Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

ziekte

Eczeem


 

Vergelijk de ervaringen met medicijnen voor eczeem


De laatste ervaringen over medicijngebruik bij: eczeem

1

Cetomacrogol creme/zalf FNA

20-08-2023 | Vrouw | 69
cetomacrogolwas
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Creme voorgeschreven door dermatoloog, in januari nav plotseling ontstoken oogleden en rosacea achtige klachten. Nu bijna 8 maanden later steeds meer ontstekingen in gezicht. Of het ligt aan deze cetamacrogelcreme of aan de soolantra creme die ik ook al bijna 8 maanden gebruik . Hier ben ik mee gestopt enkele dagen geleden. Maar de ontstekingen zijn nog steeds heftig.[lees meer...] Overal pukkels en uitslag, ontstekingen in hele gezicht. Ik heb al 20 jaar rosacea maar nooit noemenswaardige klachten hierdoor gehad. Ook nooit seciale zalf of crème hiervoor nodig gehad. Maar sinds ik die twee cremes gebruik en allerlei soorten oogzalven tegen ontstekingen aan oogleden is mijn hele gezicht een puinhoop geworden en heb ik nu ook nog occulaire rosacea ontwikkeld.
1

Cetomacrogol creme/zalf FNA

19-03-2023 | Vrouw | 20
cetomacrogolwas
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg deze crème voorgeschreven nadat ik een klein eczeemplekje had op mijn arm en eentje op mijn wang, als baby had ik eczeem maar sindsdien nooit meer last van gehad. Als advies kreeg ik om deze als bodylotion te gebruiken na het douchen omdat het toen winter werd, om de huid goed vet te houden. Ik had destijds nooit allergische reacties ervaren op huidproducten, dus [lees meer...]ik die avond mijn hele bovenlichaam ingesmeerd met de cetamacrogolcrème (ivm dat ik lui was niet mijn gehele lichaam ingesmeerd). Na een paar uur begon ik op te zwellen, had ik over mijn gehele gezicht, hals, borst en armen allemaal verheven rode plekken, op mijn buik allergiebultjes. In het begin leek het met de dag erger te worden, mijn ogen werden ook helemaal dik. Dit heeft twee weken geduurd voordat het er "normaal" genoeg uitzag voor mij om weer naar school te kunnen. Afspraak met de dermatoloog was met spoed maar duurde alsnog bijna 2 maanden, als ik me het goed herinner. Bij de dermatoloog heb ik een allergietest laten doen met plakkertjes op mijn rug, hier kwam gek genoeg niks uit. Nog steeds een raadsel waarom mijn huid op deze manier heeft gereageerd. Toen hormoonzalf en koelzalf zonder rozenolie voorgeschreven gekregen, omdat ik sinds de uitbraak nu over mijn gehele bovenlichaam eczeem had. Deze crème heeft waarschijnlijk mijn eczeem getriggerd, het is nu 3,5 jaar later en ik loop er nog steeds mee, in de tussentijd is het ook verspreid naar mijn benen... Ik raad iedereen aan om een allergietest te doen met deze crème aangezien het zo heftig is uitgepakt bij mij en ik nu niet van mijn eczeem afkom.
5

Protopic

22-02-2023 | Vrouw | 57
tacrolimus
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Refractair exzeem in mijn aangezicht dat niet verbeterde na cortisone, integendeel. mijn huid was gans kapot, dun en uitgedroogd.... , zeer pijnlijk ..... Na opstart protopic : Eerste dagen last van pijn en branderig gevoel. Na een tweetal dagen een gigantische verbetering die niet optrad bij het gebruik van cortisone.Zeer tevreden.
4

