Medicatieveiligheid voor jou

Medicatieveiligheid voor jou

medicijnen

Lees de ervaringen

9
meningen

Semap

penfluridol

geef je mening
Bij  PsychoseX

ALGEHELE TEVREDENHEID

Algehele tevredenheid

EFFECTIVITEIT

Effectiviteit
geen effectzeer effectief

HOEVEELHEID BIJWERKINGEN

Hoeveelheid bijwerkingen
geenzeer veel

FILTER MENINGEN OP ZIEKTE

Schizofrenie (2 meningen)

Lees meer over dit medicijn

Farmacotherapeutisch Kompas

Bekijk hier wat er in het naslagwerk van de arts staat

Invloed van genen op medicatie

Antipsychotica medicijnen beïnvloeden de werking van zenuwcellen in de hersenen en helpen je om weer uit de psychose te komen. Ze hebben geen genezende werking; ze nemen de oorzaak van de psychose niet weg en lossen achterliggende problemen niet op. De medicatie zorgt ervoor dat angst en agitatie worden gedempt. Antipsychotica komen vaak met veel bijwerkingen en het kan vaak lang duren voordat duidelijk is of het ook goed helpt tegen de psychotische symptomen.

Een farmacogenetische test, zoals de mijnmedicijn personal medicine test, kan een mogelijkheid bieden voor de patiënt om samen met zijn behandelaar de geschikt medicijn te vinden.

mijnmedicijn.nl (08-07-2019)

1
1

Semap

19-01-2023 | Vrouw | 30
penfluridol (20mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik had menselijke angst maar helaas kreeg ik door mijn eigen paniek die ik in het ziekenhuis had gemaakt de ggz aan mijn deur die me onder druk dit medicijn toediende. Allereerst wil ik zeggen de slechtste mensen ter aarde die dit medicijn hebben uitgevonden en die dit adviseren en aan de mensheid geven. Ik ben depressief en net een kast plant geworden word al 3 jaar bedre[lees meer...]igd met verplichte opname als ik deze dopamine onderdrukkende rotzooi niet inneem. Elke sprankje geluk wat een mens kan voelen is weg. Ik geloof niet dat er iets bestaat wat erger is wat je kan overkomen dan dit. Begin er nooit aan want als je normaal werkende hersens heb dan heb je dat na het innemen niet meer en dan is het doel bereikt want als je ermee wil stoppen draai je door en dan hebben hun je waar ze je willen hebben. “Psychose” “depressie” “we moeten dit behandelen je kan er niet mee stoppen nu” ik wens dit mijn slechtste vijand niet toe en de lijst fysieke klachten die ik erdoor heb is eindeloos. Doe het niet!!
3

Semap

21-01-2022 | Man | 48
penfluridol (20mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Eerder haldol. Om in stress periode rustig te worden, minder woede en denken werkt het goed. Om elke week te gebruiken is handiger dan haldol. Haldol is me onvrijwillig gegeven dagelijks. Ik ben toen op acemap geattendeerd door goede begeleider. Ik zat vast door een vechtende buurjongen waardoor ik stress en psychose kreeg, mede door politieoptreden.
5

Semap

19-09-2018 | Vrouw | 44
penfluridol (20mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Door omstandigheden en factoren in mijn leven kreeg ik een psychose als die jaren ervoor gingen die zonder behandeling voorbij omdat ik erg ziek was lichamelijk en na een ongeluk, ook veroorzaakt door de voorgeschreven medicaties in ziekenhuis, operaties en infecties. Ik heb een intoxicatie gehad en erna kreeg ik allerlei soorten anti psychotica, die ik al vanuit opvoed[lees meer...]ing en opgroeien kende, maar niet zozeer wist wat die pillen waren of inhielden. Ik had wel opgemerkt dat er met aantal mensen in de omgeving het beter ging als zij de pillen namen, en wat ik kwijt ben door de behandelingen wat morfine een troep is, neem ik nu Semap, omdat ik ook weet dat half Nederland boven de 65 jaar dit gaat krijgen toegediend in zorgtehuis of thuis door zorg. Naast de schade van wat men elkaar aandoet, niks van zorg voor elkaar over heeft is het geaccepteerd ook inmiddels dat mensen pillen slikken nodig hebben ook al worden ze moe, herstel is niet voor iedereen weggelegd, net als een gelukkig leven ook niet, ik ben er goed mee te leven en functioneren, zonder kinderen want ik ga met de genensoep daar niet aan beginnen of de mensen die nog vrijheid blijheid wensen onder de patienten die beweren het wel zelf te genezen want het is een psychiatrisch ziektebeeld en kan onder veel noemers vallen maar vanzelf genezen nee dat zit er niet of ooit nog in.
1

Semap

18-03-2018 | Man | 41
penfluridol (20mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
...(Redactie MijnMedicijn: review ging niet over ervaring met het medicijn)
2

