Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Neoral

6
meningen

Neoral

ciclosporine

geef je mening
Bij  PsoriasisX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Eczeem (14 meningen)
Auto-immuunziekte (3 meningen)
Orgaantransplantatie (3 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
5

Neoral

28-05-2021 | Vrouw | 33
ciclosporine (100mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb heel het parkoer afgelegt. Zalf,zeep. Niets helpte. Terug na de dokter en nu willen ze gaan starten met neoral maar ik zelf ben beetje bang voor bijwerkingen. Iemand tips wat ik kan doen? Grtjes
3

Neoral

28-08-2019 | Vrouw | 27
ciclosporine (100mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds oktober vorig jaar heb ik psoriasis gutata over heel m'n lichaam. Lichttherapie, cortisone zalf en alternatieve oplossingen (acupunctuur, homeopathie,...) geprobeerd, maar het bleef steeds terugkomen. Nu sinds mei neem ik Neoral (in juni - juli even moeten stoppen vanwege een andere medische ingreep, waarbij onstekingsgevaar was). Eind mei was het al veel beter (maar[lees meer...] zeker niet helemaal weg), tijdens de 2 maanden-stop kwam het heel fel terug, waarschijnlijk mede dankzij de stress van de medische ingreep. Nu sinds eind juli weer opgestart en opnieuw veel minder last van de psoriasis. Ik heb nog (ontstoken) vlekken op m'n benen en kleinere op armen en buik, maar ze schilferen en jeuken al niet meer. En op m'n gezicht, hoofdhuid en oren,... is het helemaal verdwenen. Ik merk nog altijd dat zonlicht het beste helpt van al; de combinatie van Neoral met zon en af en toe cortisone zalf werkt voorlopig het best. Amper bijwerkingen ervaren, behalve soms het gevoel dat m'n hart sneller klopt en ik het warmer heb dan normaal; Alleen sinds een week nu toch last van m'n maag en darmen gekregen (nooit eerder gehad). Morgen nieuw bezoekje bij de dermatoloog. Misschien wordt het een switch naar Methotrexaat. Als dat dan niet werkt hoop ik snel op biologicals te worden gezet, die zouden veel minder bijwerkingen hebben.
5

Neoral

27-04-2017 | Man | 43
ciclosporine (100mg)
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben er ruim acht jaar geleden mee begonnen om psoreasis te bestrijden. Na een eerste sessie was ik totaal verlost van deze aandoening. Dus maar gestopt maar een jaar later kwamen de kwalen terug. Na het opstarten van een twee sessie kwam ik er weer snel (één maand ongeveer) van af. Terug gestopt, enkele jaren slechts een lichte vorm (te verwaarlozen) ervaren. Maar nu st[lees meer...]eekt het weer de kop op en start ik terug. Als ik de reacties hier lees, dan mag ik stellen dat ik veel geluk heb dat de bijwerkingen bij mij zeer minimaal waren. Ik voelde in mijn handen en voeten een tinteling alsof ik die na een winterse wandeling aan de verwarming hield. Verder nergens last van, het verbaasde mij dan ook om de andere reacties te zien. Nochtans zijn bijwerkingen niet abnormaal. Een goede begeleiding door de huisarts is zeer aangewezen! Wat betreft die tintelingen, die kwamen enkel voor als ik bijvoorbeeld een douche nam. Let wel op!!! Zeker geen sap drinken of andere zaken die Pompelmoes bevatten!!! Eigenlijk zijn alle citrusvruchten beter te mijden...
2

Neoral

12-01-2013 | Vrouw | 46
ciclosporine
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Over het medicijn zelf geen klachten maar mijn nierfunctie ging achteruit. Ureum en creatinine vlogen de lucht in.
3

Neoral

01-11-2012 | Vrouw | 49
ciclosporine
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Hielp een tijdlang zeer goed tot de reuma erbij kwam. Denk ook aan gewenning. Werd na inname altijd erg misselijk. Dus nam 1 tabl in de morgen en dan 2 tabl vlak voor het slapen gaan. Daarbij heel vaak een tintelend gevoel in mijn handen, zoals je voelt bij erge kou als je daarna naar een warme omgeving gaat.
5

Neoral

21-10-2012 | Vrouw | 15
ciclosporine
Psoriasis
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Neoral was voor mij de laatste hoop om met mijn eczeem af te rekenen. Heel mijn hoofd lag helemaal open. Het was zelfs zo erg dat ik mijn nek niet meer goed kon bewegen. de jeuk werd al minder na de eerste capsule. (toen gebruikte ik er 3 op een dag) Ik was wel snel vermoeid. Na een uitstapje met school was ik flauwgevallen. Na de dokter geraadpleegt te hebben moest ik erm[lees meer...]ee stoppen. Al snel werd mijn huidaandoening nog erger dan het al was. Ik had er veel problemen mee in het dagelijkse leven. Ik mocht weer aan Neoral beginnen maar wel in een mindere dosis, 2x 100 mg op een dag. in het begin ging het erg goed. wel weinig energie en ik merkte al snel dat ik veel minder kon doen dan andere leeftijdsgenoten. Zo was het al een hele klus om op school wakker te blijven. Toen we met school naar Parijs gingen is het erg misgegaan. Paar keer flauwgevallen/ niet goed meer op omgeving reageren. pijnlijke steken in buik, continu koud en mijn handen voelden ook steenkoud aan. Veel chocola eten,cola drinken en slapen was het advies van de Franse artsen omdat ze dachten dat ik suiker te kort had. Na 3 repen chocola en 2 flessen cola en 3 boterhammen opgehad te hebben ben ik nog steeds regelmatig flauwgevallen. (ondertussen gestopt met pil) gelijk in nederland bloed moeten laten prikken. Aan mijn bloeddruk ligt het niet. Dinsdag hoor ik de uitslag van het bloedprikken. Ondertussen slaap ik ongeveer 20 uur per dag omdat ik gewoon niet wakker kan blijven. Gezichtsvermogen is achteruitgegaan en kan ook niet helder meer nadenken. Aan het eten ligt het in ieder geval niet. na 2 dagen gestopt te zijn al gelijk heel veel last van mijn huid. en ondanks alles slaap ik liever 24/7 dan dat die verschrikkelijke jeuk terugkomt zoals het was. eten is een ramp. Kokhalzend gevoel want ik ben erg misselijk en daarnaast ook vol gevoel. toch raad ik het middel aan voor alle mensen die megaveel last hebben van eczeem en dat hun hele leven beinvloed.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2333) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1387) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1214) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1148) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (954) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (777) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (667) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (646) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (645) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (591) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (464) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (434) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (429) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.