Dupixent

08-02-2023 | Vrouw | 35
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb sinds mijn geboorte last van ernstige eczeem gehad, over heel mijn lichaam. Van alles geprobeerd, ziekenhuis in en uit, en van hormoonzalven tot aan lichttherapie en andere heftige en (vieze pillen die zwaar onderdrukken en de rest van je organen verpesten, prednison, ciclosporine etc) geprobeerd. Niets had geholpen alleen voelde ik mij steeds slechter erdoor. Mi[lees meer...]jn eczeem gaat gepaard met astma en allergieen. Nu ben ik 35 en zo een 2 tot 3 jaar geleden is mijn leven, dankzij de juiste medicatie, enorm verbeterd. Wondermiddelen bestaan nog! Op mijn 33e, zo een 2,5 jaar geleden begon ik met het gebruik van dupilumab (merknaam dupixent). Ik vroeg gewoon aan mijn dermatoloog (Erasmus MC) of er nog nieuwe middelen zijn tegen mijn eczeem en diegene kwam hiermee. Gebruikte met 2 spuitjes per maand en na 4 maanden zag ik weldegelijk groot verschil. Mijn eczeem was aan het verdwijnen zonder zware andere bijwerkingen te hebben. Geleidelijk ging het eczeem weg en op een gegeven moment was het vrijwel helemaal verdwenen. Daarop ben ik begonnen met het afbouwen van het middel, nu spuit ik 1x per maand en merk steeds dat ik langer kan wachten voor het eczeem weer terug komt. Helaas ben ik nog niet af van het middel maar het is echt een godsgeschenk! Voor degene die kampt met eczeem, ik zou dit zeker bespreken met je arts of je dit kan gebruiken. Wel moet ik erbij vermelden dat ik na 1,5 jaar last gekregen van gewrichtsklachten, mijn knieen en handen. Daar heb ik geen oplossing voor. Maar ik heb liever pijn dan eczeem. Daarnaast schijnt dupilumap ook goed te helpen tegen astma, het zou kunnen dat dit mij ook daarmee heeft gehokpen, ik heb nauwelijks last ervan, maar dat wad voor dupilumab ook al zo, dus het heeft het waarschijnlijk versterkt. Tegeb mn allergieën gebruik ik dynista, een neuspray die ook erg goed helpt zonder binwerkingen (alleen in t begin tot een half jaar). Maar al mijn allergieën zijn verdwenen. Nu op mijn 35e heb ik nergens last meer van dankzij dymista en dupilumab. Ik hoop dat mijn verhaal een ander geholpen kan worden met de vreselijke hel van eczeem, astma en allergieën.
5

Protopic

08-10-2022 | Vrouw | 30
tacrolimus
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik protopic voor twee problemen. Als begin twintiger kreeg ik enorme eczeem plekken langs mijn ogen. Na een paar dagen smeren verdween het volledig. Ik moet het onderhouden dus eens per maand komt het licht terug. En daarnaast vlekjes op mijn lijf, hier werkt protopic ook goed bij. Ik heb normaliter geen bijwerkingen. Maar, ik heb helaas ondervonden dat als je maar[lees meer...] een paar druppels alcohol drinkt terwijl je de zalf gebruikt dan lijkt het of de locatie waar de zalf is in brand staat. Een branderig en verontrustend gevoel. Ik schrok snachts wakker en ben naar de spiegel gerend omdat ik dacht dat mijn ogen in brand stonden. Dus géén alcohol drinken bij deze medicatie. Over het product zelf ben ik super tevreden.
5

Locoid

05-10-2022 | Vrouw | 25
hydrocortisonbutyraat
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na verschillende zalven deze voorgeschreven gekregen voor seborroïsch eczeem rondom de neus + kin. Andere zalven werkten niet, werd er eerder gekker van… Deze werkt erg fijn. Geen bijwerkingen, na een paar dagen bijna overal vanaf. Vooral gewoon niet te veel gebruiken (dun smeren), niet te lang en goed afbouwen.
4

Triamcinolon crème/ zalf/ smeersel

28-09-2022 | Vrouw | 19
triamcinolonacetonide
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Deze zalf werkt perfect voor mijn eczeem. Hierdoor trekt de jeuk weg en heelt de huid die kapot is gekrabt. Enig nadeel is dat er pigment uit mijn huid wegtrekt en daardoor lichte witte vlekken op mijn eczeemplekken heb. Maar qua werking van de zalf werkt het erg goed.
3

