Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Ervaringen met Palexia

14
meningen

Palexia

tapentadol

geef je mening
Bij  ZenuwpijnX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel
gebrek aan eetlust misselijkheid slapeloosheid vocht op buik

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Chronisch pijnsyndroom (9 meningen)
Gewrichtspijn (4 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Paracetamol veilig voor gebruik bevonden

Paracetamol kan veilig gebruikt worden. Dat concludeert de beroepsvereniging van apothekers KNMP donderdag na eigen onderzoek van negentien merken paracetamol. Geen van de onderzochte merken bevatte de kankerverwekkende stof PCA. De uitkomst van het onderzoek komt overeen met de resultaten van een onderzoek dat NRC en tv-programma Zembla woensdag bekendmaakte. Beide media lieten in een Belgisch laboratorium elf populaire merken paracetamol testen op PCA. Ook deze bleken niet vervuild.

KNMP-voorzitter Aris Prins: ,,Het onderzoek bevestigt onze eerdere uitspraken over het veilig gebruik van dit geneesmiddel. De mensen kunnen paracetamol gewoon blijven innemen.”

CBG (27-08-2020)

1
2

Palexia

13-02-2024 | Vrouw | 54
tapentadol (150mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen

Bijwerkingen

slapeloosheid gebrek aan eetlust vocht op buik misselijkheid

Ik gebruik sinds 1 week Palexia 150mg. Ik heb de eerste 4 dagen erge hoofdpijn gehad en nu heb ik vochtophopingen op mijn buik. Herkent iemand dit? Ik vind dat het niet werkt tegen de zenuwenpijn tegen de botpijn een beetje. Ik ga vrijdag terug naar de specialist.
1

Palexia

09-01-2024 | Vrouw | 46
tapentadol (100mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Om te beginnen wil ik aangeven dat ik enorme slaapproblemen van dit middel krijg ondanks de slaapmedicatie die ik gebruik. Het duurt uren voor ik in slaap van en ik wordt ontzettend vaak wakker ‘s nachts. Pas in de ochtend slaap ik een paar uur. Ik ben mijn avond dosering hierdoor om 6 uur al in gaan nemen. In de ochtend neem ik het rond 10en en om half 5 is het alweer uit[lees meer...]gewerkt. Binnen die tijd werkt het redelijk maar daarbuiten is het vreselijk. Ik voel me ook nooit helemaal mezelf. Mijn geheugen is enorm slecht, ik kan vaak niet op woorden komen of ik zeg totaal iets anders dan ik bedoel, waar ik natuurlijk enorm om kan lachen, maar dit is niet de bedoeling. Ik begon met 2x daags 50 dit deed helemaal niets, ook geen bijwerkingen, de 2x 100 slik ik nu. Hiervoor heb ik oxycodon en Buprenorfine gehad, waarbij ik geen bijwerkingen had tijdens gebruik. Mijn pijnspecialist wilde dat ik overstapte omdat ik nog te jong ben om aan de oxycodon te zitten en dit minder verslavend is. Voor mij voelt het als de ergste troep die ik ooit geslikt heb. Dit wordt nu overlegd, vandaar dat ik hier mijn verhaal wil doen. Ik moet wel aangeven dat ik nog een aantal andere medicijnen slik dus voor mensen die alleen dit slikken is het misschien een ander verhaal. Na een zwaar auto ongeval 17,5 jaar geleden heb ik problemen met mijn nek, schouder en rug, mijn nek en schouder zijn met rf-behandelingen onder controle te houden, de zenuw in mijn rug speelt het laatste jaar zo erg op dat ik aan huis gekluisterd zit. Ik heb ook hersenletsel, misschien dat hierdoor de geheugen en de woordvind problematiek te verklaren zijn, dat had ik na het ongeluk ook heel erg. Ik ga er mee stoppen, dan maar terug naar meer pijn, maar dit is kwaad met kwaad bestrijden. De buprenorfine deed ook iets, wel minder maar wel constant voor 7 dagen, daar is ook iets voor te zeggen. Succes!
5