Semap

02-01-2018 | Man | 28
penfluridol (10)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
ik slik dit middel nu al enige tijd,en om de zoveel tijd viel een smerige smaak in de mond me op. door goed op te letten kwam ik er al snel achter dat deze smaak van het middel afkomstig was. niet erg fijn om daar de hele dag mee rond te lopen,de mond spoelen of tanden te poetsen blijkt niet te werken. ook blijf ik er bij dat mijn gedachten niet beïnvloed kunnen worden [lees meer...]door deze pillen,want een pil veranderd mijn mening niet. tegen een psychose werkt slapen nog steeds het best,simpel weg door het resetten van de gedachten,er is geen beter medicijn dan dat. ook ben ik van mening dat het niet uitmaakt of je ze neemt of niet,het is een preventie middel door het dopamine niveau laag te houden zijn de psychoses minder heftig...maar beleven zal je ze alsnog.
1

Semap

16-06-2017 | Vrouw | 45
penfluridol (30mg)
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik raad niemand antipsychotica aan. De bijwerkingen zijn te heftig. Je leidt geen normale leven meer. Probeer natuurlijke medicatie of therapieën, gesprekken met deskundigen en zoek iemand om mee te praten, wie je vertrouwd. Ik slaap regelmatig niet meer en als ik slaap, dan is het maar maximaal 1 uurtje. Slapen is erg belangrijk voor je lichaam, daardoor rust je lichaam u[lees meer...]it en krijg je weer energie. Doordat ik niet slaap, droom ik niet en dat vind ik heel erg. Ik ben van mening dat dromen je kunnen vertellen hoe ver je spiritueel ontwikkelt ben en ik merk dat dat achteruit gegaan is. Niemand heeft het recht om je spirituele ontwikkeling van je af te pakken , je welzijn en je gezondheid. Vroeg of laat wordt je er zelf mee geconfronteerd, als het niet in dit leven is dan wel in je volgende leven! Ik heb namelijk geen psychose.
4

Semap

24-06-2012 | Vrouw | 41
penfluridol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik dit medicijn nu 3 jaar en heb geen last meer van randpsychoses. Ik heb wel last van mn ogen van het licht en daartegen neem ik artane 2 mg. De dag van de inname legt het wel al je gedachten stil. Dat vind ik wel vervelend. De dag erna gaat het stukken beter gelukkig. Ik ben er tevreden over en vind het een goed medicijn.
1

Semap

23-06-2012 | Vrouw | 41
penfluridol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
De semap legt heel mijn gedachtenwereld plat en ik kan helemaal niet meer denken of redeneren. Ik vind dit een zeer slechte zaak. Ik baal weer als een stekker dat ik een halve semap heb ingenomen.
5

Semap

17-04-2012 | Man | 30
penfluridol
Psychose
Effectiviteit
Hoeveelheid bijwerkingen
Ernst bijwerkingen
Inname- / gebruiksgemak
Reeds in mij jonge jaren maakte ik veel associaties tussen onderwerpen die totaal niets met elkaar te maken hadden. Je voelt je niet op je gemak, onrustig en je denkt niet duidelijk meer. Na het innemen van semap is dit volledig veranderd. Momenten dat ik zonder val wakkert dit gevoel weer op, na verloop van tijd leer je er een beetje mee omgaan maar toch probeer ik met re[lees meer...]gelmaat de medicatie in te nemen want dan voel ik mij op men best. Concentratie is eveneens veel hoger bij inname van de medicatie.
1

Medicijnen met de meeste ervaringen

Mirena (2305) - Anticonceptie - overig
Citalopram (1283) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (1196) - Cholesterol
Paroxetine (1157) - Depressie - antidepressiva SSRI
Champix (1152) - Verslavingsziekten
Sertraline (1037) - Depressie - antidepressiva SSRI
Venlafaxine (902) - Depressie - antidepressiva overig
Tramadol (894) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (871) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Omeprazol (783) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (749) - Epilepsie
Metoprolol (746) - Bloeddruk - betablokkers
Efexor (652) - Depressie - antidepressiva overig
Amitriptyline (619) - Depressie - antidepressiva TCA
Mirtazapine (615) - Depressie - antidepressiva overig
Seroquel (614) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Ethinylestradiol / Levonorgestrel (600) - Anticonceptie - eenfase
Furabid (580) - Antibiotica - urineweginfectie
Metformine (578) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
Amoxicilline (573) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Wellbutrin XR (556) - Verslavingsziekten
Implanon (hormoonimplantaat) (516) - Anticonceptie - overig
Lexapro (505) - Depressie - antidepressiva SSRI
Concerta (477) - ADHD - psychostimulantia
Roaccutane (457) - Acne
Amoxicilline / Clavulaanzuur (448) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Escitalopram (433) - Depressie - antidepressiva SSRI
Dexamfetamine (421) - ADHD - psychostimulantia
Euthyrox (420) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Diclofenac (417) - Pijn

disclaimer  De reviews op deze pagina zijn door de gebruikers gegenereerd en vervolgens gelezen en aangepast alvorens goedkeuring, om zo te voldoen aan onze standaarden wat betreft een review voor een medicijn. Voor het delen van ervaringen is geen medische kennis noodzakelijk. Op deze manier geven de reviews alleen een beeld van de ervaring van de schrijvers en niet die van de eigenaar van deze website. Denk er aan dat de ervaringen kunnen verschillen van persoon tot persoon en dat u voor medisch advies altijd contact op moet nemen met uw arts of apotheker.