Toctino

20-08-2022 | Vrouw | 59
alitretinoïne
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heb een hardnekkige vorm van eczeem aan mijn handen, vingers en linkerbeen en linkervoet zool, sinds een paar jaar. Van alles geprobeerd, zalfjes, crème, licht therapie. Niets leek te helpen. Toen door dermatoloog Toctino geadviseerd. Direct gestart met 30 mg. Effect was er al vrij snel. Eczeem verdween na een paar weken. Was natuurlijk blij aangezien eczeem je leven beh[lees meer...]oorlijk beïnvloed. Gestopt met de Toctino. Eczeem bleef een paar maanden weg maar kwam helaas weer terug. Opnieuw weer in overleg met dermatoloog begonnen. Zelfde proces. En weer nadat het in een wat lichtere mate terug kwam opnieuw met 10 mg weer gestart. Bloedprikken om de waarden weer in de gaten te houden. Daar kwam gelukkig steeds een positieve uitslag, m.u.v. de laatste keer, vervettings waarden iets verhoogd. Vandaag besloten om toch te stoppen, vanwege bijwerkingen. Hitte in mijn hoofd is o.a een reden om te stoppen. Daarnaast een algeheel niet fit gevoel. Twijfels of de medicatie hier ook aan meewerkt. Eczeem is minimaal, hopelijk blijft het nu zo, blijft de heftigheid uit, dan kan ik er wel mee leven.
5

Denorex RX

14-06-2022 | Man | 21
koolteer/ levomenthol
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zoals anderen benoemen, het enige middel dat werkt tegen eczeem. Omdat ik graag iets vergelijkbaars wilde, veel gezocht op internet. Er bleek een apotheek (uit Oldenzaal) een tijdlang een tussenoplossing te hebben, met dezelfde werkzame stoffen. Toen ik daar weer een keer voor een extra fles heen belde, kreeg ik het bericht dat het nu ook weer machinaal geproduceerd wordt[lees meer...], door 'De magistrale bereider'. Kortom, Denorex bestaat niet meer, maar er zijn vervangende oplossingen met precies dezelfde werkzame stoffen.
5

Dupixent

08-06-2022 | Man | 26
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Heel mijn leven heb ik last van eczeem. Zoveel dingen geprobeerd maar niets werkte zoals het zou moeten. Op mijn 22e heb ik enorme uitbraken in mijn gezicht en hals gekregen (en ook over de rest van mijn lichaam maar minder erg.) Waardoor ik zo onzeker was en altijd pijn had. Ik krijg Dupixent nu al 2 jaar en het werkt echt top! Af en toe smeer ik hormoonzalf maar na 1 x s[lees meer...]meren is de uitslag alweer weg. In het begin wat bijwerkingen gehad bij mijn ogen waardoor ik heel slecht begon te zien. Dit is wel terug gebeterd. Al blijven mijn ogen wel wat gevoelig en de huid errond ook. Maar er is een gigantische verbetering! Ik ben zo dankbaar dat dit bestaat en dat ik het krijg.
4

Dupixent

22-05-2022 | Vrouw | 29
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na jaren van alles te geprobeerd te hebben over gegaan naar dupixent. Na 1 jaar gebruik dupixent toch weer gestopt naar vervelende bijwerkingen. Maar het effect van dupixent was goed, geen eczeem en jeuk meer!
3

Dupixent

28-04-2022 | Man | 57
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Nu 3 weken in gebruik , voel en zie nog niet echt de voordelen heb extreme schilfering hoofdhuid, heb een vermoeden dat het een reactie is op het afbouwen hormoonzalf (tsw) hoop dat het steeds beter wordt , heb hiervoor jaren hormoonzalf gebruikt en 3 maanden ciclosporine wat ik moest staken ivm hoge bloeddruk
5

Selsun

09-03-2022 | Man | 32
seleensulfide
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voor mij echt een wondermiddel. Jarenlang last gehad van Seborroisch eczeem. Diverse zalfjes en shampoos gebruikt voor mijn hoofd, gezicht en baard. Nu ik dit gebruik heb ik bijna geen last meer van schilfers. Ik moet dit wel elke week gebruiken en het stinkt ook behoorlijk, maar dat heb ik er graag voor over.
3

Dermovate

17-01-2022 | Man | 70
clobetasol
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Last van Lychen planar, met name op de benen.
5

