Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Ciclosporine

11
meningen

Ciclosporine

ciclosporine

geef je mening
Bij  EczeemX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Psoriasis (4 meningen)
Auto-immuunziekte (1 mening)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
3

Ciclosporine

18-11-2021 | Vrouw | 19
ciclosporine (100mg)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
ik heb sinds baby zijnde eczeem. De jeuk irriteerde me het meest. Ik heb aanvallen die me nergens anders aan laten denken dan de jeuk en dat duurt soms uren. Ook ben ik allergisch voor veel stoffen in zalfjes. dus alles geprobeerd wat ik kon maar helaas had het weinig effect. toen maar beginnen aan de ciclosporine., maar wat een bijwerkingen! Gelukkig kan het niet slechter[lees meer...] als die vervelende jeuk maar ik voel me niet helemaal mezelf. eczeem is 95% weg! dus dat is mooi. ik hoop dat er snel wat anders op de markt komt waar ik niet zulke bijwerkingen van krijg
5

Ciclosporine

08-07-2021 | Vrouw | 55
ciclosporine (100mg/ml)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na vele medicijnen,tabletten,zalven,lichttherapie,sloeg dit medicijn wel meteen aan,al na 4dagen zichtbaar resultaat. Het regelmatig bloedonderzoek,en bloeddrukmetingen,heb ik het er graag voor over. Hopelijk na het afbouwen,blijft het weg. (Extreme handen /vingers eczeem)
1

Ciclosporine

01-07-2021 | Vrouw | 38
ciclosporine (50mg/ml)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Gestart door ernstig eczeem 3 dagen gebruikt en ineens een herpes en krentenbaard infectie gekregen. Ik ben per direct gestopt.
2

Ciclosporine

02-10-2020 | Vrouw | 55
ciclosporine (100mg/ml)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik slik geen 100 maar 2 x 125 mg per dag, die keuze kon ik hierboven niet maken. Ik zou het twee maanden moeten slikken, het is nu met een maand verlengt. Mijn immuunsysteem zou gereset moeten worden. Nu na twee maanden komt de eczeem er helaas gewoon doorheen.
4

Ciclosporine

18-07-2019 | Vrouw | 27
ciclosporine (150mg)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al jaren hormoonzalven gebruikt, en was semi-beheersbaar. Na weer een ernstige periode met eczeem aanvallen waar ik niet meer door kon slapen van de jeuk en normaal kon functioneren, toch naar de ciclosporine overgestapt. In het begin last van hoofdpijn, misselijk, moeheid. Nu na 4 weken en een verlaging in de dosis, zijn de bijwerkingen dusdanig afgenomen dat er goed me[lees meer...]e te leven is. Beetje moe af en toe en misselijkheid als ik de pil zonder eten inneem. De jeuk is bijna helemaal weg, mijn huid is helemaal gaaf en voelt super aan. Dus al met al werkt het erg goed.
4

Ciclosporine

18-04-2019 | Man | 12
ciclosporine (125mg)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Mijn zoon van 12 sikt sinds 3 april 2019 de ciclosporine. Na 12 jaar verdween de eczeem als sneeuw voor de zon. Wat een verademing voor hem, hij zak me; “mam, het voelt of mijn lijf bevrijd is”! We merken dat sinds 2 dagen zijn gezicht weer erg droog wordt! Hopelijk door de spanning van een eind toets van groep 8. Morgen bloedcontroles en dan maar hopen dat het snel nog [lees meer...]beter gaat en zijn nieren prettig mee werken.
2