Palexia

02-01-2024 | Vrouw | 43
tapentadol (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Al geruime tijd heb ik pijnklachten door mijn progressieve spierziekte. Ik gebruik verschillende pijdmedicatie. De tapentadol is hier een paar jaar geleden aan toegevoegd. Ik ben zeer tevreden over dit middel. Mijn lichaam went er niet zo snel aan, als bij andere opiaten. ik kreeg een paar maand geleden een ander merk. En de medicatie is altijd lastig om uit de verpakkin[lees meer...]g te krijgen. maar die van teva is helemaal geen doen. Je moet de papiertjes uit een minihoekje pakken en lostrekken. Ik haal nu verschillende
1

Palexia

27-06-2023 | Vrouw | 77
tapentadol (100mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Sinds een week overgestapt op palexia 2x100 mg retard. Mens wat voel ik me beroerd . Helpt echt nog niet tegen de zenuwpijn door stenose L4-5 Moet ik doorzetten en nog afwachten of het alsnog gaat werken. Heb al heel lang 4 x 2 tramadol gebruikt, pijnarts schreef me dit voor. Extra pech ivm met revalidatie na bekkenbreuk. Ga nu achteruit ipv vooruit Ben normaal al[lees meer...]tijd positief, maar nu weet ik het niet meer Odilia
1

Palexia

20-06-2023 | Vrouw | 64
tapentadol (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Door een rug operatie waarbij me rug is vast gezet met plaatjes . Veel pijn in de rug en heup en benen. Medicijnen werken niet.
1

Palexia

19-11-2022 | Vrouw | 53
tapentadol (200mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Geen effect bij stenose lumbaal .merk werkelijk niets
4

Palexia

12-06-2022 | Vrouw | 41
tapentadol (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik loop al 2 jaar met pijn in mijn onderbeen en voet. Diagnose tot nu toe. Ontvindbare hernia en een klapvoet. Meerdere pijnstillers gebruikt maar palexia werkt erg goed. Ik gebruik het in combinatie met amitriptiline 10 mg.
1

Palexia

09-05-2022 | Vrouw | 53
tapentadol (100mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Kreeg 13 jaar oyxnorm van de ene na de ander dag die rotte pijnstiller gekeken 2maal 100mg return plus 50mg maal drie per dag er bij hevige lever buikpijn zwaar depressief vieze smaak en geur hoofdpijn pijn in de hart streek plus sterk verhoogde bloeddruk zelfmoord gedachte hevig dubbel zien droge mond overgeven met niezen te samen geen eetlust niet uit bed meer willen met[lees meer...] ander woorden zeer ongelukkige de dokter die dit geef voorgeschreven geef het voor eigengemak dat gedaan hopelijk bevallen geen doden zodat ze dan angst mag hebben hartritme stoornissen heb tweemaal openhart operatie gehad . uiteraard gevaarlijk middel voor mensen met hartfalen
5

Palexia

01-01-2022 | Man | 30
tapentadol (100mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Chronische zenuwpijn na hernia in de onderrug. Littekenweefsel rond de zenuw. Na tramadol, oxycdon, en vele andere medicatie deze jaren geleden voorgeschreven gekregen ( in de "test-fase") Na jaren van pijn spuiten pilletjes links en rechts eindelijk een pijn medicatie gekregen die hielp ! In het begin heb je de eerste 2 weken last van wat sufheid dit verdwijnt na 1 a[lees meer...] 2 weken ! De medicatie werkt ook op zijn best wanneer deze een week of 2 a 3 dagelijks genomen wordt ! na een 2 tot 3 weken verdwijnen alle bijwerkingen en is dit na tich verschillende zware opiaten de enigste wat langdurig helpt ! Het ophogen na een bepaalde tijd is na 5 jaar niet nodig geweest ! Over het algemeen ook zeer weinig tot geen bijwerkingen van gehad en zeer tevreden over !
2