Protopic

26-12-2021 | Vrouw | 58
tacrolimus
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het nu 2 maanden bij eczeem rondom en op de oogleden. Nooit eerder eczeem gehad, nu pas sinds een half jaar. Zo vervelend en lelijk in je gezicht natuurlijk. Verschillende sterktes hormoonzalf gebruikt. Werkten even maar het kwam steeds weer terug. Ook slecht voor de huid om lang te gebruiken. Dermatoloog in het ziekenhuis schreef me Tacrolimus ( is protopic) vo[lees meer...]or. Wat een geweldige zalf! Ik ben er gelukkig mee! Ik smeer het voor ik ga slapen dun, en in de ochtend. Huid is weer als vanouds en kan gewoon weer make-up gebruiken zonder problemen. Huid is weer mooi flexibel en gezond. Bij gebruik van alcohol inderdaad heel warm in je gezict, alsof je koorts hebt maar dat verdwijnt weer na korte tijd, geen probleem. Ik zeg... doen, je zult er blij mee zijn!
3

Ciclosporine

18-11-2021 | Vrouw | 19
ciclosporine
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik heb sinds baby zijnde eczeem. De jeuk irriteerde me het meest. Ik heb aanvallen die me nergens anders aan laten denken dan de jeuk en dat duurt soms uren. Ook ben ik allergisch voor veel stoffen in zalfjes. dus alles geprobeerd wat ik kon maar helaas had het weinig effect. toen maar beginnen aan de ciclosporine., maar wat een bijwerkingen! Gelukkig kan het niet slechter[lees meer...] als die vervelende jeuk maar ik voel me niet helemaal mezelf. eczeem is 95% weg! dus dat is mooi. ik hoop dat er snel wat anders op de markt komt waar ik niet zulke bijwerkingen van krijg
5

Toctino

28-10-2021 | Man | 62
alitretinoïne
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik ze nu al 2 jaar. Totaal geen last van bijwerkingen wel om de 3 maanden bloedprikken. Al mindere dosering geprobeerd maar dan komen de klachten weer terug. Voor mij een heel goed middel maar kom er waarschijnlijk nooit meer vanaf. Ik let wel op vet eten en sport regelmatig. Volgens de dermatoloog heb ik last van Eczema hyperkenafoticum et rhagadiforme. Heel veel las[lees meer...]t van kloven aan handen en voeten. Eerst niatigason gebruikt maar werkte minder goed dan toctino 30 mg
5

Dupixent

21-09-2021 | Man | 60
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Zit nu bijna 3 jaar aan de Dupixent en kan na 30 jaar eindelijk zeggen dat ik mijn atopisch eczeem onder controle heb. Kreeg in begin iedere 2 weken een spuit, maar nu om de 5 weken. Zo nu en dan gebruik ik nog wel eens cetomacrol en of hormoonzalf . En dat voornamelijk voor mijn handen, om te voorkomen dat er weer barsten en kloven in komen. Voor mij echt een top med[lees meer...]icijn, heb nu sinds bijna 3 jaar geen predison meer gehad. Terwijl ik voor de Dupixent zeker 3 a 4 stoot kuren per jaar had. En om over de diverse tubes hormoonzalf maar te zwijgen. P
4

Dupixent

21-07-2021 | Vrouw | 20
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Het heeft de ruwe kantjes van mijn eczeem weggehaald, maar de eczeem is zeker niet verdwenen. Plaatsen waar ik nooit eczeem heb gehad begonnen ineens te jeuken. Daarentegen is mijn astma compleet verdwenen en kan ik weer een eindje fietsen zonder puffers! Nu zit ik zelf nog met een dilemma of deze prik het mij waard is vanwege mijn oogproblemen.
1

Hydrocortison crème/ zalf/ smeersel

09-07-2021 | Vrouw | 24
hydrocortison
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Al sinds mijn geboorte heb ik last van eczeem. Hier heb ik al meerdere zalfjes voor gekregen en nog nooit heeft iets echt geholpen. Sinds een ruime week gebruik ik deze zalf omdat het eczeem al een tijdje weer aan het etteren op mijn handen. Echter is de eczeem 10 keer zo erg geworden sinds deze zalf. Waar het voorheen alleen een droge huid was wat af en toe erg jeukte zij[lees meer...]n het nu plekken met diepe kloven die niet meer dicht gaan en zitten mijn vingers helemaal vol met blaasjes. Ik stap voor nu af van de zalfjes en ga natuurlijke producten proberen.
5

