644) |
Anticonceptie - overig (4604) |