Palexia

29-03-2021 | Vrouw | 60
tapentadol (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik heb het niet lang voor mijn aanzichtpijn (drie punten). Van deze medicijn krijg ik een rare geur. Overal, de hele dag. Verschrikkelijk. Ik heb maar zo'n 9 stuks gebruikt, maar voor mij hoef het niet meer. Ik ben benieuwd wanneer die nare geur zal verdwijnen. Ik had eerder tramadol en die haalde beter de scherpe punten weg van mijn pijn. Palexia hielp me ook niet beter m[lees meer...]et mijn pijn.
3

Palexia

03-06-2020 | Vrouw | 53
tapentadol (100mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ik ben benieuwd wie er nog meer bijwerkingen heeft die ik ervaar. Ik krijg slappe benen en armen die zwaar aanvoelen en aanvoelen alsof het de beginfase van slapende voeten. Eerst had ik dit toen ik 3x daags 150 mg innam. Toen.ik naar 3x 100 mg ging was dit weg maar nu is het gevoel er weer. Ik heb dit voor chronische zenuwpijn door FNSS , cervicale kanaalstenose en CRPS.[lees meer...] Pijn is nu niet onder controle. Moet het volgende week langzaam opbouwen met 1 tablet per week. 4 jaar lang fentanylpleisters gebruikt maar moest hiermee stoppen IvM niet meer werkzaam. Wie oh wie heeft ook deze symptomen van Palexia?
4

Palexia

17-10-2016 | Man | 62
tapentadol (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Goede pijnbestrijding, beter dan met de bekende morfine pleisters! Gebruik het nu een jaar.... Morfine pleisters voldeden niet en dosering moest paar keer per jaar hoger. Ook regelmatig moest ik toen bijslikken! Dat is hierbij niet nodig tot nu toe! Pijnscore sterk verbeterd voel mij met dit middel veel beter dan bij het gebruik van de morfine pleister! Bijwerkingen: Aan [lees meer...]het begin klachten van de gewrichten na verloop van paar maanden (5 ongeveer) nam dat af! Kan ook slecht in- en doorslapen! Met name ben ik minder suf!
3

Palexia

25-08-2016 | Vrouw | 53
tapentadol (50mg)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
mijn ervaring is redelijk goed in het begin echt heel ziek geweest we zijn nu 8 maanden verder nu poep ik ze uit vreemd maar na mijn idee werken ze wel maar ben onrustig veel slijm in mijn keel som,s benauwd nu dit weer en vertrouw het middel niet zo als ik erna vraag niemand weet iets over het middel gek
3

Palexia

20-08-2016 | Vrouw | 39
tapentadol (100)
Zenuwpijn
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ben wel redelijk blij met medicatie, pijn is redelijk dragelijk. En ipv 20 tabletten per dag naar 9 tabletten bijna allemaal voor pijn te verminderen
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2334) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1392) - Depressie - antidepressiva SSRI
Paroxetine (1217) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1213) - Cholesterol
Champix (1159) - Verslavingsziekten
Sertraline (1151) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (957) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (915) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (875) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (824) - Maagzuur - protonpompremmers
Metoprolol (778) - Bloeddruk - betablokkers
Lyrica (770) - Epilepsie
Mirtazapine (670) - Depressie - antidepressiva overig
Efexor (658) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (650) - Depressie - antidepressiva TCA
Furabid (647) - Antibiotica - urineweginfectie
Seroquel (631) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (626) - Anticonceptie - eenfase
Amoxicilline (600) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (592) - Verslavingsziekten
Metformine (589) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Implanon (hormoonimplantaat) (545) - Anticonceptie - overig
Lexapro (507) - Depressie - antidepressiva SSRI
Escitalopram (506) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (484) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (472) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (465) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amlodipine (435) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Dexamfetamine (430) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (425) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.