Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

3
meningen

Esomeprazol

esomeprazol

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Maagzuur (brandend) (13 meningen)
Maagzuur (8 meningen)
Maagklachten (5 meningen)
Barrett's slokdarm (5 meningen)
Maagbeschermer (5 meningen)
Reflux (4 meningen)
Maagontsteking (4 meningen)
Maagzweer (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
2

Esomeprazol

23-07-2020 | Vrouw | 73
esomeprazol (40mg)
Middenrifsbreuk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na 10 dagen het medicijn te hebben gebruikt stond mijn lichaam in 1 dag onder de rode bulten die hevig jeukte. Bleek netelroos te zijn. Kreeg daarbij ook koorts. Ik moest van de huisarts meteen stoppen met het medicijn.
4

Esomeprazol

27-12-2016 | Man | 39
esomeprazol (20mg)
Middenrifsbreuk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Twee jaar geleden kreeg ik spontaan extreme maagzuurbranden. De huisarts dacht aan refluxziekte en schreef me omeprazol voor, in eerste instantie 20 mg. Dit ging een tijdje goed, totdat de effectiviteit minder werd. Opgeschroefd naar 40 mg. Helaas kreeg ik hierdoor zware bijwerkingen: Wazig zien, oorsuizen, diaree, tintelende vingers en moodswings. Gestopt en tijdelijk naa[lees meer...]r ranitidine overgegaan. De klachten bleven echter terugkomen. Doorverwezen naar de MLD arts. Na een gastroscopie werd een middenrifsbreuk vastgesteld, welke de refluxklachten veroorzaakt. Op esomeprazol overgegaan, ook 40 mg. Werkt uitstekend. Echter, wederom bijwerkingen. Dit keer in de vorm van insomnia en darmklachten. Nu naar 20 mg en dat gaat een stuk beter. Ik slaap weer normaal, darmklachten zijn verminderd en geen zuurklachten. Nu een beetje spelen en puzzelen met innamemoment en hoeveelheid.
1

Esomeprazol

10-02-2014 | Vrouw | 69
esomeprazol
Middenrifsbreuk
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Na jaren klachten over maagzuur en het verwerken van véél Rennies kwam de diagnose: middenrifbreukje en reflux. Ik heb, voorgeschreven door de specialist, een lange weg gemaakt langs allerlei maagzuurremmers, die niet hielpen. Toen kwam Nexium, peperduur, máár... het werkte. Een zegen. Alleen vielen mijn haren uit. Daar ben ik te ijdel voor dus ik halveerde de dosering en[lees meer...] wachtte af. Haaruitval verminderde maar er kwamen meer bijwerkingen: ik werd af en toe ongesteld terwijl mijn leeftijd boven de 60 was. (Ik ben nu 69.)Ik werd moe, keek wazig, eigenlijk werkte ik in grote lijnen de klachtenlijst af, daarmee ging ik naar een nieuwe specialist (ik was doorverwezen) en die bevestigde dat het door mij opgesomde rijtje narigheden het bekende rijtje was, ik kon me laten opereren. Slagingspercentage 70%. Ik was niet enthousiast, kreeg een ander middel maar dat hielp niet. Ik modderde door: bed schuin, niet teveel eten, enz.. Inmiddels slik ik elke dag Esomeprazol. Een capsule 20mg. per dag. Niet erg effectief, ik blus de pijn met Gaviscon, duur en niet vergoed. Je moet toch wat. Ondertussen is mijn energie die van een hoogbejaarde, heb ik pijn in mijn gewrichten, in mijn spieren, slaap het liefst en vind elke stap er een teveel. Fietsen vind ik doodeng want ik voel me onzeker. Dat alles schreef ik meesmuilend toe aan de ouderdom die met gebreken komt... In de wachtkamer van een ostheopaat (spieren en gewrichten, pijn) las ik in een tijdschrift iets over gebrek aan vitamine 12. In combinatie met o.a. maagzuurremmers. Maagzuur heb je niet voor niets. Wanneer je de spiegel verandert, grijp je in in de spijsvertering en neem je allerlei belangrijke stofjes niet op: vitaminen, mineralen. Vast nog meer, het is mijn vak niet. Maar het is schokkend wanneer je twee lijsten naast elkaar legt: gebrek aan vitamine 12 en bijwerkingen van Esomeprazol. Ik zou dat zeker doen, zoek maar op internet naar vitamine B12 tekort. Inmiddels ben ik gestopt met Esomeprazol. Het onderzoek of ik aan het dementeren ben, had niet gehoeven: problemen met geheugen, niet op woorden kunnen komen zoals bij afasie, er is in twee dagen uitvoerig onderzoek niets door de neuroloog gevonden wijst op het begin van dementie. Maar de klachten zijn er wel. Zie gebrek aan vitamine 12. Voor mij geen maagzuurremmers meer. Hopelijk raak ik dan geen woorden meer kwijt en kan ik de trap weer zonder kreunen op en af, ik zeg maar wat. Dan maar veel Gaviscon sabbelen... Iedereen veel sterkte, wijsheid en vriendelijke groeten, Marjan.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2295) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1268) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1193) - Cholesterol
Paroxetine (1152) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1151) - Verslavingsziekten
Sertraline (1029) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (897) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (890) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (780) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (747) - Epilepsie
Metoprolol (736) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (614) - Depressie - antidepressiva TCA
Seroquel (610) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Mirtazapine (610) - Depressie - antidepressiva overig
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (597) - Anticonceptie - eenfase
Metformine (577) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Furabid (569) - Antibiotica - urineweginfectie
Amoxicilline (566) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (554) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (514) - Anticonceptie - overig
Lexapro (503) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (476) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (455) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (446) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (419) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (415) - Pijn
Crestor (404) - Cholesterol

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.