Ciclosporine

08-07-2021 | Vrouw | 55
ciclosporine
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na vele medicijnen,tabletten,zalven,lichttherapie,sloeg dit medicijn wel meteen aan,al na 4dagen zichtbaar resultaat. Het regelmatig bloedonderzoek,en bloeddrukmetingen,heb ik het er graag voor over. Hopelijk na het afbouwen,blijft het weg. (Extreme handen /vingers eczeem)
5

Dupixent

02-07-2021 | Vrouw | 38
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
35 jaar eczeem Hormoonzalf werkte niet meer na 30 jaar Lichttherapie ook niet Eerst aan de ciclosporine,daar kreeg ik na 3 dagen een ernstig krentenbaard en herpes infectie van. Per direct gestopt. Met dupilumab en prednison gestart.mijn huid was heel onrustig. Na 10 weken gestopt met prednison en doorgegeven met de injecties. Werkt top! Geen jeuk, geen kapotte en [lees meer...]droge huid Nu 18 weken bezig. Voor de rode jeukende ogen als bijwerking een oogzalf gehad, werkt prima. De gewrichtspijn is wel vervelend in mijn knieën. Helaas kunnen we daar niks aan doen. Maar geen eczeem meer, mijn leven heb ik terug!
1

Ciclosporine

01-07-2021 | Vrouw | 38
ciclosporine
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Gestart door ernstig eczeem 3 dagen gebruikt en ineens een herpes en krentenbaard infectie gekregen. Ik ben per direct gestopt.
5

Dupixent

01-07-2021 | Vrouw | 38
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf baby al constitutioneel eczeem. 30 jaar hormoonzalf gesmeerd. Hormoonzalf deed zijn werk niet meer en breidde helemaal uit. Ik moest per direct stoppen. Gestart met lichttherapie, daar een ernstig huidreactie op gekregen.direct gestopt. Toen gestart met ciclosporine(immuunonderdrukker), na 3 dagen gebruik kreeg ik een ernstig krentenbaard infectie. Direct gest[lees meer...]opt en aan 2 antibiotica kuren. Daarna Gestart met prednison en 2 wk later met dupilumab en prednison gestart. Aangezien het wat weken duurt totdat het goed aanslaat de eerste weken prednison ernstig gehad om de huid rustig te krijgen. Her eczeem was enorm heftig toen Daarna gaan afbouwen met prednison Elke 2 weken een Injectie met de pen. Na een week of 6 was mijn huid helemaal zacht, geen jeuk meer. Na verkoop van tijd en Na het stoppen met de prednison kreeg ik oogklachten en gewrichtsklachten. Doorverwezen naar oogarts. Kreeg ik zalf en druppels.en nu geen last meer van Alleen pijn In mijn knieën, maar alles beter dan dat heftige eczeem. Ik heb mijn leven terug,geen huidpijn,brandende huid, jeuk, en geen droge huid meer.
5

Dupixent

01-07-2021 | Vrouw | 30
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
3? Jaar geleden ongeveer meegedaan met de trial. Toen was het nog niet op de markt. Waanzinnig effect. Ik kamp met constitutioneel/atopisch eczeem. Vanaf geboorte (ca 2 weken daarna) dauwworm. Niet zo’n klein beetje ook. Gehele leven af en aan erge eczeem uitbraken. Vanaf mijn achttiende eigenlijk continu zeer slecht. Niet kunnen douchen, sporten etcetera. Het was vreselij[lees meer...]k. Dit middel is duur en vast niet heel goed voor je lijf maar de kwaliteit van je leven verbeterd aanzienlijk. Ik heb af en toe nog een paar plekjes en smeer zo nu en dan iets hormoonzalf. Geen bijwerkingen. Hopelijk mag ik het nog een tijdje gebruiken. Injecties zijn niet ideaal, maar eens in de 2 weken is dan weer te overzien. Zo gepiept. Dankbaar dat dit middel is ontwikkeld!
5

Diprosone

20-06-2021 | Man | 47
betamethasondipropionaat
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik was al 2 maanden met anti schimmel creme in de weer maar het baatte niet. Na bezoek aan de huisarts waren na een paar dagen smeren met deze zalf, de plekjes op mijn been bijna verdwenen.
2