Ciclosporine

16-08-2018 | Vrouw | 40
ciclosporine (100mg)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben nu 3 jaar bezig met hormoonzalven, waar het eczeem doorheen brak. Prednison, waar het eczeem na de 3de kuur doorheen brak. Nu ciclosporine, vorige arts wilde het niet voorschrijven, omdat hij dacht dat Mn nieren het niet aan konden. Deze arts wilde wel voorschrijven. Het leek even te helpen, nu na 2 maanden gebruik breekt het eczeem weer door de medicatie heen. Nooit j[lees meer...]eukVrij of eczeemvrij geweest zoals andere bevindingen. Wel 1ste 2 weken veel last gehad van: misselijkheid, diarree en buikpijn. Dat is nu wel minder. Ook in die wenperiode veel hoofdpijn. Ook dat is weg, nu nog af en toe wat minor discomfort zoals droge mond en af en toe diarree. Kan het wel aanbevelen, maar kijk echt goed of het binnen 1 maand aanslaat, anders moet je misschien ophogen (dat ga ik nu proberen)
3

Ciclosporine

20-03-2018 | Vrouw | 48
ciclosporine (200mg)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Op 19 januari begonnen met 250 mg Ciclosporine tegen ernstig eczeem over mijn hele lijf. Jarenlang wilde ik dit middel niet slikken maar nu had ik gewoon geen keus meer. Na 4 !! dagen inname begon het eczeem langzaam te verminderen en de jeuk was weg. Geweldig. In de eerste week wel een paar keer flink misselijk geweest en hoofdpijn gehad maar met een maagbeschermer was [lees meer...]de misselijkheid ook weg. Hoofdpijn heeft ook niet langer dan een week geduurd. De vreselijke vermoeidheid begon na een week of twee. Viel in slaap op mijn werk. Ben 3 dagen in de ziektewet gegaan en vanaf dat moment slaap ik nu elke woensdag-en zaterdagmiddag. Om 21.00 ga ik elke avond slapen tot 06.30 uur. Een sociaal leven heb ik eventjes niet maar ben wel in staat om goed te kunnen werken en sporten op deze manier. De eczeem komt weer iets terug maar goed onder controle te houden met hormoonzalf. Het wachten is nu op een nieuw medicijn welke middels injecties toegediend wordt en minder bijwerkingen heeft. Mijn specialist verwacht het zeer binnenkort in ons ziekenhuis en ik ben een van de 5 mensen die het gaat proberen. Mijn 3-wekelijkse bloedcontroles zijn prima. Ontstekingswaarden dalen nog steeds en mijn lever en nieren functioneren prima. Al met al toch blij dat ik er aan begonnen ben!
2

Ciclosporine

04-05-2015 | Vrouw | 29
ciclosporine (100mg/ml)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Dit medicijn werkt erg goed tegen de klachten. Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wel heb ik vreselijk veel last van bijwerkingen. Vooral het branderige gevoel in handen, voeten en lippen, maar ook pijn in de spieren, pijn met plassen en een op hol geslagen hart. Zodra ik stop met de medicijnen zijn de klachten ook direct weer terug.
5

Ciclosporine

20-03-2015 | Man | 20
ciclosporine (100mg)
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Had hele erge eczeem overal op mijn huid, van boven tot onder. was begonnen rond november, heb toen eerst prednison geslikt, maar dit haalde vrij weinig uit. Toen naar de dermatoloog en die schreef me eerst ook een hogere dosis prednison voor, maar ook nog niet het gewenste effect, toen kreeg ik ciclosporine en in het begin merk je nog niet veel, maar na 2 weken merk je ve[lees meer...]rschil en in februari was mijn eczeem weg en is tot nu toe nog niet teruggekomen. Ik ben nu een maand van het medicijn af.
4

Ciclosporine

28-07-2014 | Vrouw | 47
ciclosporine
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ciclosporine is uiterst effectief, echter mijn bloeddruk is erg gestegen. Krijg deze met verschillende medicatie moeilijk onder controle.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2337) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1399) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1154) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (960) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (917) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (876) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (829) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (781) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (673) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (656) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (650) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (634) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (628) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (604) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (596) - Verslavingsziekten
Metformine (593) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (548) - Anticonceptie - overig
Escitalopram (513) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (487) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (466) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (440) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (431) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.