Gratis add-on rapportage immuunsysteem of eetlust & metabolisme   met code: Pasen2026

medicijnen

EFFECTIVITEIT

geen effectzeer effectief

BIJWERKINGEN

geenzeer veel
achteruitgang in geheugen of andere denkvaardigheden agressieve gedachten anhedonie depersonalisatie depressief hartritmestoornissen ongerustheid spierpijn Spierstijfheid zelfmoordgedachten

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Schizofrenie (5 meningen)
Psychose (5 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

Risperdal Consta

13-03-2026 | Man | 24
risperidon (37,5mg)
Chronisch pijnsyndroom

Bijwerkingen

hartritmestoornissen anhedonie depressief zelfmoordgedachten achteruitgang in geheugen of andere denkvaardigheden ongerustheid

Ik heb de diagnose schizfrenie, al hoor ik nooit stemmen of zie nooit dingen die er niet zijn. Ik ben niet agressief naar anderen en heb voor dat eenmalige risperdal consta depot van 37.5 nooit extreme suicidale beelden gehad. Omdat ik chronisch kamp met psychosomatische pijn op de borst en benauwdheid en ze daar geen sterke pijnstillers voor willen geven heb ik op verzoek[lees meer...] van de huisarts het depot geaccepteerd toen ik met pijn op de ehbo zat. Ik had geen andere keus meer, mijn zenuwstelsel reageert extreem op alle antipsychotica waarbij ik bijwerkingen krijg bij zelfs microdoseringen die bijna niemand ervaart. Toch heb ik met de gedachte toen met de pijn gedacht ik heb niets te verliezen ik neem wel het depot voor rust terwijl ik niet eens extreem psychotisch was maar gewoon zoals altijd wat andere realiteits besef dan anderen. Ik begon al vrij snel na een paardagen hartkloppingen te krijgen die uren aanhield, ik hoefde alleen maar op te staan en me hartslag vloog naar 140 gemeten met saturatiemeter. Ik kon niet in slaap vallen en kreeg extreme spierpijn, stijfheid en tremoren. Maar het marteling begon 26 dagen na het depot. Ik lag op de bank naast mijn oma en omdat ik zo plat was van het depot en niets meer voelde kreeg ik extreem innerlijke onrust en meteen extreme suicidale beelden over messen en hoge gebouwen. Die ik daarvoor echt nooit had. Dat duurde gemiddeld 2 tot 3 maanden en elke dag voelde alsof mijn geest werd beklemd en ik sliep en werd wakker met suicidale gedachten die heel sterk waren tegen mijn eigen wil in. Mijn lichaam gloeide van de spanning maar ik had geen bewegingsdrang net als bij akathasie, ik lag op de bank heledag te vechten met die zelfmoord gedachten en heb 2x de politie laten komen en 5 keer crisisdienst gebeld en zelfs gevlucht maar de ziekenhuis om geen overdosis medicijnen te slikken. Het was verschrikkelijk en geestbeklemmend, ik snap ook niet waarom je zoiets geeft tegen psychosomatische klachten. Ik ben gelukkig af van de extreem innerlijke onrust en heb afentoe nog wat na echo's van al dat gebeuren 4 maanden later. Maar ik raad dit middel niemand aan en ben er zeker tegen dat het gedwongen wordt gegeven. Mijn ervaring met dit middel is een en al een marteling geweest!

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2376) - Anticonceptie - overig
Champix (1185) - Verslavingsziekten
Venlafaxine (998) - Depressie - antidepressiva overig
Thyrax Duotab (879) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Furabid (728) - Antibiotica - urineweginfectie
Amlodipine (487) - Bloeddruk - calciumantagonisten
Amoxicilline / Clavulaanzuur (484) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Roaccutane (479) - Acne
Dexamfetamine (444) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (435) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)