Toctino

06-06-2021 | Vrouw | 37
alitretinoïne
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Wat zo goed begon eindigde als een ramp. Ik had alleen klachten aan mijn linkervoet en aan mijn rechterhand. Na allerlei kuren en zalfjes heeft de dermatoloog mij Toctine 39 mg voorgeschreven. Ik wil er alles aan doen, als ik maarvan mijn klachten af kom. Zulke enorme kapotte en pijnlijke hand, dik en de vingers niet kunnen buigen. Het leek heel goed te gaan, nu heb ik het[lees meer...] in een nog ergere vorm terug gekregen en nu helaas aan beide handen, polsen, onder- en bovenkant voeten. Ben nog verder achteruit gegaan dan de klachten die er waren toen ik startte met Toctino. Contact gehad met de dermatoloog, kan pas over een maand terecht.... Zucht.... Ik was zo blij dat ik eerst resultaat boekte, helemaal met de zomer in aantocht. Maar nu? Enigszins de wanhoop nabij.
5

Protopic

03-06-2021 | Vrouw | 20
tacrolimus
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Voorgeschreven gekregen door mijn dermatoloog omdat hormoonzalf klasse 1&2 niet goed werkten bij mijn eczeem. Mijn eczeem was binnen 5 dagen bijna geheel verdwenen op mijn gezicht en borsten met Protopic! Aanrader!! Grootst voordeel is voornamelijk dat het je huid niet aantast, waardoor het veiliger is om te gebruiken.
5

Denorex RX

03-06-2021 | Vrouw | 53
koolteer/ levomenthol
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Werkt bij mij al jaren zeer effectief. Heb het gemiddeld 2x per jaar nodig en gebruik dan max 1 fles van 200 ml. Daarna neemt de werking af wat logisch is gezien de koolteeroplossing en menthol. Gebruik de shampoo dan 3 of 4 keer (wel 2x wassen op 1 moment) en dan alleen op de plek waar ik last heb van jeuk, roodheid en schilfers. Dan was ik er weer een half jaar (soms ie[lees meer...]ts korter of langer) van af. Nu hoor ik van mijn apotheek dat het niet meer wordt geleverd sinds een jaar. Vreemd want ik zie dat er 77% tevredenheid is over dit product. Soortgelijke producten hebben een lager percentage tevredenheid, gemiddeld 33%. Ik vermoed dat het gezien de prijs (euro 25) is wegbezuinigd. Ketoconasol shampoo is een vervanging van Denorex en is niet leverbaar, vermoedelijk door Corona zegt mijn apotheek. Blijft in mijn geval over (apotheek in overleg geweest met huisarts) Selsun shampoo. En ik ben niet geheel verbaasd, want deze wordt niet vergoed want kun je ook kopen bij de drogist. Vraag: is Denorex Rx shampoo nog te krijgen? Zo ja dan hoor ik graag waar en hoe.
3

Dupixent

22-04-2021 | Man | 56
dupilumab
Eczeem
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Sinds baby eczeem heel erg geworden na pubertijd gestart met cortisone injecties rond 19e en sinds 30j dagelijks 8mg medrol Ondanks cortisone jeuk schilfering roodhuid quasi overal Sinds begin maart na lange aanvaardingsprocedure (België) en ziek van de methotraxaat gestart met dupixent Onwaarschijnlijk resultaat na 1 dag voel je iets -moeilijk te beschrijven Na tw[lees meer...]ee weken zachte huid perfecte kleur nul jeuk Enkel nog vellen op mijn oogleden en rode band in mijn hals Dit zou moeten verdwijnen Nu 5 spuiten gehad Topproduct - Life changer UZA dermatologie volgt perfect op...

Ziekten met de meeste ervaringen

Anticonceptie / zwangerschapspreventie (2964)
Angst & paniekstoornis (2517)
Depressie (2428)
Hoge bloeddruk (1763)
Blaasontsteking (1277)
ADHD (1216)
Acne/puistjes (1138)
Hoog cholesterol (1089)
Diabetes type 2 (1065)
Slapeloosheid (1055)
Migraine (983)
Zenuwpijn (904)
Stoppen met roken (875)
ADD (862)
COVID-19 (774)
Angststoornis (754)
Astma (695)
Trage schildklier (683)
Epilepsie (660)
Allergie (638)
Depressiviteit (616)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.