Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Kapanol

3
meningen

Kapanol

morfine retard

geef je mening

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

1
4

Kapanol

18-09-2016 | Vrouw | 45
morfine retard (100mg)
Syndroom van Ehlers-Danlos
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kapanol gaf 12-24 uur lang zeer gelijkmatige pijnstilling. MS Contin en alle generieke Morfine Retard werkt hooguit 6 uur. Daar gaat je laatste stukje kwaliteit van leven ...... Sinds begin 2016 is Kapanol uit de handel. In alle databanken staat nog wel dat het in Nederland verkocht mag worden, echter de apotheek kan het niet leveren. Het patent is verkocht aan Mayne Pha[lees meer...]rma in Australie. Nota bene een allang verlopen Nederlands patent. Mayne Pharma voorziet een groot deel van de wereld, inclusief Europa van Kadian / Kapanol, behalve Nederland en België. Er bestaat toch zoiets als de EU? De Internationale Apotheek kan geen Kapanol in Europa voor me bestellen. Opiumwet .....
3

Kapanol

02-10-2014 | Man | 68
morfine retard
Nekklachten
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
In 1989 operatie nekhernia. Na 1 jaar wat dove delen in rechterdeel lichaam. Uiteindelijk soort gevoelloosheid precies vanaf rechterdeel borstbeen t/m voetzool. Enorme pijn in rechterbeen soort branderig gevoel binnenin been terwijl buitenkant gevoelloos is. In Nederland geen operatie omdat uitval nog niet voldoende is. Onderzoek Orthopedisch specialist in Belgie die [lees meer...]een directe operatie voorstelde omdat de vertakkingen van de zenuwen uit de ruggengraat bekneld zaten. Het Nederlandse voorstel om te wachten op meer uitval werd geïrriteerd afgedaan als " wat je kwijtraakt kom nooit meer terug " en langer wachten kan een dwarslaesie opleveren. Wel de opmerking dat ik niet de illusie moest hebben dat ik ooit van de pijn afkwam. De operatie was puur genoodzaakt om een dwarslaesie te voorkomen. Paar jaar later hetzelfde euvel in het nekgedeelte. Beklemde zenuwen om kanalen te nauw zijn. Second opinion in Nederland dezelfde uitkomst, eerst meer uitval voordat aan operatie werd begonnen. Dezelfde specialist in belgie gaf me 2 keuzes. Opereren of niet opereren en hoge dwarslaesie. De keuze was dus niet moeilijk. Heden ten dage gebruik ik dus morfine 200 mg per dag en lyrica 600 mg per dag( ook pijnstillend ) waardoor de pijnbeleving alleen iets gedempt wordt. De pijnpoli heeft nu methadon voorgeschreven. Beginnen met 10mg per dag en dan naar gelang de pijnbeleving ophogen naar 20mg per dag. Mijn probleem nu is dat na het lezen van een paar ervaringen ik enorm bang ben om met het innemen van methadon te beginnen. Gaarne reakties.
5

Kapanol

19-10-2010 | Vrouw
morfine retard
Pijn / Ehlers Danlos Syndroom
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Na alles te hebben geprobeerd gebruik ik nu Kapanol. Ik vond het een grote stap om Morfine te gaan gebruiken. Toen ik de eerste verpakking opende was ik verbaasd over de zo onschuldig uitziende capsules. Er zit in je (mijn) hoofd een beeld over Morfine dat totaal niet strookt met de werkelijkheid. Er gaan ook de meest verschrikkelijke indianenverhalen rond over Morfine dat[lees meer...] je het haast niet durft te gebruiken. Nu wil ik niet zeggen dat je het licht op moet vatten maar als er niets anders meer is moet je dan de hele dag in bed gaan liggen omdat je niet meer kan door de pijn ? Ik heb liever 20 jaar een beetje kwaliteit van leven dan 40 jaar geen leven. Bijwerkingen heb ik niet veel last van. Uiteraard hoort er bij opiaten een laxeermiddel maar dat kreeg ik er van mijn huisarts direct bij. Suf en moe ben ik ook al door de aandoening die ik heb dus ik weet eigenlijk niet hoeveel suf en moe er van de Kapanol is en hoeveel van Ehlers Danlos. De keus voor Kapanol komt omdat deze vorm van Morfine vaak tot 24 uur werkt. Mijn probleem met Retard is dat het veel te snel uitgewerkt raakt. Met 2 doseringen per dag werkt Kapanol gelukkig optimaal. In de capsule zitten kleine bolletjes die langzaam de werkzame stof afgeven. De capsule mag je openmaken en de bolletjes over vla of yoghurt strooien en het zo opeten. Wel daarna je mond spoelen zodat alle bolletjes doorgeslikt zijn. Handig als je moeilijk pillen door kan slikken.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2330) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1385) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1212) - Cholesterol
Paroxetine (1212) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1142) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (951) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (823) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (773) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (768) - Epilepsie
Mirtazapine (662) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (657) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (643) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (639) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (622) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (599) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Wellbutrin XR (589) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (543) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (497) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (483) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (462) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (433) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (428) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (424) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.